Hei!

Akkurat nå sitter jeg på hostellet vårt i Bangkok. Jeg og jentene bestemte oss for å ta en svipptur til Thailand for noen dager. Vi kom hit på torsdag, og har sett og gjort utrolig mye kult siden da! For et land! Og for en by!

Etter en lang reise med to kortere flyturer var vi fremme i Bangkok ca klokka 02. Vi fikk sovet litt før vi halte oss opp for å utforske byen. Det tok ikke mange minuttene før en luring av en tuk-tuk-sjåfør plukket oss opp og ville kjøre oss rundt på diverse tempel. Naive nordmenn som vi er hoppet vi inn og lot han bestemme ruta. Etter tre timer hadde vi sett fire tempel, en svær gull-buddha og en forbipasserende kongefamilie i kolonne. Hele Bangkok er i sorg etter kongens død, og det er store portretter, filmer og sørgebånd overalt i hele byen. Det er også veldig rolig her i forhold til det det bruker å være, og mye er midlertidig stengt (fikk vi fortalt). Vi rakk også å innom å bestille skreddersydde skjorter og ta sightseeingtur med longboat på elva. Vi måtte puste litt "lettet" ut etter runden, men fikk sett utrolig mye!!På kvelden gikk vi bort til Khao San, backpackergata. Såå mye god gatemat å smake på. Når en halvtimes fotmassasje koster mindre enn en brus i Norge. (!!!)

Herlig mat, herlige mennesker, herlig atmosfære! Vi har det helt fantastisk! :)

I kveld skal vi på ladyboy-show, Calypso Cabaret! Det blir spennende!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Nå er det lenge siden siste oppdatering, jeg vet. Dagene har flydd forbi, og jeg har fått opplevd masse :)

For en liten stund siden tok vi en langhelg i Shanghai for å delta på landsmøte med ANSA Kina. Det var kjempegøy å treffe litt flere nordmenn! Helgen gikk med til masse sosiale greier, pluss at vi fikk gjort litt sightseeing i byen i tillegg. Den siste dagen tok vi turen til Shanghai tower, det høyeste bygget i Shanghai (og Kina, og det nest høyeste i verden!) for å oppleve utsikten fra 560 meters høyde. Dessverre har jeg hatt superflaks, og minnekortet i kameraet har klart å slette alle bildene fra hele turen.. God grunn for å ta en tur til?

Husket å ta en selfie med telefonen da:


Shanghai var fantastisk, as always. Jeg gleder meg allerede til neste gang.


Nå er jeg faktisk på ferie i Hainan, en ganske stor øy helt sør i Kina. Her er det over 30 grader hver eneste dag, og herlig vær! Hele Kina har ferie denne uka, på grunn av feiring av nasjonaldagen. Vi hadde forberedt oss på kaos og overfylte strender og en million kinesere på ett og samme sted. Kina er jo Kina, og det er alltid mye folk overalt, men det har vært overraskende rolig her til at det er ferieuke. Vi har vært på sightseeing, som vanlig, og fått slappet av masse på stranda.For noen dager siden tok vi en dagstur og så på en kjempestor statue av den kvinnelige buddha, Guan Yin.


Vi har også spist masse rart! En morsom opplevelse var nattmarked med masse forskjellig fisk, kjøtt og grønnsaker.

Forhåpentligvis første og siste innlegg med mobilbilder. Sånn går det når teknologien svikter.. 


Jeg har det helt supert! Ha en god helg alle sammen :)

Likes

Comments


Roen senker seg over Kina og Suzhou. Brosteinsgatene går fra å være hektiske og overfylte til å plutselig føles nesten litt for tomme. Tutingen fra de elektriske skutrene er borte. Trenger ikke å hoppe til siden for barn med blinkesko eller gamle damer bærende på stråsekker fylt med ris. Man får øye på ting man ikke enser i dagslys, og byen viser seg fra en av sine aller beste sider - i lukten av friterte dumplings, lotusrot og en og annen kyllingfot fra matbodene på gatehjørnene. Musikalske gresshopper spiller i trærne, flaksende flaggermus snurrer langt der oppe og byen lyser opp i mange tusen lys. På husene, i trærne, i lanternene og på himmelen.


 


God natt fra Suzhou!

Likes

Comments

Hei!

Siden siste oppdatering har det skjedd en hel del. På grunn av G20-møtet i Hangzhou har internett-tilgangen vært så som så, og det har vært vanskelig å koble til VPN. Nå begynner ting endelig å roe seg :)


I dag har jeg faktisk bodd i Kina i 3 uker. Og jeg har opplevd mer på de tre ukene enn jeg har på lenge! Jeg har spist utrolig mye god mat, og noe rar mat (i går prøvde vi andenebb). På onsdager har vi kort skoledag, så i går dro jeg og Frida på en liten tur til Shanghai - FANTASTISK by! Vi fikk sett (og gått) mye, og handlet litt i Nanjing Lu - verdens lengste shoppinggate. I dag er det helligdag i Kina, og det var mye folk ute og reiste i går. Da vi kom til togstasjonen i går kveld for å kjøpe togbillett fikk vi beskjed om at alle billettene var utsolgt... Og siden passene våre fortsatt er i kinesiske myndigheters hender, hadde vi heller ikke mulighet for å ligge over på hotell. I mangel på noen bedre løsning endte vi opp med å måtte ta taxi hjem til Suzhou, som tok to timer og kostet en kinesisk månedslønn. Vi kom oss i hvert fall hjem! 


Mange av dere der hjemme har spurt om hvordan leiligheten i Suzhou ser ut og hvordan vi bor. Så jeg tenkte å fortelle litt om det. Vi bor i en ganske stor leilighet med 4 soverom, stor stue, greit kjøkken og to bad. Vi er tre jenter som bor sammen, så vi bruker det siste soverommet til oppbevaringsrom. Luksus!

Leiligheten ligger helt øverst i et tjueetasjes bygg i et inngjerdet nabolag som heter Hyde Park. Det er omringet av vakter, og man må ha nøkkelkort for å komme inn. Selv om vi føler oss ekstremt trygge her, uansett hvor vi er og uansett når på døgnet, er det ganske behagelig å tenke på at nabolaget er trygt :)

Sånn ser huset ut. Og helt øverst til venstre på bildet bor vi!

Spisestue med kjøkken i bakgrunnen. På utsiden der har vi et vaskerom. Har ikke noe bilder av stua enda.Her er rommet mitt da. Ikke så koselig enda, men det er i det minste rent! Vi brukte mye tid og energi på å få dette stedet rent, da kinesisk standard på renhold er det nordmenn vil kalle motbydelig skittent. Noen liter klor, desinfisering og Mr.Muscle gulvvask, en skrubb og litt hardt arbeid var det som skulle til, og jeg føler endelig for å kunne gå barbent her. Håper på å få rommet litt triveligere etter hvert.

Funfact om Kina: her sover man ikke på madrass. Man sover på en slags sponplate som ligger oppå fjærer. Veldig merkelig, og kjempevondt å sove på! Vi lette og lette etter madrasser, men fant ingenting. Vi endte til slutt opp med å kjøpe en slags flat pute, og la to oppå hverandre. Ikke akkurat noen California King Bed, men det funker mange ganger bedre enn den sponplata.Utsikten fra soverommet. Liitt langt ned. Jeg er egentlig veldig fornøyd med leiligheten vår, det kunne vært myye verre. Begynner å trives godt her. Oppstarten på skolen har gått veldig fint, selv om det er mye som må fikses og mye å sette seg inn i.


Håper alle har det fint der hjemme! Om dere vil er det bare å adde meg på snapchat: marenvo :)


Ha en fin dag videre!

Likes

Comments

Hei!

Håper alle dere hjemme i Norge har hatt en fin helg så langt. Helga mi har vært helt super, og veldig opplevelsesrik. I går (lørdag), tok vi turen til Suzhou sentrum og gamlebyen for å se oss litt rundt som ´turister´. Til tross for stekende sol og intens varme tok vi sykkelen fatt og syklet likeså godt en liten mil opp til toppen av Jinji Lake og Times Square (lurer på hvorfor så mange byer har et eget Times Square..) Innen vi kom frem dit var vi både slitne, tørste og varme, så en kald t-bane ble redningen for resten av turen. De sier høsten er godt i gang her i Kina. Vi norske har ikke helt høstfeelingen enda, da temperaturen er godt og vel over 30 grader hver eneste dag. Man blir nok aldri helt vant til dette varme og fuktige klimaet, men heldigvis begynner det å gå bedre etter den første uka her. Etter noen dager her begynte vi å legge merke til den svært omtalte luftforurensningen, som i dag var oppe på over160; knallrød og ”unhealthy” i følge appen. Vi merker det ikke i selve lufta vi puster inn, men enkelte dager kan det være vanskeligere å se de store skyskraperne lengre inn i byen. Men, sett bort fra forurensningen er Kina nydelig, særlig gamlebyen i Suzhou!Kulinariske opplevelser har stått i kø i det siste, og vi prøver å smake noe nytt hver dag. I nattens mørke i går syklet jeg og Frida oss en tur rundt i nabolaget sånn likevel, og støtte på gatemat-selgere som grillet grillspyd. I mangel av kinesisk-kunnskaper og gatemat-trent luktesans spurte vi oss til råds av de andre kundene. Dette viste seg å være lurt, da neste alt på spydene var organer av noen sort fra ulike typer dyr. Vi safet oss litt, og gikk for vanlig kyllingfilet og brød, og noe som nå i ettertid har vist seg å være fuglehjerter (!!!). Alt man finner ut når man kommer hjem og googler, hæ?

Vi har også mesket oss på hotpot-restaurant og med ”Hong Kong-treat” – eggvafler og iiiiis. Denne blir det nok fort flere av fremover! Slenger med et lite bildedryss fra lørdagen, se så fint det er her!

I morgen er første skoledag, det blir spennende!​

Likes

Comments


Hei!

Da har det gått en uke siden jeg satte meg på flyet fra Norge. Det kjennes ut som det har gått mye lengre tid, da hver en dag har føltes som tre. Stresset med å flytte hit var verre enn jeg trodde, men nå ser det endelig ut som vi er over den verste kneika.Det har skjedd så utrolig mye siden vi kom til Kina. De første dagene etter vi ankom Suzhou bodde vi på et fint hotell i Suzhou sentrum. Vi var så heldige å få hjelp av en kineser som heter Daniel de første dagene, da dette er en bekjent av Selina som jeg bor sammen med. Daniel og den lille tanten hans plukket oss opp på hotellet den første dagen, og da var det rett ut for å se på leiligheter. Vi hadde nevnt til han at vi ønsket å bo ganske nært skolen, og at vi ønsket å bo ganske billig. Billig i Kina viste seg å være veldig billig, og de første leilighetene vi så på lå helt ned på 3000 yuan i måneden (3700 NOK). Og ikke per person. Neeida, totalt. De fleste av disse stedene var litt for kinesiske for oss nordmenn, så vi gikk for noe litt mer behagelig til den nette pris av 5500 yuan totalt per måned. Den søte tanten hadde gjort masse forarbeid og skaffet eiendomsmeglere som var sammen med oss hele dagen. Vi endte opp med å finne to leiligheter, en til oss tre jentene, og en til guttene i nabobygget. Leiligheten er helt grei, i 20. etasje i et stort leilighetsbygg. Vi har terrasse, stor stue og fire soverom fordelt på tre jenter. Skal vise dere snart!


Daniel (med kamera), tanten og de andre. Daniel er en ivrig youtuber, og lagde minidokumentar av leilighetsjakten vår.


--> Slik ser det altså ut når man skal betale leie i Kina. Den største lappen her er bare 100 yuan, noe som tilsvarer 123 kroner. Dette er bare halvparten av det vi drasset rundt med!


Suzhou sentrum.


Dagene har gått superfort, og i tillegg til å skaffe leilighet har vi fått unna mange praktiske greier. Helsesjekk på kinesisk legesenter med både ultralyd, blodprøve, hjerte- og synstest var en spesiell opplevelse, og føltes litt som en hinderløype der vi løp fra rom til rom og fikk stempel på det vi hadde fullført.

Vi har også skaffet kinesisk SIM-kort og endelig fått fungerende wifi i leiligheten. Alt som skal fikses her tar utrolig lang tid, og er et uendelig styr med nye beskjeder hvert tredje sekund.. Dette er nok mye på grunn av at svært få kinesere kan engelsk. Vi føler oss til tider veldig hjelpeløse, men det har gått overraskende greit med oss. Vi gjør oss forstått med oversettings-apper, kroppsspråk og de få glosene vi har lært oss.

Vi har også vært hos politiet, blitt kjørt til feil sted med taxi tre ganger og blitt snikfotografert et titalls ganger allerede. Fått oss fanklubb i leilighetsområdet har vi óg, og blitt kompis med den ene sikkerhetsvakten i nabolaget. Han kan ikke et eneste ord engelsk, men smiler som en sol og snakker masse. Kinesere elsker oss europeere, og vi får mange komplimenter hele tiden. Håper vi da, da de fleste blir sagt til oss på kinesisk. Denne "kjendisstatusen" om jeg kan kalle det det er veldig merkelig, men vi blir forhåpentligvis vant til at folk stirrer etterhvert.


Å være student i Kina er hittil ganske greit, jeg trives :-D


I morgen venter en ny lang dag med tur til Exit Entry Bureau for å fikse oppholds- og bostedstillatelsen. Krysser fingrene for at alt går som det skal :) God natt!

Likes

Comments


 Jeg flytter og skal være borte et år. Flytter fra gode, fine Norge. Til Kina. KINA. Det har enda ikke gått opp for meg hvor jeg faktisk skal bo det neste året, men gud som jeg gleder meg nå. Reisenerver er nok helt naturlig, men noe jeg aldri blir vant til. Jeg er kvalm, nervøs, spent, ivrig og overlykkelig samtidig. Det å forlate kjæreste, familie og venner for en lengre periode føles rart, men jeg vet det blir godt å kjenne litt på savnet av dem også.Flyet til Oslo Gardermoen går fra Værnes litt over 10, og jeg gleder meg veldig på å møte de andre jeg skal reise sammen med! Vi har ikke møttes før, bare snakket mye på facebook, noe som hjelper på selvfølgelig. Jeg kjenner Fabian fra før da, vi har gått i samme klasse disse to årene i Trondheim.

Vi er fem stykker som skal ta sisteåret i Kina, og alle 5 skal reise sammen fra Norge. Det å reise sammen føles mye tryggere enn tanken på å reise alene. Greit å ha noen å dele inntrykkene og forvirringen av kulturkræsj med den første tiden. Vi møtes på Gardermoen noen timer før første flytur som går til Dubai.
Oslo -> Dubai tar ca 7 timer, og vi skal være i Dubai i litt over tre timer før avgang videre til Shanghai. Planlagt tid for flyturen Dubai -> Shanghai er nesten 9 timer. Vi er fremme litt før fire på ettermiddagen kinesisk tid. Dette blir en laaang dag.

JEG GLEDER MEG!

Likes

Comments

Hei!
I dag er det mindre enn ei uke til jeg setter meg på flyet. Det føles utrolig rart, det har nok ikke helt gått opp for meg enda. Det kribler i kroppen hver gang jeg faktisk innser at snart skjer det!

De neste dagene blir utrolig hektiske. Det er mye som må ordnes før man kan flytte utenlands, særlig kanskje til et land som Kina. Og som sikkert mange kjenner seg igjen i er det mye man kommer på at man skulle gjort i siste liten! Jeg har heldigvis fått tilbake passet mitt fra den kinesiske ambassaden i Oslo, og tror jeg har alle papirene i orden (noe som er ganske mange).

Jeg har kjøpt meg en gigastor koffert (130 liter!), og er godt i gang med pakkinga, noe som nå føles som et komplett kaos av sko, klær og alt annet. Mildt sagt er jeg veldig spent på om jeg får pakket ned alt jeg ønsker å ha med meg for det neste året og at jeg samtidig holder meg innenfor 30-kilosgrensa. Heldigvis får jeg besøk av Erik en om en stor måneds tid, så det er ikke krise om noe må bli igjen :):)

Forutenom pakkinga gjenstår det ting som å bestille studentforsikring, noe som er ganske tricky da jeg ikke har peiling på hva en solid og god forsikring bør inneholde. Det står mellom Europeiske og Gouda, jeg tror begge er gode forsikringer som forhåpentligvis hjelper meg om det er noen eklinger som stjeler telefonen eller veska mi, noe jeg har hørt ikke er uvanlig i Kina. Den siste vaksina skal tas, og det må bestilles et knakende godt VPN. The great firewall of China er visst ingen spøk, og jeg har ingen planer om å sosialt og fysisk koble meg av facebook og instagram for et helt år.


Ellers har jeg ei supersosial lita uke fremfor meg med masse kos med familie og venner. Det blir rart å skulle si hade til alle sammen... Men nå kan jeg snart telle timer! Woho!

Likes

Comments

Hei!

Etter to innholdsrike år hjemme i Trøndelag setter jeg snuten mot Asia og denne gang; østens New York - Shanghai!

Jeg har laget denne bloggen for å kunne oppdatere alle mine her hjemme og også litt for å ha en reisedagbok for min egen del. Jeg skal altså flytte til Kina, til et sted som heter Suzhou, like utenfor Shanghai. Der skal jeg fullføre bachelorgraden min i International Marketing. Det er kjempehyggelig om du vil følge meg!

Jeg er i full gang med forberedelser til det kommende året. Vaksiner skal settes, visum skal innvilges og kofferten skal pakkes. Lista er lang, og det er utrolig mye som må falle på plass før jeg er klar for avreise. Nervene begynner å komme, men jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går. Jeg gleder meg utrolig mye til å oppleve en ny kultur svært forskjellig fra min egen, selv om jeg vet det til tider blir utfordrende. 24. august legger jeg ut på mitt største eventyr hittil. Det kribler i magen!


Maren

Likes

Comments