Skola, Vardag

Den här veckan trodde jag innan skulle bli typ livets stressigaste. Men jag har lyckats skriva klart min hemtenta. Var sådär lagomt irriterad att de hade lagt in ett tre timmars seminarium med redovisning idag på förmiddan, men det gick bra. Vågade bjuda på mig ganska rejält också, ett steg i rätt riktning för mig som faktiskt är ganska blyg. Läraren hade köpt kakor åt oss också, plus! Stannade kvar på skolan efteråt för att fokusera på att skriva så det är skönt att den är inskickad.

Imorgon är det torsdag och Alexandra tycker att vi ska åka in en sväng till Rättvik. Kan vara kul att byta ut Falun-Borlänge också. Annars händer det inte så mycket i mitt liv just nu, åker hem i helgen, blir skönt att slippa den här lägenheten några dagar.

Ah just ja, jag klippte mig igår. Topparna är till strax ovanför axlarna och den största förändringen, jag har klippt lugg. Det är ovant vill jag lova, men har fått mycket kommentarer om att det är fint.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Har varit trött och har haft ont i magen sen jag kom hem. Det är säkert för att jag slappnar av efter tentan. Godnatt!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag
1 Vad heter du? -Maria Karlsson
2 Vänster eller högerhänt? - Höger
3 Sommar höst vinter eller vår? - Sommar
4 Favorithögtid? - Påsken är såmysig
5 Cola eller fanta? - Cola
6 Donken eller Max? - Cola
7 Instagram eller Facebook? - Instagram
8 Hur gammal är du? - 24
9 Var bor du? -Falun
10 Hårfärg? -Brunett
11 Ögonfärg? - blågröna
12 Längd? - 172
13 Godis eller chips? - det beror på humöroch sug
14 Nämt tre saker på din att göra lista - ta examen, flytta till ett eget boende
15 Vad skulle du gjort utan din mobil? - Förr skulle jag nog inte ha brytt mig, nu skulle jag nog dö.
16 Dumpat någon? - I have
17 Blivit dumpad? - Si
18 Vad har du för någon mobil? - Iphone 5s
19 Om du vann en miljon, vad skulle du göra?- Jag är så tråkig att jag skulle lägga undan dem
20 Favoritland? - Sverige
21 Vad gillar du mest med sig själv? - Mina ögon
22 Vad gillar du minst...? - min mage
23 Nämn två personer du inte skulle klara dig utan? - Min fina och min syster
24 Ut o festa eller myskväll? - myskväll
25Tränar du? - så ofta jag kan och hinner
26 Hur mycket väger du? - 70 kg
27 Tatueringar? - nej
28 Percing? - öronen och har haft i naveln
29 Favoritfärg? - rosa
30 tobak eller alkohol ? - alkohol om jag måste välja
31 Anledning att jag gick med i youtube? - ja säg det, för att kunna lägga upp gymnastikklipp antagligen
32 Rädslor? - att inte lyckas ta min examen och att min fina försvinner
33 Vilka instrument? munspel
34 Favoritraggningsreplik? - haha njae det har jag nog ingen
35 One direction eller the fooo? - klarar inte av något av de banden
36 Justin Bieber eller Manfred Erlandsson? - Justin
37 Hamburgare eller pizza? - det beror också på humör
38 Mamma eller pappa? - båda
39 Sommarklänning eller tubtop? - beror på situation och humör
40 Lakrits eller Laakrtits? - lakrits
41 Vad gör du på fritiden? - tränar, pysslar
42 Var föddes du? - Hudiksvall
43 Var vill du bo? - Nånstans här i Dalarna
44 Framtida jobb? - Förskollärare
45 Favoritartist? - finns så många
46 Favoritstad? - Göteborg
47 Gröna Lund eller Liseberg? - Gröna Lund
48 Duscha eller bada? - Dusch
49 Vad skulle ja ta med till en öde ö? - mat borde vara det logiska, men min kudde
50 Favorit sak i mitt rum? - det var min fotovägg

Likes

Comments

Vardag, Tankar och känslor

Ibland pendlar mitt mående. Från att vara lyckligast i världen till att allt känns så hopplöst. Jag håller på att flyttpacka då jag ska byta studentlägenhet om två veckor. Hallelujah! typ iallafall och mitt i rensningen av skrivbordslådor hittade jag den dagbok jag av någon anledning orkade skriva 2014 när jag mådde som absolut sämst. Det är konstigt hur man kan spolas tillbaka till den tiden, känslan, minnet av att läsa hur jag kände då. Jag ska skriva en liten sammanfattning om vad som står och en som visar hur jag mår nu. För jag vågade efter mycket erkänna för mig själv att jag var sjuk och är det fortfarande men inte lika djupt, men jag vågade ta hjälp och berätta för min omgivning. Hursomhelst..

Sommaren 2014 har under veckors tid skrivit exakt så so jag har känt och mått. Mycket har handlat om den svarta fyrkant jag förr alltid befann mig i. En trång svart fyrkant, som en lång tunnel som jag aldrig trodde skulle försvinna. Hur jag kände att jag inte passade in, att jag inte var tillräckligt bra. Att familj, släkt och vänner såg ner på mig. Typ "åh nej ,inte Maria" osv. Hur jag skrev att jag längtade bort, bort från allt. Att jag borde sluta kämpa på och försvinna. På ett ställe har jag tom skrivit så jag ser att jag har haft tårar att jag inte borde sitta på tåget utan istället borde ha hoppat framför det.

Hemskt ju! Så det här sköna i att jag idag kan säga, jag vågade ta hjälp. Det var fruktansvärt jobbigt att erkänna och ta det steget, men såhär i efterhand, att jag har vågat öppna mig om att jag har den sjukdomen jag har. Att öppna sig till de som finns runt omkring. Släkt, vänner, klass, lärare. Den här chocken i att alla ville att jag skulle må bra. Frågor i som hur mår du? Jag hade betydelse, eller ja, jag har!! Att ta hjälpen har fått mig att växa som människa. Jag vet att jag duger som jag är, allt blir inte alltid som man tänker och vill men att det går iallafall. Skolan är inte längre en pest och pina, jag uppskattar att plugga idag, men det största stödet hittade jag i slutet av 2014. Min fina, tänk att han har orkat stå ut med mig när jag gått från glad till ledsen på tre röda, hur han alltid har lyssnat på mina känslor och tankar. För två dagar sen sa han att jag är hans livskärlek. Han är min, min fina!


Annars idag är det tvätt och tentaskrivande som står på schemat. Snart sommarlov och snart sista terminen!!!

Likes

Comments

Vardag, Skola

Studentboende, det låter ju roligt, det tyckte jag också för 3 år sen. Delad lägenhet, vänner för livet. Herregud så fel jag har haft. Det här är något av det värsta jag har varit med om. Det första året var ändå helt okej, men sen har det ju kommit mer och mer irriterande studenter.

Det är inte det att jag inte tycker att de ska ha vänner och så här, absolut, självklart. Men när man mitt i veckorna tar hit vänner vid 11 på kvällen, sitter i köket och halvskriker, alltså pratar med stora bokstäver och inte visar respekt att vi är fler som bor här och ska upp tidigt. Jag har en boende här som verkligen verkar tro att det bara är hon som bor här och kan göra som hon vill, ta hit vänner och prata och låta hursomhelst.
Två klagomål har vår hyresvärd fått från mig om henne. Båda gångerna har hon bett om att en av hennes vänner ska få flytta in. Verkligen bönat och bett. Vännerna som tar upp plats, inte har nycklar osv. Två gånger har det hänt, det är olagligt och hon har fått två varningar. Jag håller på att bli knäpp. Efter igår kväll, efter att jag bett henne skrivandes att dämpa sig och jag fick ett arrogant svar. Nästa gång kommer jag ringa störningsjouren. Nu kanske ni tänker men kom igen, studentliv. Men om ni blir störda var och varannan kväll så hade ni också varit griniga, så vad skulle hända om hon får ett tredje klagomål? Nånting måste väl hända ändå? Så förbannat less på dessa internationella studenter.

Så ju fortare jag får flytta till den nya studentlägenheten desto gladare blir jag. Hoppas de jag får bo med då kan städa också. Hon skriven om ovan har aldrig lyft ett finger. Hon lämnar sitt hår på golvet i badrummet efter att hon borstat det, eller så ligger det i handfatet eller badkaret = jag får rensa. Spisen efter att hon har lagat mat är full med olja och mat som stänkt ur stekpannan = måste storstädas innan man själv kan laga mat. Så sjukt äckligt och inte lyssnar hon heller när man försöker förklara. Diskberg som lämnas i båda vaskarna.

Tur för mig att jag nu har pratat ihop mig med hyresvärden om det här problemet och att de vet om det. Bestämmer man sig för att dela tycker jag man hjälps åt att hålla efter och respekterar varandra. Om jag kunde hade jag såklart flyttat till en egen, men det är få lägenheter, många som vill bo vilket betyder höga köpoäng.

Nä nu ska världens grinigaste göra du klar och sen möta upp studiegruppen

Likes

Comments

Tankar och känslor, Vardag

Gaah, den här stressen. Om man kan vara sönderstressad så är jag det. Allt runt omkring just nu. Ibland undrar jag hur jag orkar kämpa på och varför jag gör det. Sömnlösa nätter är det vanliga numer och om jag får sova är det få timmar och jag vaknar alltid runt 3:30.

Känslan av att behöva få ur sig tankar och känslor men att inte riktigt våga ta det steget, för att inte trampa på några tår.

Nä, upp och ner. Vad är ut och vad är in? Var står jag? Så mycket tankar, så mycket stress. Så trött.

Likes

Comments

Skola, Vardag

Från att inget intressant händer till vetskapen art jag måste flytta. Varför? För att kopparstaden har valt att sälja delar av det området jag bor i och med det min vändplan. Vart jag hamnar har jag ingen aning om, men personen från kopparstaden som var här idag lyssnade på mina önskemål och skulle lösa det och höra av sig nästa vecka. Terminen ut får jag vara kvar här. Det är ganska jobbigt ändå. Det mesta är jobbigt och stressigt som det är, nu fick jag en stress till.

Det är tur att jag i höst läser sista terminen iallafall! Sen slipper jag det här med studentboende! Det ser jag fram emot.

Likes

Comments

Vardag, Skola

Senast jag skrev var det januari, nu är det februari och jag får erkänna att jag har glömt bloggen lite.
Det har väl inte hänt så överdrivet mycket de senaste veckorna. Läser en ny kurs, svenska. Ganska intressant ändå. Men det bästa är att jag klarade hela förra kursen utan en enda komplettering. Så stolt över mig själv, det visar att jag håller på att vinna över min sjukdom!!

Imorgon är det tisdag och jag har seminarium och sen har jag helg igen, vilket är ganska skönt. Nej hörni. Det händer absolut inget intressant i mitt liv just nu.

Likes

Comments

Vardag, Skola

Hur kan vi vara halvvägs in i januari? Allt går så snabbt. Men de senaste veckorna har varit upptagna. Jag har haft VFU och det har varit jul och nyår mellan. Ganska skönt att inte behöva gå upp 5:15 mer.
Idag är det iallafall måndag och jag sparkar igång mitt sista år på högskolan. Termin 6 av 7. Galet! Avancerad nivå, lite läskigt, så jag börjar inte förens klockan 12. Träning har jag ikväll också. Skönt att ha en måndag som är upptagen.

Likes

Comments