View tracker

Jag har väl aldrig riktigt visat bilder från min lägenhet till er, i så fall endast något smått. Orsaken till det är väl för att den ännu inte är riktigt färdig. Det känns ännu som att lägenheten är lite på hälft och kanske det alltid kommer gör så, eftersom jag hela tiden vill ha nya inredningssaker och möbler, jag nöjer mig aldrig. I varje fall så har jag nog det mesta just nu i min lägenhet, det enda som fattas är tavlor överför min soffa. Har funderat länge vad jag vill ha och jag är väldigt intresserad av lejon/tiger/leopard tavlor och har tänkt på att skaffa något i stil med bilden ovan, helt härlig eller hur? Men sen vet jag inte riktigt om det passar in med hur jag har inrett resten av lägenheten...inredning är inte min starka sida, eller jag måste oftast pröva mig fram innan jag vet om det ser bra ut eller inte. Det är också en av orsakerna till varför jag ännu inte har fått upp tavlor, för jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha. Har kollat mycket på Desenio, gillar deras poster så mycket, speciellt lejonet , tigern och ugglan , gå gärna in och kolla på dem!

Likes

Comments

​Finaste Gus❤

Var hundvakt igår då Ida hade kvällstur och inte ville lämna honom ensam hela dagen. Det passade mig bra eftersom jag slutade skolan 12 och inte direkt hade planer för dagen, inga viktiga i varje fall. Så vid 12 tiden hämtade Ida hit honom och han sprang runt i lägenheten och lärde känna stället och efter en stund somnade han så jag passade på att åka till gymmet. På gymmet tränade jag ryggen, sååå otroligt skönt, inte idag på morgonen dock då jag knappt kunde röra mig p.g.a. träningsvärken....Men hur som helst så tror jag Gus sov hela tiden medan jag var borta och verkade inte lida nån nöd. Spenderade resten av dagen hemma hos mig med Emma.

Idag har det varit bokföring på schemat, försöker hinna delta i andelslagets bokföring och och se hur allt går till där, fastän jag har mitt eget område. Visst vi har bokföringslektioner i skolan men det är också intressant att följa med och kolla hur det går till i riktiga livet.

Likes

Comments

Hej på er!

Sitter hemma hos mina föräldrar och har nyss badat bastu, är här över veckoslutet då det är min brorsbarns dop imorgon, roligt! Som ni ser så har jag köpt en Pentik tallrik åt henne, ville även ge henne något extra så fungerade länge på vad det skulle kunna vara och kom till slut på en utmärk gåva, ett brev. Jag har skrivit ett brev och framkallat några bilder på oss, brevet får hon öppna först då hon fyller 18 år. Avslöjar såklart inte vad som står i brevet men jag tänkte mig själv som 18-åring och vad jag skulle ha velat vetat just då och annat intressant. Vad tycker ni om idén? Har lite funderat att även skriva brev åt de andra syskonbarnen till deras födelsedagar, får se!

Men imorgon blir det tidig väckning och iväg för att hjälpa till att förbereda för dop festen så skall börja hoppa i säng, hörs!

Likes

Comments

Go´kväll på er! Sitter och ser på Gilmore girls, för sjuttioåttonde timmen, skämt och sido men började kolla på serien typ för tre dagar sedan och har suttit fastklistrad i tv rutan sedan det, väldigt bra serie.

Idag har jag haft kaffe gäster ända från Vasa, de kom inte ner för min skull, de var på annat ärende i södra Finland och så passade de på att komma till Åbo. Trevligt att de kom och kollade på lägenheten, inte ofta jag har någon på besök andra än Emma, hah😄

Imorgon har vi planerat att gå på långpromenad med Emma, de har lovat sol och inte jätte kallt så det kommer bli super skönt. Om vi orkar så åker vi även åka och skrinna, har planerat att börja röra på oss lite mera tillsammans.

Likes

Comments

Här var några till bilder från jullovet då vi var övernatten här i Åbo, absolut något vi skulle kunna göra igen.

Likes

Comments

View tracker

Ledigheten börjar lida mot sitt slut och snart är det dags för verkligheten igen. Tänkte att jag skulle åka tillbaka på onsdag, vilket betyder att imorgon är min sista dag här. Skall ännu imorgon träffa några Borgå kompisar, men sen är det bara att börja packa. Blir nog skönt när man kommer in i rutinerna och allt börjar löpa på igen, just nu känns det lite tråkigt att åka men ser även fram emot det.

Gud vad trött jag är...idag blir det nog tidigt i säng. Hade Mia här och sova förra natten och hon vaknade säkert 4 gånger och grät och 5.20 tyckte hon att hon hade sovit klart. Jag prövade paja henne men efter 20 minuter höll mina armar på att dö, på grund av att jag hamnade hänga över sängen. Så jag flyttade över henne till min säng eftersom det var bekvämare för mig och försökte med allt men genast som jag slutade satte hon sig upp och kollade på mig. Vid 7 steg vi upp och började leka...så jo jag är aningen trött efter endast 4-5h sömn, jag är inte en mamma så är inte van med det här, undrar varifrån mammors krafter kommer😄 Man har inga andra val så det är väl därför.

Men mysigt hade vi såklart, och sen skulle hon ju sova på min dyna fastän hon hade en egen, och kom riktigt fast i mig, mys❤

Likes

Comments

Det här nyåret spenderade jag som vanligt med mina girls. Med oss hade vi även Idas kille, hans syster med pojkvän. Vi började med bastu och därefter blev det middag. Vid 1-tiden fick jag och några andra den väldigt dumma idén att åka till baren, väl framme vid baren var kön helt mega lång så vi valde att åka hem istället. Men kvällen var väldigt lyckad med god mat, bra sällskap och massa skratt!

Likes

Comments

Vet inte riktigt var jag ens skall börja...2016 har varit ett fartfyllt år med både bra och mindre bra stunder, tänkte att jag skulle berätta allt här, även de mindre bra stunderna, so lets start!

16.1.2016 hoppade jag på flyget till Thailand. Resan var väldigt spontan, bokade den typ två vecka innan jag åkte om jag minns rätt. Jag hade nyss kommit tillbaka från Barcelona och jag var helt upp och ner, alla känslor bara spökade omkring och jag var en enda mess och jag visste att jag var tvungen att komma bort från Finland. Jag ville åka bort, själv, se världen och hitta mig själv. Jag lärde mig otroligt mycket på resan, allmänt såklart men även om mig själv. Kan inte säga att jag "hittad mig själv" under resan men tog definitivt ett stort steg närmare det.

Medan jag fortfarande var på resa blev jag erbjuden jobb här hemma i Finland och tackade såklart JA och började jobba genast när jag hade återvänt. (Februari)

I början av 2016, träffade jag Johan, som ni har sett här på bloggen. Han kom till mig när jag behövde någon som mest och han är en av de underbaraste människorna jag har träffat. Efter en månad tillsammans med honom kändes som en evighet.

I mitten av 2016 mådde jag som bäst, jag var lycklig.

Hade fösta resan tillsammans med min flickor, Sååå mycket annorlunda än familjeresa, med flickorna så ville vi göra samma saker samma tider(för det mesta) så det var väldigt skönt. Sola, shoppa, simma och festa, perfekt eller hur?😉

I juli Blev antagen till skola och i augusti fick jag lägenhet, här kom det blandade känslor. Jag hade väntat på det så länge, att få flytta till egen lägenhet ny stad och allt det andra underbara man hade hört om studielivet. På samma gång blev Johan antagen till en skola i en helt annan stad långt borta, vi visste båda vad det innebar. När vi träffades gjorde vi det klart för varandra att vi bara skulle vara kompisar eftersom vi båda redan då visste att vi kommer flytta i höst till skilda städer, ville inte bli kära för att sedan göra slut och ingen av oss ville ha distansförhållande. Som ni vet så fungerar det inte så...snabbt fick vi känslor för varandra. Men dagen kom då vi sade hejdå och båda flyttade iväg. Det hände väldigt mycket nytt i mitt liv när jag började studera så helt ärligt så hann jag inte fundera så mycket på alla övriga känslor, vilket var skönt. Visst funderar jag på det ibland men jag mår bra och jag vet att han också gör det så det gör mig glad. Vi är bra kompisar ännu med Johan, brukar prata alltid nu och då. Det är otroligt skönt att det slutade som det gjorde, att vi ändå kunde hålla kontakten, vi var ändå så pass nära.

Blev faster för andra gången till världens finaste lilla tjej! Syskonbarn gör en så lycklig!

I Åbo träffade jag den härligaste personen, Emma. Vi har känt varandra nu i ett haft år och det känns som att vi har känt varandra sedan små. Vi träffas varje dag i skolan och träffas nästan varje kväll för att dricka kaffe och bara chilla. Emma är den jag vänder mig till när det är något som bekymrar mig eller om jag bara behöver prata med nån. Ibland kan hon komma till mig och vi sitter båda på varsin dator/telefon och gör helt våra egna saker, men ändå har vi varandra där och det känns så otroligt bra, vet inte vad jag skulle göra utan henne.

Som jag nämnde i ett av mina tidigare inlägg så är jag marknadsföring ansvarig för vårt företag, tillsammans med en annan. Orkar inte börja förklara allt men det har varit så otroligt mycket jobb hela hösten inom marknadsföring och hade till och med någon tio timmars skoldag innan jullov. Den här hösten har varit otroligt psykisk tung, det är så ,mycket som borde göras men så lite tid. Största orsaken har såklart varit skolan, mycket jobb men också hur människorna beter sig. (Länk till ett tidigare inlägg här ) Var som sagt i förrgår en sväng till Åbo och genast då vi var framme kände jag hur ångesten började komma, jag ville inte vara där, ville åka hem tillbaka till Borgå. Det är absolut inte så jag vill känna då jag åker dit, mitt andra hem och min studiestad. Jag ser fram emot vårterminen men vet att den minsann inte kommer vara lätt...Vill inte ens tänka på det nu, jag tänker göra mitt bästa av det och ingen kan förstöra studietiden för mig. Här har jag också Emma att tacka, utan henne skulle jag inte klara av det här, jag vet att det är lika jobbigt för henne, hon sitter också som en ansvarsperson och gruppens beteende påverkar såklart alla, så vi två stöttar varandra och får varandra att orka med skolan.

Hoppas på bättre gruppdynamik och samarbete i 2017!

Sen som ni alla vet så har jag varit sjuk i 16 veckor...Blev sjuk då vi var i Spanien med flickorna och har inte blivit friskt sen det. Fyra läkarbesök senare sitter jag här med astma medeciner som inte hjälper ett dugg.....

2017:

-Må bra(både psykiskt och fysiskt), vara frisk

-Ofta träffa min familj, vänner och andra nära och kära

-TRÄFFA MIN ÄLSKADE HANNA❤

-Vara mera utomhus, röra på mig

-Utvecklas som person, lära mig massa nytt i skolan

-Café ägare(från januari), lära mig om hur allt går till i ett eget företag

-Vara öppen för nya möjligheter

-Ta emot utmaningar


Gott nytt år 2017!

Likes

Comments

Den här tjejen önskade sig till julklapp att få åka och simma, det var viktigt för henne. Jag ville att hon skulle få lite mera än en sväng till vår tråkiga simhall, så jag bestämde mig för att ta henne till Caribia i Åbo och övernatta i min lägenhet. Så igår åkte vi iväg till Åbo, vi började med att vara ute på stan sedan kom vi till lägenheten för att bada i badkaret, måla naglarna, sova och idag var vi och simma till Caribia. Melissa var väääldigt trött men också glad efter vår lilla "mini resa". Efter att vi hade varit och simma sade hon säkert tio gånger " det var roligt att vara och simma" och det gör mig så glad.

I veckan barnvaktade jag ju Melissa och då berättade hon åt mig hur roligt det är när jag kommer och leka med henne och sedan säger hon med en liten ynklig röst "jag blir så lessen sen när du åker dit långt bort"(till Åbo) och då ville nog mitt hjärta brista.💔❤ Skulle så gärna krama om henne varje dag om det vore möjligt❤

Fasters älskade lilla hjärta❤

Likes

Comments

Här är en hög med bilder från julafton. Hade som vanligt en traditionell julafton med släkten från mammas sida och som alltid var den väldigt lyckad. Det bästa var nog att få se småttingarnas reaktioner när julgubben kom, övrigt så ser jag inte så mycket extra med julen.

Det har hänt mycket under jullovet, mera än planerat och tråkiga saker men nu börjar allt gå mot bättre hållet och jag har hela veckan på mig att njuta innan nya terminen drar igång i skolan. Just nu skall jag börja packa, mitt i natten I know men åker nämligen imorgon till Åbo med mina föräldrar och Melissa. Melissa önskade sig i julklapp att få åka och simma så jag har lovat henne att jag skall ta med henne och simma. För att göra det lite roligare än att åka till en tråkig simhall så tänkte jag att vi skulle åka till Caribia i Åbo som är ett hotell som även har ett "spa". Mina föräldrar kommer inte komma med och simma så våra program kommer se lite olika ut, men vi skall alla gå på stan, äta middag och sova över i min lägenhet så ganska mycket tid hinner vi nog alla spendera tillsammans.

Vi hörs!

Likes

Comments