Jag har hoppat över till https://mammavixx.vimedbarn.se/ för att se om den plattformen passar mig bättre ✨ Så ni hittar mig just nu ✌🏻 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi är redan inne i Augusti! Tiden springer iväg och skolstarten närmar sig med stormsteg. 17 augusti. Det är ju SNART! 😐 Vi har haft två regniga dagar nu och jag har för en gångs skull inte känt så mkt smärta och har lyckats städa hela lägenheten! Det händer typ aldrig nu för tiden.

För någon dag sen så var vi iväg med mormor till bygglekplatsen här i närheten. Helt fantastiskt roligt hade barnen! Dessvärre gick vår dubbelvagn sönder på vägen dit så nu är jag strandad tills min pappa har lagat den. Hoppas att det går fort så vi hinner med allt jag planerat innan skolan börjar.

Likes

Comments

Efter gårdagens bravader så var det inte mycket fart i oss idag. 4 maskiner tvätt, ett evigt tjat om att inte äta macka i soffan (pga överjävligt med smulor) och legobygge. Barnen har precis somnat, Oliver var sist ut bredvid mig i soffan.

Nu ska jag försöka få energi till att vika tvätt, plocka undan och skriva i min bujo. Finns den där? Nej jag vill BARA sova.

Jag har skaffat mig en ny hobby också! Jag är extremt oorganiserad och glömmer ofta viktiga tider osv. Men nu inför att jag ska få ett skolbarn så måste jag ha mer koll, så hon inte glömmer matsäck eller pengar till skridskohyra 😁 Jag behöver också ha track på lite mer saker i livet, ha allt samlat liksom.

Så jag har sneglat på bullet journaling rätt länge nu men aldrig kommit till skott. Men så i helgen la jag en beställning och nu har jag satt igång. SÅ kul! Jag sitter inte bara och glor i tomburken varje kväll, jag få utlopp för min planeringshjärna, jag får skriva LISTOR (😍) och pröva på att vara lite kreativ - samtidigt som jag får livet på papper! Kommer skriva mer om det, utvärdera och visa er bilder.

Likes

Comments

Emils semester är över och jag har återigen ansvaret för att hitta på aktiviteter med barnen och allt runt omkring. Så igår morse bestämde vi oss för att gå till 4h-gården tillsammans med mormor. Det tog oss ett bra tag att komma dit och till barnens besvikelse så fanns nästan inga djur tillgängliga. Men vi hittade vinbärsbuskarna som fick bli gårdens höjdpunkt.

I 4h-gårdens direkta närhet så ligger Hisingsparken så vi gick dit istället (inte med i planerna). Ungarna älskar det där och lekte loss, vi hade picknick och avböjde skjuts hem. Att avböja skjuts är väldigt ovanligt för oss, jag har ju så ont och barnen hade redan gått långt. Men vi chansade! Efter att ha hängt i parken i 3 timmar så började vi gå hemåt mormor. Det tog oss en timme av helvetesbackar innan vi var framme.

Så bjöd mormor på middag och barnen totaldäckade i soffan. Så står jag återigen och velar. Jaha ska vi gå hem eller buss + gå?! Valde att gå igen. Lockade med Pokémon så linnea orkade gå hela vägen. Väl hemma så slocknade ungarna på 5 min. När jag tittade hur långt vi hade gått så tappade jag hakan. 1,5 mil! Linnea orkade gå 1,5 mil! Mitt tappra lilla barn 💛

Jag är så tacksam för dagen! Barnen hade haft så kul. Det har varit skönt att röra på sig och vara iväg så länge 🙌🏻

Likes

Comments

En eftermiddag hos mormor. Sandslottsbygge, bad, lek och massa bus 🙌🏻 Mamman fick lite lugn och ro i solen medan mini sov i vagnen till och med! Dehär med lugn och ro, det finns nästan inte längre. Det är alltid någon som behöver mig och jag hör "mammaaaaaa" minst 100ggr om dagen. Mest när de bråkar, vilket är nästan jämt.

De är alla inne i någon period då det ska retas, slåss och bråkas hela tiden. När klockan är 18 så börjar min hjärna långsamt stänga av sig pga allt skrik, vid 20 så önskar jag att barnen hade en avstängningsknapp (😄) när de sedan bestämmer sig för att vara uppe till 21-22 så är tålamodet slut för länge sen 😁 En gör så gott en kan, ellerhur? 🙌🏻 Gör man fel så får man be om ursäkt och förklara, barn är förlåtande - och de gör alltid så gott de kan de med ✨

Något som hjälper mig när jag står där och är helt slut,irriterad eller rent av förbannad är att tänka på mina inövade mantran.

"Barnet gör så gott hen kan"
"Det är jobbigare för barnet än för mig"
"Barnet behöver vägledning, inte tillrättavisning"

Likes

Comments

Numera kommer vi inte utanför dörren förrän efter lunch. Min kropp är så trögstartad och det är så mkt som ska förberedas för att gå ut. Så efter att ha spenderat morgonen med att baka piroger, vika tvätt och ladda upp i soffan så är vi redo för att gå hem till mormor. Ska spendera hela dagen på gräsmattan, med barnen badandes i poolen och värme på kroppen.

Igår storstädade vi så det känns ännu skönare att gå ut, utan stressen över städ i bakgrunden. Har blivit mycket bättre på att skita i städningen nu på sommaren, dela för att kroppen inte orkar och dels för att jag vill spendera tiden ute med barnen istället 🙌🏻

Likes

Comments

Så nu var det dehär med skolstarten. Det är så invecklat alltihop. Linnea har fått plats på en väldigt liten skola en bit ifrån oss, första intrycket var jättebra och vi tror att hon kommer trivas bra (tusen gånger bättre än alternativen vi hade). Hon börjar 17 augusti, alltså om 27 dagar. Hon är så himla peppad - jag med emellanåt. Men mest är jag skiträdd. Jag vill inte med ens en millimeter av kroppen att hon ska gå i skolan. Jag är rädd för att hon ska bli utsatt för saker som hon känner är jobbigt, att hon ska bli ledsen, att hon ska bli stor, att hon ska börja bry sig om vad omgivningen säger. Jag är ledsen över att hennes hemmatid är över, ledsen över att jag hädanefter kommer "förlora" 6 timmar om dagen med henne och jag är ledsen över att det finns så mycket mer jag hade velat göra med henne innan skolstart. Jag är också rädd för att tiden kommer springa fortare och plötsligt är hon så stor att hon aldrig är hemma.

Jag är opepp på hur livet kommer se ut med skolplikt. Gå upp 06, göra i ordning barn och skjutsa till skola, försöka hinna med något kul med de andra barnen och sen hämta en trött och förmodligen hungrig stortjej i skolan för att åka hem och göra måsten. Så är hon ledig på helgerna, hennes tid för återhämtning. Vill vi göra något som familj så är det då - men det kommer sluta med att vi (såklart) låter henne ladda batterier och återhämta sig efter veckan som varit (speciellt i början).

Men sen är vi liksom i systemet vi hållt oss ifrån såhär långt. Det finns ingen väg till frihet.

Det är mina katastroftankar 👆🏻

Jag kan dock se vissa ljuspunkter med skolstarten också. Hon behöver paus från sina syskon, hon behöver jämngamla att leka med, hon vill utvecklas och lära sig saker. Dynamiken i gruppen som fortfarande är hemma kommer att prövas och förmodligen kommer Cornelia att växa som person. Det ska någonstans bli skönt med lite rutiner också - men bara lite.

Och innerst inne så vet jag att hon har skinn på näsan - problemet är bara att hon inte vet de sociala reglerna än och kan mkt väl bli utsatt för mobbing eller liknande utan att ens vara medveten om det själv. Jag vet att hon vet att jag alltid är här, att jag gör allt i min makt för att skydda henne. Nu får jag skydda henne på avstånd och i efterhand - även det något nytt för mig som alltid varit där med henne _alltid_.

Så just nu är jag en känslostorm. Livrädd och förväntansfull.

Likes

Comments

Evelina har blivit så himla stor, hon växer varje dag och lär så mycket nya saker. Hon pratar så man förstår i princip allt hon vill, alltså inte orden men kroppspråket osv. Hon leker med sina syskon, har börjat pröva gränser och är så himla gosig 🙌🏻 Hon går inte än men går stabilt när hon håller i en hand så det släpper nog snart! Hon äter dessutom inte så väldigt mycket mat utan ammar mest fortfarande. Hon sover fortfarande galet mycket och ger mig mycket motion när vi är ute.

Roligt att tänka på är också att detta är första gången jag har ett såhär "stort" barn utan att vara gravid på nytt 😄

Likes

Comments

Halva sommaren har gått och det var 2 månader sedan jag bloggade. Emil går av sin semester på måndag och jag blir själv med barnen hela veckorna igen. Vi har haft en lugn sommar hittills, mest varit hemma, lekt med kompisar och gjort utflykter. Vädret har inte direkt varit supervarmt så något badande har vi inte ens hunnit med.

Jag har påbörjat utredning för ryggen och höften, en första undersökning visar på diskbråck, roterat bäcken och nervskador i ländryggen. Jag har blivit enormt smärtpåverkad och klarar inte av speciellt mycket i vardagen tyvärr. Har varit iväg på röntgen och väntar in svaren nu 🙌🏻

Det är dessutom mindre än en månad kvar till Linnea ska börja skolan. Jag gråter av ångest, förväntan och nervositet någon gång i veckan över det. Så himla konstigt att gå från vardagen vi haft i 7 år till en helt främmande vardag. Men mer om det i ett eget inlägg.

Likes

Comments

Så igår var det mors dag och min 24-årsdag. Finns inget tråkigare än att båda "mina" dagar inträffar på exakt samma dag 🙄 Men jag fick en fin födelsedag. Familjen kom hem på tårta sen tog vi en promenad i skogen. Finns inget mer rofyllt 🙌🏻 Vi stannade till vid fotbollsplanerna och spelade lite. Har inte spelat fotboll sen mellanstadiet och fick sota för det idag. Ryggen blev inte glad så idag ligger jag utan att kunna röra mig. Ska ta mig läkaren imorgon för att få det konstaterat så att jag kan dra igång en process med försäkringsbolaget.

Idag har vi i varje fall inte gjort någonting. Vi fick tummen ur och städade lekrummet ordentligt igår så ungarna har lekt vilt hela dagen där inne. För en gångs skull utan att bråka varannan sekund 🙌🏻

Likes

Comments