Ja vi var hos veterinären i går med våran ena hund Tequila men kallad Khyla. Vi skulle ta prov för att se vilken medicin hon skulle få mot sina anfall. svaret vi fick var ju inte det roligaste. från september har leverprovet höjts till dubbelt på bara 3 månader.
Så nu blir det till djursjukhuset i linköping och ultraljud på levern och se vad det kan vara för fel. Dom tror att ep anfallen kan bero på detta. och nu måste dom kolla upp detta. Så på onsdag ska vi dit. Håller tummarna för att det inte är levercancer eller dyrligt. utan att det går att medicinera. Det här svaret var vi inte beredda på kan jag säga.Knäppt tyst i bilen på väg hem.
Allt känns så jobbigt. Roger måste ju ta ledig mer nu. så jag inte blir ensam i hela det här. det orkar jag inte vara.
Jag orkar inte vara stark hela tiden.
Idag när man kom ut såg man bara vitt ute. snöat som attan. Khyla blev som et barn på nytt igen när hon sprang ute.Hon älskade värkligen denna snö- sen att vi får skotta skiter hon i :-)
Ja så ligger det till än så länge i alla fll. så nu kan vi bara vänta och se vad som kommer i morgon...
så nu slutar jag

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja jag blev våldtagen av min egen bror när jag var 12-13 år
Han till och med skröt om det till sin bästa kompis. han sa att knulla får jag göra hur mycket jag vill med Syrran....
tyvärr kommer detta aldrig att lämna mig i huvudet. psykiskt. Jag pratar om det mycket,men det blir inte bättre för det.Jag kommer få leva med detta hela livet.Han slipper då han tog sitt liv för antal år sedan...Jag sörjer honom inte så som man kanske ska med en bror,men det kan jag inte rå för.. jag hatar honom för att han kom undan innan han hann svara på mina frågor. framför allt varför...
Jag vet att det började tidigt,men det blev otäckt när min äldsta bror gick bort. Då eskalerade det till grova saker.
Jag vaknade en natt av att han förde in någonting mellan mina ben och den gången var det ett skaft på en skruvmejsel. en annan gång var det en flaskhals.
Mamma och pappa fattade aldrig vad som hände runt omkring då jag bytte rum hela tiden,Ville bo bredvid deras rum så jag fick vara i fred.
Det började i bilen en gång då blev han kaxigare för då körde han i väg ut mot en skog och skulle ha sex där trodde han. Jag skrek att jag har mens, då slutade han som tur var. men sa att ingen kommer tro på ett luder, om jag skulle berätta detta.
men det tog ett tag innan jag berättade detta för min bästa kompis Ingela...
efter detta slutade detta tack och lov. men jag har men för livet... Mina föräldrar fick höra detta nutid och dom hatade honom för det och fattade inte hur dom inte kunde se detta..... Ja så ligger det till och detta plågar mig, jag går hos psykologer och pratar om allt och det hjälper inte. jag önskar han hade fått svara på varför han gjorde så, och att han skulle be om förlåt.
Jag försöker leva ett normalt liv, och det funkar,så länge jag inte tänker tillbaka på detta,men det kommer upp varje dag.
Liksom mina självmordstankar som jag har varje dag,men det är bara tankar, löftet till mina barn är att inte göra sak av det.. Så nu avslutar jag detta och hoppas jag inte skrämde i väg någon läsare.
Ha det gott i livet och var rädda om varandra och ta inget gör givet. eller INGEN.
snipp snapp slut,

Likes

Comments

Ja vad lider jag av i min mage. tydligen utreds jag för IBD OCH IBS
Man blir lite snurig av alla namn och bokstäver siffror i sina journaler. Jag kollade i dag jag har 8 olika dianoser. så man kan ju bli lite tokig
*Myalgi
*Dyspepsi

*Astma

*Muskuloskeletala smärtor

*Gastroesofageal refluxsjukdom utan esofagit
*Bipolär sjukdom

*Morbid obesitas

*Irritabel tarm
Ja det finns en del att läsa när man hr lust att läsa på lite vad som är fel på en.
Men gör man det så blir man bara sjukare.
Jag var hos min läkare ang min magoperation, men hon vill skjuta på den ett år till och med. Jag fattar inte varför. Min dietist säger att vi ska skicka in remisen så fort vi vet va det är för fel på mig.
Man kan bli lite galen av att läkaren har sådan makt över en annan. det är hela tiden dom som bestämmer i slutänden. men jag litar på att dietisten har lite bakom sig i detta fallet.
Blir att börja om lite från ruta ett. men men,nu kan jag ju det redan. då behöver jag inte vara så nervös..Så i går träffade Jag och roger Ewa. min psykolog. det var spännande,men det gick bra, han tyckte hon var bra, det blev jag lite snopen över. trodde han skulle ha alla taggar utåt.
Men han var med för att få reda på lite mer om min sjukdom Bipolär. han är helt borta på den biten.
Så nu förstår han lite mer för hoppnings vis. men men det ser vi snart..
Jag kan inte sitta här så länge till,för jag har en liten vovve innaför tröjan då han fick bada förut. han blev lite frusen och vill innanför. så nu sitter jag och får ont i naken.
På måndag ska vi till dr med våran EP hund ska bli skönt om vi kan få lite medicin till henne efter hennes anfall..Hon har blivit förändrad i sitt humör. Så på måndag ska vi dit och ta en leverprov för att se vad det blir för medicin. Lite jobbigt med alla utfall. jag sover på soffan om nätterna för att hon inte tycker om att den andra voven ligger bredvid mig.
Ja så ligger det till.
ps lider med Min dotter vars värden har ändrat sig radikalt mycket
Hoppas medicinen gör sin verkan snart. Nä nu kan jag inte sitta mer, ha det gott nu alla vakna nakna skoja bara. ha det gott

Likes

Comments

Ja i går tillbringade jag min tid med min dotter på vårdcentralen. det visade sig att hon hade rätt gällande en sjukdom nämligen Hypotyreos. Genom flera år har hon mått skit och senaste året har det gått fort nedåt. så hon kollar upp det innan hon söker vård, då hon inte tror på vården,med all förståelse. Men som sagt hon slog huvudet på spiken.Så det blev EKG mm. så jag är stolt över min dotter som tog det så bra. men det tog sin tid att vara där. Sen åkte vi till ett apotek och tog ut de små rackarna som hon måste äta livet ut. Det är ju så här med, Min mamma har samma sjukdom. så det har hoppat lite mellan här. typ två personer. jag har tagit prover, får svar på dom i dag. men som jag såg det ser det inte ut som jag har den sjukdomen på proverna jag såg i min Journal. Så det är ju skönt.
Idag ska jag tillbringa två tider på min egen vårdcentral först läkare,sedan dietisten. så det är en del som händer, Imorgon ska jag träffa en annan inom vården. så som ni ser är det en del runt om kring just nu. Skönt när allt är över.

Nu ska jag avrunda denna dagen och få i mig frukost. :-)

Likes

Comments

Ja det är en dag som det bara kom över mig. Var glad som en sångfågel när jag vaknade, pigg och ville ut och gå en långpromenad. Så sagt och gjort så tog jag hundarna och gick Brunnebyrundan. skönt var det och hundarna tyckte om det. När jag kom hem så kände jag bara hur deppet kom krypandes över mig.
Jag tänker på alla bortgångna människor. vänner och nära och kära. Det är sådana dagar man saknar sin far som alltid hade något roligt dumt skämt att dra. Nu är det ingen som kan hans skämt så ingen kan dra något för att muntra upp mig.
Min bror tänker jag på när jag hör en viss låt. Ja Ronny alltså. han dog när jag var 11-12 år
Jag kommer ihåg den dagen han gick bort som i går. Den dagen kommer jag alltid ha med mig. det var jag som fick ringa ambulans den dagen. men jag visste inte att det var för sent för min bror då jag ringde..Han var redan död.
Min andra bror tog livet av sig för mer än ett år sedan. men honom saknar jag inte på det viset, då vi inte var sams.
Igår var det en varm väninnas son som blev mördad för två år sedan. och det känns i hjärtat med, och veta att man kan inte hjälpa de som blev så drabbade av det hela. Jag lider så med dom. Jag är så glad att mina barn Mår bra och lever ett bra liv.
Man får tänka på det och hålla på dessa dagar. Men lättare sagt än gjort. liver går upp och ner hela tiden. och jag råkar vara en sån som hamnar i svackor hela tiden. Men det till hör min sjukdom... Bipolär. Men det är jobbigt när man kommer dit ner.
Jag ska elda vidare och se om jag kan hoppa i badet i dag. sen måste jag ner och handla massa mat. .
så vi ses en annan dag.....

Likes

Comments

Japp 3 år sedan låg jag ute på marken i minusgrader och medvetslös.Hållande i ena hunden medans den andra lilla springer hem och skäller utanför dörren till husse kommer och öppnar. letar efter mig, som fortfarande ligger. tunt klädd full som en alika. frusen som en isbit. Ligger i mina spyer. Legat ca 30-40 minuter ute i den kalla kvällen.
Ambulans in till sjukhuset. Beroendeenheten. Innan det hamnade jag på psyk, fick prata med en massa människor där. kommer ihåg det som det var i går. Lukta illa om mina kläder och om hel mig. dom försökte hitta torra kläder till mig,men de var för små. så jag fick behålla mina på mig. Sen hamnade jag på Beroendeenheten i en säng. Sov jag ,nä inte lätt när dom kom in hela tiden och tog tempen och alkotest. Jag var illa ute ett tag.
Jag minna att roger lovade att hämta mig dagen efter. men Sandra hämtade mig i stället.
Kommer inte ihåg när jag givk ut och slog i hop, men jag är glad att jag hade mina hundar med mig,så dom kunde rädda mitt liv. Älskar mina djur över allt annat.
Idag sitter jag stolt över att jag inte dricker alkohol längre.
Det är nu 3 år sedan jag tog det sista glaset.
Ja nu vet ni hur det ligger till......


Likes

Comments

Kan bara beklaga att det blev inga Hundbebisar mellan Pepsi och Märta

Antingen var inte han könsmogen eller så är det något annat fel.

Så nu får det vara. blir inget annat försök här inte.
Ville bara tala om hur det är i alla fall.

Likes

Comments

Ja idag har jag och Ninna fikat. det var inte i går kan jag säga, saknat fika med henne, Men nu kan vi fika ofta. det känns skönt. Hömtade henne på jobbet och fråga om vi skulle umgås. och hon hängde på.
Igår handlde jag saker till alla djur, var i stan en sväng. och ner till sörping. Imåndags träffade jag Zarah och vi åt så god mat,så jag trodde magen skulle spricka. sen åkte hon och jag och handlade bilbatteri till deras bil. sen klätterträd till deras katt. själv köpte jag en varselväst till märta lite bajspåsar mm.
Ja jag måste berätta men jag lagade mat i dag. och Roger tyckte det var väldigt gott.
rotselleripomme Kyckling och spenatdipp.
Jag trodde han skulle klaga,men det gjorde han inte, han tyckte det var väldigt gott.
Så det var ju lite kul. Får se vad det kan bli för mer mat Zarah lurar på mig. Hon lovade mig ett recept på kycklingbullar. så vi får se när det blir.
Nu sitteer Roger och kollar lite tv, jag sitter här. sen blir det Bonde söker fru.
Så jag avrundar här nu.
ses.

Likes

Comments

Ja den ska jag fira med Min dotter i morgon. vi ska äta gott.
Jag älskar det stället vi ska äta på. chilli whok så jag längtar dit redan. vill äta ris med currysås det längtar jag till. sen att sätta tänderna i kycklingar. jag ska inte äta så många olika saker, utan det jag är mest sugen på.... I helgen har vi varit duktiga, kört in ved. hämtat hö till kaninerna. städat lite.
Men så har jag varit på Ängeln och hämtat en blomma som jag fick för att jag fyller på Måndag.
sen har jag fått en blå orkidee av Roger. Jag fick den tidigare eftersom jag inte visste om den skulle finnas kvar.Men jag fick reda på att det är ingen äkta blå, dom har bara doppat den i blått vatten.Men jag får hoppas den är fin nästa gång den blommar, spännande att se va det blir för färg då.
Ja idag har jag inte gjort så mycket. och det tänker jag fortsätta med.
Ses

Likes

Comments

Ja jag sitter här en sväng, då Roger är hemma och sjuk så jag inte stör honom. Jag eldar och håller på lite tyst. Måste ha lite varmvatten. Jag behöver duscha och tvätta håret.
Igår blev jag överraskad. Grannarna skulle ut på promenad, så dom undrade om jag ville följa med, och det var en trevlig tur i skogen med 4 hundar som var överlyckliga. pepsi och Milo sprang och lekte som galningar. skitiga så in i den. Vi gick över 3 km men det kändes inte som det,men jag hade Runkeeper på .
neb det var trevligt i alla fall.....
Nu fick vi första snön i helgen med, lite snopet men men ,den ska ju komma för eller senare,
Ja så vad i fan ska jag skriva nu när jag skivit det jag skulle skriva. Finns inte så mycket i mitt liv just nu som är intressant...
Jag fyller på måndag nästa vecka. 49 år. men jag blev lite glad för Zarah trodde det var 46 år. det var lite roligt att höra.
Pratat med Annika i fredags med, alltid lika trevligt att få en tur u luren med henne med. lite att prata om. Finns alltid någonting man kan diskutera. Jag ska snart ner och lägga in i pannan med, så då avslutar jag denna dagen med ett hejdå. ses nästa gång.
ps Ninna flyttar snart till sörping i gen. ska vi umgås massa mer ds

Likes

Comments