Header

Äntligen hemma, har suttit i skolan från 14-18 och jobbat med en bokförings-balansbok inlämningsuppgift som skall vara klar kommande vecka. Börjar sakna motivation att jobba så här nära jullovet, endast en dag kvar innan jag tar jullov. Kommer dock hamna jobba hemifrån eftersom jag har en kurs som pågår under jullovet så... men kommer inte gå till skolan längre det här året.

Jaa och imorgon skall jag faktiskt på en intro kurs, har blivit vald till team-leader för vårt företag så på våren skall jag gå en ledar kurs, ser verkligen fram emot de. Angående mina studier så kan jag berätta nu att jag har planerat att avlägga mina studier på 3 år, som egentligen skulle vara 3,5 år. Orsaken till detta är för att jag lite har lekt med tanken att studera vidare och då skulle jag vilja fortsätta studera genast istället för att till exempel jobba ett halvt år och sedan söka in. Men inget är säkert ännu, det är endast nåt jag funderat på, får se.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen lite snö på backen, får hoppas att det skulle stanna, är så dystert och mörkt utan snö. Känns dessutom trevligare att gå på promenader nu när det är ljust ute, "vinterkallt" och jag så älskar ljudet när man går på frusen snö, vet ni det ljudet?

Imorgon har jag ledig dag så skall i varje fall fixa de sista julklapparna, städa och sedan tror jag att jag skall göra ischoklad, även de kommer bli som julklappar i glasskålar dekorerade med något juligt band antagligen. Var igår och handlade ingredienserna till ischokladen, skall visa er vilka smaker jag valde att använda mig av i ett annat inlägg.

Glömde helt att visa dessa fina jag fick av Toni till födelsedagen. Vi hade egentligen bestämt att han inte skulle köpa någon födelsedagsgåva eftersom vi har så pass hög budget på våra julklappar men han ville ändå ha nåt smått så dessa fick jag. Jag har faktiskt tidigare pratat om att jag skulle vilja pröva mig på dem och det kom han ihåg, sötisen. Dessutom åt vi lite lyx middag på min födelsedag, så det var mysigt och allt jag önskade❤

Likes

Comments

Här är lite bilder jag tog hemma i Borgå på mina finaste syskonbarn, så härliga❤

Likes

Comments

Tillbaka i Åbo och till Toni efter nästan en vecka i Borgå. Som jag tidigare sade så var jag hemma och hade födelsedagsfika för familj och släkt och sedan skötte vi lite skolsaker där.

Åkte till Borgå på tisdag och hade genast första natten min guddotter övernatten, så mysigt. På onsdagen firade vi då min syster och min födelsedag, plus Finland 100 år! Torsdagen åkte jag och sökte mina brorsdöttrar och skötte dem hela dagen, så roligt. Så nu är jag riktigt dödslut efter en vecka full med barnvaktande och lite sömn, som tur sover jag superbra här hemma.

Idag var Toni på jobb så jag passade på att gå och handla de sista julklapparna, hittade i varje fall nya skor åt mig...nej men hittade nåt smått i varje fall men får nog åka igen ännu innan jul. Väl hemma packade jag lite julklappar och på samma gång kollade jag på några jul Mumin delar❤ mys


Likes

Comments

Idag är det första advent hör ni, vilket betyder tre veckor till julafton❤ Ifall du inte har börjat julpynta eller börjat lyssna på julmusik ännu så nu är det dags nu!

Imorgon är det 4.12, vilket betyder min födelsedag, yey, så på tisdag eller onsdag kommer jag åka till Borgå för att bjuda släktingarna och familjen på födelsedagsfika. Kommer dessutom stanna kvar i Borgå ända tills helgen eftersom vi har ett skolprojekt vi skall utföra i Borgå, så skall passa på och umgås med syskonbarnen då jag är ledig.


Likes

Comments

Lexi fungerade som modell!

Berättade åt er för någon dag sedan att jag beställt hem något nytt åt mig själv och det var en kamera och ett objektiv! Så idag har jag prövat kameran och objekten lite grann, so far so good. Sålde för en tid sedan bort min Sony alfa 5000 och tänkte att jag hellre köper en ordentlig systemkamera, har också en från tidigare men alla inställningar fungerar inte på den så tyckte det var dags för en ny. Så nu är det dags att börja fotografera så mycket man bara hinner📷


Likes

Comments

Har just köpt en födelsedagspresent åt mig! Fyller år på måndag så jag tänkte att jag skulle köpa en gåva åt mig själv. En gåva för att jag fyller år(har aldrig tidigare köpt en födelsedagspresent åt mig) men också för att jag är stolt över mig själv för så många saker, så detta blir som en rejäl klapp på axeln. Varan/varorna är just nu på posten på kommande men skall visa er genast då jag fått dem, h-a-p-p-y. Kan ni gissa vad det är jag har köpt?

Likes

Comments

Vaknade till att mina sociala medier var full i #dammenbrister, jag förstod inte riktigt vad det var frågan om. Gick då in på Astra-sidan och läste alla storys, så kallade vittnesmål på sidan, länk här . Jag läste nästan genom alla vittnesmål, jag förstod inte att detta var äkta, att detta hade hänt här i Finland, att detta var tjejer(killar) som blivit utsatta för så otroligt äckliga och vidriga grejer. Nu när jag andra gången gick in för att kolla på bloggen så hade det kommit massa fler vittnesmål, jag läste några med sedan fick jag sluta. Hur är det möjligt att sexuella trakasserier är mångas vardag, att så många oskyldiga har blivit utsatta, jag vill bara gråta. Inga sexuella trakasserier är ok, oberoende om det är nåt "litet" eller "stort". Visst jag har varit medveten om att många blivit tafsad på rumpan, eller att en okänd kille velat åka hem med en MEN aldrig hade jag ens kunnat föreställa mig våldtäckter och riktigt grova trakasserier, varför är det så, varför tystas de ner? Varför vågar vi inte prata om det?

Alla vittnesmål på Astra är hemska och som exempel valde jag ut en, en som speciellt gjorde mig lessen och äcklad:

Vittnesmål nr. 96

"Jag är fyra eller fem år gammal när det börjar. Han är i sextioårsåldern. Han nästlar sig in i familjer med barn i lämplig ålder genom att vara trevlig och hjälpsam. Jag minns att vuxna använde ordet barnkär om honom.

Och det är lätt för barn att tycka om honom. Han ser dem, han ger dem uppmärksamhet. Han bjuder på godis och kommer med små presenter. Han tar sig tid att leka, att sparka fotboll. Men det kommer alltid något tillfälle när han lyckas vara ensam med en. När man ska sitta i hans famn och hans stora äckliga tunga trevar runt i ens mun.

Jag minns hur jag redan som barn, redan medan det pågick, var medveten om dubbelheten. Han är så snäll. Utom då när… men annars är han snäll. Jag tänkte aldrig att det var mitt fel att han gjorde det han gjorde, men jag tänkte att det var fel av mig att tycka om honom också, att tycka om allt det där andra som inte var obehagligt.

En gång tar han med mig på utflykt, bara han och jag. Vi tittar på en utställning i ett butiksfönster, massor av My Little Ponys. Jag är sex år gammal och älskar My Little Ponys. Efteråt tar han med mig till ett bönehus. Det finns ett predikantrum med en säng i anknytning till bönehuset. Det är ganska mörkt i rummet. Han ligger ovanpå mig i sängen en lång stund. Jag säger flera gånger att jag vill gå därifrån. Han ligger ovanpå mig och frågar mig om det gör ont. Jag är sex år gammal och hjärtskärande ärlig, jag tar vuxna på orden när de pratar. Jag vantrivs i situationen, men det är ju inte det han frågar. Så jag svarar: nej, det gör inte ont. Då säger han ”bra, då är jag nog inte för gammal”. Jag tror inte att han klär av mig byxorna, men jag minns att han drar upp dragkedjan i mina byxor efteråt. (Resten av mitt liv kommer jag att undra: Har jag egentligen blivit våldtagen utan att veta om det? Var det så hemskt att mitt minne trängt undan det för att aldrig mer återvända?"....

HUR I FAN ÄR DETTA ENS MÖJLIGT?! Ett litet barn, ett litet oskyldigt barn...💔

Detta är inte ok, detta måste få ett slut.

(Mera vittnesmål, HÄR )

Likes

Comments

I helgen fick jag äntligen fram lite julgrejer, så nu känns det riktigt juligt och mysigt. Igår då jag kom hem från skolan kunde jag inte hjälpa annat än att le och känna värme inombords när jag såg julpyntet och det är den känslan man skall ha till julen, värme och glädje. Jag älskar verkligen julen och det beror säkert till stor del på att jag har härliga jultraditioner. Jag har varje julafton varit tillsammans med min familj och släkt och även haft en julgubbe på plats. Den 25.12 har varit en "mysdag" hemma hos mina föräldrar, en sån dag då man bara ligger och kollar julfilmer och äter julgodis. Den 26.12 har det varit familjemiddag hos mina föräldrar. Jag tycker verkligen om våra traditioner och skulle jag få välja skulle jag aldrigaldrig ge upp dem men är fullt medveten om att den dagen kommer. Då är det dags för mig att se till att mina barn får lika härliga jultider som jag alltid haft, längtar väldigt mycket till den tiden också.🎄

Likes

Comments

Nu var då både julstjärnorna och köttbullarna gjorda inför fredagen, skall försöka hinna fixa morotslådan ännu idag men får göra det ikväll efter skolan. Toni tyckte vi skulle "smaka" på stjärnorna, vi vet nog alla att han egentligen bara var snål på dem. Genast då jag tog ut plåten från ugnen stod han med huvudet fast i stjärnorna, så jag frågade vad han gör. Jo han " doftade på julen" och sedan tog han en. Alltså förstår inte hur någon kan tycka så mycket om dem, jag är inte nåt mega fan, visst de går att äta men de smular mest sönder. Är egentligen inte heller ett stort fan av pepparkakor men ändå vill jag baka dem varje jul, det hör till tycker jag. Man sätter på lite julmusik, tänder några ljus och äter deg...BAKAR PEPPARKAKOR!

Likes

Comments