Helt otroligt vad hormonerna exploderar här hemma just nu!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt detta men ligger och tittar på Therese Lindgrens första avsnitt av Therese testat på D-play. Reklamen kommer och jag vet inte men har ni sätt årets Coca-Cola reklam?

När pojken delar ut cola till sina grannar? Asåå på riktigt blev jag så rörd att jag började gråta! Haha ibland orkar jag inte med att leva med såna här extrema hormonrubbningar...
efter den reklamen så kom barn cancerfondens reklam med flickan i lucia tåget.
Jisses!

Tappade det totalt och brast ut i total gråt.
Ni vet ful gråtet?
Kim k...

Nu har jag lugnat ned mig och sitter och skrattar åt mig själv.
Crazy person? Yes!


Har varigt inne på Sibyllekliniken och kollat äggstockarna. En cysta av tre är kvar! Vi går neråt. Men nu sitter jag här med en cysta och massor av blod i magen 🙄 vet inte vad som är värst. Men smärtan är ju där....

Efter besöket på Sibyllekliniken sprang jag upp på en kaffe hos farmor. Så super mysigt!

Och så klart när jag ändå är inne i stan passade jag på att se vad julshoppingen har att ge.
Tråkigt! Hittade ingenting.

Köpte mig en halsduk och vantar. Alltid bra att ha. Men inspiration till julklappar fick jag inte.
Blir det nätshopping i år?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man faktist hellre ligger hemma i sjuk smärta än att gör något åt det.


Förra veckan va en otroligt jobbig vecka. In ut in ut på sjukhuset. Låg inne hela veckan men blev hemma några timmar då jag blev utskriven.
Men fick återkomma då jag inte klarade av smärtan hemma.

Det visar sig att jag har tre cystor på vänster äggstock. Men en sprack så två finns kvar. Under tiden jag låg på sjukhus såg man att cystorna växer för varje dag. Men ändå gör dom inget. När jag skrevs ut så va cystorna sammanlagt 5,5 cm.
Dom tycker på Närliggande organ och gör svinn ont!


I onsdags blev första dagen tillbaka till arbetet. Fy fan vilken jobbig dag. Va nära att brista ut i gråt flera gånger under dagen. Undvek mina kollegor då jag bara inte orkade få frågan hur jag mår. Va för rädd att totalt tappa det.

Torsdagen och fredagen va riktigt bra dagar! Jag hade mycket energi och va glad. Slapp till och med ta min medicin på torsdagen. Helt otroligt hur kroppen fuckar ur. Ena dagen bra andra dagen helvete!

Jag är så trött och känner mig som en tickande bomb. Jag är så rädde för smärtan då jag vet hur intensiv den kan bli.


Jag försöker komma tillbaka till vardagen efter som att läkarna ändå inte tänker göra något.

Men blir stoppad i mitt försök gång på gång! Idag ligger jag här och har så ont. Men jag har valt att inte åka in. Då jag vet att jag ändå blir inlagd eller hemskickad.
Bli inlagd har inte hjälpt mig förr så varför skulle Det göra det nu?
Jag skrev lixom ut mig själv från sjukhuset förra veckan för att jag inte fick hjälp. Så vad ska jag göra där?!Likes

Comments

Gud så snabbat helgen swichar förbi. Man hinner knappt blinka innan den är över.

Jag förlängde min helg lite, då jag hade ett läkarbesök hos min Pcos läkare idag. Så blev ledig från jobbet. Nu har min läkare tagit bort mig från all behandling och endast smärtstillande kvarstår. Vad nästa steg är får ni kanske veta snart.
Hoppas den nya metoden hjälper!

Fredagen bjöd på idol och tacos ute i Rosersberg hemma hos min syster och svåger. Lite klyschigt med tacos och idol men sjuk mysigt och trevligt. Somnade i soffan innan idol va slut (trött brud)

Lördagen blev lite rörig som ni kan läsa i tidigare inlägg. Jävla fotbollsmatch...
på kvällen begav jag mig till Birger Jarl och Catharinas (frankochjag.se) event. Det bjöds även här på tacos men inte idol utan massor av tequilarose.

Blev en tidig kväll. När jag kom hem fick jag Nanna killen och lägga mig själv ganska tidigt. Zeb hade ett hysteriskt utbrott i soffan han viste inte alls va han ville. Han bara att och skrek och grät. Tillsist lyckades vi lugna ned honom och vi la oss i sängen.
När jag va på väg hem började jag känna mig dålig.
Fy fan när jag kom hem ville jag dö. Sjukaste frossan. Och ont i hela kroppen. Beröring gjorde så ont. Tog en temp och den visade 38,5! Majgad...

Blev rakt ned i sängen, ställde upp min öppna spis vid sägen så jag slapp frossan. Låg även med tjocktröja och mjukisbyxor. Skakade verkligen.

Somnade ganska snabbt och på söndag morgon vaknade jag hur bra som helst!!!?!?! Hur!? Varför hade jag feber? Så himla konstigt.

Söndagen tillbringade vi i svampskogen.
Jisses va svamp! Vi behövde inte leta utan det va bara att sätta oss och plocka.
Fick ihop en Ica kasse med svamp. Flera kilo/liter. Vi va ute i kanske 2h och alla fick så mycket svamp! Vilket svamp år.

Nu äter ju jag inte svamp men alltid roligt att plocka. Plockar varje år och denna gång blev svärmor den lyckliga vinnaren av min svamp :) antar att hon suttit hela dagen och rensat all svamp... fy fan va jag inte gillar att rensa svamp.

I morgon väntar jobb igen och på onsdag åker Jacob bort på komferans så Zeb får åka ill farmor två dagar. Blir så sjukt stressigt att ha honom själv. Stakars barnet kommer behöva vara på dagis mellan 6-17:30 Asåå nej bara! Så vi frågade snällt om farmor kunde ta honom och lyckligtvis kunde hon det!

Likes

Comments

Det här med fotboll...

Idag åkte jag och min syster till MOS , Herregud först fattade vi inte varför det va kö uppe på Enköpingsvägen. Först trodde vi att det va någon jävel som inte kan köra bil. Men sen såg vi hur mycket bilar det va! Då började jag fundera på om det va något event på Friends. Vilket det va. Det är någon jävla fotbollsmatch.. och herre min skapare va bilar och människor det va! Och klockan va bara 15, matchen började 18. Så alla fotbolls nissar hängde i mos.

Alla garage va fulla och avspärrade.
vi hittade i alla fall en parkering ganska nära. Blev en liten promenad. Då viste vi inte att alla fotbolls människor skulle vara inne i mos. Så vi parkerade och va glada. Tills vi kommer in! Majgad! Vi vände lika snabbt och åkte till Täby centrum i stället.

Där va det lugnt och stilla :) sjukt skönt.

Jag förstår inte hysterin över fotboll. Varför är det så roligt? Zeb kommer inte då spela fotboll. Jag kommer inte att gå på en fotbollsmatch med honom.Och definitivt inte stå på en fotbolls träning 07:00 i Södertälje söndag morgon.
Vill han verkligen spela så får pappa ta allt ansvar.

Nu är jag snart hemma och ska göra mig ordning för att gå på Frankochjag.ses firande i kväll :) ska bli sjukt roligt och väldigt skönt att få komma iväg från mitt lilla trots monster.

Likes

Comments

Varigt hemma med monstret i dag. Han har varigt hängig och lite dålig idag.

Men ändå lyckas han riva hemmet. Att vårt hus inte står i lågor är ofattbart 😳

Han hittade mitt läppstift... det mörkaste jag har 😱 ja ni får kanske en bild framför er? Jag har städat läppstift från barn och möbler samt golv...

Det blev rent i alla fall. 🙌🏻
Fick ett städryck och städade hela lägenheten medan han sov. Är näst intill omöjligt att städa när han är vaken. En två åring som ska dammsuga. Koas!

Så för att vara på den säkra sidan fick städningen ske under dags vilan.

Efter att jag städat färdigt så väckte jag honom. Och ringde Zebs farmor som jag bjöd över på bullfika :)

Så klart ska kanelbulles dag firas!
Vi va till affären och då hittade vi rosabandet bullar. Blev så lycklig! Köpte några bullar, några fler än va vi behövde då jag älskar rosa bandet.
Så nu har jag några bullar över 🙈

Sen på köpet så började svärmor städa Zebs rum, där hade jag faktist slängt in allt. Är så jävla trött på hans leksaker att jag spyr. Dom över allt hela tiden. Inte nog med de är dom miljarder och små dom fan. Fötterna är som två jätte blåmärken.
Ska ta och göra en extrem stor rensning och skänka allt! Barn som behöver leksaker. 👌🏻 win win lixom.

Han hade någon slakts vatten lek i badrummet som nästan slutade i vattenskador i hallen. Hur lyckas man? Gick ifrån honom i två minuter.
Och hela hallen va en stor vatten pöl. Han halkar även i sitt vatten konstverk och slår i bakhuvudet.
Stakars barn. Men där kanske jan lärde sig något?! Hoppas det. För att stå och torka upp vatten i 20 minuter står inte på min lista av favoritsaker att göra.

Ja ni kanske förstår att nu är jag helt slut och ska bara lägga mig i ett varmt bad och ladda om för morgondagen 🙋🏻

Likes

Comments

Blev en skön morgon med lite sovmorgon. 08:00 ringde alarmet och vi vaknade hela familjen utvilade och glada. Vid 9 hade vi möte på dagis som jag nämnde tidigare.

Samtalet va bra och vi gick igenom Zebs förskolegång. Tog upp allt jag nämnde tidigare. Att jag känner att verksamheten är rörig och jag känner mig väldigt osäker på vissa saker.

Jag fick mer förklarat för mig varför dom avbrutit inskolningen på den nya avdelningen.
Det är så att Zeb har svårt att vara i större grupper. Och det märktes väldigt tydligt på den nya avd. Så han fick vara kvar på den gamla. Jag påpekade det att denna information vill jag ha självmant från er inte behöva ringa och boka möte för att få reda på. Ett mail eller en snabb minut vid lämning eller hämtning.

Tog även upp att jag är osäker på personalen. Jag vet inte vem hälften av er är och att jag märker tydligt på Zeb att han inte känner sig trygg med all personal.
Många vikarier har vi haft på den senare tiden. Zeb är inte så glad för ändringar och så.
Han blir stressad och orolig om han inte känner sig bekväm i en situvation. Eller om inte pedagogerna möter hans behov. Villket vikarierna inte gör, såklart dom känner inte Zeb. Men han blir så orolig.

På senaste tiden har jag märkt mer och mer tendenser till asperger. Hans pappa har det och skulle inte förvåna mig en sekund om Zeb har det.
Dagis frågade även om vi tänkt på att göra en utredning på honom. Jag sa det att vi har pratat om det men vill vänta lite. Fick som svar att vänta inte för länge....
🤔
Mötet va verkligen givande på alla plan. Mycket roligt att höra hur dom upplever Zeb. Och vad han hittar på för hyss om dagarna.Blev en vända upp till centrum med autosa.
Lite kaffe på fiket i Råcksta och sen lite shopping.
Blev bara mat för min del. men alltid trevligt att kolla runt på modet hösten har att ge. Hittade inget i min smak. Hoppas vinter kollektionerna blir roligare.

Blev även tre timmar tvättstuga på dan. Skulle städa men tvätten va i vägen för mitt städande. Så den blev prioriterad. Nu är tvätten ren så nu kan jag fokusera på städandet i veckan!

Inte nog med att man spenderat hela morgonen på dagis. Nu va det dags för föräldramöte. Hela två timmar. Jag tänkte vad ska vi prata om i två timmar!?

Juste alla föräldrar ska först komma, hitta en bra plats, hämta kaffe och sätta sig igen, invänta fröknar och små prat. Där har redan 45 minuter passerat 😂😂


Nä inte riktigt så va det. Denna gång fick vi bara saft inget kaffe 😩

Alla föräldrar va i tid och en extremt pinsam tystnad la över matsalen.

Tillsist kom alla pedagoger/fröknar/personal va man nu än kallar dom. Snabb genomgång av alla på förskolan. Äntligen fick vi namn och avd. På som alla!
Sen skulle vi föräldrar gå till våra respektive barns avdelningar. Där fick vi en genomgång om vad hösten skulle ge samt lite som har hänt här efter sommaren.

En timme kvar! Vad gör vi nu?!
Jo då skulle alla föräldrar dela upp sig i två grupper och pyssla med löv! Vi skulle pyssla ihop något som barnen kan titta på. Något vi föräldrar gjort.
Jag tog ett stort intiativ att få i gång gruppen. Vi valde tema djur. Elle jag gjorde 😂💁🏻

Där satt vi 12 föräldrar och limmade löv tillsammans. Efter ett tag blev vid om barn på nytt. Många av föräldrarna vågade inte släpa lös, men vi såg till att alla va med och skapade :)

Jag gjorde älgen och ugglan, Jacob gjorde trädet ugglan sitter i och resterande föräldrar pysslade ihop elefanten.

Likes

Comments

Uppdatering på gårdagens inlägg.

Zeb uttryckte i morse att han inte ville till dagis. Detta har han aldrig sagt!

Men efter lite övertalande så lyckades vi komma iväg i tid.

Lämningen gick lika bra som vanligt. Men tankarna snurrade runt ändå. Det va inte hans fröknar där på morgonen så tog inte upp något.

Men på lunchen så kunde jag bara inte släppa detta så jag ringde dagis och bad om att få prata med Zebs närmaste fröken.

Jag berättade hur jag kände, och berättade om min oro.

Jag fick höra att dom avbrutit överlämningen till den nya avdelningen för några veckor sen. Har inte blivit underrättad i detta. Och på pekade även de. Så han är alltså kvar på gamla avdelningen. Varför dom avbrutit vet jag inte. Frågade inte vidare.

Fröknarna har inte sätt några slag. Men dom har sätt att barnen varigt oense mycket på den senaste tiden. Men inga slag. Fröknar hade även frågat dom barnen Zeb lekar med om några slag eller så har förekommit och barnen hade inte häller sätt något.

Fröknarna skulle ha mer uppsikt angående detta.

Vi har även blivit inkallade på möte nu på tisdag. Tydligen va mötet akut... Asåå vad är det frågan om? Ja absolut super bra med ett möte, jag har somsagt mycket att ta upp.
Men att dom uttryckte sig att vi vill ha ett akut uppföljningsmöte ang. Zeb... det fick jag faktist lite ångest över. Vad kan vara så akut? Och vad är det som händer?

Hjärnan exploderad snart!
Men vi får se hur allt går.

Likes

Comments

Ska jag bli orolig?

Nu har Zeb kommit hem från dagis och berättat att han blivit slagen eller barnen har varigt dumma.

Idag till och med kom ett barn fram till oss och berättade att Zeb blivit slagen med en borste.

Fröknarna har inte nämt något om detta. Men Zeb har nämt och berättat om det nästan varje dag.
Jag börjar faktist bli orolig. Jag kommer nog ta upp detta med fröknarna.

Inget jävla barn får slå mitt barn. Vafan ska barn vara så elaka? Asså jag fuckar ur lite faktist!

Men vart går gränsen lixom?! Zeb ska vara glad och trygg på dagis. Men nu tycker jag att dagis börjar bli lite plottrigt...

Ärligt vet jag inte äns vilken avdelning han går på.
Dom skulle byta avdelning men hans saker är kvar på gamla avdelningen.
Vi lämnar i stora rummet och hämtar på gården.
Veckobreven har slutat komma.
Nya fröknar som ej presenterat sig.
Asåå jag vet fan inte längre vad jag lämnar mitt barn till.
Jag måste verkligen ta upp detta koas!
Ett möte är nog mer en behövligt just nu.

Jag har varigt så inne i mitt jobb att jag känner mig lite lost i dagis verksamheten. Det är ju pappa som hämtar och lämnar. Och han tänkte inte på sånt här.

Jag måste landa lite nu och fokusera på allt runt omkring och inte bara jobb. Men är man ny och dessutom ansvarig så går tankarna och fokuset mycket på jobbet.
Vardagen rullar på. Frukost- jobb-middag-sova. Där i mellan försöker man tvätta, städa och ge alla fall någon timme åt familjen. Ibland hatar jag vuxenlivet!
Hur hinner andra familjer med? Hur för ni? 😩🙄

Likes

Comments

Helgen har varigt givande!

Igår fick jag hoppa in en snabbis på jobbet då sjukdomarna sprider sig. Och så klart ställer man upp, har själv varigt borta i förkylning sen i onsdags. Och då ställde mina fantastiska kollegor upp och nu va det min tur att ställa upp :)

Kvällen avslutades med en middag i Enebyberg.
Älskar familje middagar!
Familjen är en sån viktig del i mitt liv. Att ses och bara mysa. Så till ringar jag helst mina helger.

Idag va det upp tidigt och göra dig i ordning för polishunds SM 2017!

I år hölls tillställningarna till ute i Rosersberg.
Idag va det blå ljus dagen med brandbilar, ambulanser och polisbilar. Snacka om att Zeb va den gladaste ungen i värden!

Idag tävlade även hundarna med förare i skydd. Så häftigt att se.

Är rent utsagt helt slut efter denna helg. Blir en ganska tidig kväll. Ligget redan i sängen och ska släcka lampan.

Så med det säger jag godnatt! 😘

Likes

Comments

Känns som att man jobbar ihjäl sig...

Va ett tag sen jag skrev.
Har jobbat massor. Och jah älskar det! Jag har så roligt på jobbet. Vissa dagar är stressigare en andra. Men jag har sånna fantastiska kollegor att jag har roligt hela tiden. Börjar känna att jag är på bannan nu. Känner mig säkrare i min roll.

Ska bli så Roligt att se vad hösten och slutet på året ger :)

Jag försöker cykla till jobbet varje dag men nu i slutet av denna vecka har jag fått sjus.

Har blivit dålig och värsta mördar förkylningen har inkräktat. Vågar inte cykla då. Man ska ju inte träna när man är sjuk. Så håller mig på den säkra sidan. Samt att förkylningen kanske blir värre. Vill inte vara borta från jobbet. Speciellt inte när man är ny. Känns lite fel.
Men jag vet att det är något som går, då vi har varigt många borta pga sjukdom. Har fått hoppa in lite i kassan och hjälpt till. Och jobbat över någon dag så.

Jag hopas verkligen att förkylningen går över!
Jobbar nu i helgen så har inte fått riktigt tid att kurera mig.
Kommit hem vid 17 tiden och somnat typ 🤧

Igår hade vi taco friday!
Issan och Jeffrey kom över och åt middag. Stakars människor!! Dom får tacos varje gång 😂 undra om dom tror att det är de ånda vi äter 😂 Asåå ärligt varje gång! Tror typ inte att jag bjudit dom på något annat Hahaha

Men nästa gång får jag lova att det blir något annat än tacos!

Likes

Comments