Ingredienser till tomatsåsen:

1 kruka färsk basilika

1 gul lök

  • 3-4 vitlöksklyftor beroende på storlek
  • 1 dl torkade röda linser

    1-2 paket krossade tomater

  • ca. 1 msk honung
  • 2 krm svartpeppar

    1 krm salt

    1 krm sambal oelek

    Gör såhär:

    Fräs basilika, lök och vitlök på svag värme i smör. Tillsätt sedan de krossade tomaterna i pannan tillsammans med linserna. Koka upp och sjud sedan på svagare värme tills linserna är mjuka, ca 20 min. Blanda såsen med bönpastan och vips så är den klar för att äta. Inspirerades av https://www.arla.se/recept/chunky-tomatsas-med-linser/ men tog saker jag hade hemma istället för vissa ingredienser.

    Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

    Likes

    Comments

    Ingredienser:
    Havregryn, hasselnötter, mandlar, cocosflakes, pumpakärnor, honung och agavesirap. (Valde allt ekologiskt)

    Väldigt enkelt att göra och går bra att bara välja ingredienser som man gillar. Ugnsrosta i 20 minuter och vips så är det klart. Rör om var femte minut så den inte bränns vid.


    Inspirerad av Alexandra Bring.

    Likes

    Comments

    Ingredienser:

    • Havremjölk
    • Hallon
    • banan
    • veganskt proteinpulvet

    Enklare eller godare än så blir det inte. Ha en fortsatt trevlig tisdag!

    Likes

    Comments

    En förkylning har smugit sig på och då vill man gärna äta något onyttigt som tröst. Tyvärr frodar socker bakterierna så det kan vara bra att hålla tillbaka suget. Därför blev min lunch ett nyttigare alternativ till pannkakor som smakar godare än godis!

    Ingredienser:
    • 1 banan
    • 1 ägg
    • havregryn (mest för konsistensen)

    Till dem kan man ha agavesirap. Egentligen använde jag det bara eftersom jag inte hade några bär hemma men det är alltså ett hälsosammare alternativ till vanlig Sirap.

    Likes

    Comments

    Startade morgonen med en riktigt instagramvänlig vitaminboost. Den smakade väldigt gott för att vara en grön smoothie så jag kan verkligen rekommendera att testa göra den. Lade upp smoothien som frukostbild på min instagram manhattannouw och det blev en riktig likebomb, så är det något man är ute efter kan jag verkligen rekomendera smoothien för det också.

    Ingredienser:

    • Avokado
    • Grönkål
    • Äpple
    • Mango
    • Citronsaft
    • Havremjölk


    Likes

    Comments

    Hittade en bild på mig från 2014 när jag kollade igenom vår dropbox. Jag är en av de mest blodrädda varelserna jag vet om, trots det så är jag flitig på att ge mitt blod.

    Är du blodrädd? Kolla hit!
    Det första du får göra när du har bestämt dig för att ge blod är att de tar ett vanligt blodprov för att kolla vilken blodgrupp du harom du är en lämplig givare. För oss blodrädda kan ett vanligt blodprov framkalla en svimning. Mitt råd är då att be om att aldrig få se utrustningen samt säga till dem att de aldrig ska säga vad de håller på med. På så sätt kan du låtsas som ingenting, kanske att du ligger på en sandstrand i Grekland eller något annat kul istället. Om du sedan blir givare så kan du applicera dessa råd. Kom däremot alltid ihåg att du bestämmer över din egen kropp och att det inte är ett tvång att ge blod så du kan avbryta processen när du vill. Det är en enorm trygghet.

    Likes

    Comments

    Jag gjorde världens godaste raw minisemlor ikväll så jag tänkte dela med mig av receptet på dem. Eftersom jag inte hade någon matberedare som alla recept krävde så hittade jag på ett eget recept och hoppades på att det skulle gå vägen. Därför är det inte ett jättelätt recept att följa men jag hoppas det går någorlunda bra i alla fall..

    INGREDIENSER

    Bulldeg:

    2 dl havregryn

    1 dl mandelmjöl

    1 påse Coop änglamark dadlar (kärnfria)

    1 tesked kardemumma

    Mandelmassa:

    Ungefär 1 dl mandlar

    3 skedar agavesirap

    en sked av "grädden"

    Grädde:

    1 paket havrevisp

    1 paket cocosmatlagningsgrädde

    1 tesked vaniljpulver

    SÅHÄR GÖR DU

    Bullarna:

    Börja med att mixa havregrynen tills det blir som ett mjöl (till detta går det bra att använda en smoothiemixer utan att den går sönder). Sedan blandar du havregrynen med mandelmjölet och kardemumman. Efter detta så hackar du dadlarna så fint du kan och lägger ned dem i "mjölet". Därefter knådar du degen tills det går att rulla bollar av den. Går det trögt att få degen till en bra konsistens kan du lägga i lite agavesirap (det gjorde jag). När du är färdig rullar du degen till små bollar och lägger dem i frysen medan du förbereder resten av semlan.

    Mandelmassan:

    Du finhackar mandeln för att sedan blanda den med ungefär 3 skedar agavesirap och en sked cocosgrädde (smaka av så det blir bra och ändra därefter)

    Grädden:

    Detta går förmodligen att göra på ett smidigare sätt men jag tog i alla fall ett paket havrevisp och blandade det med cocosmatlagninsgrödde och en liten sked vaniljpulver. Det blev otroligt mycket grädde över så man hade kunnat halvera mängden.

    Likes

    Comments

    Hej och välkommen till min nya blogg!

    Jag är en 21årig tjej från Norrbotten som alltid känt att det skulle vara roligt att driva en blogg. Därför tänker jag ge mig in här i bloggvärlden faktiskt. Med det nya året lovade jag mig själv att göra saker som jag tycker är kul och därför skapade jag bloggen. Kommer göra mitt bästa för att leverera bra kvalitét men med bristande kunskap i både det svenska språket och blogguppbyggnad så kan jag inte lova något. Hoppas jag kommer skriva om något som intresserar dig.

    Mina största intressen är resor, träning och shopping så majoriteten av alla inlägg kommer förmodligen handla om just det.

    Likes

    Comments