Header

Seriekaraktärer

Min kompis och jag brukar skicka videos till varandra där vi uppdaterar varandra vad som händer i våra liv eftersom vi bor så långt ifrån varandra (Vilket är mycket enklare nu pga snapchats nya uppdatering). Vi båda älskar serier och hon tittar om serien "The walking dead" för typ femte gången. Och filmar sina reaktioner till mig. Jag upptäckte idag när en av hennes favoritkaraktärer dog att hon men även jag blir blivit väldigt fäst vid dem. Man gråter när de dör och skrattar med dem när de skrattar osv.

Hon sa en bra grej som jag tänkte mer på idag. Hon pratade om paniken man drabbas av när ens favorit karaktär dör eftersom man inte kan göra något annat än att titta. Aggressionen man känner mot människan som bär ansvaret för döden. Sedan vill man kliva in genom skärmen och slå personen som bär ansvaret. Efter det vill man gråta floder av sorg. Jag tycker det är fascinerande hur en serie kan påverka oss så starkt.

Många tänker att en serie bara är något personer tittar på när de inte har något annat att göra eller liknande. Men serier är så mycket mer, man kan verkligen leva sig in i det man ser på. Man kan nästan se karaktärerna som vänner.

Tittar någon annan här på serier? Har ni någonsin blivit fäst vid en karaktär? Och kan ni tipsa om någon bra serie? Kommentera gärna, vi ses snart!

SALUTE, ADIOS

//Maria

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

NYX tame & frame brow pomade

För två dagar sedan beställde jag hem en produkt från NYX. Jag beställde deras “Tame & frame brow pomade” i färgen espresso. Många har pratat om att detta brow pomade är som en "dupe" av Anastasias brow pomade. Själv äger jag ingen brow pomade av Anastasia och min erfarenhet med Anastasias produkt är mycket liten så jag vet inte exakt hur lika de är. Fick endast testa av en kompis en gång.

NYX tame and frame ska även vara vattentät. Jag var rädd att den skulle vara för krämig eftersom jag inte sett den i verkligheten, men den var i en bra konsistens och applicerade bra. Dock tyckte jag att mer skulle hamnat på borsten genom ett “stråk”, men annars funkade det. Sminket höll sig på plats i flera timmar vilket var bra. För mig verkar produkten bra hittills.

Enligt större delen av youtube är NYXs produkt en väldigt lik "dupe" till Anastasias. På bild är de väldigt lika. Den största skillnaden mellan produkterna är priset. Jag gillar inte att slösa jättemycket pengar så denna produkt är perfekt för mig. Jag betalade 63 kronor för produkten (som väger 5g) och Anastasia kostar runt 250 kr (som väger 4g). Jag förstår att det verkligen är kvalité på Anastasias. Men vill man spara några kronor tycker jag NYX hittills verkar bra.

Någon av er som testat Anastasias och tycker om den? Är den värd priset? Kommentera gärna om den är värd att köpa och dela gärna om ni känner någon som vill ha ett brow pomade men inte vill betala 250kr! Vi ses snart igen!

SALUTE, ADIOS

//Maria

Likes

Comments

Vem kan då personen bakom skärmen vara?


Jag tänkte beskriva mig själv så att du som läser får en bättre uppfattning om vem jag är. Man skulle kunna säga att jag är väldigt "basic". Jag lever på internet som de flesta i min ålder. Det vill säga appar som Snapchat där man lever för sina dagar och oftast ska vara social, Instagram där man vill ha ett perfekt "feed" som matchar och ser bra ut samtidigt som man vill få många likes och många följare och Youtube där man spenderar sena kvällar med klipp efter klipp.

Jag har även ett intresse för böcker och kommer förhoppningsvis tipsa om några böcker i framtiden. Stilarna på böckerna jag läser är väldigt olika. Allt från "The maze runner" till "Ingenting och allting" till "Kanske är det allt du behöver veta". Tittar även mycket på filmer och även där är det stor variation av genrer. Kommentera gärna om ni också tycker om att läsa eller titta på film. Och skriv gärna era favorit böcker/filmer.

Någon mer här som ska börja gymnasiet efter sommarlovet? Det ska iallafall jag och det ska verkligen bli något nytt. Att gå från en liten skola till en mitt i stan ska bli en väldig förändring. Om någon annan också ska det kan ni gärna skriva era tankar i kommentarerna. Jag är väldigt nervös och själv tar jag bara med mig en person från min gamla klass vilket känns väldigt konstigt.

Hoppas ni fått veta lite mer om vem jag är! Vi ses snart.

SALUTE, ADIOS

//Maria

Likes

Comments

Hej och välkommen till min nystartade blogg!

Efter att ha tänkt länge på att skaffa en blogg har jag äntligen tagit mig tiden till att göra det. Läser jag bloggar? Svar nej. Har jag någonsin läst bloggar? Svar nej. Har jag erfarenhet med bloggar? Återigen nej. Jag vill starta denna bloggen för att kunna sysselsätta mig själv under detta sommarlov och gärna i framtiden också. (Samtidigt som alla andra i min ålder är ute och röjer på stadens gator)

Här har ni 5 snabba:

1. Jag är en tjej som bor i en liten by som inte syns på kartan.

2.Jag ÄLSKAR choklad som många andra och är långt ifrån redo till beach 2017 (som pågår).

3. Jag ÄLSKAR också serier, alla olika sorter. Allt från Riverdale till The flash till Prison break. (Delar du intresse? kommentera!)

4. Jag vill försöka blogga min sommar. Iallafall det som är kvar av den.

5. Min blogg finns även på devote. Men jag tänkte posta här också för jag kunde inte bestämma vilken webbsida som jag skulle välja! Länken är http://www.devote.se/FM

Hoppas att någon läser detta. Skriv gärna en kommentar om vem som är er favoritbloggare. Tillsvidare får du som läser ha det bäst. Vi ses snart igen!

SALUTE, ADIOS

//Maria

Likes

Comments