För första gången i mitt liv (som jag själv vet om) så har  jag mest troligen en Uvi ovanpå sjukskrivningen.

Det gör så ont när jag kissar, eller ska få ut det sista. Jösses vad det känns och svider. Efteråt känns det som jag är kissnödig igen men går efter en stund igen så får jag ut allt från blåsan.

Annars har jag inga direkt besvär av den. Ska dricka mycket vatten samt tranbärsjuice för det brukar gå över av sig själv inom en vecka. Kvarstår besvären behöver man behandla med penicillin. Så hoppas slippa det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Det jag länge HAR varit rädd och orolig för besannades idag när jag fick min dom hos läkaren. Jag är just nu sjukskriven! Det absolut sista som jag ville bli. Jag har gjort allt för att inte hamna där. Kanske det jag har gjort fel? Att jag inte har lyssnat ordentligt på kroppen från början, så det har gått så här långt.

Det har varit stor påfrestning inom arbetet men även på hemmaplan och med extremt lite sömn + mycket stress så har jag blivit Hjärntrött (eller i läkarnas talan, depression) och är så förbaskat trött i kroppen och slut i huvudet. Jag personligen känner inte mig direkt deprimerad men det kanske är ett större ord för att vara slutkörd!?

Kommer nu att bli medicinerad (samma som jag tagit förr) och den ska hjälpa mig att "känna mig bättre" men framförallt kan den rätta till sömnen om kroppen får en chans att komma till ro. Skulle jag däremot känna mig deprimerad eller den förvärrar mig så får jag sluta medicinen direkt. Så vi får se hur fortsättningen blir.

Just nu känner jag att jag hade velat komma tillbaka till jobbet, men kroppen protesterar något så oerhört mycket. Den säger STOPP!!!

Ovanpå det hela har jag mest troligen en Urinvägsinfektion (kommer inte behandla med penicillin) för det är dricka mycket så går det bort av sig själv.

Likes

Comments


Det är helt sinnes vad tiden springer iväg snabbt. Nästa vecka börjar jag på utbildningen 👍 känns som att jag nyss fick beskedet att jag blivit antagen. Ser verkligen framemot detta, jag har dessutom planer inför kommande två år. Känns så oerhört roligt.

Men nu är det viktiga att få rätt på sömnen så jag slipper vara slutkörd. Och kommer även dra ner på min flyttid så jag kommer inte jobba exakt lika mycket 👍 väldigt skönt!


Likes

Comments


Mamman säger "åh så skönt" medan sonen tycker det är trist.

Idag är ju absolut den sista dagen då man kan använda det där sommarkortet. Och det berättade jag för sonen i söndags när vi åkte tåget. Det enda han tjatat om idag. Att kortet inte kan användas efter imorgon och då blir det bil igen. Klok grabb!

Jag tycker det ska bli skönt att inte ha anledning att åka tåg och buss. Ja, jag har blivit lite bekväm med att ha egen bil. Men ingenting jag ångrar en enda sekund. Så värt till varje pris. Människor är ibland inte kloka på tågen så att sitta i sin egen lilla bubbla och köra duger jättebra för mig.

Sonen däremot är mer ledsen för att han inte får åka lika mycket buss och tåg. Men har sagt att minst en gång i månaden så ska vi göra en utflykt där vi kommer åka iväg med tåg. Buss kan han fortfarande åka ibland det med.

Så nu är det över med sommarkortet för denna gång. Det har inte använts så som planen såg ut men sonen har ju inte varit så jättemycket hos mig under sommaren. Nåja, allt blir bra ändå :)

Han är så glad och stolt över att ha sitt sommarkort, så han somnade med det i handen. Nu kan han leka med det och så stolt över att fått blippa kortet. Stor kille nu ju (det säger han själv)

Likes

Comments

Nu kommer ett väldigt öppet och ärligt inlägg! Och kanske lite långt men det är hur läget är just nu!

Vart börjar jag liksom!? Jag vet inte det. Det finns så mycket att säga, men det går ändå inte att sätta ord på det hela. Mentalt har jag lyckats bygga upp en rätt så stabil tillvaro. Jag känner mig tillfredsställd med livet och jag kan känna mig glad men framförallt lycklig. Jag må ha mina dagar då allt känns skit, jag vill bort eller det bara brister för mig. Men det har en bakgrund för det, som kommer öppnas upp längre fram.

Nåja, tillbaka till själva inlägget. Jag har kommit till en punkt då jag är slutkörd, jag är trött. Inte den trötthet man känner när man behöver sova utan verkligen TRÖTT. Hjärnan funkar inte riktigt som den ska, samt kroppen har minimal energi. Jag har sedan år tillbaka lidit av sömnbrist, sovit kanske 4-5 timmar om nätterna. Kan inte vila mitt på dagen då jag är alldeles för rastlös. Att bara vara hemma för "att vila" är för mig en omöjlighet då jag måste vara igång hela tiden annars klättrar jag på väggarna. Minuterna, timmarna då jag kan sitta ner är när energin är helt slut.

Här vädjar jag till närstående, vänner, kollegor, läsare och andra att se skillnaden. Jag är trött och slutkörd men jag mår inte psykiskt dåligt, faktiskt inte utan tvärtom numera. Jag känner inte mig nedstämd längre. Jag känner mig bara slut på energi. Och det är för jag har den sömnbrist jag har. Jag sover lite och jobbar mycket. Det händer mycket i livet, många möten, samtal. Jag måste börja försöka fokusera ännu mer på sakerna som får mig att må bra och vara glad. Stressa mindre och inte ta mer extra på jobb.

Att jag går i samtal hos psykolog är för att få hjälp med en viss sak (som jag inte pratar öppet om här än) samt för att stärka min mammaroll ännu mer. För att hjälpa mig framåt som mamma, inte känna mig misslyckad som mamma. Så jag går inte till psykolog för dåligt mående.

Känns som jag måste försvara mig hela tiden, ständigt gång på gång. Men jag ska inte behöva. För jag må ha låtit negativ och skrivit som om jag mår dåligt i bloggen (ber om ursäkt för det) men allt resulterar i att jag är trött. Jag vill undvika sjukskrivning till alla möjliga pris.

Förr mådde jag psykiskt dåligt - detta är en helt annan sak. Går inte ens att jämföra. Mitt liv har förändrats på bara två månader. Och det är jag så tacksam för. Detta är fysiskt mående - inte psykiskt - se skillnaden!

Önskar mest av allt att jag kunde få sova lite mer, komma ikapp med sömnen och få mer ork och energi. Att det jag gör inte ska kännas utmattande. Och det är mitt mål jag strävar efter. Och det är därför jag inte kan jobba just nu. Jag är inte sjuk - jag orkar bara inte! Det är just nu för krävande för den lilla energi jag har. Jag försöker återhämta mig så gott jag kan. För samvetet är redan dåligt att jag inte kan jobba just nu. Ska till vårdcentralen i veckan så får jag se vad de säger!

Nej detta är inget tyck-synd-om-mig inlägg för jag vill inte ha sympatier. Jag ville bara ge er en uppdatering om hur jag mår just nu. Väldigt bra - men TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT i hela kroppen från topp till tå.

Likes

Comments

Godmorgon 🌸

Är än lite seg och slö och väldigt trött i kroppen men idag taggar jag för en spännande föreläsning 👍 idag och imorgon blir det att lyssna och ta in nya kunskaper 👍

Tycker föreläsningar kan vara spännande och givande många gånger. Så hoppas denna också är det.

Mest spännande för mig är att den är på engelska 🙈 haha!

Får hoppas kroppen orkar hela dagen lång! Håll tummarna ✊

Likes

Comments

Jag säger inte för mycket än för det kan snabbt vända igen. Just nu är jag feberfri och har varit sen typ 02 inatt. Då visade tempen 🤒 röd. Sen jag vakna har den varit grön 👍 gott tecken. Men tar det ändå försiktigt. Har varit inne hela dagen.

Ska ut sen för jag ska hämta hem sonen ❤ saknar honom!

Så ska han få åka tåget för sen slutar sommarkortet på tisdag och då blir det bilen igen ☺ denna mamman gillar starkt för jag är trött på tåget. Ibland är ju människor inte riktigt kloka!

Vad gör ni idag!?

Likes

Comments

Förlåt att det ekat lite tomt här inne men det har sin anledning.

Jag slogs ner av feber 🤒 och trötthet. Kroppen har sagt ifrån att det har varit lite mycket på kort tid och alldeles för lite sömn 😴

Så denna helgen är jag hemma. Har vilat en hel del. Varit ute för att få frisk luft och det gjorde mig gott och nu under kvällen slog febern till igen så jag ligger och slappar i soffan just nu.

Imorgon blir också en dag där jag ska försöka vila. Och sedan hämta hem sonen igen. Smärtstillande är ett måste så går det nog bra.

Likes

Comments