Heeeeeeiiijjyy

Jeg har samfundsfagstimen, fået en opgave, hvor jeg skal skrive et blogindlæg omkring tertiær socialisering, Dette betyder at jeg skrive omkring internettet, de sociale medier og hvordan de påvirker os mennesker. Jeg tænkte derfor, at det var oplagt, at dele dette med jer.

De sociale medier fylder mere og mere i vores hverdage, men når man tænker over det, så påvirker det også vores indensitet. Vi opfatter vores profiler på de sociale medier som et væsentligt redskab til at skabe et billede online af den person, vi ønsker at være udadtil.

Man kan diskutere om de sociale medier er godt for os unge mennesker? Jeg synes både der kan være fordele og ulemper.

De sociale medier og teknologien gør det lettere for os, at få fat på hinanden. Hvis vi f.eks. altid har mobiltelefonen i lommen, så betyder det også, at vores venner altid kan få fat på os. Når vi modtager en sms, messenger eller snap, så er det lidt ligesom at blive prikket på skulderen i virkeligheden. Før i tiden var det ikke så nemt, at få fat på hinanden. Hvis du på vej hjem fra skole, kom i tanke om noget som du lige vil fortælle din bedste kammerat, så kunne du altså ikke bare lige tage din telefon op af lommen, og hurtigt skrive en besked.

En af de dårlige ting ved brug af de sociale medier, kan være hvis man f.eks. bliver mobbet i skolen, så risikere man at mobningen også foregår der hjemme, fordi mobningen nemt og hurtigt kan fortsætte i beskeder på sms og sociale medier som Facebook, Snapchat osv. Jeg har også lagt mærke til, at der ikke foregår særlig meget mobning i skolen på samme måde længere, fordi det i dag er nemmere at skrive '' klamme so '' i en besked, som det er at gå hen og sige det direkte til personen

Computeren, mobiltelefonen og sociale medier fylder meget i moderne menneskers hverdag, Men jeg tror heller ikke, vi skal overvurdere konsekvenserne og fokusere så meget på det negative.
Teknologien kan jo ikke ændre på, hvad det vil sige at være menneske. Det handler stadig om vores forhold til hinanden (venner, familie, kærester osv.) og vores forhold til os selv. At forsøge at finde ud af, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være - i relationen til andre mennesker.

Som sagt så tror jeg, at man bruger de sociale medier til at skabe et billede af den person, som man ønsker at være. Men hvorfor er det egentlig, at vi går så meget op i hvor mange likes vi få på Facebook eller Instagram? Dette spørgsmål har jeg stilt mig selv flere gange, for jeg ligger ikke skjul på, at jeg også er en af de personer, som kigger på mine likes og på min følgere.
Hvorfor er det vi ikke følger det budskab som lyder '' hellere en ven i hånden, end ti på facebook ''. Jeg synes faktisk at dette er et faktisk budskab. Er det vigtigere for dig, at folk kan se at du har over hundred venner på Facebook? Hvor halvdelen af dem måske kun er nogen som du har mødt en gange, og andre er dem har du måske aldrig mødt, men bare hørt om. For mig er det ikke sådan. 

Min familie, min kæreste og mine tætte venner har klart en større betydning, end mine følgere på Instagram, og dem som liker mine billeder rundt omkring.
Jeg ved ikke med dig?

Kort sagt, så handler dette om, at der både kan være gode og dårlige ved de teknologien og sociale medier.

- Maria ✮

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Heeeeeeeiiij

Lørdag den 16/9, stod på en stor og lykkebringende dag.
Jeg var til bryllup ved min bror og hans søde kæreste. Vielsen foregik i Askovkirke, hvor de smukke unge mennesker sagde ja til hinanden. Efter dette blev der kastet med ris, og brudeparret blev kørt afsted.

Festen blev afholdt på Jels Voldsted, rigtig smukt sted med stor sø og grøn natur. Da vi ankom til stedet, var der kaffe, sodavand og lidt at spise. Jeg sad og spillede fire på stribe med min kæreste i den ene sofa.
Da brudeparret kom tilbage efter fotografering, blev der tager fællesbilleder, og derefter trak folk stille og roligt ind i festsalen/spisesalen.
Aften gik stille og roligt, der var lækkert mad, masser af taler, sange og godt humør. Under maden og talerne, havde man mulighed for at gå udenfor, snakke lidt med folk fra de andre borde, eller bare lige slå mave.
Jeg synes personligt, at det var et rigtig godt bryllup. Det var lidt en blanding af at være et traditionelt bryllup, - ikke traditionelt. Hovederetten bestod af buffet, bryllupskagen fik vi til dessert, hvilket man måske ikke altid gør til er bryllup. Jeg synes faktisk at det var rigtig rart, så man også kunne være lidt fri.
Efter maden og ALLE de lange taler kom nogen af mine brødres venner og spillede musik. Det var en super super skøn aften, med masser af kærlighed, glæde og smil.

Jeg håber også, at I havde en dejlig weekend ❤︎
- Maria

Likes

Comments

Heeeejsa

Jeg fik simpelthen lige lyst til at fortælle jer om min weekend. I fredags kom Søren hjem fra efterskolen, hvor vi derefter tog til Kolding for at spise. Jeg vil rigtig gerne have sushi, men det er Søren ikke så vild med, så vi blev nød til at gå på kompromis, og vælge det mest romantiske sted i verden, Restaurant Asia. Det var ironisk...
Da vi kom hjem, lavede vi ellers ikke så meget. Vi tog ned til min faster for at se landskamp, hvilket Søren går rigtig meget op i. Senere tog vi hjem, og ellers skete der ikke så meget, vi slappede af, Søren spillede GTA, og vi så lidt film.

Lørdag sov vi længe og slappede af. Søren spillede lidt GTA igen. Ja, jeg har fået en gamer som kæreste. Da vi langt om længe fik os taget sammen til, at rejse os fra sengen, tog vi ned til min faster. Min faster kørte os lidt efter ud til Søren mormor og morfar, hvor vi skulle til fødselsdag. Egentlig lavede vi ikke særlig meget, vi slappede af, spiste mad og snakkede.

Søndag var endnu en romantisk dag, Søren og jeg havde halvårsdag, hvor jeg valgte at tilbringe min dag, sammen med min svigermor i Tyskland. Vi var ude og se Søren spille fodboldkamp med efterskolen. Som i nok også kan regne ud, var det også grunden til, at vi blev nød til at tage ud og spise om fredagen..

Egentlig skete der ikke rigtig mere i min weekend, men udover at vi bare har slappet af, så var det en rigtig hyggelig weekend, hvor jeg kunne tilbringe min tid med min kæreste.
Jeg håber i havde en dejlig weekend, med afslapning, hygge og fri fra skole.

Knus - Maria ✣

Likes

Comments