View tracker

Betygsstress, Press, Skönhetshets, ångest mm. är lite vad jag kopplar skolan till.

Idag gör jag ett undantag från djurrättigheter och berättar lite om min situation i skolan, hur mår jag, vad känner jag, varför känner jag så och vad borde förändras?

När jag ska gå upp på morgonen till skolan brukar jag nästan önska ibland att jag inte mår fysiskt bra - för att jag egentligen kanske inte mår psykiskt bra. Jag presterar bra i skolan, kanske skulle kunna anses som en liten pluggis (egentligen är jag sista minuten plugg väldigt ofta) fast jag är ändå mån om mina betyg och har visioner om min närframtid, alltså att jag ska kunna ha valmöjligheter inför gymnasium. Vårt system idag är dock väldigt stressande, du kan göra en inlämningsuppgift där du kanske får i prickat A på majoriteten men att du kanske missat några kriterier på E - nivån och hamnar typ på ett D.

Jag känner att det är väldigt svårt att nå upp till A-nivån och i vissa ämnen är näst intill omöjligt. Jag känner att fokuset ligger på betyg - inte själva lärandet. Egentligen borde inte betyg vara aktuellt utan att man lär sig utifrån sina egna förutsättningar.

Även känner jag skönhets hets. Även om min skola känns relativt öppen, blir den såklart påverkad av skönhets hets.

Jag är missnöjd varje gång jag tittar mig i spegeln, jag vet inte hur många gånger jag har sett ner på mig själv, jämfört mig med alla andra i skolan och känt mig värdelös och önskat att vara vem som helst förutom jag. Jag har undvikit dans lektioner för att jag har så låg självkänsla och hatar min kropp. Jag har tagit med smink till skolan, låst in mig på toan och försökt korrigera mitt redan fula smink. Jag har till och med tänkt köpa smink och nya kläder för att jag tror att det är nyckeln till självförtroende och dämpande av min ångest. Jag har till och med haft tankar i framtiden på plastik kirurgi bara för att jag jämför mig och känner mig så himla ful och värdelös.


Nej, det sorgliga är att jag vet att många känner igen sig. Och till alla er som känner igen er, ni är inte ensamma! Jag kan inte föregå med ett gott exempel till er och säga att "alla är vackra som dom är" då jag själv hatar mitt utseende.
Jag vill bara att ni ska veta att - ni är inte ensamma och du kan förändra så mycket med ditt tankesätt.


Tack för att du läste. ♡

Likes

Comments

Hej alla vänner. Den 8 November föll tårar från min kind då det var klart att Trump vann. Jag finner inte ord för hur förkrossad jag är. Vi har gått tillbaka 100 år i tiden och vi har fått en sexistisk, homofobisk, rasistisk osv. President för ett land som har det mest inflytelse på världen. Redan har detta resulterat i att T.ex mobbning i amerikanska skolor blivit mer aktuellt än någonsin (Läs mer om detta på www.frida.se) Detta är fruktansvärt. Hur kan man rösta på nån ville inkludera alla och göra det bra för alla i ett land? Hur kan man rösta på någon vars största mål är att bygga en mur och separera människor? Som vill förbjuda kärlek? Som säger att globala uppvärmingen är ett skämt? Som skryter om hur han flertal gånger trakasserat kvinnor och som uppmuntrar kvinnoförtryck. Jag är äcklad. Vill även tipsa om att läsa Bianca ingrosso blogg! 

Likes

Comments

Sanningen i bilder.
Bilder tagna ifrån www.djurfabriken.se


Äggfabriken

Det är väldigt trångt och det ser ut att vara ca 40 höns som trängs i en bur med bara några centimeters utrymme.

Flera fåglar dör.

Bilden nedanför är en bild av "frigående" höns.

Egentligen lägger en höna 15 ägg/år

I industrin lägger hönor 330/år

Här slaktas 100 000 kycklingar genom att de gasas ihjäl av koldioxid.

Likes

Comments

Hej alla fina djurvänner! Ett ämne som berör mig väldigt mycket är djurens rättigheter, eftersom de ej "pratar" så har vi ett ansvar att föra deras talan. Vi måste få ett stopp på deras lidande. Sluta luta dig tillbaka och blunda inför sanningen, det är tyvärr så här denna värld ser ut. Ca 100 000 djur slaktas varenda dag och under deras livslång får vissa knappt se en strimla ljus. Den största skillnaden du kan göra är att utnyttja din makt som konsument, stöd inte något du inte kan stå för! Det finns så många fler proteinkällor och så mycket att ta del av med vegetarism!

Jag vill bara upplysa er om att ni har ett val. Det finns andra sätt! Innan du lyder fördomar om veganism/vegetarism så kolla upp fakta och även kolla in djurfabriken.se då sanningen kommit fram. Det finns tyvärr inga gröna stora hagar och lyckliga djur , spelar ingen roll on det är ekologiskt för så ser det inte ut. En kompis till mig sa att kossor i industrin oftast dog av ålderdom, det är inte sant.
Kossor som är hanar anses inte produktiva så det slaktas så tidigt som 18 månader. Vet ni hur länge det är? 2,7 år.

Om du är en djurvän så är väl det inte rimligt att stödja en sådan industri som tydligt dödar och plågar djur, eller är kossor , grisar, lamm osv inte lika mycket värda som andra djur? Varför då?

Tack för att du läste.

Källa : DjurensRätt ♡

Likes

Comments

​Förlåt för dålig uppdatering, så mycket just nu och så skönt med fredag! Osmart nog har jag 1%.. Vi får se hur länge det håller. 


Dagens inlägg kommer jag prata om hur jag gör vanliga "alla gillar" rätter som t.ex tacos. 


Tacos 🌮🌯

•SoyaFärs - Jag brukar använda Soya färs funkar även med quorn färs fast min favvo är soja, som jag tillagar som vanligt med taco krydda. Smakar jätte gott! 

• Morötter - Annars går det att krydda upp rivna morötter med tacokrydda! 


Sushi 🍣

• California Rolls - California rolls är mina favoriter och när jag kör vegetariskt brukar jag ofta bara ta bort crabfish om inte det vegetariska alternativet är lockande. 

Lasagne 🍝

• Ersätt köttfärs med soja färs och lägg till röda linser så gott! 

• Finns även ett alternativ utan sojafärs som är med bara linser, funkar lika bra ! 

Köttbullar 

• Vego Bollar - Dessa vegetariska bollar från hälsans kök  är så goda och funkar till bl.a. mos eller lite mer godare med quinoa och en kall sås ! 

Tack för att ni läst! Gilla om ni gillade idèn, kommentera också - älskar feedback! 
Likes

Comments

View tracker

Hej alla djurvänner! Här kommer en annan uppdaterad lista med smink och hudvårds produkter.

Källor :

crueltyfreekitty.com & eleven.se

♡ Anastasia Beverly Hills


♡ Too Faced

♡ Nyx Cosmetics

♡ Urtekram

♡ Burt's Bees
♡ Wet N Wild

♡ 100% Pure

♡ Be Coyote

​|| Gilla för en del 2 med hudvårds produkter ||

Likes

Comments

Kale (på svenska grönkål) är en grönsak, bokstavligen en grön-sak, okej sämst humor. Grönkål innehåller protein, massa vitaminer som Vitamin A,D, B-6, kalcium, järn och magnesium. Jag har själv provat att göra dessa veganska, nyttiga kalechips eller grönkålschips och de är så krispiga och goda och enkla!


Ingredienser ;

• Grönkål

• Himalaya salt

• Oliv olja


1. Sätt på ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper

2. Skär grönkålen i lagom stora ätbara bitar.

3. Lägg upp grönkålen på plåten och ringla oliv olja

4. Sprinkla salt

5. Ungefär 10-15 min i ugn tills kanterna har blivit brunaktiga fast inte brända.📷 : 

Likes

Comments

Hej alla djurvänner! Kunde inte vara kreativ och hitta på en bra sammanfattande rubrik så ja.. Rubriken kan missleda så snälla läs klart ok ok? Tack. 


Vart jag än kollar ser jag bara promote av kött, kött, kött, kött.  I reklamer, filmer, bilder överallt. Det är sällan jag ser promotion för vegetariska rätter. Samhället visar bara upp att kött är normen.. De flesta människorna har ingen kunskap om vegetarism/veganism whatsoever fast är det ens så konstigt med ett samhälle som nästan alltid visar upp kött. Det är sorgligt, det finns så mycket fördomar om vegetarism och veganism som uppstår i brist på kunskap. Det är därför jag är så glad att veganismen/vegetarianen börjar ta mer och mer plats. Det tror jag på att utbilda folk mer ! Berätta om veganism/vegetarism, lära folk att äta kött inte är hållbart, lära folk att du får i dig allting, lära folk att du stödjer en industri som mördar djur dagligen i hemska förhållanden, lära folk att det vegetariska köket har så mycket att bjuda på, lära folk att leva djurvänligare. Det är därför jag startade denna blogg. 

För att sprida och på mitt sätt kunna påverka och ge människor verktyg till veganism och vegetarism alltså kanske få mer kunskap motbevisa fördomar och börja vägen till ett nytt djurvänligt liv! 


Likes

Comments

Hej alla djurvänner! Eftersom mina inlägg om mina favorit mat produkter och sånt verkar vara uppskattat så tänker jag att vi kör ytligare en till fast mest inriktad på godsaker.

1. Renée Voltaire Ginger Chew Peanut är veganskt och otroligt gott. Lite starkt med ingefära​ fast inte alls så att du dör haha, perfekt för att lindra sötsug.


2. Chia frön! Innehåller massa bra saker t.ex omega-3. Du kan göra chiagröt, blanda i smoothie eller använda som strössel på din nicecream.


3. Renèe Voltaire hallon & & blåbär i choklad är så gott enligt mig, det är liksom "pluppar" med vit choklad som smakar blåbär och hallon.

4. Är GALEN i Holly & Dan's vegan glass, den här choklad vs jordnötssmör vinner nog 1:a plats fast de har fler goda smaker! Helt veganskt


5. Torkad mango, låter skit konstigt fast det är såå gott faktiskt. Dämpar sötsuget perfekt och är liksom lite segt fast ändå hårt, du måste smaka för att fatta haha. Tack för att du läste


Likes

Comments

Hej alla djurvänner!

Det är så konstigt hur "samhället" alltså i t.ex media, reklam, restauranger osv. ofta ger oss en så positiv inställning till kött när vi i själva fallet borde minska kött konsumtionen.

Det är så fel att Arla kallar sin mjölk för en "naturlig sportdryck" då detta inte är en naturlig process alls och de visar upp en fel bild av mjölk industrin (bakom reklamen gå in på WWW.djurfabriken.se )

Även att barn ofta inte får veta varifrån deras mat kommer, om det nu är så hemskt varför äter vi det då liksom om vi gömmer undan sanningen?

Det blir så konstigt när t.ex en barnfamilj går och kollar på grisar och så säger de "kom nu så går vi och äter korv" .

Därför tycker jag att det ska finnas mer information om veganism/vegetarism/pesceterianism osv för det finns andra vägar att ta.

Varför äta något som varken gynnar djuren, naturen eller oss själva gott? Kanske en avnjutit i 3 min? Är det värt det?


Tack för att du läste.


​📸 - www.thecowsancutary.org

Likes

Comments