Att vara gravid är verkligen jättemysigt. Att känna den (förmodligen) lilla tösen sparka som en tok och leva rövare i magen är en väldigt häpnadsväckande upplevelse. Det känns så himla mäktigt att kunna uppleva en graviditet, att ha privilegiet av att vara en kvinna. Än så länge känner jag mig fin i gravidkulan på magen även om jag gått upp ungefär 10 kg än så länge. Har en känsla av att det kommer en ordentlig slutspurt med viktuppgång nu på slutet av graviditeten, men det är inget som direkt oroar mig. Klart man går upp i vikt när man inhyser en annan liten människa i sin mage! Så det faktumet hade jag verkligen förväntat mig. Samma med tröttheten i kroppen, den är ju också ett okänt fenomen.

Däremot trodde jag inte att GRAVIDHJÄRNA verkligen var så otroligt påtagligt som det är haha. Det är verkligen helt sjukt hur luddig i skallen jag känner mig minst 10 gånger/dag. Jag kan stå utanför bilen med nyckeln i handen och bara "eeh, juste låsa upp den var det ja..". Jag glömmer ALLT som jag inte skriver upp. Vilket är extremt frustrerande då jag haft ett gott minne innan. I kombination med HORMONSTORMARNA som sker blir det ibland överrumplande. Hormonernas berg-och-dalbana är faktiskt mycket jobbigare än jag förväntade mig. Det känns ibland som att inte en jävel förstår vad man menar eller känner, och man är helt ensam. Dessa typ av dalar varar ofta bara en kort stund, dem botas med lite kärlek och tröst för att sedan gå över i att vara glad igen. Trots den lilla lilla stunden av deppighet som kommer (det är lite annorlunda på kvällen och natten, då varar stunderna längre oftast) , blir jag så oerhört påverkad under den lilla stunden. Försöker tänka att det är vanligt och så för de flesta gravida, för så är det faktiskt när man googlar runt och läser andras historier på olika forum och dylikt.


Längtar tills lilla bebisknodden är ute i världen med mig & Simon. Nu är vi i vecka 23, så tiden rullar på. Varje vecka blir bebisens knuffar inifrån starkare och starkare, det är verkligen en sån speciell och mysig känsla.

Puss puss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi befinner oss i Dalsland på lantstället. Skönt att vara här istället för i stan, vädret är dessutom roligare här! Vecka 20 inleddes igår, woop woop💜

Min systerdotter fyllde hela 11 år igår! Vi firade med tapasliknande mat och smarrig tårta.

Likes

Comments

Iskaffe, jag har supersvårt att dricka varmt kaffe just nu, kroppen kokar upp typ!
Sitter på balkongen och tänkte ägna mig åt lite tentaskrivande. 🌸

Igår hade jag en riktig mysdag med min svärmor och svägerska (svägerska låter så knäppt hoho). Vi spenderade timtal på Frölunda Torg, så nu kan jag känna mig fin större delen av sommaren med nya gravidkläder, bikini + baddräkt från Hunkemöller och mammajeans från H&M! So happy💜 kanske lägger upp bilder i dagarna om tiden finns.

Efteråt åkte vi till stallet och gosade med tottoar en stund. Saknar att rida men vågar inte nu med bebis i magen. Det får vänta en stund.
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Detta är något att det bästa jag vet. Älskar att få i sin vitaminer och nyttigheter via frukt & grönt istället för att proppa i sig kemiska tabletter. Särskilt nu när jag är gravid!

Morgonsmoothien idag består av:

- En näve spenat, för att få i sig järn

- En banan, för bland annat KALIUM & magnesium. Kalium är blodkärlsvidgande vilket är en fördel för oss gravida, då vi pga den ökade blodmängden i kroppen kan löpa en större risk för blodpropp.

-
En näve fryst Mango, för sötman

-
En näve frysta Hallon, för c-vitamin, folsyra, järn, kalcium & fibrer

-
En matsked chiafrön, för omega-3 och fibrer

För att göra smoothies lösare hällde jag på en skvätt apelsinjuice!
🌸

Likes

Comments

Igår besökte vi Naturhistoriska Museumet här i Göteborg, samt spelade minigolf i Kungälv. Vart så rastlös efter att legat sjuk en vecka så det var kul att komma ut en sväng!

Puss

Likes

Comments

Här är vi, jag & magen. Bebisen har sprattlat som en tok idag! Snart kan man nog se rörelserna i magen, så min sambo kan delta. Just nu är det jag som känner den lilla boxaren därinne mer, men det är väldigt mysigt.

Ska lägga upp en uppdatering om vår dag igår med.
Trevlig kväll!

Likes

Comments

Detta var såklart nyheten jag inte skrev här, i samband med att vi köpt hus för ett par månader sedan! Att vi skulle ha barn kom lite som en chock men en glad sådan. Det fanns inga tvivel om vad vi skulle göra, vilket såhär i efterhand känns underbart! :)

Så nu står vi här i vecka 17+5 och ska om 3 veckor få gå på rutinultraljud på Östra Sjukhuset. Förhoppningsvis kan de då se kön! Inte alls för att det spelar någon roll för varken mig eller Simon, men jag är ett kontrollfreak så för att minska stress kring namnalternativ osv, så vill vi gärna vets om möjligheten finns. Går det inte, så går det inte! Har förstått att man är sparsam med att chansa på kön om det inte syns mycket tydligt. Så vi får se!

Ämnet kring kön & åsikterna delar sig en del om huruvida man ska kolla upp det eller inte. Vad tycker ni?

❤️

Likes

Comments

Galet!

Likes

Comments

Sitter framför tvn och kollar på "Blood Diamond" för säkerligen 5e gången. Den är så jäkla bra! Dagen har varit oerhört mysig, hade Denise här på besök enda från morgonkvisten. Vi köpte lyxfrukost och kollade film hela dagen (dock var vi enbart fokuserade under den första..). När Simon kom hem åkte vi och handlade i Kungälv, vår soon-to-be hemort! Lika bra att börja bekanta sig med affärerna haha. Nu ligger S och sussar bredvid mig här i soffan och jag är en pigg som en lärka som vanligt. Får hoppas att jag somnar gott senare.

Ha en fin kväll!

Likes

Comments