View tracker

Mom
Dad
Her
Him

Nu ni är det 24 dagar kvar till julafton, den närmar sig snabbare än ni tror! Så jag tänkte hjälpa er angående julklappar till mamma, pappa, syster/flickvän &bror/pojkvän eftersom jag vet hur svårt det kan vara ibland. Produkterna jag har valt ut är sånt jag kan tänka mig att skulle passa just den rollen, bäst känner jag såklart igen mig på her, och lite i mom, heh.

Ifall du hittar något du är intresserad, klicka på varan så kommer du till deras hemsida och du kan till och med göra fynd eftersom en del av varorna är på rea just nu!

Hoppas detta inlägg hjälpte er, i varje fall att väcka lite idéer kring vad ni skall köpa!

Inlägget innehåller Adlinks

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I år var det första lilla julen jag inte firade hemma hos mina föräldrar med mina syskon. Den här gången blev det lilla jul i Åbo tillsammans med Emma, Alexander och Niklas. Var hemma hos Emma, lyssnade på julmusik, bakade pepparkakor och ischoklad, drack julmust och glögg. Hade en väldigt annorlunda lilla jul men lika mysig var den ändå, de är verkligen härliga människor!

Vi har på senaste tiden alla fyra blivit jätte nära med varandra och har spenderat mycket tid tillsammans. Vi kan ringa på kvällarna ifall vi har tråkigt och alla åka på kaffe till någon eller bara kolla på film, vilket är jätte skönt. Vi tar hand om och finns där för varandra. Trodde nog inte jag skulle hitta så här bra vänner här i Åbo, men otroligt tacksam över att jag gjorde det.

Likes

Comments

View tracker

Idag bestämde jag mig för att ställa fram de få jul dekorationerna jag har här i Åbo. Har väntat och väntat med dem men det är ju lillajul nu i helgen så kanske man får börja ställa fram dem nu. På tal om lillajul så kommer jag fira den här i Åbo med Emma, kanske Lisa och två killar från vår klass. Det kommer bli pepparkaksbakning, glögg, julmust och kanske sleepover, får se, men det kommer nog bli hur kul som helst och super mysigt!

Likes

Comments

Efter en väldigt lugn helg skall det bli skönt att ha måndag imorgon igen. Det har varit myskväll efter myskväll och absolut ingen stress alls denna helg, vilket jag har njutit av till hundra. Att vakna upp när du är utvilad, steka plättar, kolla på film, gå och gymma, laga mat och sedan ha myskväll, det är ju rena drömmen, så såg min helg faktiskt ut. Har inte känt mig så avslappnad sedan jag flyttade hit. Att bara sitta och prata om allt mellan himmel och jord med sina vänner, äta lite popcorn och sedan lägga sig i någorlunda tid. Nu är vi i varje fall utvilade och redo för kommande veckor😉

Likes

Comments

Mitt provocerande på bloggen kom alltså främst ifrån mina egna komplicerade familjerelationer.

Idag har jag äntligen börjat läsa Alexandras "Kissies" bok, hatad och älskad. Fick den i lillajulklapp av mamma och öppnade den lite i förväg eftersom jag var så uttråkad. Jag har väldigt länge följt med Kissies blogg, kanske inte varje dag med alltid nu och då kollar jag igenom hennes inlägg och hon är faktiskt den enda bloggaren som jag har orkat följa så länge. Visst jag älskar Blondinbella men har ändå inte behovet av att kolla på hennes blogg lika ofta, eller t.ex. Kenza, en massa modebilder upp och ner och en massa text, vem orkat läsa det liksom? Nu har jag inte läst Kenzas blogg på länge så skall inte säga för mycket men tycker att hennes blogg blev för stel på nåt sätt, men tillbaka till boken. Jag läste i varje fall femton sidor på några få minuter och längtar efter att fortsätta. Jag är den som aldrig läser en bok frivilligt, men nu när det har kommit ut böcker som verkligen intresserar mig så måste jag ju läsa! Blev genast fast i denna bok och skulle säkert ha läst slut hela boken på en kväll.

Likes

Comments

Imorgon skall jag äntligen få sova ut. Har inte haft en enda sovmorgon denna vecka så det skall bli skönt. Jag bestämde mig för att stanna i Åbo över helgen och ta det lugnt. Har idag varit hos Emma och imorgon blir det sleepover med Emma& Lisa, måste ladda batterierna så vi orkar med alla kommande fester och evenemang.

I veckan var jag till Jysk och köpte ett nytt TV-bord och soffbord, det blev genast mycket hemtrevligare och finare här i lägenheten. Nu skall jag bara få lite dekorationer på plats så börjar det småningom vara ett hem. ❤

Idag har vi varit till Martinex outlet, varifrån jag köpte muggen och burken som ni ser på bilden. Där fanns en hel massa grejer, allt från inredning, kläder, bakning till leksaker mm, men valde endast två saker åt mig själv och sedan julklapp till min guddotter.

Likes

Comments

Lite bilder från gårdagen då vi var ut och leka i snön och åkte lite kälke. Så härligt när det är vitt och ljust, man blir så pigg och dessutom blir det bra ljus på bilderna😉

Idag blir det fortsättning på det lugna veckoslutet, skall gå ut och gå, dricka nåt varmt och sitta framför datorn. Sedan ikväll blir det familjemiddag, skall fira farsdag med familjen och så skall vi åka en sväng via morfar också.

Likes

Comments

God morgon på er!

Sitter just nu hemma i soffan med en kaffe i handen, har varit till skolan redan idag och skall gå tillbaka om en timme igen. Som ni vet så har jag väldigt dåligt minne, så nu minns jag inte om jag har berättat för er att vi är med och tävla om att ta över skolans café. I varje fall så består "tävlingen" av tre delar, affärsplan, presentation och intervju, Idag hade vi sista delen, intervjun, som gick helt super!

Till vår intervju fick max 3 stycken delta och jag blev en av dem. Kände mig så himla obekväm med att göra det och hjärta slog på för fullt just innan vi skulle gå in. De fem personerna som intervjuade oss äger café(äldre studeranden) och man vet ju att de har varit i precis samma situation som vi en gång, men ändå kände jag illamående och var så jävla stressad. Rädd för att de skall döma en och se ner på en, vilket de säkert aldrig skulle göra eftersom de verkade som helt jätte härliga och trevliga personer. Som tur hade jag de andra med mig som är helt super på att prata, kunde sälja vår idé och gav svar på alla frågor.

Jag har alltid känt mig obekväm inför "publik", vare sig det ett två eller tjugo som lyssnar och tror det ganska långt har med mitt självförtroendet att göra. Fastän jag skulle kunna säga bra saker så kanske jag väljer att vara tyst, ifall nåt skulle gå fel, ifall jag skulle säga något dumt. Det här är verkligen nåt jag vill jobba på, för i framtiden kommer man hamna stå inför människor och prata och då vill man ju inte vara den som står där röd som en tomat och svetten som rinner i pannan utan en som ser ut att vara lugn och "trivas" på scen. Vi tar Blondinbella som exempel, då hon föreläser är hon chill men på samma gång har hon så mycket energi och hon helt enkelt lyser upp. Att kunna vara så inför publik är nog en dröm, att "känna sig som hemma" på scen. Men sen igen så är alla människor så olika, man skall inte jämföra sig för mycket och speciellt inte med Blondinbella.

Det gäller att ta ett steg i taget och att vänja sig vid det. Vissa kommer kanske aldrig känna sig bekväma inför publik, men jag vill jobba på det eftersom jag tror jag skulle kunna bli så mycket bättre. Jag som person är jag väldigt öppen, glad och har otroligt mycket energi. När jag hänger med vänner eller till och med nu med nya klassen då är det jag som pratar för fullt och är den som är över energisk och glad och det är det jag vill känna då jag står inför publik, men på nåt sätt försvinner den tjejen helt och hållet.

Därför såg jag också den här presentationen som en bra sak, fastän jag visste att jag kommer känna mig obekväm och kanske inte prata så jätte mycket. Men att steg för steg jobba på det här och försöka bli bättre.


.😍

Likes

Comments

Så har en ny veckar dragit igång. Var tillbaka hemma i Åbo kring halv åtta igår kväll och hade ost- och filmkväll för mig själv. Idag har jag varit i skolan, gymmat och gjort lite skolarbeten, var skönt att träna igen, får ta det lugnt med träningen eftersom jag inte ännu heller mår bra.

Imorgon har vi lite extra program i skolan, vi skall nämligen ha "mix-träning", vilket betyder att vi kommer ha lektion med äldre elever. De har blandat tradenom studeranden från alla årskurser så få se, tror det blir skönt att se lite nya ansikten och kanske man lär sig nåt nytt av de äldre studeranden.

Nu skall jag fylla badkaret, tända några ljus och bara ta det lugnt. Ni kommer väl också ihåg att ta det lugnt och skämma bort er själva nu och då?❤

Likes

Comments