View tracker

Hej!

Under dagens lektion har jag fortsatt arbeta på mitt "collage" med tema identitet. Förra gången han jag bara måla den grå gestalten men i dag han jag börja med alla bilder som ska vara runt om. Dessa bilderna representerar olika saker som gör mig till mig och som är viktiga i mitt liv och utan dem är jag bara en grå gestalt. Bilder för att ha runt hittade jag både i tidningar och även på internet. Bilderna från internet klistrade jag in i Photoshop och skrev ut. Jag tycker att jag arbetade på väldigt flitigt och effektivt på denna lektionen. Jag fick väldigt mycket gjort och resultatet efter idag blev jag väldigt nöjd över. Jag hade inte några större problem idag förutom att jag inte riktigt förstod hur man använde Photoshop på det sättet jag ville men det fick jag hjälp med så det löste sig väldigt fort.

Detta är hur långt jag kommit än så länge:)

//Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Under dagen har jag arbetat med mitt arbete med tema identitet och jag har varierat mina tankar ganska mycket under lektionens gång. Först var jag väldigt förvirrad eftersom jag inte visste varken vilken teknik jag ville använda eller vad vad jag ville göra för "motiv". Efter ett tag bestämde jag mig för att göra Photoshop och photoshopa in det som representerar mig med en bakgrund som jag tyckte passade så att det skulle bli som ett litet landskap. Jag kände efter ett tag att det inte var en så bra ide och bestämde mig för att göra samma princip med inte photoshopa.

Detta är så långt jag kommit en så länge och det jag ska göra nu är att göre lite som ett collage runt om med bilder och annat som beskriver mig. Utan allt jag kommer sätta på är jag bara den grå gestalten i mitten.

//Amanda

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Under torsdagens lektion har jag arbetat med att skulptera och utvecklat min idé från förra gången. Förra lektionen (3/11) målade jag början på en målning och min tanke var att det skulle på något sätt springa en häst på ett jordklot som en människa höll i, och sedan något med pusselbitar också som på något sätt skulle symbolisera att sporten hålls ihop över hela världen. Det är en sport där alla tävlar på samma villkor vilket gör att det blir en bra gemenskap vart man än är i världen och sporten lever vidare trots allt som händer runtomkring i världen. Detta ville jag förmedla genom en teckning.

Här ser ni målningen jag gjorde under lektionen 3/10 och då jag spenderade mycket tid i början på att komma på vad jag skulle göra och på att leta inspiration så han jag inte riktigt klart.

Under torsdagens lektion (13/10) bestämde jag mig för att målningen var alldeles för enkel då jag gärna vill vara på lite högre nivå så jag bestämde mig för att göra en skulptur som såg ut som min målning istället. Jag gjorde därför ett jordklot som jag sedan målade och sedan skulpterade jag även två pusselbitar som satt ihop i varandra och en liten häst. Min tanke var att jag skulle limma fast pusselbitarna och hästen på men tillsammans med Beata bestämde jag mig för att ändra mig än en gång och göra en installation av det. Därför ska jag till nästa lektion ta med mig gamla leksaker och pusselbitar som jag ska sätta på jordklotet som jag skulpterat och målat. Det känns mycket bättre nu när jag utvecklat min idé och jag tror verkligen inte att det skulle blivit så bra om jag gjort som jag tänkt från bötjan. r

Jag bestämde mig för att jag inte kunde göra så mycket mer den lektionen så jag började lite smått på nästa projekt med temat identitet. Detta temat var relativt lätt att komma på vad jag skulle göra så jag satte igång direkt. Min tanke är att jag ska göra en målning som handlar om vem man är och vem man vill vara vilket jag tror kan bli ganska bra eftersom jag har väldigt bra idéer om vilket resultat jag vill ha när jag är klar. Jag kommer göra målningen i grått med gråskalor och skuggor och liknande, men med en liten klick färg. Jag hann inte ta en bild på det jag målat än så länge tyvärr så det får vänta till nästa lektion.

//Amanda

Likes

Comments

Hej!

Under dagens lektion har jag letat mycket efter inspiration och haft ganska svårt att komma igång och hitta på någonting jag ville göra men tillslut bestämde jag mig för att rita en bild som handlade om ridning och hästar. Så jag gjorde en person som höll i en jordglob som pusslas ihop och så springer en häst på. Då får det lite betydelse samtidigt som den handlar om min favoritsport. Jag har bara hunnit börja så jag hann inte måla pusselbitarna eller hästarna men jag ska fortsätta med det nästa gång.

//Amanda

Likes

Comments

hej!

Idag spenderade jag lektionen mestadels utomhus med att göra landart och sedan fotografera lite höstbilder. Landarten var ganska klurig eftersom det inte fanns så många olika färger på träden. Jag tror att vi var lite sent ute eftersom de flesta löv redan alltid av eller livet helt bruna eller röda. Därför gjorde vi ganska likt den förra landarten

Denna landarten gjorde vi nästan lika dan som den andra fast vi gjorde en annan form. Jag tyckte båda landarterna var fina och även denna landarten hade olika texturer och många olika höstliga färger som får en bra kontrast med varandra. Jag gillar också hur det gröna "fadear ut" till gult och att det bruna har en stark kontrast till det gröna o gula och att det blir skarpt. Jag gillar nog båda väldigt mycket och dom har olikheter även om dom är väldigt lika men jag gillar nog den förra landarten lite mer.

//Amanda

Likes

Comments

hej!

Idag är det torsdag och dags för bild igen! Idag vill jag jobba effektivt och få saker Gjorda.

Lektionens huvuduppgift är att utvecklamin landart som jag gjorde förra gången. Hur vet jag inte riktigt men eftersom det gått nära veckor sedan sist tror jag det är lättare att hitta olika färger.


Våran landart:Lite inspiration:

//Amanda

Likes

Comments

Under dagens lektion var jag och Linus ute och gjorde Landart. Vi samlade ihop gula, gröna och bruna löv och la dem i olika skikt bredvid varandra. Jag tycker att färgerna gick väldigt bra ihop och det blev en bra blandning mellan hård struktur som till exempel de bruna löven och mjuk som bären och de gröna löven. Jag tycker även att det blev väldigt fint med färgerna tillsammans och det var fina kontraster och fint att titta på.

Jag tycker även att bilden speglar årstiden det är precis nu väldigt bra eftersom det är blandat gröna, gula och bruna löv vilket det är nu. De röda hör också väldigt bra till höst och sensommar. Ljuset fick jag till väldigt bra vilket gjorde att bilden fick lite mer skärpa och färgarna blev väldigt fina.

Nästa bildlektion kommer jag försöka utveckla min Landart genom att få in fler olika färger och former och jag vill även fylla ut så det blir ute tätare mellan "skikten" så att man inte ser asfalten i mellan. Jag tänkte även att man kanske skulle kunnat göra lite så att det speglar till exempel pride så att bilden får lite mer betydelse om man säger så. Jag kommer även att fota med en systemkamera istället för en iPad för att få ännu lite skarpare bild och lite bättre bildkvalitet.

Över lag är jag väldigt nöjd med dagens lektion eftersom jag var produktiv och jobbade bra och aktivt och fick väldigt mycket gjort.

//Amanda

Likes

Comments

Hej!

Förra lektionen blev min bildmapp klar och i detta inlägget tänkte hag göra en liten utvärdering.

Jag själv tycker att mappen blev lite tråkig och om jag hade kunnat göra om den hade jag använt mer färg på bakgrunden och göra den lite roligare att titta på. Den speglar mig ganska bra med mina intressen men som sagt så hade jag egentligen velat utveckla den en del och kanske lagt till lite mer saker jag gillar. Blommorna och det la jag till för att fylla ut lite. Tyvärr har jag inget jätteintresserad för det egentligen. Över lag är jag nöjd med min insats men hade jag kunnat ändra något hade jag gjort det.

//Amanda

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Amanda och jag går i 9A på Kapareskolan. Detta är min bildblogg och här kommer ja uppdatera om vad jag arbetar med på bildlektrionerna och hur det går. Jag kommer även skriva och till exempel utvärdera mina klara arbeten.

Det jag gillar mest i bild är att fotografera och skapa skulpturer. 

Hejdå!

Likes

Comments