​Hej!

Jag har bytt bloggplats och nu hittar ni mig HÄR! Hoppas att ni hänger med och följer mig där istället =) 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När det årliga tivolit kommer till staden följer Alice med sina kompisar dit för att ha kul. Där möter hon Filip, en kille med mystisk charm. Det som bara liknat en flört visar sig snart vara det motsatta, när Filip blir hennes heta sommarromans.


Av: Malin Engelbrektsson


Alice sneglade på Filip ur ögonvrån, studerade hans perfekta ansiktsdrag och hur det rufsiga svarta håret fick det att se ut som om han just klivit upp ur sängen. För en sekund undrade hon hur det skulle vara att faktiskt vakna upp bredvid honom, men tanken sköt hon åt sidan lika snabbt som den gjort sig märkbar. Kroppstemperaturen hade plötsligt stigit, hon kände sig varm, som om hon rodnat vid tanken om att ligga i en säng bredvid honom.

   ”Det ser ut som att jag vann”, sa Filip och log snett mot henne.

   Alice la huvudet på sned, kände hur kinderna lätt rodnade och placerade en brun hårslinga bakom örat. De hade precis spelat klart en omgång av att försöka kasta basketbollar i korgar på långt avstånd. Hon hade utmanat honom, men insett redan från början vem det var som skulle ta hem vinsten. ”Ja, du vann, hur känns det?”

   Han mötte hennes blick, släppte den inte förrän en ung tjej bakom disken räckte över honom ett medelstort gossedjur i form av en hund. Han gav den till henne. ”Här, du förtjänar den.”

   Förväntansfullt tog Alice emot gåvan. ”Försöker du imponera på mig?”

Innan Filip hann svara avbröts han av deras kompisar som också spelat klart. Jossan, en framfusig tjej alltid nära till skratt, knuffade löst till henne med armbågen i sidan och log menande mot dem. ”Ja, det är väl klart att han försöker imponera lite, det ser ju vem som helst.”

   En pinsam tystnad uppstod plötsligt, som om ingen av dem visste hur de skulle fortsätta konversationen. I samma stund var allt Alice ville att sjunka genom jorden, i alla fall tills pinsamheten avtog. Men i stället försökte hon fokusera sin flackande blick på pariserhjulet vid andra sidan av tivolifältet. Rörelserna, bruset av de olika attraktionerna runt omkring och det dova mumlet av röster fick den ljumna sommarkvällen att kännas mysig.

   ”Vilken attraktion står på tur?” frågade Rebecca nyfiket, en blond tjej med lockigt hår som bildade deras trio. Hon var också den som insisterat på att de skulle gå på tivolit, som introducerat dem för hennes nya kille och hans kompisar.

   ”Tja, vad sägs om pariserhjulet?” sa Robin och gav Rebecca en puss. Hans andra kompis, som kämpade hårt för att lägga in en stöt på Jossan, rullade på ögonen och suckade.

    När de gick över planen kände Alice hur Filip iakttog henne med sina heta, genomträngande blickar. Det gjorde henne nervös, som om hon hade tiotusentals fjärilar i magen. Hade hon tytt vibbarna rätt, flörtade han med henne?

   Väl framme vid pariserhjulet vände sig Alice mot Filip och såg in i hans mörka ögon. ”Åker vi tillsammans?”

   ”Helt klart, damerna först”, sa han och lät henne kliva in i den runda gondolen.

   Hjulet började sakta åka, för varje sekund kände Alice hur avståndet till marken blev större ju högre upp i luften de kom. Hjärtat dunkade febrilt i bröstkorgen, hon försökte njuta av den häpnadsväckande utsikten över staden, men lyckades bara blunda.

   ”Är du rädd för höga höjder?” frågade Filip.

   Hon kände hur nära de satt varandra, hur få millimeter det var som skiljde dem åt. Men hon fortsatte att blunda. ”Något i den stilen.”

   Med ens skenade hennes hjärta iväg, slog snabbare, och hon letade efter någonting att hålla fast sig vid när parisehjulet stannade och gondolen vinglade till. Filip tog hennes hand, höll den hårt, kramade om den på ett sätt som fick henne att känna trygghet.

   ”Det är okej, vi har bara stannat till en liten stund”, sa Filip med låg röst. ”Öppna ögonen.”

   Alice andades djupt, tungt, fokuserade på att inte få panik. Hon visste inte var det var med Filip som fick henne att lita på honom, men det gjorde hon, och hon öppnade sakta ögonen. ”Wow …”

   De lysande små lamporna från parisehjulet fick utsikten över staden att skina på ett sätt hon aldrig upplevt tidigare.

   ”Vackert, eller hur?” viskade Filip.

   ”Ja”, svarade Alice.

   Han kupade sin ena hand om hennes kind, såg in i hennes ögon och log. ”Lika vacker som du.”

   Alice försökte få fram ett svar, men Filip hade redan pressat sina fylliga läppar mot hennes. Hans feberheta läppar matchade hennes, och hans tunga mötte hennes i en dans av lust.

   ”Följ med mig hem?” frågade Filip, när kyssen tog slut.

   Alice log, och nickade.


Känslorna blev bara intensivare för varje minut Alice var nära Filip, tills hon knappt kunde tänka klart. Efter en sommarkväll på tivolit låg hon nu, bredvid honom, i hans säng – där de spenderat flera timmar tillsammans åt att prata om allt och inget. Nu ville hon utforska den elektriska dragningskraften han hade på henne, upptäcka honom.

   Alice satte sig gränsle över Filip och skrattade lekfullt, som för att reta honom. En sekund senare hade han tagit av henne nästan alla kläderna i en enda smidig rörelse. Han strök henne över ryggens vackra linje, drog henne intill sig, kysste hennes hals. Han kysste henne intensivt, och hon besvarade kyssen.

   Hon ville ha honom, oavsett hur deras relation skulle utvecklas efter den här natten tillsammans.

   Plötsligt kände Alice den mjuka sängen under sig. Filip kysste sig neråt, över hennes mage och lekte med tungan i hennes navel.      Hon ville ha honom, varenda liten bit. Hon flämtade till och viskade hans namn. Hon suckade djupt och hennes fingrar lekte i hans hår.

   Filip kom upp till hennes ansikte, skilde hennes läppar åt med tungan. Han slutade inte, fortsatte att kyssa henne hett och intensivt, det var som om hans tankar hade tappat kontrollen över vad kroppen gjorde. Men det bekymrade inte Alice, istället svarade hon genom att trycka sina läppar mot hans.

   Hans hand gled djupare in i hennes hår, höll om hennes bakhuvud, höll hennes ansikte mot sitt. Han öppnade munnen och hans tunga gled in mellan hennes läppar. Hon särade på dem lite till, släppte in honom. Hans armar omslöt henne och hon kysste honom tillbaka, det var då hon förstod att passionen mellan dem inte bara handlade en sommarflört – det här var äkta, början till en romans. Sättet han gett henne trygghet på när parisehjulets gondol stannat, vinglat till, blixtrade förbi i tankarna.

   Alice stannade för ett tag upp, betraktade Filip. Han var spänstig, muskulös men ändå slank. Hans hud var spänd, len, och hon kunde inte sluta röra vid den. Att trycka händerna över hans bröstkorg, känna honom under sina handflator. Hon hade aldrig tidigare upplevt en liknande åtrå för någon.

   Hon pressade sig mot honom, svankade, och sedan vandrade hans läppar nerför käken till halsen. Alice slog armarna om honom och höll om honom hårt, och han lyfte på huvudet och kysste henne. Djupt, på ett sätt hon ville. Hans hjärta hamrade mot hennes bröst. Han flämtade och huden kändes het.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hatar den här bilden, samtidigt älskar jag den. Hatar den för att bilden är så perfekt, jag menar ... Nina Dobrev och Christopher Wood från TVD är så söta tillsammans (fast jag vet inte om de dejtar). Älskar den för att den speglar ett typ av förhållande som nog alla skulle vilja ha, oavsett om det handlar om partnerskap eller vänskap. De ser så glada ut ihop.

Jag önskar att jag hade fler sådana vänner att ha kul med, som är påhittiga och vill göra roliga saker. Nina gillar att träna (hon är en jävel på yoga) och Christopher gillar också att träna = en perfekt matchning = kul!

Likes

Comments

​Måste bara dela med mig av de här finfina korten från någon helg sedan när mina släktingar, på något vänster, kom på besök. Lätt de roligaste att hänga med en kväll på krogen, det var längesedan jag hade så kul som jag hade när de var på besök! 

Likes

Comments

Min kompass är sönder, och det märkligaste av allt är att jag inte vet varför. Inte heller har jag någon aning om hur den gick sönder från första början. Jag vet inte om det spelar någon roll, eller om det har någon betydelse. Hur som helst, den är sönder, den är trasig – och jag vet inte om den går att fixa. 

Hur vet jag att den är sönder? Hmm … den verkar alltid peka i fel riktning. Jag hamnar alltid på villovägar, åtminstone när det handlar om killar. Det är som om kompassen bara leder mig till alla idioter, de som har det ultimata utseendet, fast så har de egentligen inte mer än just det – utseendet, det är allt som finns att hämta hos dem. Resten är skrot. 

Jag vet inte hur jag ska fixa min kompass, eller om det ens är möjligt för den att bli fixad, lagad. Jag vet inte om något eller någon kommer kunna få den att fungera. Det enda jag vet är att jag är vilse, vilse i kompassens djungel. 

Folk säger att det finns någon för alla, det kan jag däremot inte intyga. Kanske är det sant, eller också inte. I vilket fall som helst måste jag känna något snart, vad som helst, bara något. För just nu känns det som om delar av mig börjar stelna till cement, formas till en av stenfigurerna i Ringaren i Notre Dame. ​Förmodligen inte riktigt så, men ni fattar.

Och om det nu finns "en för alla" – vart är han då? 

Jag måste känna någonting för att komma till liv igen. Jag vill att den där "någon" ska snacka med mig, jag vill att han ska visa att han finns där och väntar. Men om det är för mycket begärt, då antar jag att jag bara vill ha ett tecken. Ge mig något, vad som helst. 

Ge mig tillräckligt för att hålla lågan vid liv. Vad nu lågan ska vara bra för... 

Likes

Comments

​Jag älskar djur. Det är bara så. Jag skulle inte kunna leva utan dem. Någonsin. 

När jag var liten och fyllde år (kommer inte ihåg hur gammal jag var) fick jag en kanin. En kanin som hade lite attityd och som gjorde det den kände för – typ som att bita på sladdar. Men det gjorde mig ingenting, för jag gillade honom ändå, Pricken … som jag kallade honom. För han var vit med svarta prickar. Fast eftersom jag var så liten 6-7 år gammal, vågade jag inte pyssla och hålla i honom så mycket eftersom jag var rädd för att bli biten (han hade bitit mig någon gång innan). 

Min lillasyster fick något år senare också en kaninunge, den döpte hon till Törnrosa (typiskt för ett barn att döpa en kanin till det). Hur som helst, hon rymde och kom aldrig tillbaka, så syrran fick en ny kanin som hon döpte till Snövit … ja, för att den var helt vit. Det kluriga var att vi trodde att Snövit egentligen var en hane, men det visade sig vara raka motsatsen när vi fick tre stycken prickiga kaningungar … och sedan en kull kaninungar till. Och kaninerna rymde hela tiden, så tillslut fick vi ge bort alla till en dam som bodde på landet, där de skulle få det bra. 

Så ja, jag har väl i stort sett haft djur i hela mitt liv. Det började med kaniner, sedan fiskar som också fortplantade sig och sedan dvärghamstrar. Och nu har jag egen hund och häst. Djur är en avlastning från känslor, vardagen och livet. De gör en alltid glad, och man hatar det de dagarna man bara vill vara sur och grinig. Ändå går det inte, för man blir glad av sina djur. 

​Vad har ni för djur? Hade ni djur som små? 

Likes

Comments