E. Skorri frá Blönduósi U. Gia fra M.Elis Född 2013. Kön: Sto

Mitt mål med projektet, som kommer att hålla på under 6 veckor, är att rida in Máney eller åtminstone kommia en god bit på vägen och se till att hon är väl förberedd för nästa steg i utbildningen. Tidigare har Máney gått i flock på en ö i Norge. Hon har regelbundet fått hovarna verkade och är van vid att stå i box samt att bli hanterad av människor. Som tvååring var hon med om en olycka som resulterade i sårskador på båda framknäna. Såren läkte bra och idag kan man inte just se några spår efter händelsen.

Exteriört har hon inga större avvikelser vilket ger en bra grund för att hon kommer att hålla länge och ha det hyfsat lätt för sig. När vi kollade på henne i rörelse såg hon lätt ut och hade inga större problem. Hon visade tecken för alla gångarter.

Hullet ser bra ut! Hon behöver och ska inte gå ner i vikt. Det hade däremot inte gjort någonting om hon går upp lite. Máney är däremot muskelfattig och hon visar tecken på att hon kan haft lite brist på protein. T.ex. så är ryggen lite takformad, hon är muskelfattig, trång i bogen och matt i pälsen. Hon har de senaste veckorna stått på lösdrift med fri tillgång på hö. Höet som flocken har haft har inte haft så mycket protein som de behöver, men de håller nu på med att göra ett foderbyte till en hö med bra balans mellan protein och energi som tillfredsställer deras behov mycket bättre än de gamla. Hon kommer att fortsätta med att gå på fri tillgång så länge som möjligt. På grund av bytet så har hon lite lätt diaré nu.

När hon kom till Dille hade hon mycket lera på magen och på framförallt bakbenen. Det är någonting som jag måste få bort framförallt eftersom att det inte går att spänna en sadelgjord utan på den. Sedan kan så mycket lera på en häst orsaka obehag i form av bland annat luggningar och försämrad värmehållning.

Jag är väldigt förväntansfull för detta projekt och tycker att det kommer att bli väldigt kul!

Här är några bilder på hur Máney väljer att stå nu i början av projektet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments