Header

Det var nu mer än en månad sen som jag skrev ett inlägg. Tror det är den onda cirkeln som tagit över, men så äntligen ha en tagit tag i livet.

Vad har jag gjort som gjort att jag inte kunnat skriva då? Ja det frågar jag mig själv ganska ofta också. En sak jag borde har skrivit om är att jag nu slutat grundskolan med resten av min (gamla)klass. Sorgligt, ja det kan du ge dig på, men skönt? Jag vet inte. Jag har inte fattat det än. Ska jag börja gymnasiet till hösten, jag fattar inte alls.

Vi hade en valpkull som lämnade oss, vilket var lite ledsamt då man sett dem växa upp i åtta veckor.

Jag har picknickat en hel del med de finaste på jorden. Varit i Fannys stuga och gjort mest ingenting, eftersom jag har sommarlov. Jag är fri att göra allt jag vill och allra mest ingenting!

​Puss & Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En fredag mitt i maj så tog jag och Fanny oss ut i Göteborgs fina skärgård. Det var lite utav en spontantresa. Började med att komma till Göteborg, tidigt för att ha varit lediga dagen innan, och undra, vad ska vi göra nu då? Jo åka till Brännö och dess brygga! Vi hade vädret på vår sida, så vi han bara in och vända hos Fanny innan det bar iväg till nästa destination! Förvånansvärt enkelt att ta sig ut dit, bara spårvagn och färja!

När vi anlänt så hittade letade vi upp glassen och jordgubbarna på ön och sen begav vi oss av. Vi hittade tillslut en plats att slå läger på och där satt vi i några timmar och tittade ut över havet.

Vill ju egentligen inte rekommendera såna här upptåg, då en vill ha det för sig själv. Men eftersom jag är så generös; gör sånna här saker medan ni kan! Det är sånt som du kan minnas när du blir gammal och sitter för dig själv.

Puss & kram!

Likes

Comments

I morgon så är det början på slutet skulle man kunna säga. Sista hela veckan i grundskolan för min del. Tisdagen går bort pga projekt dagsverke, torsdagen är det friidrottsdag och fredag har vi fått kompledigt i princip hela dagen och efter lunch så åker vi (om klassen nu tar tag i det här...) till Askim och grillar hela eftermiddagen. Det känns ganska så sjukt att jag snart nu har gått nio hela år i grundskolan och att det snart är över. Frågor som jag förtränger kommer mer och mer. Hur kommer det gå sen? Kommer jag hitta några nya vänner, eller kommer jag vara ensam? Vill jag hitta nya vänner? 

Jag har nog de bästa vännerna en kan ha på denna lilla jord, och antagligen de bästa som någonsin funnits genom tiderna. Inte konstigt att en är nervös att de inte kommer ha  tid för en när vi börja på helt andra skolor. Som tur är, så kommer vi vara i samma stad.

Så, nog med såna tankar för idag... 

Puss & Kram

Likes

Comments

Fråga mig inte vad det är som har hänt, eller snarare vad sim inte hänt... Men eftersom det minst sagt har sätt lite tomt ut här, så tänkte jag dela med mig av mitt tal jag höll i veckan. Jag vet, det är långt, förhoppningsvis inte så tråkigt. Det kanske skapar arga känslor, men snälla håll det för dig själv i så fall...

Jag vill tacka, tacka vadå kan man ju undra, eller antagligen inte. Ni sitter väl här och väntar lika nervöst som jag, på att det ska bli er tur att stå här uppe eller så vill du bara hem.
Jag skulle vilja tacka så många, min mamma och pappa, min syster och mormor, mina vänner, busschaufförer, brandmän, ja jag skulle kunna hålla på i år… i alla fall några minuter. Men för tillfället skulle jag inte vilja lyfta en person eller två. Jag vill tacka mänskligheten.

Jaha kanske ni tänker, men hur då? Ska hon tacka alla historiska hjältar och deras heroiska insattser? Svaret är nej på er fiktiva fråga. Jag tänker inte vara gullig och hylla en fin person, för det är inte jag. Jag är ingen person som går runt och kastar ur mig mysiga och rara komplimanger, inte för att jag brukar kasta ur mig så mycket annat heller.

För ett tag sedan skaffade jag ett konto på instagram. Till en början följde jag bara vänner och ett fåtal andra personer. Men så efter ett tag så hittade jag flera olika separatistiska plattformar. T.ex. @kvinnohat och @makthavarna. De är inte konton för de som hatar kvinnor eller de som har makten, nej de är snarare tvärtom.
Dessa plattformar öppnade ögonen på mig. De fick mig att börja tänka efter. De har fått bli lite utav en inspirationskälla till mig och till detta tal.

Till en början skulle jag vilja tacka för alla sjuka och orealistiska skönhetsideal, som att kvinnor borde vara lika smala som ett A4-papper. Eller att män borde vara lika stora och ”manliga” som USA var under kalla kriget. Eller varför inte det att alla borde vara vanliga vita cis-personer, alltså icke-normbrytande.
Alla dessa fina normer som skapar självhat och ett samhälle där skönhet och det yttre mer eller mindre betyder allt.

Tack mänskligheten för det kvinnoförtryck som finns över hela världen.
Det som gör att kvinnor och barn tvingas till kvinnojourer på grund utav en man som hotar deras säkerhet och går fri ute på gatan. Det kvinnoförtryck som gör att många människor nekas utbildning, jobb och frihet runt om i världen. Det kvinnoförtryck som gör att många våldtäckter aldrig kommer fram. Tack för att kvinnor inte vågar röra sig ute på gatorna de bor på.

Jorden är 4,6 miljarder år gammal. Låt os skala ner det till något vi kan få lite grepp om. Tänk dig att jorden har funnits i 46 år. Det skulle innebära att människan levt här i fyra timmar. Den industriella revolutionen startade för en minut sedan. På denna tid har människan förstört mer än 50% av all skog på jorden. Tack mänskligheten för den miljöpåverkan som knappt går att hejda längre. Något som vi unga och inte minst våra barn kommer att få leva med resten av våra liv.

Tack fina mänsklighet för all form av ojämlikhet som fortfarande finns kvar här på jorden. Det som gör att människor, precis som jag, gjorda av kött och blod, behandlas olika på grund utav olika hudfärg, etniska bakgrund, sexuella läggning eller olika funktionshinder. Det som gör att man kan köpa blekningsmedel för huden. Det som gör att det finns nationalistiska partier och grupper. Det som gör att det finns tillfriskningsprogram för trans- och homosexuella personer. Hur kan de olika pigmenten i dina yttersta hudceller påverka en annan människas syn på dig? Hur kan den människa du dras till eller blir kär i, påverka någons sätt att behandla dig på? Hur kan din kropps celler som hamnat lite fel, påverka folks sätt prata med och om dig?

Det låter antagligen ganska så töntigt när jag står här och babblar på om samhällets alla problem, men själv knappt drabbas av dem. Jag vet, jag är en väldigt privilegierad person, precis som så många andra här inne. Och det finns inte så mycket vi kan göra åt just den saken. Men efter att ha läst de olika platformarna ett tag nu, så kan jag glädjande nog berätta att det hör och häpna går att göra en insatts. Hemligheten är att hålla käften. Du behöver inte gå runt och berätta för alla hur bra du minsann är. Nä det räcker med att lyssna på de som faktiskt är utsatta och upplever trackaserier dagligen. Du behöver inte ta mer plats än vad du redan har.

Som avrundning vill jag faktiskt tacka mänskligheten på riktigt. För människor som kämpar för vad de tycker och det de brinner för. Människor som tar tag i saker och åtminstone försöker åstadkomma en förändring. Det kan vara för en själv, för någon annan eller en grupp. De som bryr sig. Nu får ni inte tro att jag peppar på extrimister av olika slag. Jag tackar de som har kämpat för en mer miljövänligare, jämställd och jämlik och värld.

Likes

Comments

I söndags så gjorde jag för en gångs skull havregrynsgröt, med inspiration av Elsa Billgren. Blandade i hallon, riven kokos och honung. Toppade med grovhackade hasselnötter och torkade blåbär.

Likes

Comments

Lite bilder från senaste veckan...

Likes

Comments

Nya shorts och linne från h&m. Shortsen är från h&ms coachella collection. ​

Likes

Comments

Nu sitter jag på tåget mot mitt fina Herrljunga... Min dator håller just nu på att ladda ur och jag är ganska så utmattad efter dagen. Den började med ett litet prov, ett så kallat nationellt, och denna gång med fysik som ämne. Hela tre stycken med en liten rast mellan varje. Jag säger bara det, vissa frågor känns inte så relevanta när det gäller fysik. Snarare så att de frågorna passar bättre till ett prov i samhällskunskap eller geografi. Det kunde stå nått i stil med "…hur har det här påverkat mänskligheten? Nämn fördelar och nackdelar" Vad har det med fysik att göra? Aja, jag ska inte klaga, jag tycker fysik är kul och kommer nog sakna det på gymnasiet.
Inte nog med den kraftansträngningen, så säger vår gympalärare att vi ska ha tre varv (tror det är drygt 2 km, och drygt är det då man springer samma runda tre gånger!) som uppvärmning!

Efter skolan har jag och de bästa vännerna spenderat tiden genom att spela sällskapsspel hemma hos Fanny! Det var lika mysigt som vanligt, även om jag inte vann denna gången heller…​

Nu vill man allt krypa ner i en varm och mysig säng. Snurra in sig i täcket och ha en liten hund som kryper ihop till en lite boll intill en.

Likes

Comments

Nytt nagellack från Mavala, Nr 49. Alldeles kritvitt. Tycker att det täckte väldigt bra, och behövde knappt måla två lager! Tumme upp från mig! Tänker att, om man är duktig, kan det vara snyggt att göra lite detaljer i guld. Testade själv, men jag är inte så bra på sånt där småpill, så sådär jättevackert blev det inte. Ett tips är att använda vanlig tejp (helst ganska dålig, så all den släpper lätt från nageln) för att göra raka och skarpa linjer.

Likes

Comments

Äntligen har blåsipporna kommit! Verkligen vackra små varelser. Vi var ute på lite hundrastning och vips så ser man små blåa prickar mitt bland riset.

Hittade även en ensam liten vitsippa stående för sig själv.

Idag tog vi oss även en liten tur till Hornborgasjön för att titta på alla dessa tranor. Måste ändå säga att de är ganska fina, men herre gud va de skriker! Och det är inte vackert heller!

Hoppas ni hade en bra fredag!

P&K!

Likes

Comments