Ikväll blev det 1spinningpass på 55min och efter det lite styrka i form av sit up, rygglyft och armhävning 10x3 och ingen vila mellan de tre setn. Det var så sjukt jobbigt för mig och känner mig så sporrad på att fortsätta med det varje dag för att bygga upp mig styrka.
Innan styrkan så gick jag som sagt på ett spinningpass som jag verkligen älskar. För han som leder passet är så himla bra och triggar mig att ta i det där lilla extra. Vilket för mig är sjukt bra för då är jag verkligen helt slut när passet är slut och känner mig så sjukt duktig. Jag har inte hunnit gått på detta pass på typ 2,5 månad så därför blev hela passet lite extra jobbigt men så sjukt kul. För jag vet att om några veckor kommer det kännas så mycket bättre och jag kommer orka ha ännu tyngre motstånd när det ska vara riktigt branta backar och så vidare.
Nu ska jag sova! För imorgon bitti ska det nog bli ett intervallpass för mig för nu känner jag att jag verkligen är på gång och ska bli mitt bästa jag!
Ha det bra😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

2017 ska bli mitt bästa år hittills!
I år ska jag bygga muskler för att jag tycker att det är så sjukt snyggt helt enkelt. Första målet är att jag ska ha ganska mycket synliga muskler när jag tar studenten om 5månader. Varför jag behöver bygga mycket styrka är för att jag ska kunna bli ambulanssjuksköterska som är min dröm att bli. Men 2017 ska jag även bli snabbare än blixten. Nej men skämt åtsido så ska jag seriöst lägga ner mer tid på intervallpass på löpning för att på så sätt bli snabbare för jag ska klara att springa milen under timmen och 5km på 25minuter vilket innebär 5minuter per kilometer.
Jag ska även försöka bli bättre på att uppdatera bloggen och använda den som en träningsdagbok.
Dagens träning kommer att bestå av spinning och styrkan. Jag ska först gå på ett spinningpass och sedan köra ett litet styrkepass inne i gymmet.
En uppdatering om hur det gick kommer att komma senare ikväll eller efter morgondagens träningspass.

Likes

Comments

Igår trodde jag ju att det skulle bli vilodag men så blev det inte. Därför att jag hamnade på ett spinningpass istället. Men det är ju så himla kul med spinning och jag har inte gått på något pass på hela sommaren så därför tyckte jag att det var dags att gå nu och från och med nu ska jag gå på minst 1spinningpass per vecka. Vilket jag kommer behöva inför Vätternrundan som jag ska cykla nästa sommar. En annan anledning till att spinning är så kul tycker jag är att man känner alla endorfiner som finns i rummet och man blir så glad. Därför kan jag inte låta bli att le genom hela passen varje gången. Till och med när det är som allra jobbigast och du bara vill dö typ för att det är så jobbigt så kan man inte låta bli att le av lycka. Så jag man kan säga att jag älskar spinning av hela mitt hjärta.
Idag ska jag städa ordning i mitt rum vilket verkligen behövs. Och det är så skönt när det är fint i rummet igen. Även fast det bara tar en kvart så ser det likadant ut igen Hahaha. Vi får se men jag tror jag kommer klämma in ett träningspass idag också. Men jag ska även ladda upp inför en jobbhelg som kommer vara jobbig då det är långa pass på 12,5-13h lördag och söndag. Fast efter det så är jag ledig i 4dagar innan skolan börjar igen. Då ska jag vara ledig och inte ta några extra pass utan bara vila upp mig inför skolan.

Likes

Comments

Idag är det vilodag för mig. Därför att jag känner mig trött och sliten. Men även för att jag imorgon har tänkt ett långpass på i alla fall 1h 30min. Skulle vara skönt att komma upp i sträcka runt 15km imorgon.
Hur som helst så blev det bara ett pass igår. Det fick räcka men jag tycker det är bra med ett pass också. Kvällen igår spenderades med mina tjejkompisar och det var så himla roligt och mysigt! Vi byggde pussel och fikade och hade det bara mysigt.
Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen!

Likes

Comments

Då var dagens första träningspass avklarat och det blev 6,6km löpning. Passet var lugnt och jag snittande ungefär 6:30min/km vilket inte är snabbt alls men jag är nöjd ändå. Men jag bestämde mig även för att jag ska gå på spinning ikväll då den instruktören som jag har som favorit är ledare för det.
Ikväll ska jag hem till min bästa kompis Frida och vi ska ha puzzelkväll med hela tjejgänget. Det ska bli sjukt kul för det är typ 4:e gången vi har det nu så det börjar bli en tradition.
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu har jag bestämt mig! Detta ska jag klara av att göra. Bara för att visa att alla kan om man bara vill. Jag SKA nämligen göra en svensk klassiker 2017! Eller ja det börjar ju redan nu i september med lidingöloppet på 30km. Det ska bli så kul och jag och den som jag ska köra med vi är så taggade💪.
Men jag är inte säker än vilket Vasaloppslopp som jag ska välja att åka. Därför att man får ju välja mellan: Vasaloppet, Öppetspår Söndag och Öppetspår Måndag. Jag tror att det kommer bli Öppetspår måndag för mig av den enkla anledningen att det är samma dag som jag fyller 19år. När jag fyllde 17 så firade jag också min födelsedag i Vasaloppsspåret men då var det kortvasan som gällde.
Eftersom jag ska göra klassikern så har jag steppat upp min träna ganska mycket och kör minst 60min varje träningspass. Så nu kommer det att bli väldigt mycket klassikernträning här från och med nu!
Nej nu kan jag inte ligga i sängen längre nu ska jag dra och träna i 90minuter! Uppdatering och detaljer om den kommer senare idag💪💦

Likes

Comments

Nu har jag satt upp nya mål för min träning! För jag ska nämligen springa lidingöloppet 30km den 24/9! Så sjukt peppad och taggad på det. Så nu ska här tränas backe så det står härliga till. Det kommer nog vara jobbigare än maran eftersom det är så kuperat men jag ska klara det. Imorgon står det 40minuter backe på träningsschemat plus en promenad på kvällen. Jag kommer heller inte att sätta upp något tidsmål för lidingöloppet utan kommer ta det som det kommer. Men jag ska försöka vara i mitt livs bästa form då vilket jag hoppa kunna vara då. Jag ungefär 3månader på mig vilket ska räcka så från och med nu ska jag springa 10km minst en gång i veckan. Men dessa 10 kommer att utökas vart efter så att det om en månad kan vara upp på 15km. Samtidigt så får jag inte glömma att springa mina intervaller för att bli snabbare vilket jag så gärna vill.
Imorgon kommer jag behöva gå upp 05:00 för att hinna träna så nu ska jag käka lite kvällsfika för att ha tillräckligt med energi imorgon bitti när jag ska gå upp!

Likes

Comments

Idag såhär dagen efter maratonet känns kroppen förvånansvärt pigg dock svider axlarna av solbrännan från igår. Men jag är så sjukt stolt över mig själv att jag faktiskt klarade av det och klarade det ganska bra trots allt. Jag har ju faktiskt varit förkyld typ hela maj så jag visste inte ens om jag skulle kunna starta.
Jag var supernära att börja gråta sista 700metrarna igår av lycka för att jag hade klarat min dröm. För det är faktiskt så att när jag gick i 9:an sa jag "Någon gång i livet ska jag springa ett maraton" till min bästa kompis. Vilket hon påminde mig om för någon vecka sedan och sa "Asså det är rätt coolt att du ska springa det nu också".
Nu är jag super sugen på att springa ett till maraton och helst i år. Det skulle vara så kul för jag ska redan denna vecka påbörja ett nytt träningsprogram för att klara maran på 5:00h vilket jag skulle klara om jag bara tränar lite mer. Jag har som första mål att kunna springa 30km i sträck utan att stanna och gå då och då.
Jag trodde att jag skulle få sår och så på fötterna men den enda skavanken är två små vätskeblåser så jag är nöjd med fötterna också.
Den värsta träningsvärken är den i rumpan för det är jobbigt och sitta ner vilket är kul när man sitter på tåg i 6h!

Likes

Comments

Nu har jag sprungit mitt livs första maraton! Och ja jag är helt såld på det för det är så himla kul. Jag älskar att man måste använda pannbenet vid 25km för att orka hela vägen in i målet vid 42,2km. Maran var superfin och lätt sprungen för det var nästan ingen backe alls och de som fanns var bara lätta stigningar vilket var superskönt. Hade väl i och för sig velat haft ett annat väder än 23grader och strålande sol men vad gör det?
Jag kommer definitivt springa fler maraton i mina dagar för det är den bästa distansen enligt mig. För du får gå igenom så många olika stadier och får verkligen lära känna dig själv. Man ifråga sätter vad man håller på med många gånger men jag kan verkligen säga att jag rekommenderar alla att springa maraton någon gång i livet. Så jag har redan satt upp ett nytt mål för nästa mara och det är såklart att förbättra tiden markant. Drömtiden just nu är att springa en mara på 4:00 vilket jag är långt ifrån i dagens läge. Jag sprang dagens mara på 5:25:49 vilket jag är super nöjd med då det lägsta träningspasset jag sprungit är 21km.
Nu ska jag käka godis och bara slappa på hotellrummet och sedan ta en sovmorgon imorgon bitti vilket ska bli så skönt!

Likes

Comments

Idag har jag sprungit blodomloppet med min skola. Om vi elever eller någon av lärarna ville springa eller gå så betalade skolan startavgiften. Så totalt var vi runt 20st vilket är ganska bra ändå då det bara går runt 70-80 elever på min skola totalt. Dagens lopp var bara en sista avstämning för mig inför maratonet på söndag. Jag kan säga att nerverna börjar komma rejält nu. Men efter dagens lopp vet jag att jag kommer klara i alla fall den första milen i det tempot som jag vill hålla hela 42km. En annan bra sak med Köpenhamn är att det finns ju nästan inga backar vilket gör att det blir lite lättare. Blodomloppet idag hade så fruktansvärt mycket backar men det var väldigt kul samtidigt.
Nu har jag bestämt mig för vilken farthållargrupp jag ska hänga med så länge som möjligt och det är 4:50 och då snittar man varje kilometer på 6:57min. Drömmen vore att hänga med dem hela loppet men det tror jag inte att jag klarar av men jag ska göra mitt absolut bästa för att försöka i alla fall.
Imorgon ska jag packa i ordning kläder och så vidare inför att åka på lördag morgon.

Var bara tvungen att ta en selfie i den bästa selfiespegelen som finns i pappas rum! Detta är såklart innan start.

Likes

Comments