Idag vid tretiden åkte jag, mamma och Måns in till Stockholm. Åkte främst för att kolla in en gymnasieskola. Jag är rätt sugen på att dra ifrån Strängnäs de kommande tre åren.
Småstadslivet är inte riktigt för mig, åtminstone inte nu. Samtidigt så skulle de va skönt att plugga i Strängnäs när alla vänner ska göra det och det finns ju faktiskt väldigt bra skolor hemma med. Men Stockholm skulle för mig vara en chans att breda ut vingarna lite, att få se och uppleva mer.

Jag är fortfarande väldigt kluven i gymnasievalet men varför de egentligen? Som min bror Måns säger:
"De kan inte riktigt gå fel"
Vad de än blir tror jag att de blir bra. Finns ju plus och minus med allt egentligen. Måste bara ta mig
en funderar på vad jag vill prioritera.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Införskaffat mig ett nytt iPhone skal från Richmond&Finch, så cleant.

Likes

Comments

Min naturliga hårfärg är kopparröd. En härfärg jag idag skulle kunna göra vad som helst för att få tillbaka. När jag var mindre tyckte jag inte om den alls lika mycket, jag nästan skämdes och tyckte den va pinsam. Så när mamma tyckte att jag var tillräckligt gammal gick jag direkt och tonade håret. Sen dess har jag pendlat mellan lite olika färger. Det har såklart slitit jättemycket på mitt hår.

För ungefär två veckor sen var jag hos min frisör på Björn Axén för att fräscha upp lite. Jag har kommit fram till att jag vill bli ljusare... igen. Det här blev en liten större process än vad jag hade tänkt mig och jag blev tvungen att boka om min tid till en ny längre fram. Jag behövde nämligen ytterligare två timmar för att min frisör skulle ha tid att rädda mitt stackars hår innan blekning. I väntan på nästa tid fick jag köpa hem en produkt som heter Olaplex. Olaplex hjälper till att stärka upp slitet hår som ska färgas eller tonas. Det här är verkligen en sån där mirakelprodukt för sånna som mig, sånna som älskar förändring.

Likes

Comments

Det är alltså lite mer än en månad kvar till juni. Jag vet inte vem det var som kom med utrycker aprilväder men de är iallafall ingen myt. I-landsproblemet att välja kläder på morgonen blir dubbelt så svårt. Tillexempel vaknade jag imorse till sol, åt lunch i regn och kom hem i snö. Allting svänger så himla fort. Går på en minut och vädret blir helt annorlunda. Snart drar jag från Sverige alltså.

Är så sjukt glad att jag fått klart alla mopedkörlektioner vid det här laget. Fy va jag känner för er som är mitt uppe i det. Been there, done that.

Likes

Comments

Som många andra älskar jag att umgås med min mamma. Ni förstår, vi är väldigt lika på många olika sätt. Förutom att vi till utsidan skulle kunna vara samma person i olika åldrar delar vi flera intressen. Bland annat blommor. Jag älskar blommor och det gör min mamma med... eller ja mer. I förrgår drog vi till de blomtokigas paradis Zetas i Segeltorp för att hitta lite vårkänsla. Jag fick faktiskt en riktig boost inför sommaren.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag runt tio, vilket är sent för att vara jag. Vet inte om jag är den ända som har svårt att sova ut på helger. Förra året kunde jag sova till två-tre utan problem. Fast det har nog att göra me hur länge jag va ute då jämfört med nu när jag helst är i säng vid elva. Jag har gått och blivit gammal helt enkelt.

Dagen har varit segare än sirap. Skriver det här inlägget vid 18-tiden och jag vill tala om att jag är redo att gå och lägga mig nu. De här är de värsta typerna av söndagar. Jag behöver avsluta veckan på topp, göra något kul eller göra något iallafall. Annars tar söndagsångesten över.

Något som gör mig glad dock är blommorna jag fick av pappa! Visst är dom fina? Grönt och vitt, så himla cleant och fräscht. Han kan verkligen det här med blommor, älskar dig papi!!

Likes

Comments

Jag kände skrivarlusten igen. Jag vet att jag inte bloggat på vad blir det... snart 4 månader? Men jag tänker verkligen inte ge lata förklaringar eller skylla ifrån mig på nånting för de ska jag inte behöva. Jag slutade helt enkelt blogga för att jag inte hade någon lust att skriva. Jag hade heller ingen tid att sätta mig ner och lägga all den fokus som jag vill lägga på ett inlägg. Jag vill ha en blogg med mycket krut och personlighet. Det får man inte om man sitter och skriver ut ord för att man känner sig tvungen. Jag vill fylla ditt bloggflöde med inspiration, nya insikter och tankesätt.

Nu tar vi nya tag.

Likes

Comments

För lite över en vecka sen var de nyårs. Nyår = raketer. Det här är ett väldigt hett ämne just nu och sjävklart har jag min åsikt, som alla. Jag förstår inte hur vi tänker, vi människor alltså. Menar inte att dra alla över en kam men ni fattar nog vad jag menar. Att vi människor väljer att i oftast onyktert tillstånd skjuta upp raketer när vi vet konsekvenserna. Inte vid samma tid eller på samma plats utan överallt i flera dagar runt nyårsfirandet. När ska vi förstå att de där 4-5 sekunderna som fyller oss med en sån adrenalinkick inte är värda att ta så mycket annat. I år, eller förra året? Jag vet inte riktigt vad ja ska kalla de men senaste nyåret iallafall. Då var det en hund som miste livet pågrund av rädslan. Smällen av raketer är smärta i de flesta djurs öron. Men de tänker vi inte på. Den där adrenalinkicken betyder för mycket. Igen, hur fan tänker vi?

Raketer börjar användas som vapen. Men de enda vi stoppar med är gränsen av att man måste vara myndig. Kom igen. Vi vet nog alla att de är långt ifrån vad situationen kräver. De är inte ett stort problem att få tag i raketer om du är under 18. Jag har ingen aning om vad polisen gör för att få stopp på det här. Men jag hoppas över hela mitt femtonåriga hjärta att dom jobbar järnet.

Min nyårsafton blev så mycket ångest. Jag visste att hemma i mitt badrum satt min mamma och pappa med mina hundar. Hundarna klarar inte av smällarna som konstant kommer så de kryper ner i badkaret för att vara så ljudisolerade som möjligt. Min stora golden, Maggie, är skakig i dagar. Hon följde efter mig som min alldeles egna livslevande svans. Fick inte vara utan henne någon gång. Inte ens duscha utan henne bredvid. Badrumsdörren till badkaret stod öppen för Maggie fram till typ den tredje januari. Tre dagar. Bara för att folk inte kan få nog.

Jag fattar att de är så sjukt många som inte vill ta bort raketerna. Det är en tradition och dom håller vi så varmt om. Jag älskar också att fira nyår men för mig handlar det inte om att skjuta upp grejer. Vi behöver inte ge allt eller inget. Kompromissa kallas de. Om vi låter en kommun skjuta raketer en gång tidigare på kvällen och en gång vid tolvslaget. På samma plats, bara under fem minuter. De är iallafall en början, en idé.

Smällare blev ju faktiskt olagliga. Men så länge den utlöser ljus eller någon form av färg är den inte olaglig? Företagen pumpar ju ut smällare helt lagligt ändå. Smällare som inte räknas som smällare. Om ni bestämt er för att något inte ska vara lagligt bör ni skippa kryphålen. Men vi vet som sagt konsekvenserna av det här. Vi måste sluta vara så sjukt egoistiska. Sluta ta er friheten att förstöra så mycket för andra..

Likes

Comments

Dom där perfekta dagarna. En sån dag va de igår. Vi hade ingenting planerat. Men en heldag i Göteborg, come on? De klart man hittar på något.

Jag och Tobbe vaknade nån gång vid halv nio för att äta frukost med Måns och hans flickvän. Men som de tonåringarna vi är somnade vi direkt när vi kom tillbaka till rummet. Fick tillslut kravla oss upp och då hade klockan redan slagit lunch så vi tog oss ner till de mer centrala delarna av stan. Som tur är säljer Espresso House samma räk-caesarsallad i varje café, landet över. Min favorit sallad! Vi tog en sväng i några butiker i hopp om att hitta snygga jeans till mig, o de gjorde vi!

Ingen av oss var riktigt på shoppinghumör så timmarna på stan blev korta. Strosade tillbaka till rummet och chillade fram till middagen på Hard Rock Café, som bara låg 5 minuter från hotellet. Kom hem och deckade nästan på direkten. Så skönt.

Imorse packade vi bara ihop de sista, käkade frukost och åkte hem. Snabbt men smidigt. Tog inte så lång tid köra till Strängnäs igen, var hemma redan halv tre. Men ikväll lär jag bara sova mer. De mest troliga på schemat.

Likes

Comments