Nu är vi på banan igen och jag återgår till vanligt schema fram till jul vilket betyder att Loppan nu ska få den tid hon behöver. Vart dåligt med motion i veckan pga av tenta och trav, men idag fick hon jogga en stund på lina, hon såg först lite stel ut såklart men de släppte direkt när hon började bli varm i musklerna och hon frustade massor. Hon har fortfarande lite problem med magen men tycker ändå de vart lite bättre i helgen men gäller bara att ha is i magen och se till att hon har hö ordentligt under dagen och kvällen.

Förutom att motionera Loppan så plockade jag i ordning bland Majsans tävlinggrejer, tvättade av de som behövde tvättas. Mockade, rullade in en ny höbal och städade upp allmänt i stallet. Jag vill ha ordning och reda i stallet annars får jag smått spunk, gillar inte när de är grejer överallt utan allt ska vara på sin bestämda plats helt enkelt. De gör de så mycket enklare att hitta saker när man behöver dem plus att de ser så mycket trevligare ut.

Nu är de plugg som gäller resten av den här söndagen, kickstartar veckan med Föreläsning imorgon på förmiddagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår tog vi med oss Majsan ner till Göteborg & Åby för att starta. Hon stod snällt på transporten både ned och hem och de är ca 35 mil dit och lika långt hem så igår fick hon åka 70 mil ca och de ända hon gjorde var att äta hö i lugn och ro där inne. Vi kom ned till Åby vid kvart i ett på eftermiddagen och hon skulle starta vid 16.40 ca så hon hade några timmar på sig att vila i sin box och äta mera hö. Hon stod mesta dels och sov till vi började sela inför värmning, Hon var het i värmningen så hon fick ha mössa på sig, vilket hon i vanliga fall aldrig har, men hon gjorde de bra ändå igår fast hon blev oplacerad, de här var första gången hon ens mötte sådant här motstånd, de öppnade på 1.14 igår vilket hon inte ens vart i närheten av i år men ändå hängde hon på fältet.

Nu väntar lite finslipning för hennes del, sen är de väl dags att vässa vidare. Vi lastade av hemma igår vid 22.45 och åkte 08.00 hemifrån igår morse, så Majsan var rätt nöjd med att få kom in i sin egen box, äta hö & vila sig. En som var mycket glad åt att hon kom hem igår var Loppan som gnäggade för fulla muggar längst in i stallet.

Likes

Comments

​Godkväll

Sorry för min bortavaro men haft fullt upp att plugga till tentan, hm ja de var både svårt & lätt och nån fråga kunde jag verkligen inte svaret på fast jag läst som en dåre sista veckorna men den här kursen har vart lite "flummig" helt enkelt. Tyckte förra kursen var enklare och hoppas tredje delkursen blir enkel också men det är intressant de som kommer nu. Men nu är de helt enkelt över och jag släpper de just nu och går vidare mot nya delkursen. Majsan fick ett lättare banjobb igår,Loppan har tagit de lugnt i två dagar pga av de har vart stenhårt i backen men nu är de plusgrader igen så förhoppningsvis tinar de upp. I vilket fall som helst ska Loppan motioneras imorgon, hennes julklappar har kommit. Ett pannband jag fyndade på Black friday från Horze och brösta till hennes ryggvärmare så hon kan använda den oftare, vart svårt då den gärna glider bakåt fast man har täckesgjord på.

Nu blir den en lugn kväll på soffan och ser jag fram i mot många härliga timmar imorgon i stallet!

Likes

Comments

​Godkväll

Ja som rubriken lyder kommer detta vara mina dagar fram tills torsdag eftermiddag/kväll så vi skriver tenta, egentligen skulle den legat på fredagen men blev flyttad till torsdag så tisdag & onsdag kommer gå till hårdplugg och repetioner av delkurs 2. Men ska hinna med att motionera tanten också båda dagarna, Majsan startar ju på Åby & V75 på lördag så då blir vi ju borta hela dagen. Men just nu är de faktiskt riktigt roligt att rida även om hon mest fått skrittjobba pga av dåligt underlag men huvudsaken är att hon inte blivit stående. Hon är het som en kamin så de gäller att hålla henne sysselsatt hela tiden, för så fort hon blir uttråkad hittar hon på egna saker. Haha hon är med andra ord en typisk Haflinger ut i hovspetsarna 😉 Nu ska jag kolla på Maria Wern och plugga, dricka lite te också för den delen, adventsljusstakarna är iallafall uppe i fönstrena nu. 

Likes

Comments

Likes

Comments

Godeftermiddag

Vaknade tidigt så åkte upp till stallet vid niotiden och tog faktiskt Loppan direkt ut boxen och sen sadlade jag. Vi skrittade samma runda som i fredags och idag var ännu mer avslappnad. De är plusgrader här så förhoppningsvis tinar isen upp till på tisdag för imorgon får hon en vilodag. Sen fick hon gå ut i hagen till sina kompisar och matte fick ägna sig åt att mocka och göra klart för kvällen istället. De var underbart väder imorse, med sol och lite lagom kallt ute, och en ponny som bara knallar på rakt fram helt perfekt en söndag med andra ord. Ska plugga nu och tvättmaskinen går för fullt, måste dammsuga lite idag med. Tentavecka på ingång och vi är äntligen klara med gruppuppgiften tacka mail & sms när man bor i olika städer. 

Likes

Comments

Godkväll

Min kära ponny var på sitt allra bästa humör, hmpft hon är en aning lätt i rumpan för tillfället när de inte passar. Hon har grymt med överskottsenergi och de är svårt för henne att få utlopp för den när de är som de är i marken, stenhårt och is. Gick bra att tömköra och hon var avslappnad och fin efter en stund, men hon skulle behövt få galoppera idag men som sagt vågade inte de när de var glans is även om hon är fullbroddad. När vi skulle gå hem hade hon fått för sig att vi inte kunde gå samma väg tillbaka utan bockade och pep medans hon sprang runt runt på liten volt, tror de har att göra med att jag brukar rida runt hela vägen istället för att snedda över gärdet när vi rider för Lisa. Men efter lite övertalning så kom vi iallafall hemåt och madame travade någon sorts passage trav hemåt, haha jaja ibland undrar man vad som försig går där inne i de lilla haflinger huvudet.

Vi har fått möss i stallet och idag upptäckte jag att den lilla snusk figuren har tuggat hål på mitt fleeceländtäcke, så de har fått mindre snygga hål, visst de kosta 50 kronor på Gekås men blir ändå irriterad så nu har jag låst in alla täcken, hängt en del uppe på boxkanten så de förhoppningsvis får vara ifred. Detta har legat på min allroundsadel och den hänger ändå på väggen, hmpft jaja ingen ide att vara bitter för de. Nu fortsätta med mina studier, vårt internet har krånglat hela dagen så fick inget gjort på eftermiddagen så får ta igen de nu och inatt, kaffemaskinen får gå varm!

Likes

Comments

​​​

Började min dag på gymmet, sen hunnit med en sväng på apoteket och sen bibloteket och nu sitter jag här och ska jobba en stund med vårt grupparbete innan jag ska till stallet och tömköra Loppan en sväng är tanken idag. Faktiskt första dagen med minus grader ute även om de är få men ändå, skönt för då blir de inte så lerigt i hagen. Så ser dagen ut sen är de plugg som vanligt som gäller, lite drygt att de slänger på oss en stor jäkla uppgift som ska vara klar på måndag och man hellre hade velat plugga till tentan .. Förstår mig inte på deras sätt att tänka ibland och sen är jag lite vrång över de här med att jag fick underkänt på de muntliga, lite hänsyn kunde de ha visat men men .. ​

Likes

Comments

Godkväll

Blev en härlig skrittrunda idag i kylan, vi skrittade runt Björnaboda idag och madame frustade glatt hela vägen. Hon kändes riktigt fin och trampade på bra idag, man känner verkligen hur hon rör sig genom hela kroppen nu. Hon fjantade sig lite på några ställen idag men annars så var hon avslappnad, men väl hemma i stallet skulle jag plocka av tränset som vanligt och ta på grimman men då bestämde sig lilla ponnytanten sig för att rymma ur stallet. Fort gick de också, men med lite Majsans musli i högsta hugg och grimman så var hon snart infångad, hon galopperade bort och ställde sig vid hagarna vid de andra hästarna 😂  Sen kunde hon snällt följa med tillbaka så jag kunde sadla av och få på henne täcket och ta med en höpåse ut. 

Hade redan mockat åt allihopa innan jag red ut, så var bara mat och vattenbiten kvar när jag hade släppt ut Loppan i hagen igen. Passade på att ta bort massa hår från alla schabrak som behövde komma hem för tvätt, hon hade knappt ett rent schabrak nu. Så idag är de tvätt dag för de, och imorgon ska Loppan få gå ett pass på töm är tanken. 

Nu ägna resten av kvällen åt plugg, snart läst klart den där texten och mailen går varm 😳

Likes

Comments

Godförmiddag.

Håller just nu på att läsa igenom texten på engelska eller ja har tagit en micropaus för man blir helt snurrig efter en stund. Ska rida ut på Loppan idag är tanken, hon behöver få bränna ur sig lite energi och de brukar hon göra när vi rider ut .. Sen är de hårdplugg som gäller hela helgen lång, tenta nästa torsdag, parvis gruppuppgift som ska lämnas in osv, ska bli skönt när den här kursen är över. Måste såklart göra om mitt muntliga men har en idee som min mamma gav mig, ska se om min seminariumledare går med på de.

Men de är tur jag har mina hästar annars skulle jag ha blivit galen för länge sedan på kuppen men vi hörs senare efter jag har vart i stallet 😜

Likes

Comments