I går var en intressant dag! Vi började med att åka till ett skolmuseum för att se hur skolan såg ut och fungerade för drygt 100 år sedan. Vi fick sitta i gamla skolbänkar, se gamla böcker och andra gamla prylar. Gissela, Sara och jag provade även på gamla kläder som de hade på den tiden! Eftersom vi slutade tidigt åkte vi för att köpa halloweenutklädnader. Som ni ser på bilden ska Sara föreställa en pruttkudde och jag ska vara en beerpongmugg inklusive boll! Det finns så många roliga utklädnader att välja mellan här att det är löjligt! Vi skrattade så mycket i går när vi provade på kläderna!


❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 13 readers

Likes

Comments

Förmodligen den sista fina dagen på ett tag. I förrgår var det 8 grader när jag gick till skolan och i går var det helt plötsligt 17 grader vid samma tid. Rastlösa som vi var valde vi att åka på en båttur för att se thousand islands. Nu på hösten var det magiskt att se alla träd med vackra höstlöv i olika färger. Båtturen varade i 90 minuter och skulle egentligen kunnat vara kortare men det var värt att se oavsett. I högtalarna berättades historien kring Kingston och öarna men det hördes dessvärre för dåligt för att kunna snappa upp något. Utsikten och sällskapet var bra, vilket nästan var det viktigaste.


❤️

  • 35 readers

Likes

Comments

Var tar tiden vägen? I dag har halva tiden gått av min vistelse i Kanada. Så mycket som vi hunnit med och så mycket vi har kvar att hinna med. Tiden här har givit mig fina vänner för livet, kunskap och erfarentheter i mängder. Jag är lycklig som har fått möjligheten att åka hit! Oktober har sprungit i väg, så från och med nu kommer tiden gå ännu fortare. Innan jag vet ordet av har ytterligare 50 dagar gått, jag kommer stå på Landvetter flygplats och inse vilket äventyr jag varit på.


❤️

  • 41 readers

Likes

Comments

Vår ordinarie lärare är och jobbar i Kina under två veckor framöver, vilket innebär att lektionerna inte alltid ser likadana ut som vanligt. I dag hade vi lektioner som vanligt under förmiddagen men åkte till City Hall på eftermiddagen. Vi fick en guidad tur och fick höra om historien kring byggnaden. Guiden Garry var väl påläst och berättade mycket. Är man i Kingston är det en av de viktigaste ställena att besöka.

Längst ner i källaren fanns gamla polisuniformer och fyllecell som användes förr i tiden. Guiden beskrev in i minsta detalj om hur det fungerade i fall man blev eskorterad dit av polis förr. I morgon har vi vår andra lärare vilket innebär att det är en vanlig dag. På torsdag blir det ytterligare en utflykt med klassen.


❤️

  • 52 readers

Likes

Comments

I går var det home coming i stan. Det innebär kort sagt att alla studenter i Kingston festar och det är event igång hela dagen/kvällen. Även äldre människor som studerat på Queen's University kommer tillbaka till staden just för känslans skull. Jag träffade Julia runt lunch, njöt av höstsolen och rosé. Därefter gick vi för att kolla på en rugbymatch, som dessvärre tog slut 10 min efter vi kom dit. Istället mötte vi upp Julias kompis och gick till huvudgatan för festandet. En hel gata var fullsmockad med människor och man kunde vandra in i vilket hus som helst. Många satt på taken. Jag pratade med en av Julias vänner som sa att hans kompis bodde i huset vi stod i. Kompisen hade varit på jobbet och kom hem till att mängder av människor var på gatan och i hans hus. Reaktionen var "vad kul!". Jag hade förmodligen inte tänkt på samma sätt.

Vi gick till ett hus bakom kaoset och träffade majoriteten av Julias svenska vänner. Kändes nästan märkligt att höra så mycket svenska på en gång. Ausrine kom dit en sväng och sen åkte vi för att äta middag med Faucy. Då alla i hushållet är eller har varit krassliga åkte A och jag hem. Båda höll på att somna i soffan redan vid 22:30 så det kanske var tur att vi inte fortsatte festa hela natten.

I dag är det plugg som gäller och kanske ladda batterierna inför nästa vecka. Jag har en lite längre presentation/övning att göra med klassen vilket är kul då det är en väldigt bra övning. Sara och Mathilda är fortfarande i NYC men kommer hem i morgon. På fredag kommer Ausrines kille så det blir verkligen ett fullt hus då.


❤️

  • 80 readers

Likes

Comments

Då kan jag bocka av Thanksgiving dinner på min to do-lista i Kanada! Egentligen är det inget märkvärdigt med det mer än att man samlas med familj och vänner för att äta en god middag och vara tacksamma för vad vi har. Det blev en middag för ca 10 personer, alla bidrog med något och det fick jag njuta av med min kanadensiska familj! Sara spenderade kvällen med sina föräldrar då det var deras sista kväll här. Nu är hon i Toronto för att plocka upp Mathilda som ska stanna i två veckor.

Vår middag började med att jag och Ausrine åkte till vår nära vän Faucy då tanken var att vi skulle hjälpa till med det som var kvar att göra. Men vi fick inte hjälpa till för att vi var gäster, så vi fick snällt sitta och titta på och bidra med sällskap istället. Han, Juan och Derek var redan på plats när vi kom dit vid 17-tiden. Runt 19:30 ramlade resten av gänget in och vid 20 var det dags för middag. Faucy fick äran "to give thanks" och tackade bland annat för maten som stod på bordet och hans fina vänner. På bordet fanns kalkon, stuffing, potatismos, sås, pasta som Bianca gjort, kyckling på asiatiskt vis som Ausrine gjort och svarta bönor. Allt var så fantastiskt gott. Till efterrätt hade jag bakat chokladmuffins som blev väldigt uppskattade. En kille tog med sig en god äppelpaj och en tjej tog med sig pecan pumpkin pie.

Vi minglade runt efter detta, gjorde charader och sjöng/dansade. Ausrine och jag skulle som vanligt fjanta oss och ta konstiga bilder. Jag fick en keps som jag var tvungen att ha på mig halva kvällen haha. Vi gick ut och tog en öl och sen kände vi att det var dags att åka hem för min och Ausrines del. Jag hade en så bra kväll med dem. I dag ska vi åka och kolla på film hos Faucy och bara ta det lugnt. Sara och Mathilda behöver nog umgås utan alla andra när de inte träffats på nästan en och en halv månad. Det finns så mycket tid för oss alla att hinna umgås senare ändå.

Min första och förhoppningsvis inte sista Thanksgiving som jag alltid kommer minnas blev med andra ord över förväntan.❤️

  • 162 readers

Likes

Comments

Med kaffekoppen i handen, stirrandes ut genom fönstret på regnet som faller ner utanför. Sittandes i favoritfotöljen med skön musik på. Som vanligt i St. Lawrence College-hoodien som värmer mig. Och känslan av att allt är precis som det ska vara. Så började jag min lördagsmorgon, helt ensam i huset.

Jag vet att jag skriver en del om hur jag tänker och känner när jag är här och för mig är det viktigt. Det är skönt att uttrycka sig i text, vissa gånger får det en annan effekt och jag kan måla upp en bild för er om vad jag ser och känner. På så sätt kommer jag närmare er och ni närmare mig.

I dag går tankarna till att livet inte är helt fel ändå. Jag njuter av varje dag. Även om det är dagar som dessa när inget speciellt händer så känner jag att jag är på toppen av världen. Kingston och det lugnare tempot i den här lilla staden gör mig gott. Många gånger saknar jag hetsen och tempot i Göteborg men just nu är det precis här jag ska vara. För så bra som jag mår nu har jag aldrig mått i hela mitt liv. Det känns konstigt att säga så när jag är på andra sidan jorden, utan familj och vänner. Men jag vet vilka jag har med mig under hela min resa och som tar emot mig med öppna armar när jag kommer hem igen. Kanske är det därför jag mår som jag gör. Jag uppskattar er på ett helt annat sätt nu. På samma sätt som jag uppskattar mig själv på ett helt annat sätt. Jag är på mitt livs största resa, so far. Känslorna åker bergochdalbana dagligen men det gör det väl oavsett var man är i världen och i livet?


❤️

  • 191 readers

Likes

Comments

Skolveckan har gått trögt förbi, därför tycker jag att det är oerhört skönt att helgen är här. Jag slutade skolan vid 12:30 och därefter bestämde jag, Ausrine och Faucy oss för att ta en cykeltur. Anledningen var till störst del att vi ville fördriva lite tid istället för att bara sitta hemma. Vi åkte till Wolfe Island igen. Det är den vägen man tar för att cykla till den amerikanska gränsen, något jag innerligt hoppas att vi ska göra snart framöver. Saras föräldrar kom över på kvällen och Sara gjorde middag till oss allihop. Kanongod kycklingpasta och vitlöksbröd! De bor på hotell i stan, så Ausrine och jag gosade ner oss i soffan till några Vänner-avsnitt, som vanligt. Tur att jag hade min Superwoman med mig som sällskap under i stort sett hela dagen!

Vädret har varit magiskt de senaste dagarna då det känns som att sommaren är tillbaka. Ingen jacka eller tröja behövs under dagarna och vi njuter så länge det varar. Vädret varierar dock från dag till dag, så jag vet inte hur länge vi får behålla värmen. Oavsett känns det snäppet härligare än hur det verkar där hemma. Känns det skönt att gå runt i höst-/vinterjacka?

I morgon kommer jag ha en dag för mig själv. Då Saras föräldrar är här på besök tänkte de åka till Niagarafallen och Ausrine följer med. Med tanke på att jag ska dit när min familj kommer på besök vill jag inte följa med. Det känns roligare att upptäcka det för första gången med dem än att redan ha sett det när vi gemensamt åker dit. Min dag kommer bestå av att jag sover ut, pluggar, letar present till lillebror och bakar inför vår Thanksgivingmiddag som vi ska ha på söndag. Jag ska antingen ta en lugn kväll eller ringa mina vänner för att höra om de vill hitta på någog. det återstår att se. Vår vän har bjudit in 15 personer till på söndag och vi vet fortfarande inte var vi ska hålla hus. Det kan bli intressant.

Nästa vecka är vi lediga både på måndag (Thanksgiving) och på fredag då min lärare ska till Kina med jobbet. Förhoppningsvis går den veckan snabbare än denna gjorde. De senaste dagarna har jag haft en gnutta hemlängtan men jag glädjer mig med att det i dag återstår två månader (på dagen!) tills dess att jag sätter mig på planet hem till Sverige. Samtidigt som det glädjer mig något oerhört att det återstår två månader innan det är dags att återvända.


❤️

  • 198 readers

Likes

Comments

I dag var första dagen jag åt thanksgivingmat! På måndag nästa vecka är det thanksgiving i Kanada och därför kunde man köpa en lunch med sådan mat redan i dag. Kalkon, potatismos, moröttee, stuffing, någon typ av lingonsylt, sås och en pumpkin pie till efterätt! På måndag ska vi tillsammans med ett stort gäng fira tillsammans med stor middag och trevligt sällskap!

I morgon kommer Saras föräldrar över på besök i några dagar och med det inleder de en månad av finbesök i Kingston. Tjejernas respektive kommer hit under oktober och min älskade familj kommer också på besök. Som jag ser fram emot det!


❤️

  • 223 readers

Likes

Comments