Hallå där ute. Jag tänkte bara skriva av mig lite om hur mina tankar går kring dagens förhållanden, både under och efter ett förhållande.

Att ha ett förhållande idag är riktigt svårt, och det finns många faktorer till det och jag har tänkt lite angående detta. En anledning till att förhållanden inte funkar är för att ingen litar på någon annan, inte ens sin partner. Alla människor ljuger, så är det. Man kan dra en liten vit lögn eller en stor sådan. Hursomhelst, hur stor eller liten en lögn må vara så skapar det osäkerheter hos alla. Man har ingen tillit till någon, om ens sig själv. Jag anser att tillit är en av de viktigaste grunderna man måste ha för att ett förhållande ska fungera. För om man inte litar på sin partner så slutar det oftast i bråk, även om man bara fått för sig att ens partner ljugit. Det är osäkerheter som äter upp en inifrån efter tidigare förhållanden eller tidigare lögner. Men nog om det.

En annan viktig faktor är att man måste prata med varann, om allt. I många förhållanden kan viktiga frågor tas upp, men ens partner kan dra sig ifrån och inte vilja prata. Det är oerhört viktigt att prata med sin partner om allt. Hur man känner, varför man känner och gör vissa saker osv. Man måste prata. Om ens partner drar sig ifrån kan den andra känna sig otillräcklig. Den känner osäkerheter och ställer sig själv frågor i huvudet som t.ex "Älskar hen mig inte längre", "Har jag gjort fel" osv. Hur ska man kunna hjälpa sin partner om den inte berättar vad ett problem kan vara. Det är oerhört viktigt.

En annan anledning jag tror är grunden till krasade förhållanden är att ens partner blandar ihop kärlek utav en person med behov. Om man är i behov utav en person, alltså att man behöver något från denna människa, kan ibland blandas ihop med känslan utav kärlek. Vi tar ett exempel. Vi säger att du är en tjej som har en riktigt bra kompis som är en kille, ni umgås ofta och ni känner nästan varann in och ut, och han gör saker för dig som ingen annan skulle göra. Han finns där för dig när du mår dåligt, han köper saker till dig för att vara snäll osv. Du tror att du börjar få känslor för honom, och han har känslor för dig. Ni blir tillsammans och allt går som på räls. Nu tar vi exemplet till nästa nivå. Du har mått dåligt länge, du har kanske ett självskadebeteende och han är en av få som faktiskt har funnits där för dig hela tiden och har hjälpt dig och försökt få dig att sluta. Du börjar må bättre och känner att du klarar av det mesta själv nu och du känner inte direkt samma känslor för honom längre och du tänker efter. Du behöver inget från honom mer. Ingen hjälp, inget stöd och hans närvaro i ditt liv känns inte riktigt som förut. Du tänker efter och känner att du inte vill vara tillsammans med honom längre. Du gör slut och han blir förkrossad. Hans frånvaro känns inte av någonting och du kommer på dig själv. Du var aldrig kär i honom, du hade bara ett behov av att ha honom där just då när du behövde något från honom. Det är också en anledning till att det är svårt med förhållanden, för folk misstar kärlek för behov väldigt ofta. Det kan drabba både killar och tjejer, och jag har varit med om det själv och i det här fallet var jag den som var behovet.

Jag vill att ni med en partner gör någonting. Prata med varann, om allt. Var ärliga från dag 1 och ge allt för din partner om du verkligen älskar personen på riktigt. Visa vad din partner betyder för dig och få denna att känna att kärleken finns där. Alla möter på hinder, men är man tillräckligt stark i förhållandet så kommer man att klara av det. Låt ingenting komma i vägen för er. Tror du att du bara är i behov utav personen du är tillsammans med, ge en varning och tänk länge och hårt och utforska dina verkliga känslor för personen.


Tack för mig. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments