Välkommen att besöka min nya blogg:


http://mariabusck.com


Där delar jag med mig av mitt liv i Malmö med tips på restauranger, butiker och andra smultronställen. Blir även en del del om mode och inredning som är stora intressen.

Vi ses! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens outfit:

Klänning, H&M
Kavaj, Filippa K
Sandaler, Din Sko

Likes

Comments

Till köket.
Skönt med helg! Och sovmorgon! Blev många timmars jobb men jag känner mig pepp så ibland är det svårt att slita sig...

Idag gick jag och C till stan för att kolla lite inredning. Blev ett par lyktor bland annat. Satte upp en tavellist i köket där de passade bra ihop med en bok om ostron och en tavla. Jag kan inte hjälpa det men jag vill verkligen ha ALLT i vitt!

Ikväll ska vi fira våra födelsedagar med tapas.

Likes

Comments

Lampa och tavla
Nu när C är hemma igen har vi ägnat lite tid åt att fixa grejer i lägenheten. Han är en riktig handy man, jag är inte alls någon handy woman tyvärr... Men jag hjälpte till iaf :)

Vi satte upp nya tavlan bredvid fönstret intill soffan, och monterade ihop lampan. Tycker att de är riktigt snygga de där maskroslamporna från IKEA! Riktigt nöjd!

Likes

Comments

Leopard
Förra veckan var fylld med AW och vin. Denna med jobb och träning. Lite skillnad! Idag kommer C hem efter två veckors semester på Gotland, Turkiet och Grekland. Äntligen!

Nu ska jag bege mig till Emporia för lite inköp på Victoria's Secret, Systembolaget och Ica.

Outfit: klänning från H&M, scarf från Magasin, väska från DKNY, skor från Din Sko.

Likes

Comments

Zara
Faktiskt så brukar jag aldrig hitta något jag vill köpa på Zara. Jag kollar i skyltfönstret och känner att jag nog kommer vilja köpa ALLT, kliver in i butiken och har kvar samma känsla, MEN! När jag väl börjar kolla igenom plagg för plagg känner jag i stort sätt alla gånger att jag inte blir sugen på att köpa eller ens prova ett endaste plagg. Brukar nog mest ha att göra med passform och kvalitet. MEN! I lördags köpte jag både en topp och byxor (se ovan). Mycket nöjd!

Är även mycket nöjd med att jag idag körde första träningspasset sedan jag skaffade gymkortet. Förhoppningsvis blir det till en vana.

Ha en trevlig kväll!

/M

Likes

Comments

Ny tavla och kökshandduk
Beställde hem denna fina plansch av Olle Eksell från Designonline.se. Så snygg om jag får säga det själv ;) vad tycker ni? Ska nog sätta upp den bredvid fönstret i vardagsrummet, intill soffan. Blir nog bra på kortväggen där!

Passade även på att beställa kökshandduken från samma sajt. Finns hur mycket som helst där! Vill ha en tavla att ha i köket, med samma motiv. Sett att de har två olika på Lammhults här i Malmö. Inte alls dyra heller!

Första jobbveckan efter semestern gick bra. Mycket jobb, och även mycket roligt häng efter jobb med vänner och kollegor. Behövde denna helgen till att återhämta mig.

Ha en fortsatt trevlig helg!

/M

Likes

Comments

Slut på semestern.
Dags för jobb igen, och jag känner mig faktiskt pepp. Lite trött eftersom jag blivit van att sova till tio-elva, och nu ska man upp halv sju. Men det blir nog bra!:)

Måste verkligen tvätta och stryka kläder... Men det går bli ikväll. Klänningen är H&M. Inte riktigt lika snygga som fodralen från Karen Millen, men betydligt billigare!

Likes

Comments

En fika med en vän.
Jag har insett att nu när vi blivit lite äldre och bor i olika delar av Sverige, till och med världen, krävs det mer av oss för att hålla kontakten med vänner.

Det har ju fram tills nu varit enkelt. Våra närmaste vänner har oftast bott i samma stad som vi själva. På dagis, låg-och mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet. Samma stad, kanske samma klass eller skola. Då ses man ju ofta, helt naturligt. Och även fast vi bytte klass och naturligt hittade nya vänner där så var det ju enkelt att hålla kontakten med vännerna från förra klassen. Man bodde ju nära varandra, stötte på varandra på stan osv.

När de flesta, inklusive jag själv, flyttade efter gymnasiet för att plugga på universitet fick man börja anstränga sig för att hålla kontakten med vännerna på hemmaplan. Men vi var ju på samma nivå oftast. Vi pluggade, åkte hem till föräldrarna på loven och var duktiga på att styra upp träffar då. Vi var ju mestadels hemma vid samma tillfällen, de tillfällen då studierna har uppehåll (jul, påsk, sommar...). Vi höll vänskapen levande genom fikor, middagar, utekvällar och annat. Och det var som det alltid hade varit, när vi väl sågs.

På Universitetet var det himla lätt att träffa nya människor och vänner. Alla kom ju dit för att studera, de flesta helt nya i staden utan många eller ens några av de gamla vännerna där. Alla ville lära känna andra, träffa nya vänner, och det var på så vis enkelt. Man var där med samma inställning. Sedan träffades man ju varje dag på universitetet, naturligt, och man blev lätt vän med vänners vänner.

Idag har de flesta börjat jobba, de flesta på ännu en helt ny ort. Själv är jag i Malmö och inte ens i närheten av mina närmaste vänner hemifrån och från studietiden. I en helt ny stad är det ju nuförtiden svårare att hitta nya vänner. Kollegor är ju guld värda, och jag har verkligen haft tur och fått världens bästa kollegor som jag trivs så bra med både på och utanför jobbet. 


Jag försöker hålla kontakten med mina vänner från förr genom sociala medier (tack för dessa!), sms, och ett och annat telefonsamtal ibland. Men det krävs ju mer ansträngning idag för att hålla kontakten och bevara vänskapen. Vi hamnar plötsligt i lite olika stadier i livet. Vissa satsar helt på karriär, andra på barn och familjelivet. Därmed blir vi mer olika, men fortsätter såklart ändå ha väldigt trevligt när vi väl hörs och ses.

Eftersom vi jobbar blir det ju allt svårare att styra upp de där träffarna. Vi har semester vid olika tillfällen, bor långt ifrån varandra. Men jag tror att det är väldigt viktigt och värdefullt att kämpa för att fortsätta hålla kontakten och bevara vänskapen. Att fortsätta skriva, ringa, hälsa på och verkligen anstränga sig för att få till den där fikan när man är på samma ställe. Oftast är det ju på just de träffarna man börjar planera för nästa träff, och på så vis håller vänskapen levande!

Igår fikade jag med min vän Alexandra. Vi har känt varandra sedan låg-och mellanstadietiden. Fortfarande lika trevligt och roligt att ses, och så värt att se till att vi ses då och då.

Dagens långa och djupa blogginlägg.

Ha en fin dag!

/M

Likes

Comments

Tavlor
Även om vi typ börjar komma iordning i lägenheten känns den fortfarande väldigt tom. Tror det har mycket att göra med att vi inte har en endaste tavla på väggarna än! Nästa veckas projekt blir att investera i några sådana. Inte jättelätt att hitta några som både jag och C gillar, eller som båda ens tycker är okej.

Har hittills bara kollat hos Nordic Design Collective och Society6. Någon som har tips på fler sajter inom stilen skandinavisk design?

Ha en fin dag!

/M

Likes

Comments