Skrevet i : Hans Marius Hoff Mittet, Maria Haukaas Mittet, Musikk, Konsert

I år som i fjor gikk vi inn i desember full i julestemning. Vi avsluttet nemlig november og startet desember med tidenes beste julekonsert! Siden Maria (Haukaas Mittet) joinet Stille Natt Hellige Natt-gjengen (og før det hadde julekonsert med Oslo Gospel Choir) har MariaExpressen vært representert enten med en av oss eller begge på julekonsert.
I år derimot skulle til vår store glede også Hans Marius (Hoff Mittet) være med, og vi måtte dermed utvide til to julekonserter for virkelig å ta inn den store mengden med talent på scenen samtidig.
Godt var det for den første konserten var vi så giret og høy på livet med nydelig sang, gåsehud fra topp til tå, julestemning til tusen og ekstase over å se to favoritter på scenen samtidig, at vi stod og skalv da vi skulle reise oss for allsang med Deilig er jorden på slutten av konserten.

Den første konserten vi var på var i Johanneskirken som er blant de fineste kirkene i Bergen. En veldig stor kirke, og en tradisjonell kirke. Neste dag var vi i Skjold kirke, en strak motsetning. En veldig moderne kirke, der man på første rad omtrent sitter på scenekanten, og en kirke med veldig god akustikk.

Johanneskirken

Skjold kirke

Stille Natt Hellige Natt, som i tillegg til Maria og Hans Marius består av Alexander Rybak og Rune Larsen, er vår store favoritt når det kommer til julekonserter. Sangene som synges er en god blanding av både norske og engelske. Det er ikke de veldig pop'ete, overspilte julesangene men vakre julesanger, noen mer kjente enn andre, med tekst med innhold.

På starten av konserten sier de at de håper konserten får man til å senke skuldrene, og det stemmer virkelig, Man får både julestemning og en deilig ro i kroppen. Artistene skal også ha masse skryt for at de til tross for doble konserter fra slutten av november og helt frem til jul, ser ut som de koser seg og både nyter musikken og ler like godt av artige historier som det publikum gjør. Den entusiasmen og varmen de utstråler er ikke noe man kan "fake" og er med på å gi publikum en god opplevelse.
Rybak er både artig og talentfull. Og vi liker han ekstra godt fordi han hvert år skryter over vår innsats som publikum.

Ingenting kommer nok til å toppe i år for vår del siden både Maria og Hans Marius er med i år. Vi fikk også alle sangene vi håpet på. Nordnorsk julesalme med Maria er så uendelig vakker, spesielt live i en kirke. Sjekk den ut på Spotify! O Helga Natt med Hans Marius var til og med enda bedre enn vi hadde forestilt oss, det var virkelig en mektig opplevelse. Applausen etter han sang den ville ikke gi seg. Så hadde vi et lite håp, og startet vår egen lille kampanje i sommer; #thePrayerErEnJulesang, om at Maria og Hans Marius skulle synge The Prayer. And they did! Kanskje den største konsertopplevelsen vår EVER, ubeskrivelig nydelig!

Bor du på østlandet er det enda flere muligheter til å få med seg denne juleturneen. Sjekk Ticketmaster

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Hans Marius Hoff Mittet, Maria Haukaas Mittet, Musikk

Bildet er lånt fra Stille Natt Hellige Natt sin facebook side: HER

I morgen starter Stille Natt Hellige Natt sin turne, den første konserten går av stabelen i Vår Frue Kirke i Trondheim kl 17:00 og enda en konsert i samme kirke kl 20:00. Første konsert er merket "få eller ingen billetter igjen" og det er så fint å se. Dette er virkelig en julekonsert å få med seg. Vi var i fjor og Veronica var året før der også. Nytt i år er at Mariann Aas Hansen er byttet ut med Hans Marius Hoff Mittet. Kan ikke klage over det vi, for nå får vi to av våre favoritt mennesker på samme sted til samme tid.

Videre går turneen innom Kristiansund, Molde, Ålesund, Ulsteinvik, Førde og Bergen for å nevne noen steder (Hele oversikten og billetter finner du HER ). Vi skal på to konserter i Bergen og vi gleder oss til julestemningen setter inn. Ikke minst håper vi på å få høre duett mellom ekteparet Mittet, vi har hatt ett ønske og håper de har hørt ønsket. Uansett har vi kleenex pakket ned i vesken, for Hans Marius er vel den som skal synge "O'Helga Natt" og det er et høydepunkt uansett hvem som synger, den sangen er vakker.

Slenger med et YouTube klipp av Hans Marius Hoff Mittet synge sangen som promo for turneen. Har du ikke fått deg billett enda? Da dropper du alt Black Friday salget og bruker heller de kronene på ordentlig kvalitets julestemning.

Likes

Comments

Nå er det lenge siden forrige gang vi har tatt turen til Oslo for å se en musikal. Så hørte vi at Folketeateret skulle sette opp Les Miserables og i tillegg med vår store favoritt Hans Marius Hoff Mittet som Javert, da var det ingen tvil om at dette måtte vi få med oss!

Les Miserables er en svært populær musikal så det var ikke bare-bare å få tak i billetter, vårt lille triks ble å bestille en showpakke siden vi likevel måtte ha et hotellrom. Det funket supert og vi fikk noen fine plasser på rad 15 (selv om vi aller helst liker oss helt nærme scenen).

Musikalen var helt fantastisk! Flere dager etterpå har vi fortsatt sangene fra musikalen surrende rundt i hodet.

 

Vi var litt småskeptiske til at en del kjendiser var castet når det finnes så mange gode musikalartister, men vi stilte med åpne sinn. Den som virkelig imponerte oss var Marion Ravn, hun var virkelig dyktig!

 

Vi hadde også gleden av å få se Dennis Storhøi på scenen som Thénardier, han var sammen med madammen; Mariann Hole, en morsom (og litt ekkel) duo innimellom alt alvoret.

Det var godt at det var varmt på teateret for vi satt store deler av tiden med gåsehud fra topp til tå, mye takket være to store stemmer på scenen; Valjean og Javert.

 

André Søfteland imponerte oss noe voldsomt, fy søren for en stemme! Han her burde alle oppleve som Valjean!

Det største høydepunktet for oss var Hans Marius som Javert. Veronica har tidligere sett han som Marius, men dette ble første gang for begge å se han som Javert. Denne mannen er så utrolig flink, han synger helt fantastisk og er en så god skuespiller. Det er en fryd å se han på scenen! Samspillet mellom Valjean og Javert var det også verdensklasse over.

 

Etter forestillingen var vi så heldige at vi fikk møtt Hans Marius og pratet litt. Alltid så koselig å treffe han. Nå gleder vi oss til både julekonsert og at han skal spille i Bergen i 2018.

Vi kan anbefale Les Miserables på det varmeste! Gode prestasjoner på scenen og flotte kulisser. Eneste vi angrer på er at vi ikke ordnet oss billetter til en forestilling til!

 

Billetter og mer info på Folketeateret (Hans Marius spiller frem til 19.november, så vi anbefaler billetter før det. Etter det tar Håvard Bakke over rollen som Javert, blir sikkert bra det også). Håvard Bakke spiller nå rollen som Biskopen.

 

Fredag 20. oktober kan man få en smakebit på hvor gode sangere man kan oppleve på scenen. Da er fire fra Les Mis-gjengen med på Beat for Beat!

Likes

Comments