Tog en bild på två av böckerna jag köpte på Bokmässan, men vi ska bara prata lite snabbt om den översta.

Läs den!
Så himla mysig! Även om slutet var lite väl öppet för min del, och att kapitlen var korta och inte så ingående så var det en mysig bok att lägga sig med på kvällskvisten.

Är också lite irriterad på huvudpersonens agerande och inställning och varför kommer jag bara med dåliga ord här? Boken var jättebra! Jag blev glad och ledsen och inspirerad och allt. Heja!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jobbar inatt. Ingenting jag vanligtvis gör men hoppar in lite. Till jobbet har jag med mig ett gäng böcker. Typ fyra stycken. Två av dem är dessa. Den vänstra, Jag ringer mina bröder, läste jag ut direkt. Har tyvärr otroligt svårt författarens sätt att skriva, det flyter inte alls på för mig och jag blir nästan irriterad över att aldrig få igång flowet. Lite tråkigt att känna så när nästa bok i Bokklubben är Montecore, av samma författare.

Har precis börjat på Linjen, av Elise Karlsson. En kompis läste den i sin bokklubb så blev lite sugen.

Just nu är det dock tillfällig bokpaus, jag tittar på Mysteriet på Greveholm och längtar till julen istället.

Likes

Comments

Dagens, och gårdagens, bok! Som bokmellanlägg har jag ett visitkort till en magisk restaurang i Warszawa.

Likes

Comments

Läser så det knakar nu. Det är det bästa med hösten. Jag hittar lugnet, läser mer och myser mer. Älskar.

Just nu är det alla på en gång. Sjunde boken i Carin Gerhardsens serie om Hammarbypolisen. Fastnar sällan i deckarserier, men denna är så bra. Inte alls lika tråkig som många andra.

Jag tog även med mig The Shining till jobbet inatt. Otroligt dumt. Läsa skräck när man jobbar natt - ingen bra idé.

Först ut är dock en bok om olika perspektiv inom organisation och ledarskap. Har höga mål på alla plan just nu, och hösten är som en nystart för mig. Början på varje årstid är likadan, blir så peppad på förändring, förnyelse och ta tag i saker som glömts bort. Nu kör vi.

Likes

Comments

Vilken fantastisk bok! Eller förjävlig, om jag ska vara helt ärligt. Usch! Språket får mig att förstå allt, känna allt som Alex känner och det är som att jag är i samma rum. Jättefint skrivet, så himla Alex Schulman-skt. Längtar till nästa bok. Och nästa igen.

Likes

Comments

Det här. Det här är fantastiskt! Bokmässan här i Göteborg. Min första gång där, i år kände jag att jag verkligen ville gå och dessa fem böckerna är anledningarna till varför.

Så härliga, fantastiska, inspirerande människor. Ska gråta och mysa, laga mat och njuta.

Fått böckerna signerade av författaren också, är så otroligt glad att jag fick en sekund med dessa alldeles vanliga men ändå så ovanliga människorna.
Siri, Flora och Sandra är tre kvinnor som får mig att komma ut ur mitt skal. De får mig att förstå att livet kan vara rätt härligt, samtidigt som det är jobbigt. Som alla lagar mycket mat, jag älskar mat. Älskar matlagning, att äta med vänner, att duka upp fint och att äta lunch till frukost och frukost till middag och bubbel på en tisdag och en kopp te på lördag.

Likes

Comments

Idag köpte jag ett par jeans. Jag gick i andra året i gymnasiet när jag använde jeans senast. Sen insåg jag att jag är för tjock. Har inte använt annat än leggings sen dess. Märkligt vad man kan intala sig själv.

Just dessa har jag handlat på Zizzi. Det är en affär som en av mina bästa vänner la ut en bild på, och tyckte att de som handlade här måste ta hand om sig själva istället. Fatshaming, som ni vet. En affär för tjockisar.

Jag tog det otroligt personligt. Inte så konstigt, eftersom min bästa vän skrev detta. Kunde hon inte slå mig i ansiktet direkt?

Så det tog mig 7 år att våga gå till denna affär. För att köpa ett par jeans som sitter så fantastiskt, som är så snygga på mig och som gör att jag ser ut som a million bucks och mitt självförtroende just idag är up the roof.

Jag är helt fantastisk!

Likes

Comments

Det handlar mycket om acceptans. Både gentemot mig själv, men även mot andra. Jag lär mig att acceptera att jag är jag, och jag är min egna chef. Bara jag kan bestämma vad jag äter, och hur jag ska leva. Bara jag kan acceptera att jag ibland gör dåliga val i livet. Det är okej. En får göra fel, det är okej. Upp och hoppa igen!

Denna gången, denna resan, har jag satt mina mål lågt!
Min dietist har satt 1400 kcal/dag, vilket är väldigt lite men något jag kan hantera. Jag är väldigt hungrig. Men det är också stora portioner. Alltså handlar det om att jag ska lära mig vad som är en vettig mängd för mig att få i mig.

Mina mål är som följer;

- Träning eller långpromenad en gång/vecka.
- Mindre alkohol. Väldigt diffust, men minska mängderna, skippa vinet till maten och byta ut fredagsdrinken mot något bättre, eller en mindre drink.
- Ta itu med godissuget. När sockersuget kickar in, så ta en bit choklad istället för två.
- Äta långsamt. Så jag känner när jag börjar bli mätt.
- Dricka mer vatten.

Likes

Comments