Länkbyte

Hej på er!

Jag heter Jenny och bloggar på @Jennysvardag här på nouw. Jag skriver mycket om min son Loui och vardagen som ensamstående småbarnsmamma. Med andra ord så blir det väldigt mycket om Louis sömn och allt som tillhör småbarnslivet. Hoppas att ni vill titta in hos mig :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Isac

🤣 ”Mamma, vad betyder den?

🤣 ”Vad står där?”

Massor med frågor om alla möjliga skyltar och texter. Väldigt nyfiken och intresserad av vad allt betyder. Och sedan upprepar han det jag nyss berättat 😂

Och dessa fantastiska rollekar, hur han berättar, hur han pratar när han leker. Det är oroligt ibland. Vissa ord är än svåra att tolka men meningarna han gör, han vet hur han ska prata även om orden inte alltid är tydliga!

Jag tycker också det är roligt att han visar sådant stort intresse för att lära sig och utvecklas. För ibland hänger inte denna mamman med alls 😂

Likes

Comments

Min vardag

Helgen är över och idag påbörjades en ny vecka 🌸

I fredags var det godisdejt 🍬 med väninnan och sedan mys hemma med sonen ☺️ fick även hjälp av brodern med att få igång nya bredbandet 👍
Sonen åkte hem till sin pappa på kvällen.

Lördagen bestod av JOBB och då menar jag jobb hela dagen, från morgon till kväll närmre bestämt. Ja det blir ju det när man jobba 7-19😱
Körde mot Malmö för att sova hos mamma. Fick en trevlig pratstund och det kändes bra.

Söndagen bestod av att umgås med mamma på förmiddagen, sedan bege oss iväg för dop av ena systerns son 🙂 fint dop med god mat efteråt 🥗🍞🥒🍰🍪 sedan umgås med mamma en stund.

Kvällen avslutades med att pojkvännen bjöd ut mig på en liten middagsdejt ❤️ jag är inte den som äter ute mycket men där går jag gärna dit igen, så mysigt 😘 fortsatte kvällen med film hemma hos honom innan jag körde hem!

Likes

Comments

Diskussionsämne

Överallt debatteras det, överallt skrivs det om hur bra bröstmjölken är. Hur viktigt det är att amma. Men de som skriver, tänker de någonsin på de som inte har mjölk i brösten, som inte har mättande mjölk eller vars barn inte vill ta tutten!? Det är så mycket fokus kring amning. Absolut, inget fel med det.

Tycker bara att flaskmatning bör uppmärksammas lika mycket det med. Att det inte är skamligt eller fel att välja flaskan istället för amning. Jag är tacksam att det finns ersättning, för när sonen vägrade tutten vissa dagar så tog han flaskan.

Såg en diskussion kring detta på facebook och ville uppmärksamma att även flaskmatning är okej. Ingen ska anses sämre för att den inte kan amma sitt barn.

Jag fann det lika mysigt att amma som att flaskmata och även pappan kunde få det bandet till barnet kring matningen.

Likes

Comments

Isac , Mammarollen

Jag är nog en av de trögaste som vandrar på denna jord. När jag först fick korten i en goodiebag på bloggträffen i våras så hade jag ingen susning vad korten hade för syfte.

Jag såg djuren, jag såg inte helheten. Det tar lite längre tid för mig ibland. Förstod sedan vad de pedagogiska korten innebär. För kollar man noga så ser man ju 😝

Testat korten tillsammans med sonen och i den ordning vi vill följa rutinerna (inte exakt densamma som på bilden) och han tyckte det var roligt. För han ville göra samma saker som djuren gör.

Nu tänker jag ut ett bra system att ha de uppe på just hemma hos oss och det som kommer funka bäst för oss.

Gillar verkligen dessa korten 👍

Likes

Comments

Mitt innersta

Ibland kan jag sakna någon som spontant kommer över på en fika, som frågar om att ses eller hör om jag behöver hjälp med något. Ibland kan jag sakna det.

Jag har inga krav på andra, kommer inte heller ha det men jag är själv en person som skulle kunna tänkas göra något sådant för någon annan.

Ibland är faktiskt även det spontana väldigt uppskattat.

Så saknar att ha någon sådan 😘

Vem vet, vem vet, kanske dyker den upp.

Likes

Comments

Tipsar

Glöm inte bort att uppdatera er med jämna mellanrum angående HLR. En kunskap som är viktig att alla människor bär med sig.

Att fräscha upp minnet är aldrig fel.

Jag tror att det snart är dags för mig att göra HLR på nytt, eller minns jag så fel kanske. Oavsett så är det bra för man vet aldrig när man kan tänkas behöva använda det i verkliga livet.

Kan alltid uppdatera mig på Mini Anne som jag fick med mig från när jag gick i skolan. Den funkar bra än idag.

Likes

Comments

Min vardag

Godkväll kära läsare!
Nej jag har inte kommit i säng riktigt än. Har legat och kollat på film nerbäddad i soffan. Blåsten utanför väsnas en massa. Det är ju så öppet här omkring.

Ibland behövs det sådana kvällar. Då man gör absolut ingenting. Utan bara slappar och kopplar av. Eller försöker. Just en sådan kväll behövdes och sonen somnade snabbt kring nattningen idag. Trött kille om kvällarna med fullt ös om dagarna. Mycket som händer. Och mycket utveckling.

Kommer en liten uppdatering inom kort om vad som sker i livet just nu.

Likes

Comments

Min vardag

Åh så oerhört skönt att nu kunna andas ut. Tack vare min fina och fantastiska älskling så gick min pärla igenom utan några problem 😘 och det är en stor lättnad. Han kollade igenom allt med bilen innan, fixade även nya bromsklossar till mig och jag är tacksam jag har en sådan fin kille som kan mecka med bilar 😍 jag har även fått på mina vinterdäck så nu är jag redo för kalla hösten och vinterkylan.

Älskar verkligen den bilen. Tänk att hjärtat mitt fann en bil som uppfyllde alla de krav jag hade. Den är oerhört ekonomisk för min budget, samt håller måttet och kör som smort :) den är väldigt bra och enkel som "nybörjarbil" så att säga! Och trots för att vara liten så är den väldigt rymlig, det vet jag med egna ögon :)

Likes

Comments