Idag traskade jag och Johan ner till Dundrums shoppingcenter för att kolla in deras utbud. Väldigt stort och fint var det, och jag lyckades köpa både en tröja och en hatt även fast jag intalat mig innan att jag inte skulle ha något.

Vi hann med att äta på Eddie Rockets också, riktigt gott! Tror dock att det var restaurangens atmosfär som gjorde upplevelsen lyckad och inte bara maten. Restaurangen var inredd som en 50-tals burgeria. Klassiska musikmaskiner och rutigt golv tillsammans med en fet ostburgare blev en väldigt bra kombination.

Min nya fina hatt.

Dr. Strange tröjan som jag köpte, 16€ var ett jädra kap.

Go burgaren, 5/5

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 45 readers

Likes

Comments

Fantastisk dag idag. Vi tog ännu en gång den gröna linjen ner till Dublins centrum, men idag hade vi en plan. Första stället vi bestämde oss att se var det naturhistoriska museumet som ligger någorlunda nära St. Stephens Green (där vi kliver av spårvagnen). Det ser ut typ som naturhistoriska i Stockholm, uppstoppade djur och utdöda arter som man kan titta på om man tycker det är kul.

Efter naturhistoriska gick vi och tog en fika innan vi gick igenom ett mindre ghetto som ledde oss till Guinness bryggeriet. Vilket för många är en stor sevärdighet om man besöker Irland. Hade inte så stora förväntningar inför besöket. Tänkte att det inte borde vara så intressant med Öl-historia men jag hade faktiskt fel. Mina förväntningar överträffades. Det bästa med besöket var nog Guinness sky bar där man hade 360 graders utsikt över Dublin. Oslagbart, och ölen var god!

  • 68 readers

Likes

Comments

Har landat i soffan hos Johans farbror. Idag hade jag min första dag på UCD i Irland och snacka om att jag är trött nu. Inte på grund av själva praktiken, utan för att vi åkte ner till Dublin centrum då vi slutade. Vi strosade runt som två vilsna höns i den fina irländska huvudstaden, vilket tresulterat i att jag gått 2mil idag.

Staden var i varje fall i konstant rörelse, alla har nånstans de ska vara och bilar korsar gatorna kors och tvärs. Eftersom att vi skulle med spårvagnen till Dundrum där vi bor så blev vi tvungna att gå en bra bit innan vi kom fram till den gröna linjen som vi skulle åka med. När vi sedan klev av spårvangnen gick vi åt fel håll och på grund av att vi inte kollat vad vi bor på för adress så blev det väldigt svårt att hitta tillbaka hem.

Men dagen har varit lyckad och jag trivs fortfarande, och nu ska jag softa med lite netflix så hörs i ett senare inlägg!

  • 103 readers

Likes

Comments

Har upplevt mina första 24 timmar i Irland nu, och stortrivs verkligen. Idag åkte vi först till Drogheda som ligger ungefär en timme bort från Dublin. Vi skjutsade Johans kusin till hennes landhockeymatch och besökte en gammal bar mitt i byhålan. Beställde en helt alkoholfri cola där, och njöt av de olika bilder som prydde barens väggar. Landhockey var rätt kul, typ som vanlig hockey fast mindre is och tacklingar.

Efter kusinens match åkte vi vidare till Newry som ligger i Nordirland. Där kollade vi på olika byggnader, samt gick runt i en galeria och pratade strunt. Jag och Johan kände oss smått hungriga så vi gick in på KFC och beställde mat, lite på grund av att allt annat i staden var stängt.

Av misstag råkade Johan förväxla menyns 10st chicken nuggets med den något dyrare 10bitars kycklingklubbor och fyra tillhörande pommes-påsar. Tanken vi hade var att få i oss ett litet mellanmål. Vi åt alltså 4000 kalorier kyckling och pommes tillsammans, samt 2 Liter pepsi max. Nyttigt! Skrattade mig nog till en tvättbräda dock, i och med att jag själv beställde en mugg dricka i okunskap av att det följde med 1,5L i johans beställning.

  • 129 readers

Likes

Comments

Nu börjar snart ett nytt äventyr! Har precis packat resväskan med alla kläder och nödvändigheter som jag ska ha med mig i Irland! Vi åker tåget till Arlanda klockan 01:42 ikväll jag och Johan. Sedan är det dags att möta min oslagbart största rädsla, nämligen att flyga.

Jag tror att jag inte kunde haft mer otur. Tycker verkligen att det är hur kul som helst att resa och upptäcka nya delar av världen. Men just känslan av att inte ha någon kontroll när man tar sig dit, och just att man är 10 000m över marken är för mig sjukt obehagligt. Har jag något val då? Älskar nya äventyr ute i världen, så jag väljer att flyga oavsett obehag.

När vi kommer fram väntar praktik på UCD som är ett universitet i Dublin. Även så ska vi väl se oss runt i staden och bara njuta av all den förhoppningsvis goda maten och trevliga kulturen. Vi är borta tills den 5e November och tanken är att vi ska passa på att se så många delar av Irland som möjligt. Tror denna resa kommer att bli nå jävulst frän. Lovar att försöka uppdatera om alla fasansfullt roliga äventyr och skilldringar som vi får uppleva. Tills dess får ni hålla tummarna för mig och min flygresa!

Min klass kom faktiskt på delad förstaplats i tårtkalaset som hålls på Sundsvalls Gymnasium varje år! Starkt SA14C!

  • 178 readers

Likes

Comments

Tja. Idag har jag funderat över hur jag ska göra med journalen då det på senaste tiden blivit mindre kul att skriva. Älskar att dela med mig av roliga händelser och saker jag stör mig på. Men, det har på sista tiden blivit lite många inlägg och lite lite innehåll tycker jag (Skriv till mig om du inte håller med).

Så jag har därför bestämt mig för att skriva lite mer sällan, och med största sannolikhet inte skriva något inlägg förns jag åker till Irland den 15/10! Snälla gråt inte. Det kommer att komma bilder på min instagram som vanligt, så in o kolla där om du börjar sakna mig allt för mycket de 11 dagarna som går! Vi får se om jag blir motiverad till det fortsatta journalskrivandet varannan dag någon gång framöver. Hej så länge!

  • 282 readers

Likes

Comments

Är i en inläggstorka så delar med mig av min favoritmusik just nu. Finns såklart mycket mer men här är tre av de fetaste låtarna på min spotify. Ha de gött.

Har för övrigt väldigt bred musiksmak så lyssnar på i stort sett allt.

  • 312 readers

Likes

Comments

Hahaha förlåt mig. Men jag kan inte sluta skratta. Har nämligen fått bevittna ett klassiskt exempel på en så kallad "uppmärksamhets hora" idag och vet inte vad jag ska ta mig till. Kan själv tycka att jag är väldigt beroende av uppmärksamhet, och att mina kära vänner får stå ut med mycket under våra stunder tillsammans. Men inget är värre än det jag såg idag när vi hade en föreläsning om vuxenlivet. Personen jag talar om hade likt många andra fått nog då föreläsarnas mikrofoner gav ifrån sig ett obehagligt tjut. Sådär så att det gjorde ont i huvudet. Problemet med denna människa är att personen skriker mitt i föreläsningen rakt ut:
-fixa era mikrofoner annars fucking drar jag!!!

Hysteriskt vilken underbar människa. För det första så går hen gymnasiet, som alltså är frivilligt. Hen får alltså fucking dra om hen vill, och tror inte så många skulle sakna hens närvaro. Det som gör saken pinsamt är hur man tydligt kunde höra på personen att allt hen ville var att bli sedd. Men bara för det tycker inte jag att det är rätt att avbryta en hel föreläsning. Undra hur kul hen hade tyckt att det var att stå på scenen och få omogna kommentarer skriket i ansiktet. Herregud, känns oroande att denna personen får rösta i nästa val.

  • 387 readers

Likes

Comments

Hejsvejs. Idag åkte jag på en nostalgitripp på skolan. Vi hade nämligen utflykt till norra berget, precis som man brukade göra i grundskolan. Vi var där för att för kolla på utsikten eftersom att vi jobbar med kartor på geografin. Det var härligt, förutom att jag hade endast en tjocktröja på mig då vi började gå upp för berget. Detta ledde till att jag hade niagarafallen rinnandes ned för min rygg. Men som tur var så svettades alla andra lika mycket. Hade inte varit lika kul att vara ensam om att känna sig ofräsh haha.

När jag kom hem så la jag mig i sängen och hade tänkt redigera ett PM som ja skriver på svenskan. Jag somnade med "Twenty One Pilots" i bakgrunden och vaknade nästan tre timmar senare. Ungefär så kul tycker jag skolan är just nu. Tur att man ska åka iväg snart på äventyr i Irland. Tills dess får ni nöja er med inlägg om plugg och powernaps.

  • 429 readers

Likes

Comments

God morgon, idag är en bra dag. Vaknade, slog på TVn och till min lycka så hade netflix släppt en ny Stand Up (Iliza Shlesinger om ni vill kolla). Var på lokalfest för första gången på flera månader igår och det var riktigt kul faktiskt. Festen stängde dock kl 1, så jag och min kompis Felicia var inte färdigfestade. Vi drog ner på stan och gick först till RÅ innan de stängde och avslutade sedan kvällen med en smaskig kebab. En väldigt bra lördag med andra ord.

För er som inte vet vad ni ska kolla på så kan jag tipsa om youtubekanalen nedan. Det finns flera hundra videos från dessa youtubers "JustKiddingNews" och vissa av dom är hysteriskt roliga tycker jag. Gillar man poddar så är det här något att kika på! Kanalen tar upp nyhetsartiklar som inte tas upp i vanliga fall och diskuterar dom på ett riktigt härligt sett. Se se se!


  • 487 readers

Likes

Comments