Hej på er!

Nu är jag tillbaka med ett inlägg, efter ganska exakt 3 månader. ;) Jag gav upp bloggandet där någon gång, det är liksom inte riktigt för mig. Att skriva om sånt jag redan gjort känns lite som repetition för mig, men jag vet ju att alla där hemma vill veta vad som händer här borta. Sorry för det men aja så är det.

Nu är familjen här om exakt två veckor vilket känns helt otroligt. Förstår inte hur snabbt 10 månader kan gå. Jag har så otroligt blandade känslor inför hemresan. Ena dagen kan jag längta hem jättemycket, den andra vill jag bara stanna. Men jag saknar Sverige väldigt mycket. Jag saknar Stockholm och Skåne och bara miljön. Älskar värmen här, men jag känner mig ofta lite klaustrofobisk. Tror mest att det beror på att jag inte kan ta mig någonstans utan att behöva få skjuts av någon, och det gör att jag känner mig väldigt begränsad och beroende av andra, vilket jag hatar. Sen saknar jag folket hemma också. Inte bara vänner och familj, utan folk man faktiskt kan ha lite intelligentare konversationer med (no offense). För att förklara: jag bor i ett litet samhälle i Arizona, som är 49:e staten på listan över utbildning i USA. Tror inte jag behöver säga så mycket mer än så.

Men det är klart jag kommer sakna vännerna här, speciellt Joey och Jessi som jag kommit så nära under det här året. De kommer faktiskt och hälsar på i Sverige redan nu i sommar, antagligen i juni! Alltså i princip några dagar/veckor efter jag kommit hem. Sen kommer jag att sakna småsaker, så som billig bio och billig frozen yogurt. Och självklart oasis, solnedgångarna, hikea i bergen, hur stjärnklart det är... Kan rada upp massa saker jag kommer sakna.

I slutändan är jag så glad att jag gjorde det här. Det har varit ups and downs men jag har aldrig vuxit och lärt mig så mycket som under det här året. Innan jag åkte läste jag vad andra utbytesstudenter skrivit om hur ett utbytesår påverkar en och hur det förändrar en, men det finns inte ord att beskriva hur mycket eller på vilket sätt. Det enda jag kan komma på för att försöka förklara det är att jag tror att jag under 10 månader lärt mig sånt som andra unga som inte gör något liknande kommer lära sig under många, många år. Och det är inte bara om att växa som person och bli självständig - det är så mycket mer än det. Du lär dig av varje människa du träffar, varje beslut du måste ta på egen hand, av nya miljöer, av nya system vare sig det är i skolan, samhället eller landet och du lär känna dig själv och blir säkrare på var du står i olika frågor och situationer. Allt detta, och mycket mer, i sig, gör att man växer som person.

Så när folk frågar "hur var det?" (vilket jag slår vad om att alla jag träffar där hemma kommer fråga) så kommer det bli väldigt svårt att besvara. Och jag kommer säga "bra, det var det bästa året i mitt liv". Inte för att jag hade det roligare än jag någonsin haft (vilket kanske också stämmer, men det är inte relevant i det här sammanhanget) utan för att jag lärt mig sådant som format mig som person och som kommer påverka mig och det jag gör i hela mitt liv.


Jag kommer definitivt tillbaka med åtminstone ett inlägg till innan det hela tar slut. Dessa två veckor är fullspäckade med graduation practices, graduation, graduation parties, prisceremonier och allt var det är... Och sen vips är la familia här och det bär av mot vår roadtrip till Sedona, Grand Canyon, vegas, San Diego och LA. Runt den 5 juni är vi hemma igen!

Puss och kram, ses snart!

(Här är bilder från allt möjligt. Prom, Kalifornien, vegas, Colorado med pappa som kom och överraskade på min 18-årsdag, Chipotle Cultivate Festival, dansuppvisning osv osv)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Förra fredagen var vi med lifetime på skidresa i Sunrise! Det var en hemsk 5 timmars-resa dit i en skolbuss (säger kanske inte så mycket om man aldrig suttiti i en skolbuss förut men det är väldigt trångt och... hårt). Vi åkte från skolan 3 på morgonen och åkte skidor hela dagen för att sedan komma hem kl 11. Lååång men jätteskön dag. Det var jättesoligt och varmt.

Dagen efter badade jag, Joey och Jessi i jacuzzin vilket var mysigt.

Igår jobbade jag och Jessi ett culinary event efter skolan. Det var en avslutningsmiddag för killarnas basketlag som vi förberedde och serverade etc. Fick dessutom äta efteråt så det var ju toppen. Efter det gick vi och kollade på säsongens sista basketmatch. Killarna var faktiskt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig haha. Efter allt detta åkte vi hem till Joey. Hans syster Sarah skulle egentligen ha en liten födelsedagsfest eftersom hon fyller 21 snart, men det blev inte av. Hade ingen aning om vad vi skulle göra istället så jag och Jessi bestämde oss för att vi ville bowla och samlade spontant ihop 11 personer och åkte. Älskar spontana grejer, haha, och det blev jättekul. Jag vann faktiskt bowlingen andra omgången!

​Puss och kram!

Likes

Comments

Hejhej

Wow, två inlägg på en månad. Det går bra nu. För en eller två veckor sedan var vi åter igen i Flagstaff för att åka skidor. Vi åkte helt spontant och fick en gratis hotellrum (någon deal när man köpte skidpass) nära skidbacken, så det hade vi jättetur med. Som vanligt kul att åka skidor. Nästa fredag blir det faktiskt skidåkning igen, fast denna gången med Lifetime (skolan). Blir att åka härifrån klockan 3 på natten fredag morgon... Vi får väl se hur kul det blir. Vi ska dock inte upp till Flagstaff den här gången, utan mer österut till en skidort som heter Sunrise. Hört att backarna ska vara bättre där!

Förra helgen hade Sophia (yngsta värdsystern) en gymnastiktävling här i närheten, så jag och Jessi bestämde oss för att följa med och titta. Det var jättekul att se! Hon är verkligen duktig.

Idag är det äntligen lördag! Den här veckan har känts otroligt lång. Idag tror jag att jag och Jessi ska till gymmet och sen till Oasis för en bagellunch och för att säga hej till Joey (som ju jobbar där). Apropå Oasis så kommer jag sakna det stället såå mycket när jag åker hem, haha. Det är liksom "the place to be" här. Nästan alla som jobbar där är ungdomar, många som går i samma skola som jag och alla som bor häromkring går till Oasis ofta. Dessutom gör de hur goda bagels som helst, så det är väl inte så konstigt. Tror det blir en Philly cheese steak på en everything bagel idag. Eller kanske en grilled chicken w/ avocado på en sesame bagel. Vi får se. 

Ikväll är det EF-träff på en nyöppnad Dave and Buster's här i närheten. Dave and Buster's är en hyfsat stor kedja i USA som jag har förstått det. Det är en restaurang med en arcade, så antar att det blir att spela spel ikväll.

Är ju trots allt i Arizona, så vad vore ett blogginlägg utan en bild på solnedgången?

Likes

Comments

Hejsvejs.

Jag vet, jag vet, mer än en månad sedan förra inlägget.... Hur som helst. :)

Julen var lite annorlunda här förstås eftersom man firar den på juldagen. Julafton spenderade jag i alla fall typ med familjen i Sverige. Satt med under presentutdelningen på Skype! Thank god för internet. Vanligtvis öppnar man presenter på juldagsmorgon här, men Kim var tvungen att jobba juldagen, så för oss blev det på kvällen. Familjen var verkligen jättegenerösa, hade inte väntat mig alls mycket. Saknade julbordet förstås, och den där mysiga julkänslan. Men hade det bra här med! Skadar inte att ha en annorlunda jul ett år, det kommer fler julaftonar.

Nyår spenderades med vänner hos Joey och dagen efter åkte jag och familjen upp till Sedona. Andra gången för mig. Vi hikade de kända röda bergen första dagen och dagen efter var det skidåkning som gällde! Har verkligen saknat att åka skidor, så det var jättekul. Dave var inte med på skidåkningen, men Kim, Maddie och Sophia körde. Jag åkte med deras familjevänners son Tanner eftersom han var på en högre nivå än de andra som stannade i barnbacken, haha. Mestadels konstsnö, men härligt med skidåkning oavsett!

Andra terminen har nu startat och mitt schema är verkligen skönt i år haha. Har dans, culinary (igen, men denna gången är jag som en "mentor" för introklassen = behöver inte göra prov eller uppgifter utan bara hjälpa till i köket och event etc), lifetime (typ som idrott, men med field trips som skridskoåkning, rock climbing och en skidresa i slutet av januari!!) och sist men inte minst bild. Sååå ja, inga (eller i alla fall väldigt få) läxor den här terminen. Imorgon blir det skridskoåkning med lifetime!

Cross country är ju över, men snart börjar track and field! Ska köra längdhopp och mestdels kortdistans. Så 100 m, 200 m, och kanske 400 m också. Ska bli skönt att komma igång igen. Försökte börja springa för några veckor sedan, med utan cross country så tröttnar jag efter en vecka... Måste ha specifika träningar för att verkligen komma igång haha.

Här kommer några bilder från december/början av januari. Börjar med Sedona-resan och sen kommer massa mixade bilder.

Helt sjukt att mer än halva tiden har gått nu (5 månader 1 januari). Bittersweet är det, minst sagt.

Puss & kram

Likes

Comments

Jag vet, jag vet, det har gått mer än en månad sedan det förra inlägget... Men bloggandet är som ni vet inte min favoritgrej att göra hehe. Meeen tycker att det är dags att ni får veta vad som händer. Nu har det ju gått en månad så kan inte gå igenom varenda sak som hänt. Dessutom har det varit en väldigt händelserik månad. Thanksgiving har just passerat, Black Friday efter det, jag har varit på Culinary Camp i WIlliams (där det faktiskt låg snö på marken!!), Cross Country är över... osv.

Kan berätta lite om Culinary Camp när jag ändå är igång, för det var en väldigt rolig och lärorik upplevelse. Culinary är en av de fyra kurserna jag har denna termin. Det är likt hemkunskap fast i ett kommersiellt kök och man lär sig allt om restaurang- och service-världen. I alla fall så blev jag inbjuden med andra Culinary-elever till ett tre dagars-läger i Williams, ca 3 timmar härifrån. Hade ingen aning om vad det var men jag åkte i alla fall. Det visade sig att det var ett leadership camp för elever i Skills USA och HOSA (två av de största klubbarna i USA tror jag). Vi Culinary-elever var volontärer för matlagningen och servicen, Vi förberedde frukost, lunch och middag och de flesta av oss serverade de 500+ gästerna varje måltid. Runt 6 av oss fick vara med och laga mat i köket, några jobbade på dryckstationen och några i disken. Jag var en av servitriserna och det är ett mycket hårdare jobb än jag trodde! Hade träningsvärk i fötter, armar och ben efter de där tre dagarna, haha. Dels för att vi var tvungna att servera på sådana där stora, svarta brickor som man bär över huvudet. Trots att de flesta av oss bara hade två bord var (vilket var runt 8 pers) var det jättestressigt. Man ska alltid vara där och se till att allt är koll samtidigt som man måste springa i cirklar för att hämta mer mat, lämna av och skrapa disk. Ut genom en dörr in genom en annan. Jätterolig upplevelse dock. Kan tänka mig att vara servitris någon gång. Vi hade inte mycket fritid men med den vi hade gick vi runt camping-området vilket var jättefint och hade snöbollskrig haha. Det var första gången några av oss såg snö vilket var kul att se.

Annars är allt prima här borta. Det börjar bli riktigt kallt (inte så kallt som ni har det, men kan vara 10 grader under dagarna och kallare på morgonen). Juldekorationerna och julgranen är redan uppe vilket känns jättebra för en julälskare som jag. Själv har jag lyssnat på julmusik sedan oktober haha. På jullovet ska vi antingen åka till Colorado eller upp till Flagstaff (ligger i AZ) för att åka skidor! Saknar att åka skidor såå mycket så det ska bli kul.

Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Här är några bilder från den senaste månaden haha.

(följande bilder är från Thanksgiving)

Likes

Comments

Hej!

Idag var det slut på höstlovet och tillbaka till skolan vilket inte kändes särskilt roligt. Kom hem från Kalifornien igår kväll och det var verkligen heeelt fantastiskt. Huset vi hyrde var så himla gulligt. Jättebeachy inredning med blått och vitt och söta strandsaker överallt. Och bara fem minuters promenad från stranden! Vi bodde i en stad som heter San Clemente vilket är ca en timme från LA. Resan dit började 4:30 på onsdag morgon. Första dagen gick vi till stranden och gick ut och åt på kvällen. Temperaturen var mycket lägre än i Arizona men speciellt första dagen var fruktansvärt fuktig vilket gjorde att det kändes varmt ändå. Vattnet var inte jättevarmt men lagom att simma i alla fall. Halvt badkruka som jag är tog jag korta dopp och låg sedan och gassade på stranden, dels för att vågorna var höga och jag ville inte få saltvatten i ögonen haha.

Dag 2 begav vi oss till LA och kan säga att det fortfarande är en av mina favoritställen. Någon gång ska jag definitivt bo i Santa Monica. Tror livsstilen skulle passa mig så bra. Tyckte det första gången jag var där för två år sedan och har inte ändrat mig sedan dess. Bara att köra bil på en liten shoppinggata med söta små bohemiska butiker fick mig att känna mig som hemma. I alla fall, i LA hikade vi upp till Hollywood-skylten och gick ut på Santa Monica pier (gjorde varken det ena eller det andra förra gången, så det var kul).

Dag 3 åkte vi till Disneyland (alla i familjen förutom Dave som åkte hem kvällen innan). Det var kul, men jag tror att jag föredrar Universal! Vill ha fler och större attraktioner haha.

Fredagen innan lovet var det pinkout på fotbollsmatchen för att uppmärksamma bröstcancer-månaden. Tyvärr förlorade vi matchen men vad gör väl det. I början av lovet hikade jag, Michael, Jake och Joey upp för ett berg. Vi gjorde misstaget att klättra på kvällen så när vi väl var uppe var det kolsvart. Kan säga att det tog ca 2 h och fem nära döden-upplevelser innan vi kom ner. Måste säga att det var något obehagligt men det gjorde också det hela ännu roligare. Vi döpte berget till Mt. Hell i efterhand.

Resterande bilder är blandade sådana, :) Hoppas ni har det bra i höstvädret där hemma. Här börjar det äntligen börja bli svalare, men vågar inte säga nåt mer för rätt som det är kommer en värmebölja igen. xoxo

Likes

Comments

Hej folket!

Förlåt för dålig uppdatering, men nu är det såhär att verkligheten kommer före bloggen bland mina prioriteringar. Sorry not sorry. Sedan homecoming har det hänt en del. Vi har skaffat hund (!!). Toby heter han och är en engelsk springer spaniel, precis som Leah är till viss del. Jättegullig hund men som tyvärr kan bli lite aggressiv när man försöker ta saker ifrån honom. Konstigt med tanke på hur gullig han är annars. Imorgon är sista dagen innan höstlovet och på onsdag åker vi till Kalifornien! Är jättetaggad på att komma tillbaka till min favoritstat (so far).

En liten cross country update får det väl bli också. Jag har börjat springa igen. Benhinnorna är inte bättre för fem öre, men jag bestämde mig för att hålla ut säsongen ut (den slutar trots allt om cirka en månad). Älskar laget så himla mycket, vilket var en anledning, och ville inte göra coach besviken, vilket är den andra (lång historia bakom den sistnämnda, men vill/orkar inte skriva om det här...). Hur som helst, som jag sa är människorna i laget underbara. Verkligen ett jätteskönt gäng med folk i alla åldrar. Även fast jag bara sprungit två av många tävlingar så följer jag alltid med och hjälper till/hejar på laget. Även om det innebär att gå upp 4 på morgonen. Har så kul med dem. <3

Denna vecka har varit midterm week. Torsdagens och fredagens scheman har ändrats för detta. Istället för fyra 1,5 h långa lektioner varje dag, hade vi 2 h långa period 1 och 2, och imorgon (fredag) blir det period 3 och 4. Midterm är att man har prov i varje ämne. Typ som nationella proven fast inte riktigt. Idag hade jag prov i US history och culinary. I historia hade vi ingen midterm utan hade istället ett quiz som gick ok. I culinary skrev vi en reflektion över Eggs Benedict-labbet (googla<3) som vi gjorde häromdagen. Med andra ord så var dagens prov ganska enkla. Fick dessutom sluta 11:30 vilket var underbart förstås. Imorgon blir nog svårare för har engelska och journalism menmen, behöver ju inte vara A-elev här. Bäst att sluta 11:30 också sooo. Imorgon kväll är det fotbollsmatch igen vilket alltid är kul.

Här kommer bilder från de senaste dagarna/veckorna. Hoppas ni har det bra där hemma! Saknar er men är inte ett dugg avundsjuk på er höst just nu. <3 Här börjar det äntligen bra svalare, men det är fortfarande underbart. Om någon månad kommer det vara perfekt! Jag och Jessi (tyskan) skrattade idag hur vi frös utomhus när det var 21 grader. Man kan nog säga att vi har vant oss. Går runt och fryser hela tiden nu, haha.

Likes

Comments

Sup guys

Som jag sa i fredags så var Homecoming-dansen i lördags! Morgonen och förmiddagen var lugn. Jag, Dave, Maddy och Sophia åt lunch på något asiatiskt ställe och sedan åkte jag till Jessi för att göra mig i ordning inför dansen. Var ganska stressigt eftersom vi hade planerat att åka till the Startower för att ta bilder. Emily skulle inte gå på dansen så hon var jättegullig och tog våra bilder med sin systemkamera. Hon gav oss bilderna (de är MÅNGA) på CD-skivor och redigerade några. Måste tagit evigheter haha. Har inte sett bilderna på CD-skivorna än, så dessa är de jag har just nu. Lägger upp fler när jag laddat över resten till datorn!

Homecoming är inte en jättebig deal här. Många, speciellt seniors, gick inte ens. Prom är mycket större då det är mer formellt både med dress code och att det bjuds på middag etc. Homecoming var lite som ett mellanstadiedisco ungefär fast med äldre människor, haha. Men det var roligt ändå! Kul att dansa och träffa på folk. Ser redan framemot Prom!

I söndags gick jag och Cross Country-tjejerna på bio och såg The Perfect Guy. På gränsen till en B-film men väldigt creepy. Skulle inte säga att den var särskilt bra för det dock... Efteråt åkte några av oss hem till Kendal och satt i jacuzzin i timmar och pratade. Poängen var att se blodmånen men det var inte så mycket att se, haha. Såg den när vi åt på Chipotle efter filmen men särskilt stor var den inte. Den var typ brunaktig och jättesvår att få på bild som ni ser.

​See yaaa

Likes

Comments

Heej!

Förlåt för att jag inte uppdaterat på ett tag, men denna veckan har jag verkligen haft fullt upp. Den här veckan har varit Spirit Week för att tagga till homecoming-matchen (som var igår) och homecoming-dansen (som är ikväll). Korridorerna i skolan har varit fullproppade med dekorationer och varje dag hade ett tema. I måndags var det Muscle Monday, vilket innebar att man skulle klä sig i sportkläder basically. Sen var det andra teman som Twin Tuesday, Smartest man/woman on Earth etc... Igår på matchdagen skulle alla ha på sig sina klassfärger (som för mig och alla andra seniors är svart). Kan ju säga att det temat var det enklaste för mig som har en garderob som nästan enbart består av svart, vitt och grått.

Gårdagen var en lååång dag. Skolan började vanlig tid men lektionerna var kortare eftersom det skulle klämmas in en assembly/pep rally innan 2:30. Assemblyn var rolig för alla klasser (freshmen, sophomores, juniors och seniors) satt separata och tävlade mot varandra. Vi seniors vann såklart. <3 Det var massa minitävlingar/lekar och alla sporter blev uppkallade, så vi CC-människor fick gå upp och göra en liten Wolves chant mitt på golvet, haha. Direkt efter assemblyn var det CC-träning. Jag sprang inte igår heller, men stannade ändå. Efter träningen var det dags för karnivalen. Den hölls inne i matsalen och bestod av olika klubbar som anordnade lekar och tävlingar för att tjäna pengar. Lite som Autumn och Spring fair på Engelska skolan för er engelskamänniskor. Trots att karnivalen var vid 4:30 och matchen skulle börja 7 bestämde jag mig för att stanna i skolan. Det var ok för vi hittade ett photo booth att roa oss med.

Matchen var förvånansvärt nog inte lika hyped som de första två. Konstigt med tanke på att detta var homecoming... Men hade i alla fall jätteroligt. Efteråt åkte jag, Jessi, Jake, Joey och Michael på en liten road trip först till Sonic för att äta och sedan en bit bort till ett berg. Verkligen en jättemysig grupp människor! Vi pratade och lyssnade på musik och skrämde upp varandra med historier och skräckfilmer, haha. Blev sedan avsläppt hemma men var utelåst så de fick komma och hämta upp mig igen. Sov hos Jessi istället. Glad att mitt mobilbatteri inte var urladdat (det var dock nära) för då hade jag antagligen fått sova utomhus haha.

Juste, i tisdags hade vi en Cross Country-meet också! Gick inte så värst bra... Min tid var två minuter sämre än förra gången och benhinnorna gjorde ont. Gjorde dessutom misstaget att knyta mina skor alldeles för hårt så mina fötter var svullna efteråt haha. Jaja... Kanske blir en längre paus från springandet nu. Mina nya skor hjälpte första dagen så var överlycklig men nästa dag kände jag av det igen.

Nu ska jag göra mig i ordning för homecoming! Innan dansen ska vi åka ner till sjön och ta bilder så nästa inlägg blir antagligen en bildbomb. xoxo

Likes

Comments

God morgon!

Fick äntligen lite sovmorgon idag och vaknade inte förrän 7! Sätter larmet på 9 på helgerna om jag inte ska göra något speciellt på morgonen, men vaknar alltid runt 6 ändå... Lyckades somna om idag också så vaknade inte på riktigt förrän 8. Äntligen utsövd!

I fredags var jag på min andra fotbollsmatch och även denna vann vi! Förstår som sagt inte mycket, men mer nu än innan jag kom hit i alla fall. Jag och Jess ville göra något efteråt, men det blev inte av, så vi åkte hem. Det var nog lika bra det för på lördag morgon skulle jag gå upp klockan 5. Bestämde mig i fredags kväll efter CC-träningen att inte delta i tävlingen dagen därpå. Mina ben gjorde för ont under fredagsträningen. Börjar fundera på att kanske ta en längre viloperiod, för det verkar inte bli bättre... I stället för tävlingen bestämde jag mig för att åka med Kim, Maddie och Sophia och hjälpa till att mata de hemlösa. Vi åkte till ett väldigt förfallet område i downtown Phoenix där frivilliga (det var ett kyrkligt event) hade tagit med sig mat och kläder som skulle delas ut till de hemlösa. Det var verkligen sorligt, mycket sorgligare än jag trodde det skulle vara, att se de hemlösa barnen köa för mat och bli överlyckliga över de minsta sakerna, som en baseball eller en halsduk. Kändes verkligen hemskt, men det fick mig också att vilja - ännu mer än förut - åka och jobba som volontär i Afrika eller liknande.

Temat var blue red and white. Själv kom jag i svartvitt i brist på annat.

Bilderna är tagna efter eventet, hehe... Det var en väldans massa mat och kläder i början.

Efter eventet var vi alla verkligen jättetrötta. Vi kom hem strax innan 10 på morgonen och det var verkligen jättejobbigt att hålla ögonen öppna. Jag åt lite, kollade på Once Upon A Time och tog sedan en nap. Jag är en sån som inte riktigt klarar av att napa, dels för att jag inte brukar kunna somna och dels för att jag alltid vaknar upp med huvudvärk och/eller illamående. Denna gången var det lätt att somna, men mådde som vanligt illa när jag vaknade... Kan bero på att mitt rum blir jättevarmt under dagen.

På kvällen var det dags för S'mores med de andra utbytisarna här runt omkring hemma hos en av EF-personalen. Det var jättemysigt att träffa alla igen. Det är tre andra svenskar som bor hyfsat nära mig och det var verkligen jättekonstigt att mixa engelska och svenska. Vi fick egentligen inte prata något annan språk än engelska, men när det bara var vi där så blev det svenska. Det blir som att ens eget språk är en tungvrickare helt plötsligt när man byter sådär abrupt!

Alla var inte närvarande på bilden.

​Vid 12-tiden ska jag, Jess och Elise åka till Arrowhead (mall) och köpa homecoming-klänning och annat! Mer om det en annan dag. ;) Ha det bra!

Likes

Comments