Jag är verkligen superglad (som alla andra förmodligen, hoho) över det fina vädret som har smugit sig på de senaste dagarna. I söndags spelade jag och Oscar sommarens första tennismatch och då var jag såhär glad!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tänkte göra ett färdigt träningspass som jag kan mata igenom efter jobbet idag. Har märkt att jag får mest gjort då. Det är det dags för legday men jag avslutar alltid mina pass med 2 magövningar för att slippa göra ett eget pass till mage.

Dagens pass

Uppvärmning 5 minuter på löpband

6 reps x 5 set benböj

6 reps x 5 set marklyft

6 reps x 5 set benpress

6 reps x 5 set vadpress

6 reps x 5 set baksida lår i maskin

6 reps x 5 set "kissande hunden" med resistance bands

Avsluta med plankan i 1 minut och 30 sekunder samt 10 reps x 2 set av fällkniven.

Bild från ett av mina senaste gymbesök

Likes

Comments

Regelbunden träning skapar psykisk stabilitet

Jag har just kommit till insikt att träning är ett måste i min vardag likväl som att äta och sova. Jag behöver träning för att må bra. Har under några månader haft en period där jag bortprioriterat träning för att hinna andra saker och till följd av det har mitt välmående sjunkit väldigt mycket.

Träningen ger mig psykisk stabilitet. Utan träningen hamnar jag i något slags läge där varken jag eller min kropp mår bra. Även min känsliga mage fungerar bättre när jag får röra på mig.

Igår tog jag en morgonpromenad till affären för att köpa frukost och fotade den här bilden. Våren är kommen!

Likes

Comments

Ingredienser:
Havregryn, hasselnötter, mandlar, cocosflakes, pumpakärnor, honung och agavesirap. (Valde allt ekologiskt)

Väldigt enkelt att göra och går bra att bara välja ingredienser som man gillar. Ugnsrosta i 20 minuter och vips så är det klart. Rör om var femte minut så den inte bränns vid.


Inspirerad av Alexandra Bring.

Likes

Comments

Startade morgonen med en riktigt instagramvänlig vitaminboost. Den smakade väldigt gott för att vara en grön smoothie så jag kan verkligen rekommendera att testa göra den. Lade upp smoothien som frukostbild på min instagram manhattannouw och det blev en riktig likebomb, så är det något man är ute efter kan jag verkligen rekomendera smoothien för det också.

Ingredienser:

  • Avokado
  • Grönkål
  • Äpple
  • Mango
  • Citronsaft
  • Havremjölk


Likes

Comments

Hittade en bild på mig från 2014 när jag kollade igenom vår dropbox. Jag är en av de mest blodrädda varelserna jag vet om, trots det så är jag flitig på att ge mitt blod.

Är du blodrädd? Kolla hit!
Det första du får göra när du har bestämt dig för att ge blod är att de tar ett vanligt blodprov för att kolla vilken blodgrupp du harom du är en lämplig givare. För oss blodrädda kan ett vanligt blodprov framkalla en svimning. Mitt råd är då att be om att aldrig få se utrustningen samt säga till dem att de aldrig ska säga vad de håller på med. På så sätt kan du låtsas som ingenting, kanske att du ligger på en sandstrand i Grekland eller något annat kul istället. Om du sedan blir givare så kan du applicera dessa råd. Kom däremot alltid ihåg att du bestämmer över din egen kropp och att det inte är ett tvång att ge blod så du kan avbryta processen när du vill. Det är en enorm trygghet.

Likes

Comments

Jag gjorde världens godaste raw minisemlor ikväll så jag tänkte dela med mig av receptet på dem. Eftersom jag inte hade någon matberedare som alla recept krävde så hittade jag på ett eget recept och hoppades på att det skulle gå vägen. Därför är det inte ett jättelätt recept att följa men jag hoppas det går någorlunda bra i alla fall..

INGREDIENSER

Bulldeg:

2 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

1 påse Coop änglamark dadlar (kärnfria)

1 tesked kardemumma

Mandelmassa:

Ungefär 1 dl mandlar

3 skedar agavesirap

en sked av "grädden"

Grädde:

1 paket havrevisp

1 paket cocosmatlagningsgrädde

1 tesked vaniljpulver

SÅHÄR GÖR DU

Bullarna:

Börja med att mixa havregrynen tills det blir som ett mjöl (till detta går det bra att använda en smoothiemixer utan att den går sönder). Sedan blandar du havregrynen med mandelmjölet och kardemumman. Efter detta så hackar du dadlarna så fint du kan och lägger ned dem i "mjölet". Därefter knådar du degen tills det går att rulla bollar av den. Går det trögt att få degen till en bra konsistens kan du lägga i lite agavesirap (det gjorde jag). När du är färdig rullar du degen till små bollar och lägger dem i frysen medan du förbereder resten av semlan.

Mandelmassan:

Du finhackar mandeln för att sedan blanda den med ungefär 3 skedar agavesirap och en sked cocosgrädde (smaka av så det blir bra och ändra därefter)

Grädden:

Detta går förmodligen att göra på ett smidigare sätt men jag tog i alla fall ett paket havrevisp och blandade det med cocosmatlagninsgrödde och en liten sked vaniljpulver. Det blev otroligt mycket grädde över så man hade kunnat halvera mängden.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min nya blogg!

Jag är en 21årig tjej från Norrbotten som alltid känt att det skulle vara roligt att driva en blogg. Därför tänker jag ge mig in här i bloggvärlden faktiskt. Med det nya året lovade jag mig själv att göra saker som jag tycker är kul och därför skapade jag bloggen. Kommer göra mitt bästa för att leverera bra kvalitét men med bristande kunskap i både det svenska språket och blogguppbyggnad så kan jag inte lova något. Hoppas jag kommer skriva om något som intresserar dig.

Mina största intressen är resor, träning och shopping så majoriteten av alla inlägg kommer förmodligen handla om just det.

Likes

Comments