Klockan ringde kl 0510 då flygbussen avgick kl 0600. Det innebar en kort natt då vi efter middagen tog en liten barrunda.

Flygresan mot Okinawa gick bra, en tur på ca tre timmar. Okinawa ligger 40 mil utanför sydspetsen på Kyushu (den sydligaste delen av fastlandet)

Från flygplatsen på Okinawa in till centrala delarna åkte vi monorail, en skön känsla att åka ovanför marken

Här väntade några timmar på huvudön innan båten mot lilla ön Zamami där vi skulle bo. Vi hade hittat ett riktigt bra sushiställe för lunch, tyvärr var det fullt. Vi hittade ett riktigt bra "steakhouse" man fick köttbiten på en het sten så man själv kunde välja hur stekt köttet skulle vara, fantastiskt gott!

Väl framme på Zamami hamnade vi på ett underbart litet ryokan (traditionellt värdshus) vid namn Yadokari.

Nästa dag bjöd på värme och sol. Det blev några bad och vi lånade även cyklar för att ta oss fram på ön, riktigt bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Första dagen i Tokyo bjöd på varmt och på kvällen regnigt väder. Lyckades hålla oss vakna ända till 24 på kvällen för att försöka hamna i fas med klockan. Vi hängde rätt mycket runt Shibuya för att avsluta med middag och barbesök i Ikebukuro där vi bor.

Andra dagen började med en rejäl sovmorgon, vädret var perfekt strax över 20 grader och sol. Vi tog oss söderut. Första stoppet blev en skivbutik där övriga i sällskapet frossade i vinyl.

Vi tog oss till 3331, en gammal skola som gjorts om till design/art-område, tyvärr mitt emellan två utställningar

Likes

Comments

Ännu en varm dag i Hong Kong (+30 grader)...vad passar inte bättre än ett besök på en Apple Store?

Likes

Comments