Vardag

I torsdags var jag ute och käkade med några kompisar, orsaken till detta var för att bästa Ada idag flyttar till Australien för minst ett halvår där hon kommer jobba som Au Pair. Alltså ååå bästa Adis :(( Lycka till! <3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Au Pair Förberedelser

Nu har det gått en vecka sen min intervju med familjen! Hela intervjun började med att min webbcam inte ville starta direkt, vilket jag blev lite stressad över, men det handlade kanske om 10 sekunder som den inte vill starta. Sen i början pratade vi bara väldigt generellt om allt. Vi pratade om mitt rum, hur det är att bo i Norrland, vem jag är och lite lätt prat om allt. Sen fick jag börja ställa mina frågor, och jag fick svar på de frågor jag kände var viktigast. Sen fick jag även prata med hans nuvarande Au Pair, vilket var jättekul! Viktigaste frågan för mig just då var när au pairen skulle komma då det aldrig uppgavs i profilen eller i mailen från AuPairInAmerica, och det visade sig att det var i slutet på Januari. Och eftersom att jag verkligen ville åka iväg så snabbt så kände jag bara faan. Eftersom att allt annat lät och kändes så himla himla bra. Så vad jag gjorde var att jag sa att allt verkligen kändes super, men att det var avresedatumet som det hängde på i nuläget. Så vi bestämde oss för att vi skulle maila lite och ha ett till skypesamtal innan vi bestämde oss.

Vad jag gjorde efter samtalet var att jag pratade med mamma och pappa och eftersom att jag hade en sån bra magkänsla över familjen så insåg jag rätt fort att det faktiskt är värt att vänta någon månad innan jag kan åka! Tror bara att jag behövde en knuff på axeln och att någon bara la upp det på ett annat sätt. För hur det än skulle bli så är det en massvis med grejer som behövs göras innan man kan åka iväg, så det skulle bara betyda att jag inte skulle behöva stressa igenom det.

Dagen efter valde jag att maila till honom och berätta att jag är tillgänglig för honom om han skulle vilja att jag skulle bli hans Au Pair! Då svarade han tillbaka att det var bra nyheter och vi bestämde oss för att vi skulle ha ett till skypesamtal. Så i onsdags pratades vi vid igen, och då pratade vi bara väldigt överblickligt (är det ens ett ord?) om allt, jag visade runt i mitt hus, han visade sitt, vi pratade om hundar, mitt nuvarande jobb osv.

Sen i slutet av samtalet, så bestämde vi, att jag ska bli hans AU PAIR!!! Så den 23 Januari tar jag mitt pick och pack, flyger till NY för några dagar på orientationschool, och sen den 26 så flyttar jag till en större förort till WASHINGTON D.C. !! hur sjukt. Är så himla taggad!!

Likes

Comments

​Om ni bara visste hur nervös jag är just nu, håller nästan på att skita på mig... Orsaken till detta är att jag ska ha min första intervju klockan 21. alltså om 1 timme. Känns som att jag kommer göra bort mig så totalt och fumla till min engelska TOTALT. Vem vet, kanske börjar jag prata på spanska? 

Ska då skypa med familjen jag berättade om innan, och det bestämde vi igårkväll. Så jag har iprincip gått och varit nervös i ett helt dygn! Men har förberett en hög med frågor, om jobbet, tjejerna och om honom så förhoppningsvis kommer jag inte bara att sitta tyst.. som jag ofta gör när jag blir nervös och blyg, men får hoppas att han ändå håller en rätt chill nivå! 

Tänker att jag senare gör ett inlägg om hur det gick och så! Lycka till till mig...


Likes

Comments

Hejhallå!

Hur sjukt!!! Efter en vecka har jag fått en matchning!! Vaknade upp igår och såg att jag hade fått ett mail utav en placement assistant för Au Pair in America, om att en familj var intresserad utav min profil och undrade då om jag ville ha kontakt med familjen, och då länkade hon bilder och ett brev! Men hann inte kolla igenom det så noga på morgonen då jag var lite stressad till jobbet. Men när jag kom hem sen så läste jag igenom i lugn och ro, kollade bilder, pratade med mamma och pappa och lite sånt. Mailade sen tillbaka att jag var intresserad utav att prata vidare. Så nu väntar jag på att antingen få ett mail utav familjen eller att det ska komma upp på min profil så att jag kan maila dom, vart lite oklart dedär men det löser sig nog!

Familjen består då utav en singelpappa, tvillingtjejer och en vovve! Dom bor i en förort till Washington DC. Utifrån det jag läste så lät det väldigt intressant och jag tänker att det är inte mer än rätt att prata med familjen och höra sig för! Sen är det ju även så att detta är min första intresserade familj!! Vilket är superspännande, verkligen!

Ringde även och bokade in en tid för TBC test och hälsoundersökning igår, men hon som svarade måste ha vaknat på fel sida, haha. Fick tid för TBC på tisdagsmorgon (tror jag? sjukt otydlig) och tro på fan att kön till hälsoundersökningen skulle vara flera veckor lång, så om en månad :))) 2 november ska jag dit.. Sen nämnde hon pris och det skulle kosta 1500:- vilket jag tycker lät väldigt dyrt, så jag frågade bara lite artigt om det var samma pris på alla mottagningar, och då blev hon väldigt grinig och irriterad och sa att det var så, och då nämnde jag att jag vet dom som bara behövt betala kring 800:- men då blev hon bara arg. Så jag sa att den tiden blir bra och att det är nått som jag behöver göra så det får kosta vad det vill. Men ska i veckan ringa andra vårdcentraler i stan och se om dom har någon tidigare tid!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hade fotbollsavslutning för mina små favorittjejer i torsdags! Var så himla kul att få träffa dom igen efter att vi var tvungen att skjuta upp det en vecka! Vi körde charader med dom, så dom fick möta föräldrarna, och självklart vann tjejerna efter absolut ingen tilläggstid utav mig nejnej :) Sen så fikade vi, och under fikat fick vi tränare en "tack" present utav laget så att säga, så vi fick 2 trisslotter, 1 marabou ask och en lindt chokladask var utav dom! Så himla gulligt, tack!Likes

Comments

Nu äntligen är jag i matchningsprocessen!! Helt sjukt alltså, nu känns det verkligen som att det är på riktigt! Kom egentligen in i den i fredags, men har haft fullt upp i helgen så har inte hunnit skriva om det förns nu. Var på hockey och såg Björklöven Södertälje direkt efter jobbet i fredags och igår var jag på stan med mamma på förmiddagen och senare på kvällen gick vi ut och käkade med släkten.

Men som sagt så är jag i matchningsprocessen nu, så det som händer nu är att jag får vänta och vänta tills någon familj hör av sig och är intresserad. Är mer eller mindre inne på min Au Pairsida flera gånger per dag även fast jag vet att sannolikheten att någon familj hittat min profil ännu är ju minimalisk. Men om en vecka kanske man ändå kan börja få in någon intresseklickning, men fingers crossed att det går fort!! Sen ska det tydligen va bra att va inne flera gånger för det ser typ familjerna.

Gör sista veckan på jobbet nu till veckan, men kommer troligtvis att få jobba lite längre, det beror på hur lång tid allt tar som jag ska måla klart. Sen har jag några saker att planera in och ta mig tid att göra också:

-Måste göra nytt pass
-Måste ta bild till visum och internationellt körkort
-Göra TBC test, och då kommer jag nog göra bort hälsoundersökningen samtidigt

Likes

Comments

Sitter nyduschad framför idol, rätt skön tisdagskväll ändå! Så himla skönt att ha lugna kvällar när man jobbar hela dagarna. Sen att få toppa det med WorldCup och tre kronor känns super! Var även in på min Au Pair profil idag och då såg jag att.... Min ansökan har gått vidare till London för sista granskning !! Så jag hoppas verkligen att bara nu inom ett par 2 - 3 dagar att jag kommer in i matchningsprocessen ! Så taggad !! Men har ändå inte fattat det, liksom jag började lalla ihop en ansökan i slutet på juni och tog det mer på allvar i augusti och verkligen la ner hjärta i det och nu sitter jag här, dricker lite ishallonvatten och kommer snart få börja matcha med familjer? SJUKT.

Likes

Comments

En ny vecka har gått och det känns som att jag bara kommer närmare och närmare att få komma iväg till USA även fast det ännu känns så långt bort! I veckan har jag fått fylla i en "Medical Declaration", vilket är ett papper med olika frågor ex "Have you suffered from or are you suffering from any of the following conditions: Depression YES/NO, Anxiety YES/NO, Diabetes YES/NO etc." och liknande frågor. Sen skickar man in den, via mail eller laddar upp den på sin profil, och sen skickar dom vidare den till London som sedan börjar förbereda en för matchningsprocessen, så jag skulle kunna tro att jag blir avalible för det i veckan! Känns superskönt, pappret jag fyllde i är som ett litet "friskhetsbevis" utav sig själv innan man gör den stora hälsonundersökningen, för dom vill helst att man gör den sen när man fått en familj för att man inte ska behöva ligga ute med så mycket pengar.

För er som inte vet det så åker jag med Skandinaviska instituet som arbetar med Au Pair in America, och det kan säkert skilja sig emellan alla organisationer, Cultural Care och STS har säkert andra metoder som det använder sig utav. Tänker att jag i ett annat inlägg skriver om varför jag valde Skandinaviska Institutet!

Likes

Comments

Tjenixen!

Jag har nu under en tid gått och väntat på att få komma på en intervju för att bli au pair, men det har dröjt lite då intervjuaren från Umeå inte kunde pga flytt och sånt. Då kom vi egentligen tillbaks till ruta ett då dom inte hade någon annan intervjuare i stan eller så, så jag sa att jag kan tänka mig köra ner till Övik eller upp till Skellefte och då började dom väl att kolla upp lite såna alternativ, och vipps så blev det intevju i ...... Luleå, Ja inte närmsta biten, men fortfarande närmare än om det hade varit att jag behövt åka till Stockholm eller så. Så nu i söndags körde jag upp till Lule för en 1,5-2 timmar lång intervju och sedan hem igen.

Själva intervjun gick jättebra, Johanna som intervjuade hade precis kommit hem från USA och jag var hennes första att ha intervju med så det var nytt för båda men det var också ganska skönt! Det är så himla konstigt med mig för jag var inte ett dugg nervös, utan det var precis som att jag skulle ta en fika med en kompis vilket faktiskt också är väldigt skönt för det är ju inte så kul att komma på ett sånt möte dyngnervös!

Lite allmänt om vad som händer på en intervju då, man möter upp sin intervjuare på ett café eller liknande, sen så får man börja med att skiva på ett papper för kostnader å programmet osv. Sen ska man fylla i ett polispapper, där man egentligen skriver namn, adress osv bara vanliga uppgifter om dig själv och sedan swishar man 192:- till personen. Efter det får man fylla i A,B eller C alternativ på typ 200 frågor på datorn, väldigt udda frågor måste jag säga... första frågan va typ "Skulle du hellre jobba som arkitekt än rådgivare" "Stämmer" "Stämmer inte" vad har det med Au Pair att göra, haha. Sen var det flera sånna udda frågor och vissa frågor förstod man verkligen inte, och när man går in på sida 15 och inser att man har 12 kvar så går en lång suck genom kroppen, då är man lite smått less, hehe. Sen så kommer den slappa biten då man bara sitter och pratar, hon frågade lite om vad jag tror gör en bra Au Pair, barnerfarenhet, lite allmänt om vad man gör typ jobbar/pluggar osv, familjesituation och en massa, hur jag tror att jag kommer klara ett år osv, vilka personligheter som är bra att ha. Sen ska man prata 30 min på engelska, men så länge pratade vi inte.. hon ställde några frågor sen va vi klar med den delen, för generellt är ju svenskar så mycket bättre på engelska än många andra länder! Efter det var vi typ klar, eller ja då småbabblade vi lite om vad jag vill ha för åldrar och vars i Usa jag ville å så bara lite öppet och jag frågade henne lite saker om USA också då hon just kommit hem. Och under hela tiden så sitter hon och antecknar det jag säger för att sedan typ skriva om det, och då kan typ familjerna läsa om vilken bild och intryck hon fick utav mig.

Så det var typ det, hade inte så stora förväntningar på vad intervjun skulle vara, alltså jag hade varken förberett mig eller blivit exhalterad inför den om vi säger så, utan det är mer för att de ska göras.

Så vad händer nu? Jo nu kommer de bli lite arbete för kontoret, för nu kommer dom börja samanställa mina svar och sånt för att kunna matcha mig med familjer som är likvärdiga! Så inom 1-2 veckor kommer jag komma in i matchningsprocessen, alltså fatta hur kul!?!??!? Så taggad!

Så det jag har kvar att göra nu är:
-Nytt pass då mitt kommer gå ut innan jag kommer hem
-Åka till ambasaden och fixa visum
-Göra en hälsoundersökning eftersom att amerikanare är livrädda för allt
-Beställa internationellt körkort
-Köpa present till familjen, eller i alla fall börja spana sen när man matchar så får man ju en liten bättre bild utav vem dom är och vad dom gillar.

Sen är det väl de vanliga att en packlista ska göras å sånt men det blir senare när jag börjar ana en avresedag..! ska även kolla på en kamera också men det är inte i nuläget så jätteviktigt känner jag lite sådär spontant då jag har en men som inte riktigt är superbra.Likes

Comments

Au Pair Förberedelser

Har helt glömt bort bloggen faktiskt, sorry! Har egentligen inte hänt så mycket spännande, jobbar måndag-fredag och på helgen ligger jag i soffan.. Har även kommit en bit på min au pair profil, men nu har det stått stilla nån vecka då jag inväntar en intervjutid, som inte varit det lättaste att få fram. Men nu ser det ut att ha löst sig, för det har funnits en tjej i stan som är en intervjuare men då visade det sig att hon höll på flytta så då hamna det lite på is för mig medans skandinaviska institutet förbrilt har sökt efter en ny här i stan, vilket har varit hopplöst. Så jag mailade dom och sa att jag kan köra upp till skellefte eller ner till övik om det så ska vara eftersom att de bara tar 1,5timme, men får köra lite längre än så, ska nämnligen upp till Lule nästa helg. Men det är det värt, måste dock köra upp själv så det kan ju bli lite halvdrygt..

I helgen ska jag in på stan med mamma och shoppa lite, sen ska jag sätta mig ner och kolla på en ny kamera som jag kan filma och fota med inför usa samt en ny dator... Sen är det födelsedagsfirande för bror på söndag! Sen back to work som vanligt.


Likes

Comments