Godkväll

Gjorde min sista dag på VFU:n för denna period, har två veckor kvar senare i höst/vinter kommer faktiskt sakna ungdomarna de har lärt mig mycket senaste veckorna.Idag fick jag redan gå hem vid ett tiden och jag hade lovat att mocka till alla idag så åkte raka vägen upp till stallet. Mockade, fixade vatten och hö till alla tjejerna så nu sover de gött i natt i sina rena boxar. När jag var klar med de passade jag på att städa bland grejerna, packa lite morgonhö och smorde upp alla grejer som hängt och väntat på att jag ska ha tiden till dem. Majsans sele blev bara avtvättad i söndags men sen har jag inte hunnit med att smörja upp den plus skydd och huvudlag. Även Loppans träns fick sig en omgång, de har hängt mot hennes boxvägg så de hade ett fint lager av vitt damm på sig .. 

När jag kom hem så hade jag fått paket, de var Loppans nya bett som hade kommit ska prov rida med de imorgon tänkte jag då vi ska ut och skritta och trava lite. Utvärdering när jag använt de får vi se om de blir någon skillnad när vi rider ut eller inte, hon är ju som sagt het som en kamin i mellanåt. 

Nu ska jag läsa igenom min semenariegrupps olika uppgifter de skickat till mig så jag är förberedd för imorgon. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En liten lista inför vårt besök nere i de stora gula varuhuset nästa helg, tänkte de kunde vara lite intressant kanske för er :)

Majsan:
Stalltäcke
Fleecetäcke med hals
Vanligt fleecetäcke
Vita lindor

Loppan:
Dressyrgjord i läder
Boots
Grimma

Allmänt:
Grimskaft
Man & Svansspray
Läder tvål & balsam
Nya stallskorLikes

Comments

Börjar med och be om ursäkt för att de inte blivit några bilder med systemkameran men jag har förlagt mitt minneskort, måste leta rätt på de idag. Därför de mest blivit mobilbilder på sista tiden, jag har liksom inte haft tid att leta rätt på de.

Idag fick jag redan gå hem vid 13.40 och solen skiner så passade på direkt att åka till stallet och ta in Loppan för ett dressyrpass.Idag höll vi på att bli riktigt osams då hon hängde sig i handen eller försökte smita i från arbetet genom att backa i rasande fart. Detta gör hon för att blir jobbigt när vi jobbar med förvända slutor, så här gjorde hon på träningen också men inte lika mycket som idag. Men vi lyckades traggla oss förbi de med till slut och då gav jag mig. Travade lite på volter och andra linjer och där kändes hon mjuk och fin och hängde sig inte alls i handen eller försökte smita även om hon vill dra ned tempot till ett som passar henne. Jag vet ju att hon inte riktigt orkar då hon inte har musklerna ännu men samtidigt måste man töja lite på gränsen hela tiden. 
Hon blev riktigt svettig idag så märks att hon fått vinterpäls plus att de var hyfsat varmt i solen idag så släppte faktiskt ut henne utan täcke, annars är risken att hon försöker klia av sig de. 

Fresten så nästa helg ska vi iväg nedåt i landet för shoppning, har lite uppdrag åt Majsan som behöver lite nya täcken bland annat. Själv behöver jag läderbalsam, tvål och man&svansspray och de brukar vara billigt nere i Ullared. Ska bli mys plus att vi ska handla julklappar jag & min sambo. Lite ensamtid och ta igen all tid som fallit bort på sistonde. 

Likes

Comments

En lång dag är till ända, fick sista kurslitteraturen idag med så nu har jag alla böcker inför delkurs 2. Betygen släpps på Fredag men förväntar mig ingenting så blir man inte besviken om man måste göra omtenta. Tisdagar är ju konferansdag för lärarna så de betyder ju att de sitter minst till klockan fyra oftast halv fem, men idag fick jag gå vid fyratiden så åkte direkt upp till stallet mockade och gjorde i ordning till Loppan. Hon har ju vilodag idag, sen efter stallet så åkte jag och hämtade ut hennes paket som hade kommit från Nisch häst. Ska pröva täcket imorgon men hon borde kunna ha 135 för de har hon i alla täcken förutom Horseware där har hon 140.

Nej nu ha en lugn kväll, tvättar lite, fixat middag som vi strax ska äta och känns skönt att livet är på rätt banan igen. Vi får se när vi lyckas få en träningstid för Lisa nästa gång, men hoppas på nästa vecka! Så länge tränar vi på själva med de övningar vi har fått.

En härlig Augusti dag på Gotland i somras, blå himmel och svag vind. Min älskade ö! Ditt längtar jag jämt ..

Likes

Comments

Godkväll

Började min dag vid kvart över sex imorse, de börjar bli svårt att gå upp på morgonen nu när de är så mörkt ute. Sen har jag vart på praktiken fram tills tre tiden då åkte jag direkt till stallet för att tömköra Loppan. Vi fortsatte med att öva på förvänd sluta fast på töm, hon blev riktigt fin efter en stund och dansade längs vägkanten. Hon blir himla mjuk och fin efter en stund, lätt henne trava lite på rakt spår med för att se hur hon skulle röra sig och de såg bra ut. Stretchade hennes hals efteråt idag,mutade henne med godis ;-) Och om hon anstränger sig lite så når hon långt bak på magen innan hon får godisen, så bara kämpa på. Imorgon får hon vila och på onsdag rider vi igenom träningen från i fredags är tanken. Nu ska jag göra klart seminarieuppgiften och skicka in den för imorgon är de lång dag på skolan.

Likes

Comments

Godkväll

Kom hem för någon timme sedan efter ha vart i Rättvik hela dagen med Majsan. Idag var hon grymt fin i både värmning och lopp och tog med sig en snygg andra plats hem ❤ Nu kan de få gå bra en stund för henne efter allt strul som vart i sommar, de känns som de borde vara hennes tur nu att ha flyt.nu ska vi se hur hon tar de här sen får vi väl leta bra proppar som kan passa. 

Efter en lång dag ligger jag nu på soffan och slappar, fyra dagar praktik kvar nästa vecka och imorgon ska jag rida min älskade ponny <3 

Likes

Comments

Beställt ett arbetstäcke i reflex från Nisch häst till Loppan, hoppas de ska passa. Kommer passa perfekt när vi är ute och går tex i vinter då man alltid behöver reflexer i vårt område dels pga av jakt men också bilar och människor. Man kan säkert också använda den tex vid tömkörning då de är öppet i bogen. Tror i vilket fall som helst att de blir jätte bra, och bara hört bra saker om Nisch täcken.

Likes

Comments

Godeftermiddag.

Vart i stallet på förmiddagen, Loppan har en välförjänt vilodag med då hon bara skotar i hagen och återhämtar sig. Städade i stallet istället, hängde upp min täckes hängare så vi kan ha de tunnare täcken hängande där och sen hängde jag tjocka vintertäcken över väggen istället. Mina egna är nedpackade i en kista som står där inne i boxen redan, skulle gärna ha en större kista också för alla andra täcken. Hm ja sen packade jag de sista av Majsans saker också, Pappa var ute och körde henne en sväng idag med. Hon är på lika humör fortfarande, om de bådar gott eller dåligt de återstår att se imorgon. Annars har jag tvättat, städat och bakat en sockerkaka med äpplen och kanel i, inte bakat på år och dar. Nu ska jag ägna resten av dagen åt min seminarieuppgift och sen blir de väl tidigt i säng, måste ringa Pappa med och kolla när vi ska åka men antar att de blir tidigt med tanke på att de är en bit upp till Rättvik.

​Loppan prövade i veckan att kliva upp på pallen i paddocken, var länge sedan vi höll på med sånt så hon var lite tveksam först, förr kunde hon stå med alla fyra upp på en lastpall. 

Likes

Comments

Godkväll

Kort dag på praktiken idag, har fyra dagar kvar nästa vecka innan jag åter går ett par veckor till Universitet för att påbörja delkurs två. I helgen måste jag plugga lite måste ha in seminarieuppgiften tills på Onsdag men tänkte försöka göra klart den imorgon då hela söndagen går bort plus att jag inte kommer orka efter praktiken på kvällarna.

Men idag var de lektionsdag för Lisa igen och de gick så bra på slutet att jag var helt lyrisk, som Lisa sa de är då de känns som man kan rida i timmar 😍 Vi började med lite bommar på solfjäder på volt, där fick hon trava för att sen bryta av till skritt en bit framför bommarna, skritta över för att sen direkt efter tillbaka till trav. Detta för att hon skulle få övergångarna och försöka få henne att aktivera bakbenen bättre. Sen efter de tragglade vi på med förvänd sluta längs staketet, tålamod och åter tålamod. Hon ville gärna krulla ihop sig, springa ifrån arbetet och när de inte gick så försökte hon backa sig ur de. Men när vi väl kom över tröskeln och hon började förstå vad vi ville så släppte de rejält och när vi travade efteråt åt båda hållet blev de genast en ny häst. De är jätte kul att faktiskt få utbilda min 21 årig ponny vidare och känna att de ger oss båda så mycket. Om jag inte minns fel är Loppan utbildad upp till LA i dressyr, men sen har jag inte vart så intresserad av just dressyr förens på senare år, och sen vi började träna för Lisa så har de verkligen vänt upp åt. Hon har hjälpt oss många steg på vägen framåt och Loppan känns så trevlig och rida nu även om vi ibland stöter på hinder, men som Lisa sa de är viktigast att få henne mjuk i muskelaturen igen, de kommer göra stor skillnad för henne. Hon tyckte också jag skulle fortsätta med varannan dag arbete, varva träningen och låta henne få varannan dag att återhämta sig på helt enkelt. Övningarn vi gjorde idag går bra att göra under tömkörningen också så då fick jag ju lite nya uppslag till de med.

Nu är jag ensam hemma ikväll så ska passa på att plugga nu och äta ostbågar i min ensamhet ;-) En lagom fredagskväll efter denna vecka!

Likes

Comments