Header

Herregud vad det är mycket som händer i livet! Känns som att jag på mindre än en vecka gått från fast anställd till student. Från Piteå till Boden. Är mycket då man ska kunna fokusera på allt plugg i samband med att man ska flytta ut från 2 lägenheter. Det tar mycket energi och kraft, inte bara att köra sträckan mellan Piteå och Boden, utan även att ha koll på allt runt omkring, ex. adressändringar, säga upp bredband, planera in städ i samband med besiktningar och nycklar osv.

MEN DET ÄR SÅ JÄVLA ROLIGT OCH VÄRT!

Mamma och Janne kommer ikväll och ska stanna över helgen för att hjälpa mig med det sista i lägenheten.

På Lördag så har vi avtackningsmiddag på Olles för oss som lämnar gruppen, men även välkomnar in den nya personalen! Kommer blir tråkigt att lämna alla, då dom vart så underbara redan från första början mot mig!

På måndag efter kl 12:00 så får vi börja flytta in och på Tisdag så har jag möte med rekryterings personalen från Boden kommun!

Vad ska ni göra ihelg? Är det något nytt som händer i erat liv just nu?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Började Söndagen med 2h på gymmet. Blev axlar, biceps, rygg och triceps. Hade grym energi i kroppen!

Efter att jag duschade så åkte jag till Mommo och Marcus i Bodviken, vi åt finsk korvgryta med stekt potatis till lunch och tog en espresso & äppelpaj till efterrätt. Därefter så hjälpte jag dom att bära in utemöblerna i förrådet.

Nu blir det en lugn kväll med en god vän. Ska kolla inredning och möbler tills när vi ska flytta, Jag och John får tillträde till våran nya lägenhet på Måndag, Elin får tillträde på Fredag. <3

Likes

Comments

Haha! Denna kvällen, en kväll där vi bara ville hamna på en liten fest, vi hade fixat oss i x antal timmar för att bli ett perfect team. Vi tog några sista selfies innan vi skulle fara o hämta grabbarna i Sjulsmark. Vi hinner bara till Statoil vid Örnäset-rondellen. Där stannar bilen och vi blir stående där i ca 2 timmar. Men ändå, för om jag hade vart med någon annan eller några andra den kvällen så hade jag gett upp, blivit sur o farit därifrån. Men denna kvällen var ändå fylld med skratt.

O det slutade med att efter 2 timmar på Statoil och en runda i min bil, så for vi ändå hem till Örnäset, bäddade ner oss i soffan. En efter en somnade och där är vi än idag. 6 år senare har vi samma band till varandra.

Babes <3

Likes

Comments

Sen jag var 16år har jag bott själv, ibland med en partner, ibland med en kompis och ibland bara jag. Jag har varierat mellan olika städer, lägenheter och hus. Centralt och på landet. Jag har testat olika utbildningar, kurser, arbeten och föreläsningar.

Jag har förlorat vänner som jag trodde skulle stanna livet ut, jag har vunnit nya vänner som än idag är kvar vid min sida. Jag har dränkt känslor, jag har bråkat, gråtit. Jag har skrattat, blivit kär.

Blivit kvävd av ångest. Blivit omtumlad av kärlek.

Det har aldrig spelat någon roll vars jag haft mitt "hem", jag dras till personer jag älskar.

Många gånger så hör jag att jag flyttar till kärleken, som om det nästan vore lite dåligt och dumt. Men svaret är:

"JA-klart jag gör, vad annars ska man göra?".

För om jag hade flyttat efter ett jobb, så hade jag inte lagt fokus i känslor och värdighet för mig själv. Utan för pengar och ytlighet. Mitt mående och mina värderingar för mig själv blir automatiskt mycket bättre och högre när jag är med människor som får mig att känna trygghet och kärlek.

Jag har aldrig vart rädd för att testa nya grejer i mitt liv. Aldrig någonsin. Många säger att det är modigt att säga upp sig från jobbet, att ta hela sitt liv och förflytta det i en helt ny miljö men nya människor. Men det är en självklarhet och något som alla borde testa. Man vänjer sig vid allt, de har vi alltid gjort..

Någonstans "där borta" löser problemen sig, om de skiter sig mellan relationer, pengar eller grejer. Så börjar man om, löser problemen och går vidare på stigen. Om man stöter på problem som inte går att lösa, så vänjer man sig vid det.

O det är helt plötsligt inte ens ett problem.


Likes

Comments

Tiden springer förbi, Just nu är jag uppe i en månad där det mesta är oklart. Men jag har bokat ett möte på lärcentrum (måndag kl 11:00.) Jag ska bla. prata om de första kurserna jag vill studera. Jag har tänkt att vänta med MATTE2 tills efter jul då det är en icke-distans kurs som påbörjar. Det är ca 7-8 år sedan jag studerade matte så jag vet att jag kommer att behöva riktiga genomgångar med lärare som kan hjölpa mig att förstå. De kurserna jag hade velat ta på distans nu i slutet av September är SAMHÄLLKUNSKAP 1 och PSYKOLOGI 1.

När jag har studerat dessa kurser färdigt så kan jag börja kolla lite utbildningar, om det skulle vara någon annan kurs som behövs senare så får jag ta det efter dessa kurser eller i kombination med matten.

Är riktigt taggad på att börja plugga nu, Är lite smått stressad över hur jag ska göra med ex. Jobbet i Piteå i kombination med dessa kurser och ev. ett nytt timvik här i Boden. Men det löser sig på ett eller annat sätt!

Likes

Comments

Har mycket som händer i mitt liv just nu, den 1 oktober så flyttar jag till Boden. Är mycket funderingar kring hur jag ska göra med jobb och utbildning. Jag kommer börja med att ha kvar min fasta anställning i Piteå och söka ner mig i tid när jag ska studera. Men söker ändå andra jobb på sidan av och håller utkik efter jobb både i Boden och Luleå. Bara för att komma lite närmre, minska bränslekostnaden osv.

Jag är även grymt nyfiken och intresserad över det nya som kan hända på så fort tid. Jag vill utforska och bidra med någonting under min resa i livet. Så idag valde jag att ansöka om en militär grundutbildning. En början på något alldeles nytt. På senare tid så har jag även fått en stor påverkan av försvarsmakten. Har insett hur mycket man kan bli genom att arbeta inom försvarsmakten. Att bli soldat vore väl grymt najs? Och oerhört intressant o spännande.

Jag gymmar dagligen och har en bra hälsa, något som kan sätta käppar i hjulen ör min epilepsi. Oavsett om jag är anfallsfri så har jag kvar min diagnos och mediciner som jag regelbundet tar. Men man får se vad som händer och sker här framåt, är mycket som händer just nu och jag älskar att få grubbla på hur mycket det finns att göra och arbeta med!

Arbetar du eller någon du känner inom försvarsmakten? isf som vad?

Likes

Comments

Dagen med ett stort "D" är här.

Jag har tagit mitt första steg till att flytta från Piteå. Det blir 4e gången som jag flyttar till en ny stad. Denna gången har det dock vart svårare för mig, mest pga. att jag har timvikat så länge för kommunen så att jag tilslut blivit inlasad och fått en fast anställning. Har haft stor trivsel i denna staden och har gjort Piteå till ett hem. Men att flytta känns så rätt, jag flyttar till kärleken och gamla bästa vänner. Jag ska vara tjänstledig 50% och ta tag i mina studier. Kommer bli mindre pendlande och det kommer att bli enklare att ta sig till Kiruna och Luleå.

Ser så mycket fram emot detta!

Likes

Comments

Måndag den19e juni, jag har jobbat sista dagen av mitt helgpass. När jag hade jobbat färdigt så for jag hem till morsan, o därefter cyklade vi in till stan och käkade lite sushi på odod.

Har varken tränat lördag eller söndag eftersom att jag vart i Boden på western farm. så efter att vi hade käkat så blev det ett gympass på step in 24/7. Nu ligger jag här hemma hos mamma, John kom alldeles precis. Blir väl att käka middag, vara ute i solen och kolla tv tillsammans. Jag, mamsen o John!

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw