Salut! (japp, jag har lyssnat på fransk musik hela dagen)

Dagen idag har varit väldigt seg. Jag vaknade vid 13, vilket inte är likt mig. Så jag kände att det inte var lönt att göra något stort idag, så jag har mest suttit i min säng och läst lite ur olika böcker, tränat lite mer på gitarr och kollat klart på den nya säsongen av bones. Annars har allt varit som det brukar vara, tråkigt.

Så nu sitter jag i min säng och lyssnar på en första engelska låten idag, "this is gospel(piano version)" Jag älskar många franska låtar, men en hel dag kan bli lite mycket även för mig.

Det blir inte mer idag, för jag har inget annat att skriva så,

Vi hörs,

Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Med Panic! at the disco låtar högt i lurarna sitter jag här och skriver åter igen ett inlägg. Så känner jag för att tråka ut er med min tråkiga dag så tänker jag nu ranka mina favorit låtar :)

Så här har ni mina 10 favorit låtar för tillfället...

10. "Mary, did you know?" av Pentatonix

Denna acapellan ger mig rysningar, så bra den är. Alla deras röster passar extremt bra ihop. Jag vet inte mer vad jag ska säga för jag blir alltid lika speechless när de släpper en ny låt eller cover, men denna är en av mina favoriter.

9. "Stone Cold" av Demi Lovato

Varje gång jag hör Demi sjunga denna låten så får jag rysningar så bra den är, varesig det är i studio eller live . Om man ska läsa från texten så handlar det om att hon inte kan komma över sitt ex och att hon låtsas vara glad för dem( Exet och hens nya)

8. "Rise Up" av Andra Day

Denna låten hörde jag först efter att det hade varit skjutningar i paris, så när jag hör på denna låten tänker jag mycket på de. Men om man bortser från det så älskar jag jag låten för dens budskap och hennes fantastiska röst.

7."Wating Game" av Parson James

Denna låten lyssnar jag oftast på när jag är tröt eller ledsen. Parson har en jätte vacker som jag tycker är enkelt att gilla. Han förmedlar låten med mycket känsla, vilket jag tycker är super bra för det ger mer karaktär till låten.

6. "Formidable" av Stromae

Detta må vara en fransk låt men den är riktigt bra och tycker verkligen att fler ska lyssna på honom.

5. "Hurts(Remix - Official Video)" av MIKA

Jag älskar denna låten för den har ett extremt bra budskap och att han är väldigt säker i dem tonerna han sjunger, både i denna versionen och live. Jag älskar beatet som finns i bakgrunds musiken och jag tycker att det bidrar till att den blir enkel att dansa till.

4."Nobody's Perfect" Jessie J och Vince Kidd duet

Denna duetten är så extremt bra, deras röster passar perfekt. Jag visste att Jessie J var bra men Vince har extremt bra röst och kan nå extrema toner utan att det låter fel.

3. "Boum Boum Boum" av MIKA

Åter igen en fransk låt, men jag tycker att det är en av de bästa franska låtarna som jag har hört. Det är en catchig låt som lätt fastnar på hjärnan. Han gör den jätte bra live tillsammans med en annan tjej(som jag tyvärr inte kan namnet på) som jag länkar här.

2."The ballad of mona lisa" av Panic! at the disco

Detta är en riktigt bra låt av dem som är lite mer up-tempo som funkar vi träning, för att bli mer taggad och pumpa upp nerverna.

1. "This is Gospel (Piano version)" av Panic! at the disco

Det är en riktigt bra version på originalet som i vanliga fall är lite mer up-tempo. Jag lyssnar oftast på den när jag vaknar och när jag känner mig stressad, för jag tycker att Brendon Urie har en extremt bra och kontrollerad röst, det känns som han känner sin röst väldigt bra och vet vad den kan uppnå.


Likes

Comments

Tjena!

Idag var året andra dag(obviously) Det var en ganska tråkig dag, jag pluggade, tränade på min sångläxa och fixade i mitt rum. Men den har inte varit speciellt lång heller för jag somnade inte förrens kl 4 på morgonen och jag vaknade inte förrens kl 12, nästan halv 13. Vilket är mycket ovanligt för mig, eftersom jag är en morgonmänniska. 

Men en positiv ska hände idag, jag fick igång min gamla dator som har varit låst i nästan ett halv år. Det krävdes bara 1 1/2 h telefonsamtal och två st apple killar för att låsa upp den. Men det var det värt det för nu behöver jag inte oroa mig för att mina språkrese bilder och att mina texter är borta. För ett tag sa de till mig att det kunde vara så att man behövde fabriksåterställa datorn. Men nu har jag dem och allt är bra igen(hoppas jag)

Om sex dagar börjar vårterminen(*wiping away small tears*) och jag har fyra uppsatser att skriva(som jag antagligen nämnt 10 gånger innan) Jag börjar bli extremt stressad, för en av dem ger dubbla betyg. Så om jag får ett A, så dubblar han(Läraren) det till två A och likså om man får F. En annan är att man ska ha tagit en normkritisk bild och tolka den på olika sätt, den tredje är att man ska ha skrivit en recension på musikalen "Kinky Boots" som vi fick se på malmö opera och den sista är en gruppanalys på hur vi har jobbat tillsammans på ett uppträde. Och juste, jag ska ha läst ut en bok tills då också.

Och på tal om böcker så har jag funderat på en sak...

Jag älskar att läsa böcker och läser oftast en bok i månaden(Beroende på bra handling och hur många sidor). Så jag har funderat på att kanske ge ut mina boktips, för jag vet hur det är om man känner att man vill läsa något, men man vet inte vad(been there, done that) Så då tänkte jag att mina boktips kanske kan någon hjälpa lite. Och även om man inte läser så kanske man ser en bok som man kan tänka sig att läsa.

Jag kommer fortsätta tänka på saken och man får gärna komma med sin åsikt(även om det inte är så många som läser denna bloggen)

Men nu måste jag dra,

Så vi hörs!

Amanda


Likes

Comments

Det är nytt år! Gott nytt år på er!

Min nyårskväll var jätte trevlig. Vi blev hembjudna till en av min pappas bästa vänner och vi hade jätte kul. Många skratt och skämt framkom och jag tror ingen var missnöjd med kvällen. Det bästa var att alla bidrog till maten, varje familj/par hade hand om en maträtt och vi skulle ha hand om desserten. Eller rättare sagt jag skulle ha hand om desserten, så det blev en jätte god mango-hjortron cheesecake med gul kiwi.

Men trots att den var god så var det inte det bästa med kvällen utan det var helt klart att se hela Malmös himmel lysa upp av raketer i olika färger. Och skåla in det nya året med ett glas alkoholfri cider. Sedan efter det satt vi alla och spelade sällskapsspel där man skulle svara på ja och nej frågor för att samla poäng. Efter det led kvällen mot sitt slut och vi tog våra grejer och sa hejdå vid 3 på morgonen.

Samma morgon vaknar jag vid 10 på morgonen, med en känsla av att jag aldrig vill lämna min säng. Men som alltid släpar jag mig upp för sängen, gör en macka och går sedan och lägger mig i en timme till. Och efter det packade jag ihop alla mina grejer,eftersom jag är ett skildsmässobarn, och tar mig till mitt andra hem.

Och sen dess har det inte hänt mycket. Jag har kollar på bones, städat och rensat mitt sminkskåp, ätit middag och kollat sociala medier.

Och det summerar det två sista dagarna.

Så vi hörs

Amanda

Likes

Comments

Årets näst sista dag, äntligen jag vill bara glömma detta året. Men samtidigt har jag lärt mig mycket nytt detta året. Men iallafall så har jag fixat allt inför imorgon. Mina kläder hänger fint på galgen, desserten är fixad( mango hjortrons cheesecake, om någon ville veta) och skrivit lite på de fyra uppsatserna som ska vara klara efter lovet.

Annars har min dag varit ganska lugn, jag har precis sett klart "A Cinderella Story: Once Upon A Song" jag vet ej hur många gånger jag har sett den, "Another Cinderella Story" och "A Cinderella Story" Men jag kan inte låta bli att älska the cheesy romance i dem. Jag älskar vanligtvis Si-Fi filmer och serier, men jag skulle lika gärna kunna kolla på en smörig romantisk film( exempelvis Nicholas sparks filmer)

Jag satt och måla naglarna innan men blev inte nöjd så efter jag hade målatom dem ca 5 gånger, så tog jag fram mitt svarta nagellack och målade in svart prick strax ovanför mina nagelband. Det är typiskt mig, jag har en idé och det slutar alltid med att jag tycker att det är för komplicerat så jag gör något som är extremt lätt, hehe.

Nä, nu ska jag plugga lite till innan jag somnar.

Så vi hörs!

Amanda


Likes

Comments

Wow no suprise! I did it again...

Jag gör detta varje gång, lovar mig själv att jag ska blogga och sedan så kommer andra saker i vägen.

Jag testar detta en gång till sedan kanske jag ger upp...

Hej, igen...
Japp det var ca 1 1/2 månad sedan jag skrev något senast*oops* men mycket har hänt, exempelvis har jag pluggat och haft prov, jag har varit med på julkonserter (stod i kören, woop woop) och julen har varit. Men nu är man gör man sig redo för att skåla in det nya året med Pommac och intala sig själv att 2017, det ska minsann bli det bäst året någonsin.
Side note: Jag har slutat intala mig själv det för vi har intalat oss det i så många år innan detta, senast trodde man att 2016 skulle bli det bästa året någonsin, och se hur det blev.

Men till några tråkiga nyheter:
Carrie Fisher och hennes mamma dog efter varandra inom 48 h. Båda var fantastiska skådespelare och för mig som är ett Star Wars fan undrar jag nu hur Chewie(Chewbacca) ska klara sig, ingen Leia och ingen Han Solo?
Nä, men seriöst nu så blev jag riktigt ledsen när jag fick höra nyheten. Hon var en fantastisk skådespelare och jag kommer definitivt sakna henne.
Hennes mamma var också en fantastisk skådespelare, om ni inte vet vem hon är så bör ni kolla in "Halloween Town" hon spelar mormorn, en underbar familjefilm.

Detta året har inte varit det bästa, för världen. Vi har förlorat många kända namn (Prince, Leonard Chonen, David Bowie osv) och snart kanske vi kan lägga till "Amerika" på den listan med tanke på vem som kommer styra där över de nästa 4 åren. Det enda jag säger är att jag är glad att vi inte har en rasistisk, homofobisk och sexistisk ledare som styr Sverige.

Okej, lite positiva nyheter:
Det kommer till att komma 5 till "Fantastic Beast" filmer. Jag är jätte spänd på dem, dock har jag inte sett den senaste men jag läste manuset som kom ut på bok och jag blev helt förälskad i karaktärerna, speciellt nifflarna.
Alicia vikander vann en Oscar för hennes roll som "Greda" i "The Danish Girl" med Eddie Redmayne. Och jag måste säga att det är en fantastisk film som verkligen lär ut om hur en transperson kan känna sig i ett samhälle sär det ej är okej att identifiera sig som något annat än tjej eller kille. Filmen är baserad på en bok som i sin tur är baserat på en verklig händelse. Om ni vill läsa mer(vilket jag tycker ni ska göra) så kan ni gå in på denna länken som berättar lite mer om handlingen.
http://www.telegraph.co.uk/films/2016/04/14/the-tragic-true-story-behind-the-danish-girl/amp/?client=safari
Sedan får vi inte glömma att en artist vann Nobel priset, istället för någon nästintill okänd skribent. Jag tycker det var fantastiskt att Bob Dylan vann, hans låttexter har verkligen en mening bakom sig, ibland två.

Okej, vi kan kort säga att detta har inte varit det bästa året i historien, men det är långt ifrån det värsta.

Jag måste tyvärr runda av nu för jag kollade precis på klockan och om jag ska vara trevlig och fungera som en vanlig människa bör jag sova.

Så vi hörs
Amanda

Likes

Comments

Evening fellas!

Allt bra?
Allt är bra med mig iallafall. Jag har inte haft den mest event fulla dagen ever, men den flöt ändå på.
Jag började dagen med att jag tog en kort promenad i det blåsiga kalla vädret. För att rensa tankarna och för att planera mitt plugg.

Så när jag kom hem satte jag mig och började först plugga på en uppsats och sen en redovisning, men som den personen jag är så kom jag inte långt förrän jag höll på med något annat. Så jag satte mig och måla och sen läste jag en bok av Negra Efendic som heter "jag var precis som du", vilket är en riktigt bra bok.

Sedan efter det kollade jag på lite serier.
Så nu ligger jag i min säng och ska kolla färdig på en film innan jag försöker sova.

Japp, det var som jag skrev innan, inte den mest event fulla dagen ever, men jag hade inget bättre att skriva om idag så det fick bli det här.

Kram
Amanda

Likes

Comments

Jag har haft denna bloggen i 1 år nu, men har knappt lagt upp något och om jag har gjort det, så har det inte varit bra.
Så nu har jag raderat alla mina förra inlägg och jag börjar på nytt igen. Och på grund av detta så vet nog ingen vem jag är för min förra blogg var mil ifrån "populär" jag hade 1-2 som läste den innan, vilket jag kan förstå, så därför tänkte jag berätta lite kort om mig.

Jag är en vanlig skånsk 15 årig tjej som heter Amanda. Jag kallades ett tag Manda av en kompis, vilket jag tyckte lät bra så det är därför bloggen är döpt till MandaBorg. Och Borg är där bara för jag tyckte det blev för kort med bara Manda.

Under min uppväxt har jag alltid varit intresserad av musik, vilket gjorde att jag sökte och kom in på den estetiska linjen med inriktning musik på gymnasiet. Jag spelar liiite piano, liiiite gitarr och sedan så sjunger jag.
Jag brukar inte kunna beskriva min musik smak för jag lyssnar och njuter av så mycket olika musik stilar, ena dagen kan jag lyssna på green day och dagen där på kan jag lyssna på Veronica Maggio.

Jag älskar att resa. Jag har varit på många vanliga ställen, så som Mallorca och gran canaria. Men jag har även gjot större resor som att åka till Kina och rest till England själv.

Bland mina vänner så är jag nog mest känd som den som kan prata i evigheter. Man brukar också känna igen mig på min korta längd och att jag ibland är väldigt förvirrad på grund av att jag lätt "zoomar" ut. Jag har även en tendens att byta hårfärg ganska ofta, eller iallafall haft en tendens. Förra året hade jag sammanlagt 6 olika hårfärger och två av dem var rött och blått. Men nu är jag tilllbaka till min vanliga vilket är blont.

Min favorit färg är himmelsblå och har varit det sålänge som jag och min familj kan minnas. Jag älskar även att läsa böcker, min favorit är "livet efter dig" av Jojo Moyes.
Jag gillar hundar mer än katter(förlåt,till alla katt älskare)
Jag hatar och har alltid hatat spindlar och clowner. Jag tycker inte cirkus clowner är läskiga, jag bara gillar inte deras beteende och speciellt inte sminket, vet ej varför, jag känner mig bara äcklad(förlåt om jag såra någon;) )
Jag älskar de äldre filmerna av "sagan om ringen" och "star wars"
Och tillsist min favorit serie är "Doctor who" LOVE IT!

Detta kanske blev lite flummigt, men hoppas det funkar.

Kram
Amanda

Likes

Comments