För några inlägg sen skrev jag att Melanie hade lärt sig själv att prutta med munnen. Jag kan här med säga att N U har hon lärt sig att verkligen göra pruttljud som vi vuxna gör. Liksom trycker ut luft mellan läpparna! Hon började igår och sen dess har hon knappt slutat, haha!

Man kan säga att det är dags att ta fram dregglisarna nu, när du lyckas spotta ut så mycket saliv med dina pruttljud!

Undrar om det är för att både jag och pappa ofta gör pruttljud för dig här hemma, för att du tycker det är så kul, som du också har börjat med det och nu tar efter. Hur som är det supergulligt!

Mammas lilla härmapa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu känns det som att det händer supermycket. Nästan som att hon lär sig någonting nytt varenda dag. I lördags började hon "skrikprata". Ibland låter det gulligt, men fasen vad hon kan ta i så det känns i öronen. Det jobbiga är att det är som ett nytt språk för oss, vi har nästan fått börja om med att lära mig hennes språk. I helgen låg hon och skrikpratade rätt högt och jag sa, men oj vad hon övar på sina tonlägen. Stoffe var tvungen och titta närmare på henne och då såg han att hon grät! Stackars barn! Lilla älskling, där sitter jag och bara tror att allt är lugnt. Men nu har vi lärt oss att hon oftast inte är nöjd när hon pratar så, haha!
Annars pratar hon "vanligt"  mer och mer nu, så himla kul!

Hon har även börjat rulla över från rygg till mage. Det har hon kunnat sen flera veckor tillbaka, men bara någon enstaka gång så. Från och med igår gör hon det flera ggr per dag.
Hon är så rolig för hon vill så mycket, men hennes kropp hänger inte med och då blir hon så fruktansvärt frustrerad. Vi har en liten arg bebis ibland här hemma.

Hon har så himla bråttom. Nu när hon kan ligga på mage och hålla upp huvudet ett ganska bra tag, så kan hon liksom inte bara vara nöjd med det, inte ens en dag. Nej nu ser vi att hon försöker förflytta sig åt alla håll och hon blir lika arg efter ett tag när det inte går som hon tänkt sig. Hon ser ut som en liten mask när hon försöker "krypa" fram, med rumpan i vädret! Så gulligt :)

Det roliga är ju att man börjar få märka av lite personlighets drag. Lite envis och en bestämd tjej detta!

En annan grej som hon började med förra veckan är att hon plaskar supermycket i vattnet när vi badar. Hon vevar som bara den med både armar och ben så att hela badrumsgolvet och jag blir blött! Jag kan jag ju inte låta bli att asgarva när hon gör så, haha!


Och det bästa av allt är hur mycket hon skrattar på riktigt nu! Min lilla solstråle, som faktiskt föddes en vacker morgon, i soluppgång!

Likes

Comments

På din 4 månaders dag i lördags var vi på ditt andra bröllop, den här gången pappas kompis, Fredriks.
Själva planen för dig var helt klockren och gick över förväntan!
Ganska så snart efter att vi fått inbjudan frågade jag din mormor om hon kunde tänka sig ta hand om dig så att även jag kunde få vara med bröllopet. Det hade jag kunnat ändå för ammande bebisar var också inbjudna. Men mormor umgås mer än gärna med dig! Bröllopet var på Grand Hotel Saltsjöbaden och bröllopsgästerna fick bra priser på hotellrummen. Så planen var att du och mormor skulle hänga inne på rummet och jag kom och mata dig när du blev hungrig! Det gick hur bra som helst!
Detta var första gången som jag var borta från dig sammanlagt på en dag, så jag åkte till bröllopet med inställningen  på att bara få se vigseln! Men jag fick äta 3-rätters och vara med på det mesta och du mormor hade haft det supermysigt och det är det viktigaste, så det blev toppenbra! Vid halvtio skickade jag hem mormor, för att det inte skulle bli så sent för henne, så jag fick bröllopstårtan serverad av pappsen inne på rummet, sen sov du för natten ❤

Likes

Comments

Det var bland det första du verkligen skrattade åt på riktigt!
När du skrattar gör du mig till den lyckligaste personen i världen och tänk att man kan framkalla det med pruttljud!
När pappa beatboxar är favoriten.

Det roligaste är att du senaste dagarna har lärt dig själv att prutta med munnen! Du drar liksom in underläppen på något gulligt sätt!

Pussljud är också kul. Det är det roligaste mamma gör än så länge. Pussar med höga pussljud på halsen eller magen, då kan du skratta högt och mamma dör av lycka!

Likes

Comments

Igår blev mitt lilla hjärta 3 månader! Hon vaknade upp och sken som en solstråle. Så hemskt att inte kunna veta vad hon snart skulle utsättas för. Jag däremot har varit lite smånervös inför den här dagen, jag har ju bara fått höra hur hemskt det är!
1 timme senare på BVC väger vi och mäter vi henne, jag chansade på 6 kg, 6580g och 60 cm. Hujeda mig så fort hon växer! Sen var det dags. Först fick du andra dosen drickvaccinet (rota), piece of cake! Sen fick du sitta i mitt knä. Jag försökte behålla lugnet bäst jag kunde för att du inte skulle känna av några negativa energier. Jag hade bestämt mig redan innan att inte titta på när barnsköterskan gjorde själva utförandet och det är jag glad för, för annars hade det nog varit värre för mig. 1 spruta i varje lår. Hon skrek, allt jag kunde göra för att trösta dig var att pussa dig på huvudet och prata i lugn ton, stackars pappa fick underhålla med marackas och fick se dina ansiktsuttryvk, även detta var något jag hade bestämt mig för innan att inte sätta på mina näthinnor. Spruta nr 2 var värre. Men nästan direkt efter somnade du vid tuttisen, så det var inte alls så farligt som jag hade föreställt mig.

Biverkningar?

Hela dagen var hon rätt normal. På kvällen var vi bortbjudna på middag i Örnsberg, men när vi kom hem misstänkte jag feber. Termometern visade 38 grader. Lilla vän. Hon somnade och sov igenom natten som vanligt. 

Idag var värre. Fortfarande feber, så hon sov i stort sett fram till kl.17, men vaknade grinig var 20e minut, blev tröstad för att sen somna om. under kvällen har hon varit superledsen till och från men ingen feber kvar!

Nu har hon legat och sovit i famnen sen kl.22 så hon har nog somnat för natten, jag hoppas hon kan sova som brukar i natt <3

Likes

Comments

Jag har en app, Wonder weeks.
Där står det om alla dina utvecklingsfaser du kommer att gå igenom. För någon vecka sen läste jag att du snart kommer att hitta dina händer och jag har bara väntat på att den dagen ska komma och nu är den här!

Du satt i din babysitter och när jag tittar ner på dig ser jag att du stirrar på din högerhand och jag nästan hör hur du tänker "vad är det här?!"

himla kul att se! Jag ser så fram emot alla dina framsteg och jag är så glad över att få följa med på din resa!

Likes

Comments

Alla säger att kärleken till sitt barn är oändlig. Det är sant.
Jag upplever det nu och känslorna jag har för dig är de mest äkta och starka jag någonsin känt.
You're stuck with me now!


Detta är för dig min älskade Melanie

Likes

Comments