Fick följande meddelande av min värdmamma igår morse:

"How many pillows do you like to sleep with?"

Sover med typ 6 kuddar hemma men det kunde jag ju inte skriva så jag svarade istället artigt:

"One or two is enough for me"

Asså jag hade inte förrän nu förstått att det faktiskt är på riktigt. Att jag om 56 dagar sitter på ett plan påväg till soft landning camp i New York och att jag om 60 dagar sitter på ett annat plan påväg till min värdfamilj i Michigan. Allt har känts så overkligt men imorse när jag fick frågan hur många kuddar jag sover med så förstod jag helt plötsligt att det är på riktigt. De håller på att inreda rummet som jag ska bo i de kommande 10 månaderna. Hur sjukt är inte det?!?!?

Det roliga är ju att det krävdes ett sånt sms för att jag skulle fatta att allt är på riktigt.

Allt är så konstigt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej igen!!

Nu har jag fått all info om min värdfamilj och om vart jag ska nån stans och hade därför tänkt att berätta lite om både familjen och staden.


Jag har alltså hamnat i en pytteliten stad i Delstaten Michigan som heter Burt. Staden har 1200 invånare och fem av dem är min kära värdfamilj. (: Familjen består av en mamma som heter Kristian (uttalas Kristin) som är 32 år gammal, en värdpappa som heter Thomas som också är 32, två små söner som heter Collin och Blake som är 5 och 6 år gamla och till sist en dotter som heter Gabby som är 9. De bor i ett hus i Burt som har 5 acres mark och en egen liten sjö. Inte nog med att de redan har 5 familjemedlemmar så har de även en massa djur, och när jag säger en massa så menar jag verkligen EN MASSA. De har: 4 hundar, 3 katter, 10 ankor, en massa kycklingar, en massa getter, 2 påfåglar och EN MASSA fiskar. Det enda husdjuret jag har haft är en hamster. Som dog efter ett år. Och nu ska jag flytta till en familj med fler djur än familjemedlemmar. Är så taggad.

Jag ska även bo med en annan utbytesstudent från Spanien som heter Alba. Hon är född 2002 och verkar verkligen som en jättetrevlig tjej. Jag har haft kontakt med både henne och med familjen och jag är verkligen JÄTTENÖJD.

Jag kommer gå på en skola som heter Birch Run High School som ligger in en lite större stad utanför Burt som heter Birch Run. Det ska tydligen ta cirka 15 minuter med skolbussen till skolan. Till min förtjusning så har de även fotboll (alltså soccer) på skolan vilket är Naaajjjss. Både jag och Alba kommer att vara seniors (Alltså gå sista året) och vi kommer därför få uppleva både graduation och prom och jag kunde inte vara mer taggad.

Nu kommer uppdateringen här antagligen bli snäppet bättre då jag får ny information nästan varje dag. Hoppas att ni gillade dagens lilla inlägg!

Hade!Skolans logga

Gympasalen på skolan

Michigans natur (:

Likes

Comments

Jag har äntligen fått placering!!

Igår vid femtiden ringde det från explorius kontor med besked om att jag fått en placering i Michigan.

NU ÄR DET LIXOM PÅ RIKTIGT!!!! Jag kommer få mer info om familj, skola och stad osv typ nästa vecka så det får bli ett till inlägg då!

Hade !!

Likes

Comments

Tjena!
Det var väldigt längesen jag gjorde ett inlägg här menmen, så kan det gå! Idag hade jag tänkt att göra en liten utbytesstudent-tag som jag har sett ett antal utbytesstudenter göra på sina bloggar. Så here we go:


Vilket land ska du till?:

Jag ska till USA!! Tjohoo

Vilken organisation åker du med?

Jag åker med en organisation som heter Explorius, en ganska liten organisation som bara jobbar med utbytesår till ett antal olika länder.

Var skulle du helst vilja bli placerad?

Helt ärligt så spelar det inte så stor roll. Visst, det hade varit najs att hamna på typ Manhattan men sannolikheten att det händer är vääääldigt liten så det spelar ingen större roll.

Har du fått familj eller gjort regionsval?

Jag väntar fortfarande på att få min familj och jag börjar faktiskt bli lite nervös att det inte är nån som kommer vilja ha mig (sad life). Jag har önskat att hamna i nordöstra USA.

Kommer du att åka på nåt förberedelseläger?

Oh yes, jag ska på ett så kallat "soft landning camp" i New York i fem dagar innan jag åker vidare till min familj, woop woop!!

Vad ser du mest fram emot?

Allt.

Vad fruktar du mest?

Att behöva sitta själv och käka första dagen i skolan.

Vill du prova nån ny sport?

Om jag inte kommer kunna spela fotboll så vill jag mer än gärna pröva nåt nytt. Cheerleading kanske?? Hahah skoja, men kanske American football eller lacrosse.

Nämn 3 platser du vill besöka under ditt år.

Taco Bell, Taco Bell och Taco Bell.

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Jomen det tror jag verkligen, är så Sjuuukt taggad!!!


Hoppas nu tyckte om denna lilla tagen!

Hade!

Likes

Comments

Nu har mina ansökningshandlingar äntligen skickats iväg till USA där de ska granskas en sista gång innan letandet efter min värdfamilj börjar. Jag kan fortfarande inte riktigt ta in att jag om 7 månader-ish kommer att vara i USA?! Holy moly är så sjuuukt taggaaad!!!

Något som jag har insett är dock att uppdateringen på denna bloggen kommer bli rätt så klen då allt bara är en enda lång väntan på besked om var jag hamnar nånstans.

Har några idéer på inlägg som kan vara lite roliga men tills vidare så får ni nöja er med detta. (:

Hade!

Likes

Comments

Hej på er!

Om ni inte har sett min lilla beskrivning så heter jag alltså Maria och är 15 år gammal. Jag ska alltså åka till USA på utbytesår 2017/18 och det är vad denna blogg till mestadels kommer att handla om.

Jag åker med en organisation som heter Explorious och det är en organisation som jobbar med just high school-år till ett flertal olika länder. Jag håller just nu på med alla mina ansökningshandlingar och när jag är klar med de så kommer allt skickas iväg till USA där en familj (förhoppningsvis) kommer att välja mig att bli deras framtida utbytesstudent. I ansökan ingår bland annat ett personligt brev där jag berättar om mig själv och mina intressen, ett brev som mina föräldrar har skrivit om mig, en himla massa vaccinations- och läkarpapper och en hel del annat. Men allt är i princip klart, jag måste bara scanna in några papper och sen är ansökan redo att skickas iväg!

Ja, fråga inte varför jag startade denna bloggen redan nu då mitt liv här i Sverige inte är vidare händelserikt... Men jaja, det kanske kommer lite inlägg då och då med uppdateringar om allt som måste fixas innan jag åker iväg.

Hade!

Likes

Comments