View tracker

Imorse var en sån där riktigt hemsk måndagsmorgon. Var jätte trött och ingenting gick som de skulle. Lång skoldag var det också. Inte riktigt måndagspeppet man behöver... Men efter de där kämpet i skolan drog jag och bästa kompisen hem till henne för att få jul-feeling och baka lussebullar. Komplicerat ska ja säga! Dels va mjölet och smöret slut så två vänder till macken. Sen så är vi två inte den ultimata kombon för varken matlagning eller bakning. Det var iallafall mysigt! Man får se de så. Efter den upplevelsen mötte jag grabben och resten av kvällen blev också mysig. Får tagga upp till tisdag imorgon. Är helt dödstrött idag med men inte många veckor kvar till jullov!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Som de flesta andra föredrar jag helgen framför vardagen. I fredags gjorde jag i stora drag ingenting. Morgonen efter vaknade jag med pojkvännen tidigare än vanligt. Jag har haft så svårt att sova länge på helgen på senaste. Antar att kroppen är van med att gå upp sådär tidigt. Skulle säga att sova är en av mina favorit aktiviteter men har som sagt haft problem på den fronten senaste tiden. Lunchade med Hanna och hann hem till att ta bilder i dagsljus, jippi! Kvällen blev en riktig myskväll me kompisarna.

Imorse vaknade jag också bredvid pojken. Men den här gången var faktiskt larmet ställt. Åkte in till stan för att fixa naglarna på Five Five Nails och köpa den där Zara kappan jag snackade om tidigare i veckan. Nu är jag helt slut. Inte alls taggad på måndag, vill bara sova!

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag varit sjuk i drygt 4 dagar och jag känner mig äntligen frisk. Igår skrev jag om hur hårvård, hudvård, kroppsvård osv påverkar mig när jag är sjuk. Min psykiska hälsa påverkar mig på samma sätt. När jag mår bra i huvudet kan jag övertala resten av kroppen att hänga med på det spåret. De kanske inte gör mig direkt frisk men jag känner mig iallafall friskare när min mentala hälsa är bra. Om jag tänker positiva tankar kan jag vända mitt tankesätt. Det är något som får mig på bättringsvägen. Självklart är det olika för alla men jag har här räknat upp mina top 5 tips för hur man kan må lite bättre när man är sjuk.

1. Om du har hund eller annat fritidsdjur, gå ut och gå! Eller gå ut själv bara. Spelar egentligen ingen större roll. Det här beror ju på hur pass sjuk du är men om du kan tycker jag att friskluft kan ta dig långa vägar.

2. Ibland kan det vara för mycket som snurrar i skallen. Sätt på favorit serien eller den där filmen du omöjligt kan kolla på för många gånger. Koppla bort, även fast det bara är för en kort stund. Tankeballongen måste också få vila.

3. Gör motsatsen till mitt andra tips. Planera, rensa och ha koll. Jag vet att jag behöver en mix av att koppla av och att ha allt i ordning. The best of both worlds. Ta fram kalendern och skriv in sånt du gått o dragit på. Boka tiderna som du annars skulle ha glömt bort.

4. Mitt fjärde tips hör lite ihop med de tidigare. Försök att göra dig själv till nytta, utifrån hur dåligt du mår. Städa, plugga eller kanske bara tvätta sminkborstarna. Det finns så många saker som man alla andra dagar inte hinner med. Sånt som inte prioriteras. Get things done!

5. Sista tipset är: Spoil yourself. Gör lite nätshopping eller ännu bättre mycket nätshopping! But don't lose your head in it. Behåll förnuftet! Om du tillexempel älskar mat så kan du kanske testa det där receptet du tidigare inte vågat. Ha lite kul!

Likes

Comments

Jag älskar verkligen kappor och tycker dom är hur snygga som helst oavsett årstid. Jag har dock problem med att hitta kappor som är tillräckligt varma att ha på vintern. Man vill ha något snyggt men slippa frysa eller ha en extra tröja under. Jag såg den här gråa kappan på Zara och blev helt förälskad! Den finns i flera olika färger men jag är nog mest inne på den svarta eller den här gråa. Matcha med en diskret färgad halsduk och små klackade stövlar. Hur snyggt? Faller verkligen för att den inte går under rumpan. Var först inne på att införskaffa mig en lång kappa men är så rädd att jag ska drunkna i den eftersom att jag är så kort.

Den andra fuskpäls kappan tycker jag också är supercool. Personligen hade jag nog inte visat kappan sin rättvisa sida just pågrund av min längd men för någon annan hade det säkert varit match made in heaven! Behöver åka in till stan och köpa på mig lite vinterkläder i helgen. Ingenting jag kan klaga på att behöva göra.

Likes

Comments

Vaknade imorse, eller ja snarare vid lunch, och kände mig så himla trött. Dagen har bara gått åt att ligga i sängen och kolla på olika debatter. Är det bara jag som känner mig så himla smutsig när jag är sjuk? Eller ja kanske inte smutsig men sådär trött-ful. Hade inte orken att göra något åt de. Men nu senare på kvällen satt jag på favorit masken från Lush, Mask of Magnaminty, och tog en lång varm dusch. Nu känner jag mig så mycket bättre! Även fast det inte gör mig friskare känns allt lättare. Går igenom en tuffare period nu både fysiskt och psykiskt. Det är viktigt att ta hand om sig när man inte mår tip-top. Som rubriken säger: Från Shrek till Fiona, vilket är mer än passande med tanke på att masken är grön. Klyftigt.

Vill tacka för responsen jag fick på gårdagens inlägg Tröttnat (länkad här). Fick de flesta privat men blev verkligen jätteglad för allt de fina ni sa!

Men nu ska jag nog göra mig en kopp varm choklad och krypa ner i sängen igen, godnatt.

Likes

Comments

Uppväxt i den lilla staden inte långt ifrån den stora staden. Där en vanlig svensk romantisk komedi skulle ha kunnat spelats in. Inget annorlunda ställe. I ett hem där mamma och pappa var värda lika mycket. Det var varken hon eller han som gjorde mest. Inte mamma som tvättade och pappa som körde. Upplevde inte skillnaden eller rättare sagt uppfattade inte skillnaden. En liten tjej som trodde att världen var hennes. Hon trodde att hon kunde göra vad hon ville. Att hon hade samma förutsättningar som hennes äldre bror. Att hennes kön skulle vara hennes största motgång var overkligt. Varför skulle det vara så? Men när den här tjejen börjar växa upp förstår hon att hon inte är samma som sin bror. Han kan göra saker som hon inte kan göra. Det finns en skillnad. Pojke och flicka. Hon får inte gå hem själv sent. Hon ska akta sig för killgänget som står längre bort på gatan. Alltid vara nåbar på telefonen. Om hennes mobil skulle vara död ska hon låssas som att hon har någon i andra änden. Så att de där killgänget tror att det finns någon som vet var hon är. Hon får inte visa för mycket eller väcka för mycket uppmärksamhet kring sin kropp. Då är det hon som objektifierar sig själv och hon får skylla sig själv. Tjejer ska våga släppa loss men veta deras plats. Hon ska vara sexig och tillgänglig men inte för mycket. Har hon för mycket sex är hon slampig. Har hon för lite är hon pryd. Hon kan inte ha för mycket självförtroende men heller inte tycka illa om sig själv. Hon måste följa trenderna men inte för mycket för då är hon en fjortis eller basic. Hon ska sminka sig men inte så det syns, det ska se naturligt ut. För honom ska hon ha skinn på näsan men samtidigt alltid veta om att han kan hitta någon bättre, byta ut henne när han vill. Det är häftigt med en tjej som är feminist men inte för extrem. För att manshat alltid måste associeras med feminism, eller hur? Kvinnors framgång är mannens förlust.

Låter det här bekant? Som något vi klagat på för många gånger? Välkommen till verkligheten. Vi kommer aldrig att ha klagat på det här för många gånger om samhällets värderingar fortsätter se ut såhär. Alla måste göra en insats för att någonting ska hända. Bara genom att gå in i en diskussion kan man förändra åtminstone en persons tankesätt.

"We teach girls to shrink themselves, to make themselves smaller.

We say to girls, "You can have ambition, but not too much.

You should aim to be successful, but not too successful.

Otherwise you will threaten the man."

Because I am female I am expected to aspire to marriage.

I am expected to make my life choices always keeping in mind that marriage is the most important.

Now marriage can be a source of joy and love and mutual support.

But why do we teach girls to aspire to marriage and we don't teach boys the same?

We raise girls to see each other as competitors.

Not for jobs or for accomplishments which I think can be a good thing.

But for the attention of men.

We teach girls that they cannot be sexual beings in the way that boys are.

Feminist: the person who believes in the social, political and economic equality of the sexes."


Chimamanda Ngozi Adichie, We Should All Be Feminists

Här är Sofia Karmefjords video "100 Lager Feminism" som är så sjukt bra! Annan länk som jag tipsar om att kolla på är http://www.trettiotreanledningar.com. Finns även andra sjukt smarta människor som utrycker sig på så bra sätt men för att det här inlägget inte ska vara för långt lägger jag bara in en länk, en video och ett citat.

Likes

Comments

Kylan kom ju på riktigt förra veckan. De tog typ tre dagar för min kropp att reagera. Nu ligger jag i sängen med feber och glass. Har inte gjort någonting alls idag men är ändå inte de minsta rastlös. Jag har normalt svårt att sitta stilla. Så när det inte längre kryper i benen vet jag att min kropp försöker säga åt mig att kanske vila ett litet tag. Därför har jag satt på mig pappas collegetröja och bäddat ner mig framför Gossip Girl, also known as den ända serien jag aldrig kommer tröttna på. Faktiskt ganska otroligt hur många gånger jag kollat om. Annat än de behöver jag plugga lite eller generellt planera den kommande månaden. Det är mycket som ska bokas och hända nu.

I fredags fick jag nya fransar gjorda hos Rapide, NK Beauty Lounge. Tycker att de blir sån skillnad, fräscht och clean. Skönt att bara kunna gå upp på morgonen och redan se så pigg ut. Sen började jag på jullistan igår. Är det för tidigt? Så delade meningar på när man får börja lyssna på julmusik. Själv hade jag önskat att jag började i tid med december men som den julnörden jag är kan knappt bärga mig! Vill ha jul nu, nu, nu!

Likes

Comments

Nu hat höstlovet verkligen lagt sig och rutinerna för vardagen har börjat rulla in. Jag skulle inte säga att jag föredrar det vanliga, vardagliga och veckotuggande livet framför oplanerade äventyr och action. Men nu ligger det ett tjockt snötäcke över min lilla home town och jag kryper upp i sängen med en vovve, oboy och något avsnitt av gossip girl. Förut tyckte jag bara att november var små frostiga höstvindar men i år kom vintern verkligen tidigt. Jag älskar de! Eller iallafall när jag får vara inne i mitt varma hus framför öppnaspisen. Fråga mig en tidig måndagsmorgon på vägen till bussen och var beredd på att jag kanske inte svarar att jag älskar vintern. Men när det är sådär mysigt som vinter faktiskt oftast är måste jag säga att de är min favorit årstid!

Igår var det kladdkakansdag och jag är inte riktigt ett bakproffs. Jag gav mig iallafall in i matchen och gjorde en liten kladdkaka. "Grädda i mitten av ugnen 17-20 min", sånt här kommer inte jag ihåg. Ellas unika mästerverk till kladdkaka var inne i lite mer än 45 minuter... Den var inte längre kladdig eller en kaka för den delen. Mer en kakaosten. Aja jag försökte ändå, haha.

Likes

Comments

Oj oj oj vilken resa. Planen var från början att vi skulle ta våran hyrbil från Combourg till flygplatsen i Paris. Väldigt lätt. I förgår pajade ena däcket på bilen och den simpla vägen hem var inte så simpel längre. Ändå så löste vi det väldigt bra. Vi tog en taxi till Rennes. Därifrån en tågresa till Massy. Sen var det väl bara 45 minuter kvar till flygplatsen som också spenderades i en taxi.

När vi kom fram visade det sig att tiden till boarding var lite längre än vi trott. Timmarna blev räddade av Ladurées macarons, mums! Nu väntar vi på att få gå på planet och flyga ner till kallaste Sverige igen. På med vinterjackan, mössa, vantar och halsduk. Dags att tagga för snön!

Likes

Comments

Bläddrade nyss igenom de inlägg som jag inte publicerat. Hittade ett stycke från ett inlägg som hette "Lyckan finns", skrivet den fjärde augusti. Vill dela det här som ett pepp för alla dom som just nu är nere i höstsvackan. Det är mörkt nu men snart kommer våren igen. Medans ni kan tycker jag att ni ska uppskatta de orange- gula löven och de regnprickiga fönsterrutorna.

"Just nu sitter jag i min säng. Klockan är runt halv 4 på eftermiddagen. Sommarregnet öser utanför mitt fönster Låter det som att jag har tråkigt? Aa kanske men jag är rätt nöjd ändå. Det är inte så långt kvar av sommarlovet. Men det är fortfarande sommarlov. Jag väljer att se glaset halv fullt istället för halv tomt. De är svårt att vara glad om man inte är omringad av bra saker och fina minnen, vilket jag är."

Likes

Comments