- Ingen förtjänar att leva med en partner som konstant måste kontrollera vad du gör varje dag. Vare sig det är hemma eller borta. Att lita på varandra eller att inte göra det är avgörande för vilket förhållande som helst.

- Du kanske vill förklara dig med att du måste få kontrollera för att det är ditt sätt att visa att du bryr dig. Ditt sätt att visa kärlek. Eller helt enkelt en vana du äger även på ditt jobb och att detta beteende får dig att kunna må så mycket bättre? Att ditt kontrollbehov betyder så pass mycket för dig att du inte tror dig kunna leva utan att snoka i mobiltelefoner, lyssna av telefonsvarare, konstant ringa och smsa eller till och med maila när din partner är på jobbet. Ja du kanske till och med åker till din partners arbetsplats bara för att hen inte har möjlighet att svara. Vilket du tar ut på din partner så fort hem har kommit hem på ett sätt som är allt annat än respektfullt, där du skuldsätter hen för att inte ha svarat dig på dina smsm, mail eller ringningar.

När en människa förföljs på det här sättet så tycker jag att man bör lyssna till de varningssignaler som redan ringer. För det är en sak att ringa och säga att man älskar sin partner, men när det går över till ett sjukligt kontrollbehov så skit i hela förhållandet istället. Lägg ner det. Sök någon ny och låt hen gå. Jag är så trött på att människor väljer att plåga sig själva genom att stå kvar i såna här förhållanden som bara blir värre och värre ju mer detta uträttar sig. En människa som har kontroll behov över sin partner ska inte satsa på något förhållande utan hellre satsa på att förstå sitt kontrollbehov och denna onda cirkel som alla gånger kommer att förstöra all tillit som nånsin funnits där.

Människor dör, människor orkar inte säga ifrån, människor vågar inte för att man är rädd för dig som inte kan sluta kontrollera hen varenda dag och varenda natt. Du måste lära dig att respektera den som du är tillsammans med och förstå att det kommer alltid krävas utrymme mer än motsatsen i ett förhållande för att inte just kvävas sönder av att konstant känna sig tvingad och hotad. Varför ser du inte det? Hur du bryter ner din partner med att trakasera och ringa precis hela tiden. Förstår inte du att alla utom du har förstått att du borde sluta med det? Vad tror du din partners vänner tycker när du ringer för femte gången varje dag.

Sluta hota. Sluta ring. Sluta kräv. Sluta jaga. Sluta tjata. Sluta håll på med det här sjuka beteendet. Lägg av. Det har räckt för så länge sen redan. Ingen bestämmer över andras känslor. Och du klarar visst att leva utan hen. Du fixar att ta dig samman. Du fixar även att låta bli. Att helt sluta upp med detta frustrerande och vidriga exempel på desperat uppmärksamhet. Ingen partner ska behöva finnas till svars bara för att någon vill ställa det som ett krav i ett förhållande. Inte någon förtjänar att leva i ett dåligt förhållande överhuvudtaget. För då är det inget förhållande. Utan ett allt mer blodigt allvar som kryper sig på. Ett förutsett misstag som måste ta slut innan det är försent. Bestäm dig, vill du leva så?

Om du just nu lever i ett sådant förhållande så är mitt råd att dumpa din partner ögonblickligen. För din skull. Och var inte rädd. Den med kontrollbehov såhär pass oacceptabla kommer aldrig ha rätt att ens röra dig om du inte vill. Bara det borde berätta tillräckligt att du inte ska vara kvar. Och aldrig mer komma tillbaka till den människa som misshandlat dig, sårat dig, kränkt dig, kallat dig för saker du aldrig kommer glömma, eller som hela tiden lägger varenda egen brist och skuld på dig. Snälla gå din väg och ut ifrån detta. Du känner och vet att det är så sant. Att du pallar fan inte en gång till.

Du är stark, du kan alltid säga nej. Du är klok, du vet hur viktigt det är att säga nej. Du har ett eget liv och kommer inte ge upp det till någon vare sig nu eller sen som gör dig till ett offer för varje stund du känt dig som det. Visa var skåpet ska stå utan att behöva förklara, bara gå och vänd aldrig om. Du behöver inte förklara någonting faktiskt. Du måste inte gå runt och tänka på hur du ska "säga det" för det kommer alltid huggas ner så som det alltid har gjort. Byt cirkel. Din livspartner är inte någon som vill göra såhär livet ut mot dig. En god partner låter dig andas, komma när du kommer, leva så som du vill leva. En bra partner lyckas alltid att vara en god partner om hen kan ge detta till sin älskade. Man kan inte tvinga någon att älska oss, det måste komma genom frihet och genom dom fria sätten att känna sig trygg eller inte.

Bestäm dig, vill du leva så. Varför ser du det inte? Hur du bryts ner för att varje morgon sätt ihop dig själv och du vet hur hela mönstret ser ut. Låt inte ditt liv gå åt till att blunda för detta. Och må aldrig något igen få tro att hen har rätt att slå dig eller kalla dig för det som du vet är bland det värsta du känt i hela ditt liv. Du måste inte stanna. Snälla bara gå. Anmäl. Polisanmäl. Och gör det hur många gånger du orkar. För det är bättre, än att behöva orka något du absolut aldrig borde behövt stå ut med.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


1. Lucia betyder ljus, den lysande "ljusbäreskan" från Latinets "lux"

2. Lucia har sitt ursrpung från Sicilien (Italien)

3. Lucia blev ungefär 21 år gammal. Född (Ca År 283 - Död 304)

4. Hon dömdes till glädjeflicka på en bordell pga sin vägran om bortgifte.

5. Hon rev ut sina ögon som protest för att giftas bort. Men Guds moder gav henne ett par nya ännu vackrare ögon.

6. Hon representerar tro, frihet, värme, sång, godhet, ljus och kärlek.

7. Hennes reliker finns fortfarande kvar i Syrakusa Katedral på Sicilien.

8. Hon dog martyrdöden. D.v.s hon torterades och mördades pga sin religösa tro.

9. Hon firas på den mörkaste dagen (midvinter, den längsta natten om året) den 13 December.

- För en vecka sedan fick jag läsa om en liten pojke som var utklädd till Lucia i Åhléns reklam. (Och det är för din skull jag skriver detta öppna brev)

- Du var en fantastisk Lucia! Och ingen kan säga något annat. För här i världen bär både kungar och drottningar en krona på sitt huvud. Män bär ofta den rosa bandet, för att stötta kvinnors kamp mot bröstcancer som är så viktigt. En del barn har en mamma som heter Lucia, som så gärna skulle vilja fira sin mamma eller mormor på fler än ett sätt. Någon har en tvilling som heter Lucia och som så naturligt känner att man så gärna också vill kunna få klä ut sig. Sankt Nicolaus var enligt traditionen namnet på den riktiga Tomten, men vem och varför skulle komma på tanken att stoppa en kvinnlig tomte från att dela ut julklappar? Jag skäms över all den skam människor har påtvingat dig och din familj. Jag blir både arg och ledsen för din skull. För ingen har ensamrätt till ljus eller att vara det. Ljuset är menat att spridas. Med glans av sin fägring. Om påsken kommer påskharen, och det viktiga är väl inte om det är en hon eller en han. Utan att man får ett påskägg fyllt med godis. Eller som nu på julen, en julklapp eller två.

Jag vet att Lucia kan tolkas som en politisk symbol för kvinnors kamp och rättigheter, Att man är rädd att denna fina sägen skall ändras till en ny tappning, eller att män återigen ska försöka ställa sig över och jag kan förstå, men vuxna måste våga låta sig lyssna och lära av barnen. Till att minnas att vi alla är värda att få efterlikna det som betyder något i en mörk och kall värld som redan är både mörkare och kallare i vissa människors liv. En julgran behöver inte vara grön. Hellre att man tar vad man har än att ta ifrån någon det någon har. Kristna bär kors om sin hals, oavsett kön, men Jesus var en man. Samma sak. Hellre att jag lekte med dockor som barn, en lekte som vuxen med kvinnors hjärtan. Man måste inte vara jude för att kunna känna sorg för de medmänniskor som massmördares under förintelsen.

Man måste inte vara en biologisk förälder för att kalla sitt barn för sitt eget. Kärlek och dess alla företrädare bör mer ses som lärare, förebilder och påminnelser om vårt lika värde. Inte som hot, bestulning eller försök till eliminering. Lucia betyder ljus. Inget kan lysa viktigare just nu. Lika som för min familj som för din. För mig som för dig. Är Lucia ditt viktigaste helgen? Då står hon närmre dig än alla dom som vill skapa ett avstånd mellan er. Var inte rädd. Lucia är som alla hjärtans dag. Ljus åt alla. Fördomen är den enda maskering som flest gånger sårat och gjort andra illa. Öppensinnat tänkande och en vilja att se saker med klarare ögon, gör att allt förändras. Ljusstakar, stjärnor, änglar. Dom alla saknar genus. Ändå kallar vi både tjejer och killar för änglar, men änglar är könlösa.

- För mig är du Årets Lucia. För jag klädde ofta ut mig som barn till Prins, och till allt möjligt. Min mamma sa att det var okej, även om jag inte var en Prins. Vem har inte lekt Prinsessa? Vem har inte velat leka med bilar eller med dockor trots att någon tyckt att det var för mycket begärt? Det är dags att låta barnen berätta hur dom ser på den här världen. För det är dom som visar vägen till ett större sätt att använda våra ögon. Dom stoppar oss ofta, pga att vi måste tänka mera. Och så var det menat för varje generation. Att vi måste våga reflektera, säga emot oss själva, och söka påminnelser om vårt lika värde. Du var fantastiskt! Och dina vänner och föräldrar ska vara mycket stolta över dig! Du förstår, jag var också en gång i tiden ett barn som du. Men jag tänker aldrig vända det barnet inom mig ryggen. Jag skulle gärna klä ut mig till Lucia jag också. Folk förstår så lite i denna värld. Och utan dig hade jag inte kunnat säga det här som just du fick mig att skriva. Jag önskar dig en fin Lucia dag och en riktigt God Jul! :-)

Kram Manuel

DELA GÄRNA!


Likes

Comments


Att panta är kanske inte ett alternativ för en del då man gärna kastar precis allt i soporna. Men gör det. Det är bra på många sätt. Miljön och hela naturklimatet, det blir några kronor och ibland lite mer; ju mer vi pantar. Vi använder jordens resurser varje dag och ännu mer än så. Det måste ske nu. Att ta hand om miljön varje dag. Det är det minsta vi kan göra. Om alla människor kastade minst en burk i veckan ute i naturen kandelaber fler förstod hur mycket det kan förstöra och skada djur som lever här och i skogen. Det gäller inte bara aluminiumburkar. Det gäller glas. Mcdonalds kartonger. PET-flaskor. Plastpåsar. Och allt annat som bör föras till en återvinningscentral.

- Tänk på det. Alla bidrag åt rätt håll räknas med.

Likes

Comments

DEBATT: Var Gud alltid sig själv? Vem kan svara på frågan.

- En uppdatering på facebook där det står skriver att Gud är bisexuell fick en hel del tankar att börja komma och gro. Tänk om Gud är bi? Eller fortfarande väntar på att ha någon att komma ut för? Varför inte? Det sägs ju att han inte har någon fru. Att det där med att Maria blev med barn och födde Jesus, att det inte gick till som en "man ligger med en kvinna" etc..

Godtar du att Gud är allas avbild?...

För mig får Gud, som på så många sätt symboliserar allt liv. Och kärlek i alla dess former vara precis hur gay, bi, straight han vill. Eller borde jag inte säga hen? Eftersom vi alla är skapade till hens avbild. I alla tider målades Gud av, porträtterades som en gammal man i vitt skägg och vitt hår. Men om vi alla är skapade till hens avbild borde det inte gå att måla av hen överhuvudtaget. Det kommer heller aldrig att gå. Eftersom "vi alla" hela tiden blir fler, och olika. Med allt vad olikhet betyder och är. Så är det nog.

Men kärleken är större än så...

Jag skulle heller aldrig ha något emot - om Gud var, är eller kommer byta kön en dag. Rättare sagt; korrigera. För det är faktiskt så det heter. Kanske har Gud två kön? Och är en hermafrodit? Inte ens då hade jag tyckt att det skulle vara något som störde mig. Och samma sak borde gälla även bland oss människor. För det är helt enkelt våra egna kroppar.

Att verkligen representera kärlek...

Gud skapade Pride flaggan? Förmodligen. Så likt det bara kan komma ifall människan en dag fick för sig att måla den flagga Gud skulle vilja ge till människan. Till hans avbilder. Hans verk, och för all den kärlek Gud själv sagt sig representera och önska sprida världen över. Iaf den Gud människan älskar inom Kristendomen.

Kärlek för alltid...

Och om Gud alltid har funnits, och alltid kommer att finnas. Precis som kärlek, så betyder det att den bok vi kallar Bibeln egentligen bara är ett kort kapitel från förr. Inte ifrån nuet. Sannerligen även manipulerad, ändrad och inte jämt ett verkligen föredöme för hur vi ska vara emot varandra. Eftersom vi alla är fria att tolka utifrån vår egen uppfattning.

Gud var alltid sig själv?...

Om jag inte kan få vara mig själv i havet. Havet av människor. Så som vi alla kan känna då och då. Låt oss få vara oss själva i himlen. Precis som Gud alltid var sig själv? Förutom att vi egentligen inte vet mer än den bok som skrevs för ungefär 2.000 år sen. Glöm inte att Gud är större än den boken, om du verkligen är troende. Men det du främst måste inse, är att kärleken är störst. Och därför större än din Gud, och det du tagit åt dig av att tro att Gud förstår.

Ett större perspektiv av kärlek...

Vad jag helt enkelt säger är att vi alla är beroende av kärlek i all dess form, precis som Gud. Kärleken är större än oss alla tillsammans. Större än dig och alla gånger större än trångsynthet, hat och homofobi. Och allt det där andra som innebär att man inte lever som en snäll och omtänksam människa mot den som har råkat illa ut, som är fattig, ensam eller som blivit utstött från sin familj.

Öppna ditt hjärta...

Jag har min önskan om en ny kunskap i denna text. Att alla måste förstå att vi råder under ständig utveckling och förändring. Där vi alla kan bli klokare, öppnare, mer toleranta och respektfulla. För det är det varje liv kräver. För att orka leva, och att älska att leva. Och för att alla människor ska kunna få en chans till detta så måste vi sluta med att stirra in i den gråa väggen.

Tänk om det var du som var gay...

Älska andra för den dom är, och jag lovar att fler kommer att älska dig så som du är med! Och om gud kom ut ur garderoben en dag. Som bi, eller varför inte gay? Vad ska vi göra åt saken? Jo acceptera. Bara för att man är bi eller gay så betyder inte det att man slutar älska vissa människor eller väljer bort andra. Jag älskar män och kvinnor för vilja dom är, och sex och kärlek är inte samma sak.

Du hade också velat älska och leva ifred!...

Tänk på att Gud har en plan för oss alla. Och om folk slutade förnedra andra människor så skulle den fantastiska planen bli fulländad. För sanningen är att det är inte någon Guds plan att vissa människor ska råka illa ut, bli slagna, rånade, våldtagna, råka ut för olyckor eller bli särbehandlade. Det är inte ödet, slumpen eller det oförutsägbara. Det är att vi normalt inte är speciellt rädda eller snälla mot varandra och oss själva.

Är inte alla människor värda mer än så?


DELA GÄRNA!


TIPS FÖR SLITNA FÖTTER

KÖP OCH UNNA DIG EN FOTMASSÖR! 

Dina fötter kommer kännas som nya! Klicka på bilden eller titta in på Coolstuff.se 


Likes

Comments


- Hej kära läsare, jag har sedan en väldigt lång tid tillbaka velat få skriva om just detta till Er. Till Er, som också attraheras av människor av samma kön. Till Er, som nu går i både samma, lika samt ungefärliga fotspår som så många andra homosexuella människor har gjort. Och som så många fler också kommer att gå i. Det är rätt tufft ibland, men jag vägrar att låta trångsynthet styra över välmående och kunskap åt alla. Tanken är fri, så också våra vägar och liv här i livet.

Kärlek är din sanna natur

- Att kärlek är någonting som betyder så oerhört mycket för varje individ är säkert någonting du hört många gånger förr, och nog är det kanske även det så också för dig? Finn trygghet i detta, att kärlek helt enkelt är som en stor tårta med flera olika bitar. Vissa är hetero, vissa är bi, vissa är gay, vissa är queer, vissa är trans, vissa är asexuella, vissa pansexuella osv. Var inte rädd för din sanna natur min vän. Du är värd att älskas och förtjänar samma kärlek som vem som helst.

Att älska och älskas eller hata och hatas

- Rent privat så vet jag att väldigt många människor helst av allt vill kunna älska en annan människa helt öppet för världen. Och det steget känns för många ganska så långt bort.. eftersom man tror sig veta att om man levde öppet så skulle den förändringen mera innebära en förödande konsekvens. Och om du känner igen dig i detta. Snälla döm inte dig själv för ett beslut du tog för din egen säkerhet. Men jag ber dig nu, att även om du vrider dig i sömnen emellanåt, efter det där mänskliga behovet utav att känna dig helt fri på det totala, så är det inte försent att röra handtaget till den dörren. Att komma ut handlar egentligen mera om att "komma in" På det sättet att vi alla behöver känna tillräcklighet samt tillhörighet. Vi är flockdjur, och pusselbitars hem har sina platser bredvid likasinnade samt "likahjärtade" Att älska och älskas tillhör också din sanna natur. Du är med andra ord inte menad alls att bottna i ett självförakt, för att just du är du.

Fäst dig vid ditt sanna värde som människa

- Vad är egentligen en människas sanna värde tänker du? Är inte det något som arbetsgivare, psykologer, IQ-tester, diagram, pokaler, betyg och poäng räknar ut? Nej, allt det där är ofta mera ett statement för var du står i livet just här och nu. Vad jag menar är att försöka få dig att titta in i dig själv bortom allt detta. För det finns nämligen fortfarande så oerhört mycket outforskad kunskap kvar i vår framtid som vi redan nu kan börja ta till oss. Att en människa inte känner sig fantastisk måste inte betyda att någon därför inte är det. Vem är du för dig själv om inte den som har all rätt att få vara just du? Låt därför ingen annan människa bestämma vilken färg kärlek har för dig. För kärleken finns i alla färger. Och den håller även alla färger samman.

"Sex med någon av samma kön är äckligt"

- Det förvånar mig inte om du också har tänkt det för dig själv "Vad pinsamt det skulle vara att berätta för någon att jag har en k*k/f*tta och gillar k*k/f*tta. Eftersom homosexualitet för många fortfarande är så fruktansvärt främmande vilket ibland sprider sig inom en hel familj och föräldrarnas värsta mardröm är att ens barn ska bli homosexuell. Tänk då på, och hälsa gärna dessa människor med homofobi, att varje gång dom onanerar så har dom haft gay sex varenda gång. Varför det? Jo, för onani är att ha sex med sig själv. Och att ha sex med sig själv är att ha sex med någon utav samma kön. Svårare eller mer komplicerat är det inte. Det är inte heller mer konstigt än så. Analsex, är bara analsex, eftersom både män och kvinnor har en anal. Och vad gäller kyssar, så är en varm mun en varm mun. Bara för att dela en liten tankeställare att ha i bakfickan. Om någon tycker att grön inte är dennes favoritfärg så talar ju denne endast för sig själv, och inte för alla andra.

"Men kvinnor och män får ju barn ihop"

- Vem är egentligen redo att behöva prata om barn? Och allt som berör barn är alltid oväntat. Och det viktigaste vad gäller människan är inte hur vi blir till och hur vi alla får varsitt liv, utan hur vi alla ska klara av att sedan leva våra EGNA liv. Var inte orolig. Där ute finns det människor som inte ens förstår att det är en lyx att växa upp med två föräldrar. Och var åttonde sekund dör ett barn av svält någonstans i världen. Vi homosar och alla andra människor lever och vi där, och däremellan så är det minsta vi ska kunna ge varandra - Stödet och förståelsen att man inte kan förbjuda en människa att vara sig själv.

Om någon är emot ditt gifte mål

- Det finns många löften i ger varandra i livet. Men att lova en annan människa att bli älskad i nöd och lust är det absolut finaste man kan lova någon överhuvudtaget och den som vill sätta sig på tvären för det borde ta sig en funderare och helt tänka om. Låt oss säga att du pratar med en människa om vädret, och den du pratar med är den tilltalade. Den otilltalade har inte med ert samtal att göra. Och på samma sätt ska inte andra människor lägga sig i hur andra fyllt sitt liv med lycka livslust och en allt mera öppen glädje med värdighet.

Det är ditt liv


- Kom ihåg att det är ditt liv, dina sekunder, dina minuter, dina kvarter, dina halvtimmar, dina dagar, dina nätter, dina veckor, dina månader, dina år, din kärlek, dina händer, dina ögon, dina känslor, dina drömmar, din vilja, din sanning, din väg, din själ, din kropp och ditt hjärta. Låt aldrig någon någonsin få dig att tro något annat. För det är så. Du är din. Ditt är ditt. Och du är du, inte någon annan.

Homosexualitet ska inte vara svårare att acceptera än att alla sorters strumpor kan bilda par, och man ska vara glad om man hittar två som passar i byrålådan. Alla vet redan att strumpor tillverkas på fabrik. Det viktiga är nu att se till att alla strumpor tas väl om hand, att dom alla kan få rätt att bilda par och att dom alla får lika stor plats i lådan...

KÄRLEK OCH RESPEKT!

DELA GÄRNA

Likes

Comments