Header

Efter en lång tid med mycket ångest har jag äntligen tagit ett beslut.

Jag har länge funderat på vad jag vill jobba med. Idag jobbar jag på en skola som resurs och det har jag gjort sedan jag tog studenten 2014. Jag tycket det är jättekul med barnen men att plugga till lärare känner jag inte alls för. Dels för att som lärare har du ett väldigt stort ansvar för alla barnen och för att det är många år i skolbänken.

Det har vart en lång ångest period att komma på vad jag ska göra med mitt liv. Jag har känt att jag måste plugga för att skapa mig en trygg framtid men samtidigt så vill jag verkligen inte ta studielån. Det känns konstigt att ta ett lån för att betala av ett lån. Men nu har jag hittat den perfekta lösningen!

Jag bestämde mig för att plugga till socialpedagog. Jag började googla på om jag kan plugga på distans så jag kan jobba samtidigt. Det fanns! Så nu har jag tagit mitt första steg mot en tryggare framtid. Det känns så skönt, som en tyngd har lossnat från mig. Att ta ett beslut känns så skönt!

Puss och kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag ska jag bara njuta av att det är fredag. Jag är nu påväg hem till en kompis. Vi ska laga mat och sen mysa till en film.

Det ska bli så skönt med en lugn kväll tillsammans med någon och slippa känna ensamheten.

Hoppas ni får en bra fredag också.

Puss och Kram

Likes

Comments

Det gör ont. Ikväll gör det ont i bröstet. Jag känner mig riktigt ensam. Just nu är det så jobbigt att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Hur ska jag kunna klara detta själv? Jag saknar att ha någon vid min sida. Nu finns det inget att leva för.

Jag ska klara detta!

Hjälp mig gärna med tips för just nu klarar jag inget själv.

Puss och Kram

Likes

Comments

Sköna söndag är något jag får höra ofta. för mig brukar det vara tvärtom.
Både fredag och lördag har jag vart ute och träffat vänner. Det har vart väldigt kul och jag har känt mig glad!
Men så kommer söndag, nu är jag ensam igen. Jag avskyr känslan av ensamhet. Det är den känslan jag har oftast.
Hur gör jag då för att försöka se förbi det. Jag försöker göra något som behövs göras i hemmet. T.ex. städa, rensa m.m. Eller så tar jag en promenad. Men det är inte alla dagar det går. Som just nu, jag vill inget annat än att ligga i soffan, helst sängen. Huvudet vill ingenting. Hur ska jag göra då?
Jag brukar låta det vara okej att bara ligga i soffan och titta på någon film. Säga till mig själv att det är okej och att det är bra att ta det lugnt.

Har du några knep på hur du brukar göra eller tänka? Skriv gärna!

Puss och kram!

Likes

Comments

Mitt hjärta har gått sönder.

I somras träffade jag en helt underbart kille. Det gick väldigt fort fram och jag var väldigt nojig för att det kändes så bra. Jag har svårt att öppna mig för nya personer då mitt humör ändras mycket och att jag har min ångest. Jag sa till honom flera gånger att jag vill att han ska lära känna mig först innan han bestämmer sig för att gå vidare. Han sa dock hela tiden att vi kommer lösa allt tillsammans och att jag kan lita på honom.

Tillslut litade jag på honom och vi var väldigt kära. Det var helt underbart. Sommaren tog slut och vi båda började jobba. Min ångest visade sig mer och mer. Han fortsatte att säga att vi kommer lösa allt tillsammans. Jag trodde på honom.

Men så kom den dagen, den dagen han kom hem till mig. Han sa att han inte var redo, packade ihop sina saker och gick. Jag bröt ihop. Jag förstod ingenting. Mitt hjärta gick sönder.

Nu har det gott 3 veckor. Jag känner mig ensam, lämnad och det gör ständigt ont i bröstet. Det känns som att jag inte kan andas. Hur kommer man ur denna smärtan?

Jag försöker hitta på saker så jag slipper vara ensam. Jag sover hemma hos kompisar, då nätterna är jobbigast, planerar framtiden men jobb och plugg m.m. Ikväll ska jag ut och äta med mina föräldrar och deras vänner. Låter tragiskt men då slipper jag vara själv!

Har du några förslag på hur jag ska göra för att sluta tänka på honom? Skriv gärna och ge tips. Jag behöver dem!

Puss och kram!

Likes

Comments

Jag vill berätta lite kort om vad jag kommer att skriva om här på bloggen. Jag kommer skriva mycket om hur jag mår, hur jag känner och vad jag gör för att försöka må bra.

Lite bakgrundsfakta om mig: Jag är född och uppvuxen i Kungälv som ligger strax utanför Göteborg. Idag bor jag i Ale ( på fel sidan älven ). Jag har en mamma, en pappa och en storasyster. Jag har alltid varit den tjejen som varit duktig. Jag gick till skolan, jag tog hand om mig själv m.m. Vilket gjorde att mina föräldrar inte såg mig som ett barn. Dem var helt upptagna med att ta hand om min storasyster som snabbt blev sjuk. Hon var hade ett stort självskadebeteende. Jag hamnade med andra ord på ut kanten. Detta orsakade en del saker.

När jag var 16 år flyttade jag till min dåvarande pojkvän som var 20 år. Där började jag festa mycket, väldigt mycket. Jag började skita i skolan och tog inte livet så seriöst längre. När det tog slut med oss två år senare vart jag tvungen att flytta hem men väldigt snabbt inpå träffade jag en ny kille. Det var en toppen kille som räddade mig. Jag kom tillbaka till skolan och tog tag i mitt drickande. Jag flyttade ganska snabbt in till honom och hans familj då han bodde hemma hos sin pappa. Tyvärr tog det slut mellan oss och återigen var jag tvungen att flytta hem.

Nu hade min syster flyttat till egen lägenhet vilket jag tyckte var mycket skönt till en början. Men efter ett tag fick jag nog. Det var jag som bodde hemma men det kändes inte så. Min syster tog fortfarande all uppmärksamhet av våra föräldrar. Då hon är så sjuk så att hon inte kan jobba behöver hon stöd och hjälp hela tiden. Jag sa ifrån hemma och sa att jag ville skaffa mig en egen lägenhet. Sagt och gjort.

2015 köpte jag den lägenhet som jag bor i nu.

Det var lite om mig, jag kommer att berätta hur jag mår och har det nu och ibland kanske jag berättar gamla saker.

Puss och kram!

Likes

Comments