förändringen:
Så har första veckan efter försäljningen av salongen gått. Jag tycker det är skönt och känner mig lite förvånad att det inte känns värre ännu än vad det gör.
självklart så kommer det komma mer känslor efter hand i jakten på det där jobbet som är rätt!

I fredags var det så mysigt då jag och två kompisar träffades och hade myskväll med kort spel och prat om allt. Sånt behöver man ju verkligen ibland:)

Och så fick jag träffa den lilla godingen Sirius som hittade en gryta och tyckte att Han satt bra i den och kollade när vi spelade:)

Och på lördagen kom grann familjen in och då blev det mer häng och lite mer sällskaps spel. "Med andra ord" den här gången.
Har du inte spelat det så testa!
Spelet går ut på att man får ett ord tex. gräsmatta och ska förklara det med andra ord. tillexempel: grön, mjuk, ute osv.
Vi var tre tjejer där den yngsta var 4. (henne viskade vi till vad hon skulle förklara)
Och det andra laget bestod av tre killar där den yngsta var tio.
Jag måste säga att barnen var de som var de bästa på att förklara! de krånglade inte till det som vi vuxna. Men så är det kanske väldigt ofta!

Imorgon har jag nr två av de viktiga möten som jag har framför mig som avgör hur min jobbframtid ser ut.

Det är pirrigt på många sätt. Både positivt och negativt faktiskt. Jag undrar om jag har hunnit stanna upp, om jag är ärlig mot mig själv vad jag vill . Många gånger så vet man ju inte vad man vill riktigt och nu är en guldchans för mig att känna efter. Men samtidigt är ju vardagen där och räkningar ska betalas...
Det ska bli spännande att se hur jag känner innan och efter mötet imorgon och vad som händer sen. saker kan hända fort! Ibland fortare än vad man tror.

Hoppas du har haft en bra helg och att du imorgon får en jättebra start på den nya veckan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag vaknade jag nästan lite exalterad över att jag skulle jobba på salongen! Och det var i ärlighetens namn länge Sen!
Vi jobbade bra ihop jag och nya ägaren Dalia. Det var jättekul!

Jag jobbade i ett sträck fram till jag hade en halvtimmes lunch. Men det var nog enda gång det inte spelade någon roll att jag inte hann äta för det var så roligt att jobba.
På eftermiddagen hade jag en lucka och då kom vi på att Dalia skulle hinna fixa mina naglar. Hon har tagit hem en hel del fina färger från opi.
Jag blev så taggad! Hon hann fila naglarna på en hand innan min nästa kund kom!🤣 aja bättre lycka nästa gång. Nu vet jag i alla fall vad jag vill ha för färg.;)

Kvällen avslutades med ett avsnitt av Wahlgrens värld! Det är väl alltid lika kul att se någon försöka laga en söndrig tvättmaskin med en hammare!😄
Och i en reklamen kom jag på mig själv vara avundsjuk på sambons fransar som så många gånger förrut!
Jag klagar inte på vad jag själv har fått men hans är ju vad man strävar efter! No extensions needed..❤

Likes

Comments

Natten tills idag har jag inte sovit så bra. Ni vet när man känner att man varken sover eller är vaken.
Så morgonen såg lite annorlunda ut. kl 13.30 hade jag mötet bokat och innan det åt jag frukost och bara lyssnade musik och tog det lugnt.

För många år sen kom jag på något sätt kontakt med då Cat Stevens musik.

Många av de låtar han blev känd för måste ha skrivits på 70-talet! Vissa låtar är riktigt bra (enligt mig). Så som "wild World", father and son" och "where do the Children play".
Men idag lyssnade jag via Youtube bla.  På hans låt moonshadow med musikvideo, och den är minst sagt unik!😂 Jag syftar mest på  musikvideon!
Jag vet inte om de som gjorde den befann sig i ångor av något som inte är riktigt lagligt! Men intressant är den!😉

Mycket musik som han gjorde hade politiska budskap. Men musikvideon till moonshadow fattar jag inte !😄

Sen var det dags för möte.
Jag  duschade och klädde på mig och cyklade dit.
Idag var det faktiskt i ärlighetens namn lite skakigt att ta mig ut. Jag vet inte men ni som har upplevt samma sak vet säkert vad jag menar. man känner sig nästan som lite yr och skakig.

Mötet som jag var på handlade om att jag vill ha information om hur det går till när man är kontaktperson.
Personen som jag träffade på kommun var en mycket trevlig tjej som förklarade väldigt bra och under tiden jag satt där och vi pratade om uppdragen hur de kan se ut och om mig vem jag är, mina intressen min status och vad jag har i mitt bagage så kändes det som jag verkligen slappnade av. Jag tror att oroligheten jag känner
inom mig beror mycket på att allt är så nytt. Jag lämnade ju över salongen i onsdags!
Men som sagt mötet gick bra och jag kände att jag var nästintill helt avslappnad mot slutet och insåg att jag hade varit ärlig. Nu är det bara upp till henne om det finns något ärende där jag kan göra nytta.
Än så länge har jag ju tid!🙂

Nu väntar två möte. Båda är jobba relaterade och jag är spänd på hur jag kommer reagera och vad jag bestämmer mig för att göra.

I'll keep you updated!☺

En fråga till dig som läser det här, jag vill köpa en bra blogg/blogg kamera.
Jag undrar om någon kan rekommendera en riktigt bra sådan som inte kostar över 10'?

jättetacksam för tips!

Jag har kollat på Nikon D5600 och Canon eos 80d/canon legria mini x

En stor Kram till dig som läser och jag hoppas att du har haft en bra dag!

Likes

Comments

Idag när jag vaknade var det allt lite vitt på träden! Så fint!

Jag började i vanlig ordning med att göra min punkt lista om saker som skulle göras under dagen.

förändringen:

I listan idag var att besöka en psykoterapeut i Växjö kl 13 .
Det är en del av min rehabilitering i att jag har varit eller är deprimerad.

Jag var ganska trött idag när jag vaknade.  Det jag märker nu är att det är svårt för mig att sova riktigt eller att känna lust att äta. känner mig lite konstant stressad fast jag egentligen har all möjlighet nu att slappna av.
Men det där telefonsamtalet igår förändrade  en hel del. (Jag kommer berätta senare vad det handlade om)

Jag tror att jag aldrig i hela mitt liv har varit så ute i god tid som jag var när jag åkte mot Växjö idag. Jag åkte iväg han komma 5 minuter bort innan jag insåg att det enda jag inte tog med mig var pappret med adressen till stället som jag skulle till.

å! bara att vända och hämta det (dock inga problem)

När jag kom till Växjö var hon fem över tolv och gud vad mycket tid jag hade på mig!

Jag tänkte då åka till en frisörschop (här i Växjö, fantastisk personal) för att köpa lite smågrejer till min lilla plats hemma där jag tänker att jag kan klippa nära och kära eller fortsätta mitt företag deltid (inte riktigt bestämt än).

Jag måste säga att jag är väldigt glad över den öppna och härliga relation som jag har med den nya ägaren som tog över salongen. Hon verkar grymt kunnig och professionell och det kan inte bli bättre för mig. Att veta att mina fd. kunder är i goda händer.

Tillbaka till Växjö och frisör shopen!
Jag kom in och jag är helt ensam i butiken (förrutom hon som jobbar där) och jag tänker det här bli bra här kan jag ta det lugnt. så jag plockar ut det jag ska ha.
och när jag börjar bli färdig så kommer det in en annan kund.

Hon och butiksbiträdet börjar prata och hon skulle hämta ut löshår. (Jag är på andra sidan stan mot var jag har min tid hos psykoterapeuten, och jag har aldrig varit där innan)
De pratar om olika toner pch ljushetslägen som kunden vill ha på håret. Jag kommer på mig själv att bli stressad över klockan. Inget problem, för min stressade hjärna så blir det bara större än vad det är.

Iallafall. Allt går bra och de blir färdiga ganska snabbt jag är där ifrån i bra tid. skriver in på gpsen min destination och blir glad när jag ser att det ändå inte tar mer än 8 minuter till vårdcentralen.
Jag blir jätteglad och kör i lugn och ro.
Nu är klockan kvart i.

Men!

gpsen leder mig till slutet av en gata där det bara ligger lägenheter och när jag kollar på lappen! Då finns det inget telefonnummer till terapeuten.
Gpsen stället om och menar att jag ska gå. så jag vänder och ställer på Willys parkering. Men när jag stiger ut och ska gå så visar gpsen att det tar 10 min att gå. Bara att hoppa i i bilen igen! och ändra inställning till bil, vilket jag aldrig ändrade om från början. Nu är klockan 13 och jag är sen ! usch vad jag inte gillar det.

Men helt plötsligt så ändrar sig gpsen och bestämmer sig för att fatta vad jag ville från början och nu visar den en annan väg och jag kör dit. Jag har sån tur att det finns en parkering kvar fem minuter sen men FRAMME!

Det gick bra och jag bad om ursäkt för att jag var sen.

Terapeuten var bra. Hon heter Lottie och jag känner att det här kan bli bra. Vi ska träffas igen och då vet jag ju vad jag ska den gången i all fall!😂

Vi pratade om att det är bra för mig att skriva av mig och helt plötsligt ser jag att jag skrivit en bok om väldigt obetydliga
händelser och det kan verka helt rörigt och konstigt. Men för mig är det terapeutiskt att skriva ut det så då gör jag det!

Det här är en del av mina steg till att bli bättre och jag är säker på att det finns någon mer som ibland bara vill slänga ut telefonen/gpsen genom fönstret när den inte gör som man vill!

Likes

Comments

Vid middagstid fick jag besök av Götgatans huliganer:) de två människorna som ALLTID får mitt hjärta att bli varmt.
Det spelar ingen roll vilket humör de är på så får de alltid mig till att må bra!

Fick även träffa deras fantastiska mamma! inte att förglömma!

och nästa helg fyller en av de år, jag lärde känna Noah när han var 2 och ett halvt år, som igår... om igår var 7 och ett halvt år sen

❤Noah och Alicia❤

När kvällen kom så kom en annan vän som varit min kund på salongen förbi med blommor och vin! how lucky am I??

efter en mysig pratstund skildes vi åt och jag kände mig helt plötsligt ännu gladare! Amazing Martina!

Och som om dagen inte kunde bli bättre så fick jag till en god köttfärssås på känsla och efter det
Bar det ut för att gå av mig kalorier i kylan. Det gjorde inget när jag fick gå med en av mina bästa vänner Stina.
kändes som om vi gick och gick och till slut hade vad som var ben blivit istappar.
Men duktiga var vi iallafall!😋

förändringen:

morgonen var konstig. Att vakna upp och inte ha ett jobb att gå till kändes så konstigt! som att något fattades Eller något var fel. mycket märklig känsla.
På något konstigt sätt har jag ändå hamnat i ett läge där funderingarna bara gör att jag känner mig stressad .

I min almenacka från http://personligalmenacka.se gör jag checklistor varje dag gör att strukturera upp i huvudet vad jag behöver göra.
Jag vet inte om jag borde ta det mer lugnt , men det kan vara minst lika stressande att inte göra nåt.

och så hände det något! Jag fick ett intressant telefonsamtal när jag och Stina var ute och gick . Ett telefonsamtal som kan komma att betyda mycket för mig. Jag har i mina tankar och även högt svurit över nackdelarna med att bo i ett litet  bruksamhälle där "alla vet vilka alla är" men efter det här samtalet så är jag en stolt Lessebobo!... ett litet tag till i alla fall;)
fortsättning följer...

Likes

Comments

Den här helgen har varit mer fullspäckad än på länge. Hoppas att den här energin är här för att stanna!:)
först hade vi kompisar här på fredagen och åt god mat och spelade spel. På lördagen var hos mina föräldrar och firade att min pappa fyllt år med några av deras vänner. Mysigt!

Idag var vi och kollade på hus. ett rött fint hus på landet ca 20 min från samhället vi bor i nu.
Det var jättefin miljö runt om, huset var inget för oss men det var i alla fall väldigt kul att titta! Trodde väl aldrig att jag ens skulle fundera på ett hus på landet! Men tystnad och lugn kan vara både fridfullt och stressande.

reflektioner runt förändringen:

Det känns väldigt konstigt att hela helgen förbereda sig mentalt för att inte gå iväg och jobba på måndagen. Något som jag gjort sen jag slutade skolan. Det kan vara så att jag lägger för stor vikt vid jobb när vi jobbar för att leva och inte tvärtom. Men vi behöver ju alla ha så vi klarar oss. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt och ge det hela några veckor för att se om jag vill vara kvar här i kring (Växjö) Eller om jag vill iväg längre bort. Den här "Chansen"att reset'a och starta om kommer förmodligen och nästan föhoppningsvis inte igen. Även om jag tror att man utvecklas mer som person om man vågar säga "jag är färdig här nu". " Jag blir inte bättre än så här, här" så är det skönt med rutin och trygghet!

Jag ska jobba på att under de närmaste dagarna och veckorna som kommer försöka slappna av och bara vara i nuet.

är du duktig på det?

#vågaprova
#vigördettillsammans

Likes

Comments

Att vara egen företagare är roligt och man lär sig mycket om sig själv . Om du har en idé eller vision så är mitt råd är att kolla upp efterfrågan, räkna på en budget och därefter om det känns bra, våga och kör. Det ÄR kul.

Man kan avsluta senare om man vill eller det behövs. Man ska ALLTID göra det man själv vill så länge man mår bra av det tycker jag!

Varför sålde jag då?

Man måste vara beredd på att det är mycket jobb att vara egen företagare. Det krävs att man är motiverad och tycker det är kul! Och i mitt fall så sa min kropp ifrån och jag fick värk och eksem. Jag tappade då för mycket av motivationen för vad som krävdes för att hålla salongen med vinst och det är inte kul att ha ont.

Det har tagit tid för mig att komma dit jag är idag då jag vågade sälja min salong och lämna ett yrke med lön för en framtid som jag inte vet hur den ser ut, men efter försäljning så har jag känt ett lugn som jag inte känt på länge. Ingen vet hur det känns imorgon men de dagar som har varit sen försäljningen har känts bra. Det gör att jag tror att jag gjort det rätta för mig.

Jag är spänd på hur framtiden kommer se ut och jag hoppas kunna dela med mig av Vad som händer när jag "börjar om igen" och kanske kan det hjälpa någon som funderar på om hen vågar ta steget, till att verkligen ta steget! :)

Likes

Comments

               Först, VÄLKOMMEN till min blogg!

Det är kul för mig att testa på något nytt!

Vem är jag och Hur kom det sig att jag skaffar en blogg just nu?

Jag kommer ursprungligen från Sri Lanka och blev adopterad hit till Sverige när jag var fem månader. Min familj består av mina föräldrar och min sambo Hamode . Jag räknar också min bästa vän Marika in i familjen eftersom att hon känns mer som familj än som något annat.

Jag har precis (onsdagen 8 november 2017!) sålt min salong som jag har ägt i sju år. Min frisörsalong. Så nu ska jag testa mina vingar och se vad de går för! Detta är ett sätt!

De här bloggen kommer innehålla lite allt möjligt och jag hoppas att just ​DU ska tycka att den blir intressant!
Likes

Comments