Hej på er!!
Sitter just nu på bussen från skolan mot stallet, jippe.
Idag är set nämligen första starten för mig och Doris på ca 6 månader. Eller ja det är en program ridning men vill att det ska bli tävlings feeling osv så vi får svar på om all träning gett resultat. Vi ska till Öijareds dressyrcentrum, det är verkligen jätte trevlig och super fint så det känns bra. Har turen att en tjej i stallet följer med och ska fota lite så hoppas på massa roliga bilder.

Gösta får vara en promenad idag då allt ska packas och Doris ska badas.

Men vi hörs ikväll:**

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 10 Readers

Likes

Comments

Hej på er godingar!!

Jag tänkte utvärdera mina och hästarnas senaste pass.

Vi börjar med Doris:

I måndags så var det ett genomgående pass på bana som gällde. Vi repeterade det vi fick i läxa av Pete, vilket då var att hitta bättre flyt och tryck i öppnorna. De blir lätt att jag är nöjd med att hon bara gör dem och inte sätter det sista trycket så att de blir bättre och enklare att rida dem. Sedan så har vi nu börjar rida slutor. Vi började känna på dem hemma innan vi åkte, då red jag dem längst spåret för att det skulle vara enkelt och hon skulle först. Hos Peter så fick jag rida dem på diagonalerna, men tyvärr så red jag för mycket och dem blev inte så bra. Då började vi rida några steg öppna på spåret sedan över i sluta på diagonalen några steg sedan öppna några steg mot kortsidan in i sluta på diagonalen några steg osv osv. Detta var en super övning och jag känner verkiligen nu efter några pass så sitter det verkligen. Men vi fick även med oss att vi skulle rida sluta på diagonalen och när jag ridit en tredjedel av diagonal så ställer man om och riden skänkelvikning en trejdedel och sedan ställ om igen och rida sluta ut till spåret igen ( rekommenderar 20x60 bana annars blir det för mycket tärning ) om in fattar. Så detta tränade jag på och hon var super fin när jag red mindre och lättare. Då fick jag även världens bästa överraskning, hon var het och jag fick kasta spöet.

Tisdag så blev det bara lösgörande med mycket övergångar och tempoväxlingar samt öppnor och skänkelvikningar. Förr så red jag ofta raktspår för att få upp tempot men nu få jag jobba mycket med tvärade övningar såsom skolorna.

Onsdag blev det bara promenad.

Torsdag så hoppade vi och kan inte säga så mycket där mer än att hon var super het.


Sedan har vi Gösta:

I måndags så gick han mycket övergångar samt fattningar då han har lite svårt för fattningarna. Han blir lätt seg och står och stampar på stället i fattnigarna. Sedan så jobbar jag jätte mycket med förvända skänkelvikingar längst spåret. Detta jobbade vi även med tisdag. Han gav mig faktiskt också en positiv överraskning då han var mer fram än tidigare och jag fick bromsa lite i vissa tillfällen, vilket jag tycker är toppen.

Onsdag blev promenad för honom med.

Torsdag fick han snabb hoppa lite han med. Han var dock extrem lat och seg. Vi hoppade bara två stycken hinder ett på varje diagonal men det kändes helt omöjligt att göra pga hans energi nivå som var noll.

Så nu får han vila ikapp sig i två dagar och sedan så får han ta det lugnt på söndag.

Puss:**

Likes

Comments

Go förmiddag på er!

Just nu sitter jag på Nils Erikssons treminalen och väntar på bussen hem. Dagen idag har varit sjukt seg då det bara regnar ute:/ hoppas det blir bättre på eftermiddagen.

Igår så hände det väldigt mycket. Först så var vi på Säves galoppbana och tävlade, det var Madicken som startade. Det var en helt galen anläggning där som vi aldrig varit på tidigare. De hade både stor grusbana och en gräsbana, tävlingsbana för islandshästar, travbana och galoppbana men även körnings hinder. Så coolt att se allt detta på samma ställe. Dock blåste det super mycket så vi hakade lite tänder ett tag där. Efter tävlingen var det hem och fixa klart stallet. Doris vilade igår och det var hon super nöjd med, brukar vilja promenera hästarna när de ska vila men tyvärr gick inte det igår eller fredag och lördag för Göstas del då det varit så mycket att göra runtom. Men efter stallet var klar så skulle vi vidare till ett stall som låg mellan Näs och Alingsås. Det var en super söt ponny som vi kollade på då hon som äger den söker en liten tjej som kan hoppträna den och även hopptävla den så Madicken var den som kollade på honom. Men jag åkte med då jag ska med Madicken senare i veckan när hon ska rida denna söta ponny. Jag tog även chansen att övnignsköra, det känns så normalt nu att det är jag som kör och inte mamma. I början var det rena chocken men nu rullar det liksom bara på.


Planen för idag är att båda hästarna ska ner på bana och joggas, Doris ska jag känna lite skolor på samt lite vändningar i galopp så att jag hittar samlingen lätt. Gösta ska få gå super lösgörande och verkligen stretcha ut hela kroppen efter sin mini vila som varit i helgen.

Pusss:***

Just nu i allt regn saknar jag detta väldigt

Likes

Comments

Känner äntligen för att komma tillbaka!

Vet att det har varit ett bara tag sedan nu. Det är jag medveten on och har valt, nu ska jag inte komma med massa bla bla bla utan berätta vad jag har i kikaren.

Täckte att jag ska försöka sätta ett tema/ fokus här, min tanke var träningen och hästarna då det är 75% av mitt liv.

Så jag tänkte att jag skulle försöka sätta en rutin och gör lite mer djupa inlägg om ett ämne ex. Rörelser, lösgjordhet eller liknande.

Vill även säga de stora som har hänt.
De första är att jag börjat på gymnasiet i Göteborg vilket är super kul.
Sedan så har jag haft tävlings uppehåll och tränat på för Peter så nu ska vi ut snart igen.
Sedan så är det bara små ändringar hit och dit.

Puss:**

  • 17 Readers

Likes

Comments

Igår tog jag och gick till hästarna och hem ca 14 km. Sedan lagade jag scones till frukost.

Och mysig kvälls ritt med Doran och sedan var Figge model i solnedgången!!

Idag hoppade hönorna i paddocken såg så kul ut!!!

Just nu så ligger jag i sängen och kollar runt lite och planerat morgondagen! Ledsen att det inte varit så mycket dessa två dagar men det har hänt jätte mycket och jag vill inte riktigt göra något annat än bara va och lära känna sig själv lite mer.

Vi höres imon. Puusss:***

  • 62 Readers

Likes

Comments

Idag när jag och Madicken kom till stallet så tog vi in stor hästarna för att rida ut dem ihop, men då hade tyvärr Gösta tappat en baksko så då fick han istället en ordentlig borstning och sedan in i boxen med massa mat. Så det blev att Figge fick ta Göstas plats. Men jag hade ju lovat att Madicken skulle få rida Doris så då fick jag ta ponnyn. Lite nostalgi kan jag ju säga men ändå super mysigt och kul. Jag verkligen älskar att få lite kvalitets tid med honom då han är 19 och tiden börjar snart tryta. Jätte tråkigt att säga men måste fortfarande se sanningen och inte inbilla sig en fantasi om att han alltid finns.

Nej nog med sorgliga saker. Hästarna var fina ute och jag och Madicken har haft en mys kväll hemma, har börjat kolla på Parneviks. Dem är faktiskt väldigt kul, är ofta anti reality men detta var en serie jag kan tänka mig att följa. Men nu är det dax för sängen, klockan ringer 6:30 imorgon. Har börjat Ställa klockan i tid inför skolan som börjar om ca 2 veckor och måste få in lite rutin så att man inte är super trött och otaggad när det börjar.

God natt, PUsss:****

Likes

Comments

NU har halva dagen gått och jag är inne i halvtid. Har varit hos Kårkan och hjälpt henne samt flyttat våra hästar. Så nu har jag och mi sistra kollat lite videos Så efter middagen så åker mamma, pappa samt Tilda till båten medan jag och Madicken blir hemma och fixar hästarna. Så idag får häst en runda ut och bara ta det lungt.

Nu ska jag ta och planera lite samt kolla lite annat. Pusss:***

Här är före och efter bilder på jordgubbarna vi fixade igår!!

Likes

Comments

Dagen har varit super seg. Har sovit bort några timmar och sedan kollat på massa olika saker. Det ända vettiga bortsett från stallet jag gjort idag är att fixa staket runt jordgubbarna och smultronen så att de inte hänger på marken och sniglarna tar dem. Så det har varit sjukt lugnt, men det ändras imon!


Hästarna då var super fina. Doris var fin och vi var petiga och finslipade idag så det var kul att man inte behöver gå tillbaks till grunderna varje dag. Gösta var fin och kändes lätt trots sin storlek, men dock fick han ett litet bryt om att skottkärran som står i ena hörnet var super läskig så det var lite tråkigt.

Nu ska jag sova. Pusss:***

GUUUUD VAD JAG SAKNAR DETTA!!!

Likes

Comments

God morgon/förmiddag!

Har äntligen verkligen fått sova, inte vaknat eller varit orolig, super skönt. Ska snart gå ner för brunch ska bli gott med mat. Men planen för idag är typ ingen alls mer än att båda hästarna ska trimmas, Doris ska få fortsätta jobba på de vi gjorde igår och Gösta ska ner och kännas igenom. Sedan så står det tomt. Det är både skönt och super förvirrande. Älskar att ha lite för mycket att gör så att man får upp tempot och hinner med super mycket saker, det känns alltid skön på kvällen sen att så mycket är klart. Men när man står tom blir jag typ stressad över att jag kunde gjort saker och inget gör, men frågan är vad jag skulle gjort?

Nej nu ska jag sluta stressa upp mig och gå ner för en turbo frukost/ burnch!! Pusss på er:***

GUUD VAD JAG SAKNAR HONOM NU!!!❤️ ❤️ ❤️

Likes

Comments

Nu sitter jag i soffan efter att gått en kort promenad runt vårt lilla kvarter. Det tog ca 15 min och var ganska skönt efter all mat och att behöva var inne med dessa lek fulla grabbar var lite jobbigt, vi har haft totalt ös regn i ca 6 timmar och då skulle vi grilla, tajming!!!

Grabbarna var härliga som vanligt och åt som hästar och blev helt galan i mammas dessert, hann ej ta en bild då alla högg in direkt men det var grillad annans med riven choklad blandad i grädde, såååå gott.

Sedan efter maten så blev det lek och massa prat om allt och inget. Sedan så blev disko med massa lika låtar och även lite annat skoj. men sist ut var att fixa hästarna, flytta dem från stora hagen till lilla där Figge går och alla tre får gå på natten så ingen blir själv. Själv klart så skulle Oliver (den äldsta) med och säga hej till hästarna. Han hjälpte även mig att leda Doris. Sedan så blev det bus i hagen när alla tre var samlade. Väl hemma igen så sa vi adjö till våra gäster (mammas vännina med m´familj) som varit här. Så nu blir det sängen!!


Gösta är så jäkla rolig att se på kolla vara bilden så störtskön!!! Mitt hjärta❤️

Likes

Comments