Vardag

Idag är en sån här dag när de första timmarna börjar helt fruktansvärt bra, sen kommer alla tankar. Hur jag än försöker så kan jag inte skaka av dem, de kommer igen och igen och igen. Det är en stressfaktor så att ni förstår inte.

Tankar och känslor som borde göra mig lugn och trygg men på något vis gör det mig istället stressad och osäker. Man står och trampar på samma ställe samtidigt som man försöker ta sig framåt och försöka ha ett positivt tänkande samtidigt som man vet att det där positiva och alla förhoppningar sakta börjar försvinna. Man gör sig redo att stå där själv och bli ledsen, hur mycket man än får höra att det inte kommer att vara så. Jag är nog ganska splittrad på insidan, vet varken ut eller in. Så många frågor som jag inte vågar ställa. 

Annars idag är jag helt ledig, allt som ska skickas in är inskickat i bra tid innan kvällens deadline. Tvätt som ska tvättas, mellan där är det nog sömnen som får mig. Då tänker man inte.
Eller så börjar jag med en tankerunda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag, Träning

Jahapp, fredag igen. Är inget riktigt fan av helger, inte än iallafall. Den här veckan har varit så fruktansvärt seg. Kursen jag läser just nu känns så oseriös, klippt och klistrat med uppgifter, orelevanta föreläsningar..

Det enda vettiga jag har gjort idag var att ta en promenad sen har jag legat på sängen och inte gjort ett dyft och så fortsätter jag nog tills kvällen tar slut.

Likes

Comments

Vardag, Skola

De här två senaste skoldagarna.. Na de har inte varit något att hurra för. Igår var vi ute hela dagen. Det hade kunnat vara roligt om det inte hade varit så förjäkla kallt. Sen att stationerna var lite för långa gjorde att man tappade lite intresse. Det som faktiskt var roligt isåfall var att leta småkryp i vatten med hjälp av håvar.
Idag började vi ute och istället var det sommarvärme. Det som var synd på förmiddagen idag var att man skulle få steka en pannkaka över öppen eld. Bara det att det var vanlig mjölk i smeten.

Nåja, nu är det helg iallafall, funderar på om jag ska åka hem på fredag. Jag ser allt lite ljusare, men det är långt ifrån bra. Det är fortfarande en stor stressklump i magen och kvällarna är jobbiga, då seglar gärna tankarna iväg och det blir tårar.

Imorgon har jag inget inplanerat, inte mer än att min stora fundering är om jag ska ta en långpromenad eller simma. Har hamnat i ett sånt träningsflow.
Nu ska jag försöka sova iallafall.

Likes

Comments

Tankar och känslor, Vardag

Tänk om man kunde trycka på en pausknapp och stanna allt runt omkring och bara kunna bygga upp och bry om sig själv. Jag är i ett fruktansvärt stort behov av den där pausknappen just nu, för jag håller på att gå i bitar. Det jag behöver är ett sätt att bygga upp mig själv på och ett sätt att hitta glädjen i det som jag en gång har tyckt om. Nog för att jag gör det jag ska, jag kommer upp på morgonen, kommer iväg på gymnastiken, skolan. Men jag är nog ganska frånvarande i det, det är mest som om jag stirrar framför mig med död blick. Ändå lyckas jag med små ord instruera, jag lyckas med skoluppgifter. Men till det att jag i min ensamhet, som nu, bara ligger och stirrar upp i taket med en likgiltighet som, ja jag vet inte.

Såhär är det att leva med den sjukdomen jag har, nämligen depression. Den syns inte alltid för den går att mörka. Det går att mörka tårarna som konstant bränns bakom ögonlocken, att le utan att tycka något är roligt. Mycket i det jag gör, som gymnastiken, den älskade jag, men jag hittar inte glädjen där mer heller, jag undviker om jag kan matlagning, att vara i köket var det bästa jag visste förr och det har medfört att jag har tappat en del vikt. Mycket tid lägger jag på träning, för att uppnå den där "perfekta kroppen", jag som nästan varje dag får höra om hur sund och fin jag är. Lågan har liksom blivit glöd.
Det som är lite, jag vet inte, fånigt (?) det är att jag är så mån om att alla runt mig ska må bra och att jag inte ger mig förens de verkligen gör det, puschar och vrider saker till något bra. Tänk om jag kunde börja intala och tro på det ordentligt jag med.. Nä nu ska jag sluta svamla och lägga mig under täcket. Idag känner jag mig klar med just precis allt.

Likes

Comments

Vardag, Tankar och känslor

Idag var en såndär dag när jag återigen står i den svarta tunneln. Tankarna har gått åt alla möjliga håll. Framförallt åt varför jag ska fortsätta, att det inte är någon idé. Jag har nog varit inne på tanken om att det vore bättre att bara poff liksom. Att det ibland vore lika bra.

Det är faktiskt en ganska jobbig känsla. Att ofta känna sig ledsen och nere. Utanför, varför nu det ordet dök upp i mitt huvud. Antagligen för att jag står mitt i mellan allting. Lite bortglömd.
Fast egentligen borde jag vara glad och nöjd, trivs i min stad, läser den utbildning jag vill och har människor runt omkring. Men det ser jag inte, jag ser bara mig själv som något som är lite ivägen och som man hör av sig till som ett måste liksom och det tar på mig. Jag har hamnat i något där jag tänker att alla pratar bakom min rygg. Det var längesen jag var så pass nere som jag är nu, det har varit på tok för mycket för mig på sistone där jag ibland känt att jag måste stå stark lite på egen hand. Nä den har dagen var inte bra, inte bra alls. En riktig jävla skitdag faktiskt.

Imorgon kanske blir bättre, förhoppningsvis är inte ögonen fyllda med tårar mer eller mindre hela tiden. Nu kommer de igen men jag tänker inte hålla mig stark mer.

Imorgon ringer klockan 7:30 och kommer göra så söndagar framöver. Godnatt

Likes

Comments

Vardag, Släkt&vänner

Det var vad min kväll blev igår, spontan. Tanken egentligen var en lugn hemmakväll med en serie. Men nej. Alexandra hörde av sig strax efter fem och tyckte jag skulle haka på henne ut. Varför inte liksom, tacos och förfest hemma hos henne och det var dit vi kom.

Vi fick nog i oss en aningen för mycket. Farligt när man är vitvinsälskare. Möjligen att jag blev en aningen mer utslagen.
Men hem kom jag iallafall, det positiva i att det är typ 25 meter mellan våra portar.

Nu ska jag skura mitt golv!

Likes

Comments

Vardag, Träning

Falun är ganska vackert på morgonen. Inatt blev en natt när jag inte kunde sova alls. Ni vet, när man vaknar, vrider och vänder på sig för att somna om. Jag gick upp 5 imorse efter att ha vaknat strax efter 3. Tog en promenad vid halv 7 i hopp om att kunna sova en stund efter. Men nej, tänk om jag kunde lära mig att slappna av och försöka ta till mig att allt kommer att lösa sig.. Men det kan jag tydligen inte.

Likes

Comments

Vardag

Det är lite glest mellan mina uppdateringar numer, det är nog för att det inte händer så mycket samtidigt som det är jättemycket på samma gång. Jag försöker gå på som vanligt och vara så glad och positiv som jag brukar vara, utåt iallafall men när jag är själv, speciellt på kvällarna, då är det ofta en del tårar. Men det är väl så det är. Allt blir väl lättare med tiden. Det blir skönt när skolan drar igång igen om 2 veckor.

Idag har jag inte haft ork till att göra så mycket alls. Åkte upp till Stångtjärn och gick en sväng med Alexandra. Det behövdes, få komma bort från den här lägenheten en stund.

Imorgon är det fredag iallafall, inte för att det spelar någon roll. Alla dagar ser likadana ut. Långa och tråkiga.

Likes

Comments