Vilket jädra år 2016 har varit. Efter alla roligheter som jag idag kan titta tillbaka på känner jag att så länge 2017 blir hälften så roligt som 2016 kommer det bli underbart.

Att börja året i Zanzibars mest kärleksfulla by makunduchi där jag fått träffa otroligt tacksamma människor. Lärt mig om hur deras kultur, och vilket utmanande liv de flesta av de lever.

Sedan fylla 18 år, resa till Prag med två av mina föräldrar och kusinen Alex gjorde inte året sämre. Dricka Staropramen och bara njuta av den inte allt för goda tjeckiska maten. Vilken succé.

Jag har även kämpat mig till ett körkort som jag hittils inte använt onödigt mycket, men att lyckas ta det är något av en prestige.

Direkt efter uppkörningen reste jag och en av vapendragarna i mitt liv, Johan Persson till Irland för tre veckors utforskande. Allt ifrån Guinness storehouse i Dublin till Limericks irish coffee, Corks Jazzfestival, Cliffs of Moher och slutligen Galways uteliv.

Ett otroligt år helt enkelt som jag idag planerar att fira av, hoppas ni får ett trevligt nyår och en jädra bra fortsättning.


  • 107 readers

Likes

Comments

Igår kom jag hem till snöiga Sundsvall igen! Nöjd i hela kroppen efter vår Irlandsresa. Det har varit ett par sköna veckor med många fina städer och platser som vi upptäckt. Det är dock skönt att vara hemma i vardagen igen. Borta bra men hemma bäst, vad klyschigt men så sant. Nu ska jag tagga att skriva gymnasiearbete, söka nytt jobb och umgås med vännerna. Blir skönt med vardag igen.

Resandet hem igår blev mer dramatisk än den behövde vara. Fick åka in på sjukhuset och andas in medicin för min astma samt visade det sig att jag hade halsfluss också, jackpott! Men förhoppningsvis blir jag helt frisk snart och människa igen. Känner mig redan bättre idag faktakt!

Tack för positiv respons på inläggen om mitt resande föresten! Det uppskattas alltid.

Brukar inte tycka att det är särskillt skönt med snö men det var faktiskt väldigt mysigt att komma hem till!

  • 362 readers

Likes

Comments

Hej kära vänner. Jag skrev en status på Facebook för någon timme sedan då jag inte riktigt förstod mig på fenomenet "kulturell appropriering". Jag har nu insett varför och tänker dela med mig av mina tankar. Tror att det finns en risk att fler tänker som mig. Som person lägger jag inte särskilt stor vikt på hur man klär sig eller vill se ut, och jag skulle inte bli sur om någon valde att missbruka vissa materiella ting. Jag tycker väldigt mycket om bandet Nirvana. Dock om jag skulle se någon bära en Nirvana-tröja även fast de ej lyssnar på bandet och egentligen inte har någon vetskap alls om att Nirvana är ett band. Så skulle jag inte ta illa vid mig. Sånn är jag.

Men, efter långa diskussioner med vänner som är mer insatta i kulturell appropriering så förstår jag att inte alla tänker som mig. Det är tydligt att en muslim kan ta illa upp om någon skulle bära slöja, utan att veta om dens heliga betydelse. Eller risken att judar blir upprörda om jag som är icke-troende bär en judisk kippa på halloween. Det kan vara svårt att inse vad materiella saker har för betydelse om man inte blir starkt bunden till dem, eller är uppväxt med deras symboliska betydelser. Det är i varje fall viktigt att inte göra någon upprörd bara för att man själv inte förstår heligheten. Inför nästa halloween kan ni som läst ha detta i åtanke. Världen blir roligare om folk slipper må dåligt i onödan.

  • 419 readers

Likes

Comments

I en medeltidsinspirerad stad sitter jag och äter Subwaykakor. Gårdagen var ruskigt bra. Mycket stämningsfull musik på gatorna här i Galway. Vi åt även på ett steakhouse, där servitrisen var svensk. Vi hamnade på en mindre bar efter att vi tittat på några gubbar som spelade musik en stund. Där var barägaren också svensk. Dessutom träffade vi några stycken svenskar på den baren.

Jag har med andra ord kännt mig som hemma. Konstigt hur världen är liten. Idag ska jag mestadels spendera resten av dagen i sängen på vårat hostel. Vi delar rum med en tyst fransman som inte pratar så mycket engelska. Han är alltså väldigt fransk.

Rekomenderar alla att kolla på DiCaprios nya dokumentär "before the flood" också. Den är grymt bra! Man skulle nästan kunna säga att den förtjänar en Oscar.


  • 431 readers

Likes

Comments

Vilken otrolig utflykt dagen har bjudigt på! Jag och Johan besökte höga höjder idag där vi dinglade med benen skyhöga av adrenalinet. Vi åkte med en turistbuss till Cliffs of Moher där man kan beskåda atlantens skönhet från 120m höga klippor. Jävligt fräsigt och smått påfrestande då jag egentligen är höjdrädd. Jag valde att låtsas vara modig och orädd. Satte mig på kanten av klipporna och kikade ut över havet. Oslagbart.

Klipporna var magiska, som tagna från ur en saga om riddare och drakar. Påminde lite om "The Iron Islands" om man har sett Game of Thrones.


Bara dessa klippor gör Irland helt klart till en sevärd plats att besöka tycker jag.


Imorgon blir det Galway!

  • 461 readers

Likes

Comments

Tjabba från ett hotellrum i knivhuggarnas stad! Klockan ett idag anlände jag och Johan i Limerick, Irland. Efter gårdagens besök på en pub fick vi upplysningar om att Limerick även kallas "Stab City". Det kändes väldigt lugnande eftersom att vi inte visste var eller hur vi tänkt att bo. Inget boende var bokat i förväg alltså.

När vi kom fram med bussen hade vi turen med oss. Vi gick runt 200m innan vi hittade ett helt okej hotell som heter Pery's western hotel, och vi checkade omedelbums in där för två nätter framåt. Efter vi duschat av oss busslukten, krullat ögonfransarna och liknande så gick vi på en promenad till King John's Castle. Här blev det dags att testa en traditionell Irish Coffee och njuta av utsikten på en uteservering. Väldigt behagligt faktiskt.

Eftersom att vi är i Limerick bjuder jag på en Limerick skriven av mig:

Två små pojkar i ett okännt land,
En varsin öl håller de i hand.
En förtrollande dryck,
blåsan känner högt tryck.
De båda kissar nu på en and.


  • 494 readers

Likes

Comments

Tjenamoss, ligger utmattad på en luftmadrass i Cork. Har köpt en självbiografi idag nere på stan! Det händer inte ofta. Den är i varje fall skriven av en stå-upp-komiker som jag tycker om, Amy Schumer. Tänkte att det kan vara bra att läsa något roligt när man reser runt mycket. Har nämligen tre långa bussresor som väntar samt flyget hem och slutligen tåget.

Min flygrädsa har försvunnigt till viss del! Olyckligtvis drömde jag en mardröm inatt som utspelade sig på en flygplats haha. Det är skönt att jag inte tänker på resandet lika mycket längre, utan försöker fokusera på destinationerna istället!

Utöver den nya boken har jag idag besökt ett smörmuséum och käkat en käftsmällsgod kycklingmacka. Tänker avsluta dagen med att testa "Murphy" som är en Cork-producerad lager, det blir dagens lördagsgodis.

  • 502 readers

Likes

Comments

Det hände en olustig sak idag, hon som är ansvarig för mig och Johan på UCD i Dublin har tydligen blivit sjuk. Alltså kommer vi att få någon ny chef sista dagarna på jobbet, spännande.

Vi har börjat att planera våran sista vecka här i Irland. Om allt går som det ska så kommer vi besöka Cork, Limerick och Galway innan vi åker hem till Sverige igen. Många sevärdigheter och trevliga restauranger kvar på denna resa!

Idag ska vi gå på premiären av Doctor Strange, har rätt höga förväntningar eftersom det är en Marvel-rulle och dessa sällan brukar vara en besvikelse.

  • 546 readers

Likes

Comments

Igår besökte jag Phoenix Park i Dublin, en jädrigt stor park som består av flera stora lägdor gräsmatta och några enstaka monument här och där. Det finns även en djurpark som jag och Johan passade på att kolla in.

Vi har faktiskt haft otroligt flyt med vädret den första veckan i Irland. Förväntade mig regn och rusk så packade bara med en regnjacka och min dunjacka. Men enda fram tills idag har vi haft bra väder, varmt (tio grader celsius) och soligt.

Lite olyckligt att det belv sämre väder idag, eftersom att vi skulle besöka kusten och en matmarknad. Det är Inte så kul att vandra omkring när det blåser så att man nästan ramlar omkull när man är så nära vattnet. Risken att bli nedstänkt av vågor blir nämligen väldigt mycket större då. Det var tur att maten var god i allafall.

  • 570 readers

Likes

Comments