Hups...är lite efter med bloggandet. Förra torsdagen kom som sagt Emma på besök, vi shoppade för det mesta och hade myskvällar, var också ut och lunchade. På söndagen blev det en svängt till Borgå då min brorsdotter fyllde ett år.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni har säkert ingen missat att de har börjat ta betalt för plastpåsar i affärerna, t.ex. H&M och Lindex. Efter en ny lag som infördes 1 juni i år så måste butiker och klädkedjor ta betalt eller i varje fall berätta om hur plastpåsarnas tillverkning påverkar miljön. På endast tre månader var det fråga om flera miljoner plastpåsar som det sparats in på, miljoner?!(i Sverige) Tycker det är så otroligt bra och fint att det har kommit lag på det, för då är det verkligen många som inte köper den där onödiga påsen.

Jag försöker också bidra till detta, för det är en så enkel liten sak och påverkar så mycket. Att ha med egna kassar då jag går till mataffären istället för att handla 4 påsar/vecka, vilket betyder 192 plastpåsar per år som det går till detta hushåll från endastmataffären. Inte att förglömma alla andra ställen vi handlar på och får plastpåsar från, det gör det till över 200 påsar per person, vilket även är medeltalet per individ/år, läste en undersökning om det också.

Vi bidrar otroligt mycket till att förstöra denna värld och påsarna är bara en av många saker men vad om alla skulle slopa plastpåsarna och använda sig av t.ex. en tygkass. Tänk så mycket redan det skulle ändra!

Ju mera jag tänker på detta desto ivrigare blir jag med att helt och hållet lämna bort påsarna och räkna hur många påsar jag inte köper. skall ta en liten utmaning denna månad, skall räkna ihop hur många plastpåsar jag sparar genom att ha med egna kassar eller slänger det jag shoppar i handväskan istället för att ta en påse. Så nu önskar jag att ni också håller koll på hur många plastpåsar ni sagt nej till/inte köpt under oktober månad. Vid månadens slut så ser vi vem som sparat in mest! Hoppas verkligen ni också deltar och inte bara struntar i det.

GOOD LUCK! Ni har 31 dagar på er!

Likes

Comments

Gårdagen spenderade vi med Emma i Ikea och sedan åkte vi och shoppafe litr. Kvällen spenderafe vi hemma med Wahlgrens värld och lite snack. Idag blev det brunch på stan,  shopping och sedan slutade vi med en loppistunda. Just nu är det soffchill men skall säkert ännu göra nåt idag eftersom Emma åker hem tillbaka imorgon på morgonen.

Likes

Comments

Blev en liten utfärd med flickorna och hundarna till Ruissalo på tisdagen. Vi hade super fint väder och det var helt vindstilla så det var perfekt dag för att åka dit. Hade för första gången också Lexi lös på allmänt ställe och det gick hur bra som helst, hon löd till hundra procent. Skulle varit trist att ha henne i koppel då de andra hundarna också var lösa, så skönt att det gick så. Annars så har det varit ganska mycket skola på senaste tiden så har inte hunnit göra väldigt mycket annat. Men nu till helgen skall jag bara chilla och njuta av livet tillsammans med härligaste Emma som kommer till Åbo! Sedan på söndagen blir det en sväng till Borgå på ett års kalas.

Nu skall jag nätshoppa lite sen blir det tidigt i säng. har jobbtur i café imorgon så skall vara där redan 7.15 och har dessutom sedan skola till 17..blä.

Likes

Comments

Var som sagt helgen hos Tonis föräldrar i Österbotten. Var framme vid fem tiden på fredag och vilade en stund när vi kom fram. Sedan åkte vi till Tonis kompis Jens, Toni var där för att hjälpa att renovera badrummet, desto mera gjorde vi inte den kvällen. På lördagen var det dags för att åka och se på Tonis bror som var med i Drifting tävlingar i Kemora. Toni fungerade som bilmekaniker så vi åkte nästan genast från morgonen iväg. Tävlingarna gick inte jätte bra för hans bror men det var ändå kul att kolla på tävlingarna och umgås med alla andra som var där. Senare på lördag åkte Toni igen för att fortsätta hjälpa renovera badrummet så jag åkte med och såg Anabelle 2an med Jens sambo, skulle aldrig vågat se den själv. Under kvällen droppade det in flera av deras vänner och kvällen avslutades med bastu i det nyrenoverade badrummet.

På söndagen firade vi Tonis pappa som hade födelsedag med deras släkt och efter det hoppade vi i bilen och körde tillbaka ner till Åbo. Gud vad jag saknade vår lägenhet medan vi var borta, kändes så bra att komma hem igen. Jag trivs verkligen här, tillsammans med Toni❤

Likes

Comments

Inte så lätt att få de här tre livliga hundarna på en och samma bild.

Hundträff! Blev träff med Ida, Fine och hundarna idag. Vi hade alla tre hundar inne i lägenheten och det gick hur bra som helst, lite kaos när alla tre var i farten med de lekte så snällt så det var bara roligt. Tidigare har det inte alls gått ihop, Lexi och Idas hud (den lilla bruna) men nu går det jätte bra. Efter att de hade sprungit runt inne i lägenheten säkert en timme så blev det tys och alla tre gick och sova, skönt!😄

Idag har jag varit ledig, har städat hela lägenheten, satt igång några tvättar, haft diskmaskinen igång, varit ute och gå och nu tar jag det bara lugnt då jag är ensam hemma. Funderade lite på att ta en joggingtur i regnet ännu, skulle vara skönt, skall ringa och fråga Toni när han kommer hem så kan vi fara tillsammans.

Likes

Comments

Var framme vid 5 tiden i Österbotten och umgicks först lite med Tonis föräldrar och sedan åkte vi till grannarna. Toni hjälper dem att renovera badrummet och jag är bara med och umgås med de andra.
Klockan är strax över åtta och jag bötjar verkligen bli trött...senaste dagarna har varit tunga. Torsdagen var jag i skolan 9-18 och idag var jag där redan 7.30, så får förhoppningsvis vila ut lite denna helg.
Ajjo fick samtal idag, skall på arbetsintervju på torsdag, håller tummarna!

Likes

Comments

I senaste inlägget nämnde jag att jag hade beställt en ny grej och det var en ny MacBook Air! Tog väl två dagar för den att komma, väldigt snabbt tycker jag. I varje fall så sålde jag bort min gamla för den var för stor, den var 15,6" så det var jobbigt att släpa på den till skolan varje dag. Men vi måste verkligen ha med datorer för att kunna göra något, så lika bra då att köpa en ordentlig. Nu börjar vi bli lite Apple hushåll, två bärbara och dessutom en stationär, inte att förglömma Tonis telefon. Kommer helt säkert vara nöjd med nya datan, har länge tänkt köpa en lite mindre åt mig.

Likes

Comments

Redo för hösten i mina nya skor!

Vet ni, jag har köpt kolpennor, akvarell färger och ett ritblock åt mig. Vissa dagar har jag inget att göra och istället för att åka och shoppa ville jag hitta nåt annat att underhåll mig med, så köpte hem lite målarsaker då vi på lördagen var till ett shoppingcenter med Toni och hans kompis. Har inte jätte mycket hunnit pröva mig fram men nåt smått har jag fått ritat på pappret, skall visa er någon gång,

Igår hade vi hundträff igen med Lexi och Bailey, full fart under hela tiden, det är så roligt att de går ihop. Skönt också då vi har vår gård inhängnad så vi kan ha dom lösa och de får vara både inne och ute. Små babysana❤

På kvällen blev det lite spontant brödbak, eftersom jag var så rastlös. Prövade mig på ett nytt recept som innehöll chia frön nämligen. I degen skulle det också vara havregryn, vilket var nytt för mig men bestämde för att köra det i varje fall. Semlorna blev goda, men lite väl jobbiga att tugga och svälja och tror det berodde på havregrynen, så nästa gång blir det nog utan det.

Nej nu tittar solen faktiskt lite fram, det har regnat hela morgonen...så skall passa på och gå till hundparken med Lexi nu, med oss kommer också Ida och hennes hund.

Likes

Comments

Ny vecka är igång, har på känn att det kommer vara mycket och det kommer vara roligt. Börjar spanska kursen imorgon, fick högsta möjliga betyg i senaste kursen så ser fram emot att lära mig mera. På fredagen har vi en catering i vårat café så på torsdag skall jag och några andra åka och handla och börja förbereda så det blir kul. Sedan till helgen skall vi åka till Tonis föräldrar, blir lite födelsedagsfirande och drifting tävlingar på lördag.
Så ser verkligen fram emot denna vecka. OCH sedan har jag beställt hem en ny grej, men de visar jag sen då jag fått den😉 Can't wait.

Likes

Comments