Hej!

Under dagens lektion har jag letat mycket efter inspiration och haft ganska svårt att komma igång och hitta på någonting jag ville göra men tillslut bestämde jag mig för att rita en bild som handlade om ridning och hästar. Så jag gjorde en person som höll i en jordglob som pusslas ihop och så springer en häst på. Då får det lite betydelse samtidigt som den handlar om min favoritsport. Jag har bara hunnit börja så jag hann inte måla pusselbitarna eller hästarna men jag ska fortsätta med det nästa gång.

//Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

hej!

Idag spenderade jag lektionen mestadels utomhus med att göra landart och sedan fotografera lite höstbilder. Landarten var ganska klurig eftersom det inte fanns så många olika färger på träden. Jag tror att vi var lite sent ute eftersom de flesta löv redan alltid av eller livet helt bruna eller röda. Därför gjorde vi ganska likt den förra landarten

Denna landarten gjorde vi nästan lika dan som den andra fast vi gjorde en annan form. Jag tyckte båda landarterna var fina och även denna landarten hade olika texturer och många olika höstliga färger som får en bra kontrast med varandra. Jag gillar också hur det gröna "fadear ut" till gult och att det bruna har en stark kontrast till det gröna o gula och att det blir skarpt. Jag gillar nog båda väldigt mycket och dom har olikheter även om dom är väldigt lika men jag gillar nog den förra landarten lite mer.

//Amanda

Likes

Comments

hej!

Idag är det torsdag och dags för bild igen! Idag vill jag jobba effektivt och få saker Gjorda.

Lektionens huvuduppgift är att utvecklamin landart som jag gjorde förra gången. Hur vet jag inte riktigt men eftersom det gått nära veckor sedan sist tror jag det är lättare att hitta olika färger.


Våran landart:Lite inspiration:

//Amanda

Likes

Comments

Under dagens lektion var jag och Linus ute och gjorde Landart. Vi samlade ihop gula, gröna och bruna löv och la dem i olika skikt bredvid varandra. Jag tycker att färgerna gick väldigt bra ihop och det blev en bra blandning mellan hård struktur som till exempel de bruna löven och mjuk som bären och de gröna löven. Jag tycker även att det blev väldigt fint med färgerna tillsammans och det var fina kontraster och fint att titta på.

Jag tycker även att bilden speglar årstiden det är precis nu väldigt bra eftersom det är blandat gröna, gula och bruna löv vilket det är nu. De röda hör också väldigt bra till höst och sensommar. Ljuset fick jag till väldigt bra vilket gjorde att bilden fick lite mer skärpa och färgarna blev väldigt fina.

Nästa bildlektion kommer jag försöka utveckla min Landart genom att få in fler olika färger och former och jag vill även fylla ut så det blir ute tätare mellan "skikten" så att man inte ser asfalten i mellan. Jag tänkte även att man kanske skulle kunnat göra lite så att det speglar till exempel pride så att bilden får lite mer betydelse om man säger så. Jag kommer även att fota med en systemkamera istället för en iPad för att få ännu lite skarpare bild och lite bättre bildkvalitet.

Över lag är jag väldigt nöjd med dagens lektion eftersom jag var produktiv och jobbade bra och aktivt och fick väldigt mycket gjort.

//Amanda

Likes

Comments

Hej!

Förra lektionen blev min bildmapp klar och i detta inlägget tänkte hag göra en liten utvärdering.

Jag själv tycker att mappen blev lite tråkig och om jag hade kunnat göra om den hade jag använt mer färg på bakgrunden och göra den lite roligare att titta på. Den speglar mig ganska bra med mina intressen men som sagt så hade jag egentligen velat utveckla den en del och kanske lagt till lite mer saker jag gillar. Blommorna och det la jag till för att fylla ut lite. Tyvärr har jag inget jätteintresserad för det egentligen. Över lag är jag nöjd med min insats men hade jag kunnat ändra något hade jag gjort det.

//Amanda

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Amanda och jag går i 9A på Kapareskolan. Detta är min bildblogg och här kommer ja uppdatera om vad jag arbetar med på bildlektrionerna och hur det går. Jag kommer även skriva och till exempel utvärdera mina klara arbeten.

Det jag gillar mest i bild är att fotografera och skapa skulpturer. 

Hejdå!

Likes

Comments