Jag gjorde nyligen en supergod Boeuf borginon. Jag gjorde den ena kvällen och lät den småputtra/sjuda i timmar innan jag stängde av den och lät den svalna och stå i kylen över natten. Morgonen därpå ställde jag på den på plattan på låg värmd igen. Det här gör att den får väldigt mycket och god smak. Mamma har lärt mig att det bästa är att låta grytor och liknande svalna också värmer man på den sen igen för att få bästa smaken.

Jag gjorde efter det här receptet: http://www.tasteline.com/recept/boeuf-bourguignon-4/

Likes

Comments

Håller enträget fast vid mina hälsosamma rutiner 'trots' småbarnslivet, 'trots' mycket att stå i, 'trots' plugg och mammaledighet samtidigt.. Har man väl skapat sig bra rutiner så sitter de oftast där. Det kommer inte längre kännas som att bestiga ett berg när man ska planera det här med mellis, det kommer inte vara ett helt företag att försöka komma på vilken nyttig och samtidigt god middag man ska laga. Sitter det så sitter det. Och det är jag så tacksam för.

Ett bra pluggmellanmål kan t ex vara det här; en übergod proteinbar och lite kaffe. Jag gör gärna hemgjorda bars också, då vet jag precis vad som är i och det är enbart bra grejer men ibland får det bli en genväg, som här.

Likes

Comments

Häromdagen fick vi färska räkor av mamma och de var såå goda! Räkor tillsammans med en god aioli är supergott. För att göra det lite matigare gjorde jag någon varm smörgås i ugnen. Använd gärna ett gott rågbröd med mindre än 4-5 sockerarter och toppa med någon god kalkon och några skivor ost.

Likes

Comments

Idag fyller världens bästa vän och gudmor år och det firades med att hela familjen hade sleepover hos henne och Christoffer och åt en fantastisk middag; lammstek med sötpotatispommes med aioli och hemgjord rödvinssky.
Sötpotatispommes är SÅ gott. Det är en del jobb med det men det är det så värt!

Ingredienser
3 stora sötpotatisar.
Olja till fritering
Potatismjöl eller maizena
Salt

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i lika stora ”stänger”. Lägg stängerna i en skål med kallt vatten och låt dom ligga där i minst 30 minuter. Byt kallt vatten en gång.
Lägg sedan potatisen i en gryta med lättsaltat vatten som täcker potatisen.
Koka pommesen i cirka 3-4 minuter. Tänk på att inte koka klart dem för då går dom lätt sönder, dom skall vara ”al dente”.
Lägg sedan sötpotatisen på en handduk eller hushållspapper och låt torka.
Pudra över mjölet så att det täcker alla pommes runt om.
Fritera pommesen två gånger. Första gången på 150 grader i cirka 2 minuter och sista friteringen på 180 grader tills dem är gyllenbruna och ser frasiga ut.
Salta!

Likes

Comments

Dessa ekologiska hönsköttbullar var riktigt goda. När jag gör köttbullar blir det förstås oftast ekologiska sådana, i fortsättningen dessa. Till det ett hemgjort potatismos med en liten skvätt mjölk, lite Bregott och delar av vattnet som potatisen kokat i. Lingon hör ju till men vi skippar sylt då de oftast innehåller mängder med socker och lite annat skräp så frysta, eko lingon som fått tina lite och som pricken över i:et en hemgjord gräddsås. Gott!

Idag ska hela familjen ha sleepover hos A:S gudmor, min bästa vän. Hon fyller år imorgon och det ska firas. ❤️

Likes

Comments

Idag började jag plugga. Äntligen dags att ta sig an studierna igen. Dock bara med en studietakt på 75% på distans. Adrian är fortfarande hemma så jag är mammaledig, Sebbe kommer vara pappaledig en dag i veckan (en egen företagares trista verklighet; supersvårt att vara föräldraledig mer än så) och mamma kommer ha A en dag i veckan.

Om ikväll tyckte jag att jag sammanfattade livet som studerande, föräldraledig mamma med en fortsatt drift att också tänka på sig själv ibland.

När S nattade lilleman passade jag på att åka och träna ett snabbt men effektivt pass. Väl hemma och efter duschen satte jag mig med mina första två inlämningar, mitt post workout-mål (kvarg med hackad mandel) samt nagellack och nagelfil för att stila till naglarna som börjat flaga nagellack. Allt medan jag försökte få en känsla av att 'göra kväll' i soffan.

Så kommer förstås inte mina studiedagar se ut då jag planerar in dem när A hänger med sin pappa eller mormor.

Likes

Comments

Gambas i mitt hjärta!
Så enkelt och fantastiskt gott.
Tapas är en återkommande helgmiddag och Gambas i piri piri är en nyfunnen favorit.

Ingredienser

Gambas
Piri piri
2-3 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor

Dela upp oljan i två olika formar.
Häll i piri piri och skiva vitlöken och lägg i den också.
Kola i ugnen på 225 grader tills det börjar bubbla. Lägg i räkorna en kort stund, men inte för länge för då blir de torra.
Servera med ett gott bröd!

Den kväll vi åt detta gjorde vi också nachos med ost och guacamole, rågkoppar med skagenröra, minipizzor med salami och mozzarella samt rödbetor med chevre och honung i ugnen.
Ikväll däremot blev det en supergod lammstek som vi fick med hem efter middag med vänner igår. Så vi bjöd prinsens gudfar på lammstek med rödvinssås och potatispuré. Nu - förhoppningsvis JVM-brons och sen är det sovdags.

Likes

Comments

Januari innebär att det är slut på skräpmat och massa onyttiga godsaker. Häromdagen gjorde jag ett mos på sötpotatis som vi åt med ärtor och laxburgare.

Ingredienser

Sötpotatis
Mandelmjölk
Smör
Salt

Skala och hacka sötpotatisen i mindre bitar. Koka dem tills de är mjuka. Häll av nästan allt vatten men spara en liten skvätt i botten. Häll på mandelmjölk, smör och salt och mixa tills det blir slätt. Ta lite mandelmjölk åt gången och häll på mer om det behövs. Konsistensen bestämmer du själv efter egen smak.

Likes

Comments

Nu är julen slut och det nya året har passerat. Jul och nyår har varit superbra med familj och vänner, mycket julmat, många goda middagar, flera spelkvällar och ett fantastiskt bröllop på nyårsafton. Dessutom har vi spenderat vår första natt ifrån lilla A när vi firade in det nya året på ger och fru Frisk's bröllop och sov kvar på hotellet där festen var i full gång till en bit inpå småtimmarna. Så prinsen firade nyår med mormorn och även farfar en stund och det gick lysande. Är så glad att det funkar så bra för mamma att ha honom - dag som natt.

Här kommer julen i bilder:

Julafton

Juldagen och annandagen

Nyårsafton

Likes

Comments

Lunchen idag blev en soppa med röda linser, morötter och kyckling från Pauluns. Den var riktigt god och mättande med ett ganska högt proteininnehåll. Absolut ett bra alternativ om man inte riktigt hinner med att laga något.

Likes

Comments