Då vi nu bor i Södra Usa, i delstaten Louisiana så är ju vädret lite annorlunda än hemma. Trädgårdsäsongen är en aning längre och det är såklart varmare här. Jag beställde precis en bok om trädgårdarnas utveckling månad för månad. Ska bli kul när den kommer.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bjuder på bild från vår trädgård som jag tog förra året. Mycket är nytt, bland annat magnoliaträdet som jag bara längtar till att får se i blom. Tyvärr så får jag vänta några år då vi bor i Usa nu. Men det är tur att vi har grannar som skicka bilder åt mig.

Likes

Comments

En av mina favoritväxter är lavendel. Doften av lavendel påminner mig ofta om när vi besökte min farfar när vi var små. Han hade hela trädgården full med lavendel och röda rosor. Det är i alla fall de två blomsorter som jag minns. Men lavendel är speciell. Sen är jag väldigt förtjust i lila blommor i trädgården och de passar så bra mot vår husfasad dessutom.

Sen när man ändå ska klippa ner de kan man ju spara och göra buketter och hänga inomhus.

Likes

Comments

Hej

och välkomna till min blogg.

Här kommer att jag posta inlägg som handlar om trädgård, växter och även inslag från mitt vardagsliv. Speciellt nu är att jag bor i en stad i södra Usa. Staden heter Mandeville, (därav namnet på bloggen) och ligger strax norr om New Orleans i Louisiana.

Jag har länge funderat på vad jag vill bli när jag blir stor. Idag är jag 31 år gammal och har kommit fram till att jag njuter så mycket av att vara runt omkring blommor och växter, trädgårdar mm. Jag har en gymnasieutbildning och yrkebevis som florist. Men vill gärna utveckla mina kunskaper och kommit underfund med att jag älskar trädgård. Så att ubilda mig till trädgårdsarkitekt känns som mycket passande för mig. Så bloggen kommer jag mest att använda till tankar och funderingar kring det hela.

Hoppas ni vill följa mig.

Min vackra klematis som är tänk ska växa längs vår husvägg hemma i Sverige.

Likes

Comments