Efter en skön(!) flygresa med några timmars sömn så landade vi vid 9-tiden på morgonen i Tokyo. Vi tog tåget mot Ikebukuro till vårt hotell som visade sig vara riktigt bra. I hissen spelades jazz, samma låtar kunde även avnjutas på rummet om man ville (det fanns högtalare i taket på rummet och en volymkontroll på väggen...)

På kvällen åkte vi in till Harajuku för middag på Kaffir lime, en av de bättre Thai-restaurangerna jag ätit på. Tips!

Jetlaggen gjorde det svårt att sova så dag två började rätt segt... vi hade bestämt träff med våra japanska vänner i Toranomon hills, en skyskrapa med restauranger mm

Ett lugnt område där det bl a fanns ett litet tempel inklämt bland alla nya byggnader

Sedan åkte vi vidare till Nakano där vi lyckades hitta samma yakitori-ställe där Marko fotat en av sina bilder han haft med i sin Japanutställning. Kul att käka här! (fantastiska yakitorispett)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Klockan ringde kl 0510 då flygbussen avgick kl 0600. Det innebar en kort natt då vi efter middagen tog en liten barrunda.

Flygresan mot Okinawa gick bra, en tur på ca tre timmar. Okinawa ligger 40 mil utanför sydspetsen på Kyushu (den sydligaste delen av fastlandet)

Från flygplatsen på Okinawa in till centrala delarna åkte vi monorail, en skön känsla att åka ovanför marken

Här väntade några timmar på huvudön innan båten mot lilla ön Zamami där vi skulle bo. Vi hade hittat ett riktigt bra sushiställe för lunch, tyvärr var det fullt. Vi hittade ett riktigt bra "steakhouse" man fick köttbiten på en het sten så man själv kunde välja hur stekt köttet skulle vara, fantastiskt gott!

Väl framme på Zamami hamnade vi på ett underbart litet ryokan (traditionellt värdshus) vid namn Yadokari.

Nästa dag bjöd på värme och sol. Det blev några bad och vi lånade även cyklar för att ta oss fram på ön, riktigt bra dag!

Likes

Comments

Första dagen i Tokyo bjöd på varmt och på kvällen regnigt väder. Lyckades hålla oss vakna ända till 24 på kvällen för att försöka hamna i fas med klockan. Vi hängde rätt mycket runt Shibuya för att avsluta med middag och barbesök i Ikebukuro där vi bor.

Andra dagen började med en rejäl sovmorgon, vädret var perfekt strax över 20 grader och sol. Vi tog oss söderut. Första stoppet blev en skivbutik där övriga i sällskapet frossade i vinyl.

Vi tog oss till 3331, en gammal skola som gjorts om till design/art-område, tyvärr mitt emellan två utställningar

Likes

Comments