​Förlåt för dålig uppdatering, så mycket just nu och så skönt med fredag! Osmart nog har jag 1%.. Vi får se hur länge det håller. 


Dagens inlägg kommer jag prata om hur jag gör vanliga "alla gillar" rätter som t.ex tacos. 


Tacos 🌮🌯

•SoyaFärs - Jag brukar använda Soya färs funkar även med quorn färs fast min favvo är soja, som jag tillagar som vanligt med taco krydda. Smakar jätte gott! 

• Morötter - Annars går det att krydda upp rivna morötter med tacokrydda! 


Sushi 🍣

• California Rolls - California rolls är mina favoriter och när jag kör vegetariskt brukar jag ofta bara ta bort crabfish om inte det vegetariska alternativet är lockande. 

Lasagne 🍝

• Ersätt köttfärs med soja färs och lägg till röda linser så gott! 

• Finns även ett alternativ utan sojafärs som är med bara linser, funkar lika bra ! 

Köttbullar 

• Vego Bollar - Dessa vegetariska bollar från hälsans kök  är så goda och funkar till bl.a. mos eller lite mer godare med quinoa och en kall sås ! 

Tack för att ni läst! Gilla om ni gillade idèn, kommentera också - älskar feedback! 
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej alla djurvänner! Här kommer en annan uppdaterad lista med smink och hudvårds produkter.

Källor :

crueltyfreekitty.com & eleven.se

♡ Anastasia Beverly Hills


♡ Too Faced

♡ Nyx Cosmetics

♡ Urtekram

♡ Burt's Bees
♡ Wet N Wild

♡ 100% Pure

♡ Be Coyote

​|| Gilla för en del 2 med hudvårds produkter ||

Likes

Comments

Kale (på svenska grönkål) är en grönsak, bokstavligen en grön-sak, okej sämst humor. Grönkål innehåller protein, massa vitaminer som Vitamin A,D, B-6, kalcium, järn och magnesium. Jag har själv provat att göra dessa veganska, nyttiga kalechips eller grönkålschips och de är så krispiga och goda och enkla!


Ingredienser ;

• Grönkål

• Himalaya salt

• Oliv olja


1. Sätt på ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper

2. Skär grönkålen i lagom stora ätbara bitar.

3. Lägg upp grönkålen på plåten och ringla oliv olja

4. Sprinkla salt

5. Ungefär 10-15 min i ugn tills kanterna har blivit brunaktiga fast inte brända.📷 : 

Likes

Comments

Hej alla djurvänner! Kunde inte vara kreativ och hitta på en bra sammanfattande rubrik så ja.. Rubriken kan missleda så snälla läs klart ok ok? Tack. 


Vart jag än kollar ser jag bara promote av kött, kött, kött, kött.  I reklamer, filmer, bilder överallt. Det är sällan jag ser promotion för vegetariska rätter. Samhället visar bara upp att kött är normen.. De flesta människorna har ingen kunskap om vegetarism/veganism whatsoever fast är det ens så konstigt med ett samhälle som nästan alltid visar upp kött. Det är sorgligt, det finns så mycket fördomar om vegetarism och veganism som uppstår i brist på kunskap. Det är därför jag är så glad att veganismen/vegetarianen börjar ta mer och mer plats. Det tror jag på att utbilda folk mer ! Berätta om veganism/vegetarism, lära folk att äta kött inte är hållbart, lära folk att du får i dig allting, lära folk att du stödjer en industri som mördar djur dagligen i hemska förhållanden, lära folk att det vegetariska köket har så mycket att bjuda på, lära folk att leva djurvänligare. Det är därför jag startade denna blogg. 

För att sprida och på mitt sätt kunna påverka och ge människor verktyg till veganism och vegetarism alltså kanske få mer kunskap motbevisa fördomar och börja vägen till ett nytt djurvänligt liv! 


Likes

Comments

Hej alla djurvänner! Eftersom mina inlägg om mina favorit mat produkter och sånt verkar vara uppskattat så tänker jag att vi kör ytligare en till fast mest inriktad på godsaker.

1. Renée Voltaire Ginger Chew Peanut är veganskt och otroligt gott. Lite starkt med ingefära​ fast inte alls så att du dör haha, perfekt för att lindra sötsug.


2. Chia frön! Innehåller massa bra saker t.ex omega-3. Du kan göra chiagröt, blanda i smoothie eller använda som strössel på din nicecream.


3. Renèe Voltaire hallon & & blåbär i choklad är så gott enligt mig, det är liksom "pluppar" med vit choklad som smakar blåbär och hallon.

4. Är GALEN i Holly & Dan's vegan glass, den här choklad vs jordnötssmör vinner nog 1:a plats fast de har fler goda smaker! Helt veganskt


5. Torkad mango, låter skit konstigt fast det är såå gott faktiskt. Dämpar sötsuget perfekt och är liksom lite segt fast ändå hårt, du måste smaka för att fatta haha. Tack för att du läste


Likes

Comments

Hej alla djurvänner!

Det är så konstigt hur "samhället" alltså i t.ex media, reklam, restauranger osv. ofta ger oss en så positiv inställning till kött när vi i själva fallet borde minska kött konsumtionen.

Det är så fel att Arla kallar sin mjölk för en "naturlig sportdryck" då detta inte är en naturlig process alls och de visar upp en fel bild av mjölk industrin (bakom reklamen gå in på WWW.djurfabriken.se )

Även att barn ofta inte får veta varifrån deras mat kommer, om det nu är så hemskt varför äter vi det då liksom om vi gömmer undan sanningen?

Det blir så konstigt när t.ex en barnfamilj går och kollar på grisar och så säger de "kom nu så går vi och äter korv" .

Därför tycker jag att det ska finnas mer information om veganism/vegetarism/pesceterianism osv för det finns andra vägar att ta.

Varför äta något som varken gynnar djuren, naturen eller oss själva gott? Kanske en avnjutit i 3 min? Är det värt det?


Tack för att du läste.


​📸 - www.thecowsancutary.org

Likes

Comments

Hej! Rätt länge sen jag klickade in här och skrev tills jag får kramp i mina fingrar. Så jag tänkte eftersom att en av mina mest uppskattade inlägg var då jag listade några av mina favorit mat produkter som jag använder mig av i min vardag.


🌸Jordnötssmör

Är totalt besatt av jordnötssmör! Burkarna går åt hemma. Så lätt när du kommer hem och kanske har huvudvärk och du tar en sked jordnötssmör (och så underbart gott) Det är den här jag brukar köpa! Finns även creamy Love it.


Quinoa

Älskar quinoa också en väldigt bra och nyttig protein källa och såå gott. Älskar att koka quinoa, grönsaker och en kall sås! Underbart.

Havre Fraiche

Havre fraiche så bra till att göra kalla såser veganskt och även guacamole till tacos! Krydda bara upp med salt peppar och egna kryddor av ditt val!

Vego Bullar

Jag tycker dessa smaker jätte gott, så gott att ha med quionoa sallad och en kall sås! Underbart.

 Tack för att du tog din tid och läste sprid gärna min blogg till nån du tror kan vara intresserad. ​💜

Likes

Comments

Tänkte ta upp kändisar som utesluter kött/animaliska produkter och anledningarna varför. Cred till www.rawness.se samt aftonbladet och Listor.se


1.

Ellen DeGeneres :

Ellen från "The Ellen Show" valde att bli vegan efter böcker om veganism, hon sa med egna ord " I do it because I love animals and I saw the reality and I couldn't do it anymore " och hon och hennes fru ska i framtiden öppna en veganrestaurang! Älskar henne.


2.

Usher :

Sångaren Usher bestämde sig för att bli vegan efter att hans pappa gått bort i en hjärtattack.


3.

Lea Michele :

Skådespelerskan som är känd ifrån bl.a. Glee och Scream queens blev vegan efter att ha läst boken "Skinny Bitch" och arbetar numera med PETA för djurens rätt!

4.

Adam Tensta:

Rapparen Adam Tensta ville börja äta mer grönsaker och de slutade med att han uteslöt köttet.


5.

Leonardo Da Vinci :

Känd som konstnär och vetenskapsman ska enligt forskning varit vegetarian och ska ha sagt " De kommer en tid då människor som jag kommer att betrakta mord på djur på samma sätt som en betraktar mord på människor idag"Tack för att ni läste! 

Sprid gärna vidare min blogg det betyder mycket! Gilla för en del 2! 


Likes

Comments

what's up? Idag tänkte jag göra (och svara tihi) en egen tag!

Den handlar kort och gott om Djur och livsstilar osv, äsch ni kommer förstå om ni fortsätter läsa!


Fråga 1.

Är du vegan/vegetarian/ annat och varför?

Jag är pescetarian rättare sagt men äter mest en lakto-ovo vegetarian kost!

För flera anledningar, absolut främst och viktigaste anledningen är för de älskade djuren och sen också naturen och min hälsa.

Fråga 2.

Vad är ditt favorit djur? Och varför?

Mitt favorit djur är trots att jag verkligen älskar typ alla djur, katter. Jag har katter och de ligger nog närmast mitt hjärta. De är sassy, självständiga men samtidigt så sällskapliga, omtänksamma och mysiga (sen har alla djur olika personligheter och det beror ju på individen inte att de är just em. djur art)

Fråga 3.

Vad innebär det att vara en djur vän, är du det?

Att vara en djurvän är då du är mån om djurens välmående och du lever så djurvänligt och skadefritt som möjligt (undviker animaliska produkter) och du älskar de och vill deras bästa och kämpar för deras rättigheter. Det är en äkta djurvän för mig.

Jag vill vara en stor djurvän och det skulle jag gärna vilja kalla mig! Jag älskar verkligen djur och brinner för deras rättigheter.

Fråga 4.

Minst favorit djur? Varför?

Har faktiskt inget. Eller om ni anser att insekter som fästingar och myggor är djur så !

Fråga 5.

Sötaste kändis "husdjuret" ?

Oj.. Måste nog vara typ alla Ariana's söta hundar och Helen torsgårdens getter är så söta vill bara mysa med dom haha!


Gör gärna den här!


Tack.

Likes

Comments

När jag säger att jag vill bli vegan så säger ofta de runt omkring mig att "veganer är så extrema" 

Hur kan de egentligen anses vara extremt att leva så djurvänligt som vanligt? Jag förstår inte. Det är snarare djurindustrierna som är extrema, behandlar levande varelser som skräp, en produkt. 

Jag mår så otroligt dåligt av att tänka på hur många djur som dagligen blir dödade för att folk så få avnjuta en köttbit i 3 min. 

För mig går det inte ihop med att veganer skulle vara extrema. Hur kan de vara extremt att avstå från ett dödat djur? För även om du kanske inte personligen slaktar djuret så betalar du för att slakta djuret - du stödjer slakt. Det är djurplågeri. 

Jag förstår att vissa blir chockade av att Veganism känns så himla nytt och de har fördomar som att "man får inte tillräckligt med protein" eller "tänk om du får näringsbrist" eller "vad ska du laga för mat?" 

Det är för att du måste våga ta reda på mer om veganism innan du dömer det och tror på alla "myter". 

Ja du väljer själv att äta kött eller inte, fast snälla kan du åtminstone öppna ögonen lite? Du kan göra skillnad. 


Likes

Comments