View tracker

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade hur det har gått med ridningen, men Tricken har börjat komma igång ordentligt nu och vi har varit på tre hoppträningar de senaste veckorna. Första hoppträningen så tränade vi mest markarbete. Andra hoppträningen började vi hoppa kryss, räcken och jobba med bommar. Sen hoppade vi även en liten bana på slutet.

Senaste hoppträningen var i måndags och då hoppade vi högre höjder. Passet började som vanligt med att vi skrittade och joggade igång. Sen började vi jobba på volt i både trav och galopp då jag tränade på att lösgöra och flytta för skänkeln. Efter det gjorde vi några övningar med linjer och även delar av banhoppningen.

Vi avslutade träningen med att hoppa en bana. Hinderna låg på olika höjder. Jag blev nöjd över rundan då vi hade ett bra tempo och Tricken var väldigt pigg och framåt!

Ingen filmade något från träningen men det var en som var med och fotade! Återkommer när jag har fått bilderna 😊

Jag har bara en till sak att säga och det är att igår anmälde jag mig och Tricken till Solstahoppet i Karlstad. Tävlingen är nästa helg. På Fredagen kommer vi tävla LD: A och på Lördagen ska vi tävla LC: A:0+A:0. Eftersom det blir min första "riktiga" tävling så valde vi att inte hoppa så högt. Också för att vi ganska nyss har kommit igång och hoppa igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 39 readers

Likes

Comments

View tracker

  • 74 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag är det nästan en månad sen jag skrev det förra inlägget. Under hela förra månaden så har jag börjat rida Tricken! Efter behandlingen på hästkliniken så vilade han i två veckor. Efter det har jag skrittat en vecka på rakt spår och en vecka på böjt spår. På måndagen efter två veckors skritt så var det dags att få börja trava på rakt spår. Men på söndagen (en dag innan) så red jag ut och han kändes väldigt pigg och framåt, han försökte börja trava utan att jag ens la på skänkeln. Då lät jag honom trava några meter, och han markerade ingenting! Det var en sån lättnad!

På måndagen red jag i paddocken. Han travade som vanligt där också, men han snubblade till några gånger i hörnen. Men han gjorde inte samma sak som när han markerade förut. Och när jag hade travat en stund så gjorde han ingenting.

För att vara säkra på att han inte markerade så red jag och mamma ut igår till en plan traktorväg där det var mjukt. Där brukar vi galoppera så han var väldigt ivrig, men han travade som vanligt där också. Sen red vi på en stor plan med hårt underlag och där travade han också som vanligt. Så jag tror att han trampar på sten eller nått i paddocken som gör att han "snubblar". Eftersom han inte markerar på varken mjukt eller hårt underlag ute.

Idag ska jag förmodligen rida ut på samma väg som igår. Men nu ska jag först åka till frisören och klippa mig!


  • 115 readers

Likes

Comments

Igår i skolan hade jag bara två lektioner på förmiddagen. Jag fick sluta vid klockan elva för att vi hade tid på hästkliniken i Karlstad vid klockan två. När jag skulle hinna äta lunch, borsta Tricken, linda hans ben och lasta in i han i transporten så behövde jag sluta såpass tidigt. Det tar ju lite tid också att åka till Karlstad med transport. Typiskt att jag glömde transportskydden hemma så att jag behövde linda benen.. Jag som är van vid att använda benskydd är ju inte sådär jätte duktig på att linda! Efter jag lindat benen så lastade vi och Tricken klev direkt in i transporten som vanligt, och vi började åka mot Karlstad.

När vi kom fram till kliniken så öppnade vi åt Tricken så att det inte skulle bli så varmt i transporten. Sen gick jag och mamma in i receptionen och fick skriva i ett papper om Tricken, även om försäkringar och sånt. Det pappret behövde man skriva i om man aldrig varit där innan. Eftersom det var ca en halvtimme kvar tills det var vår tur så fick vi ta in Tricken till kliniken och ställa han i en av boxarna.

När klockan var två så kom veterinären till oss, vi berättade vad som var fel och han började känna på frambenen. Sen gick vi till en av hältgångarna och jag fick göra ungefär som en vanlig veterinär besiktning. Alltså att man leder hästen på hältgången och låter den skritta på rakt spår, sen trava. Tricken markerade ingenting. Efter det så gör veterinären böjprov. Direkt efter att veterinären har böjt benet i ca en minut så ska hästen trava. Sedan samma sak på det andra friska frambenet, för att ha nått att jämföra med.

Tricken markerade inte på rakt spår, därför fick han istället trava på böjt spår. Jag longerade honom på en liten ridbana. Men där markerade han inte heller. Då bestämde sig veterinären för att bedöva hovleden (där han misstänkts ha ont), efter att han blev bedövad så fick han vila i tjugo minuter. Sedan sadlade vi Tricken och jag fick sitta upp och trava i paddocken.

Anledningen till att jag red var för att han markerar endast när jag rider, när han får belastning på benet. När jag red såg inte veterinären att han markerade. Förmodligen för att han var bedövad. Det var då vi visste var felet satt. Alltså där han var bedövad. Eftersom han har markerat hela tiden annars, utan bedövning. Så vi gick in igen, veterinären rakade bort en bit päls ovanför hoven, tvättade och så fick han kortisonspruta. Sen fick Tricken bandage för att skydda där veterinären stack in nålen. Han hade inflammation i hovleden. Nu kommer han vila i två veckor och sedan ska vi dit igen, för att se att allt är bra!

När vi ändå var där så passade vi på att väga honom. Han vägde 467kg! Men veterinären sa att han har kraftig benstomme 😉

Det här var mitt första inlägg och det blev väldigt långt. Men jag hoppas att ni orkade läsa ändå 😄

  • 169 readers

Likes

Comments