Mycket bra dag med efterskriv shopping till Zeb 🙌🏻

Teamet är marinblått!

Nu är lilla killen Redo för sommar och sol! 🌞

Dagen spenderades med Atousa och två av hennes fyra barn Ellion och Mirabell. Blev en massa fika och god lunch. Avnjöt en Chevresallad i solen innan jag hämtade Zeb på dagis. Ringde svärmor och bad henne följa med och hämta Zeb så han blev extra glad. Efter som att morgonen va så jobbig.

Jordgubbar in handlades på torget, Zeb älskar jordgubbar! Så blev en liten stund på balkongen med glass och bubbar. 🍓🍓🍦🍦

Nu inväntar vi att pappa kommer hem från konferensen så vi kan åka och storhandla!

Brukar handla på city gross i Bromma men bara totalt älskar att handla på Ica maxi stormarknad Häggvik! Dom har allt och lite till. Deras sortiment är guld verkligen.
Trevlig personal och mellis stationer mellan hyllorna så barnen är nöjda hela vägen runt i butiken. Det bjuds på frukt i alla dess former och russin.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Zeb blev så ledsen när jag lämnade på dagis. Han tjatade på vägen till dagis att mamma ska hämta tidigt. Och såklart lovade jag de :) det värsta av allt är ju att jag är så känslig och börjar gråta. Så där stod vi jag och Zeb gråtandes 🙈 Pedagogerna bara stod och glodde. Så pinsamt! Men tillsist insisterade Zebs favorit fröken att hon skulle ta honom. När jag gick så hörde jag han gråta. 😩 

Jag lämnar väldigt sällan just pga att han blir så ledsen. Han kan verkligen vara ledsen och nere hela dagen. Dagis har nämt detta flera gånger att när jag lämnar så är han väldigt grinig och frågar efter mig hela dagen.
Så idag blir det hämtning direkt efter mellis.

Nu ska jag försöka va lite efterskriv med min sjuka fot. Zeb har inga sandaler så detta måste inhandlas.

Men först en furukost med atousa ❤️

Likes

Comments

En tidig hämtning på dagis idag.
Efter som att Jacob är på konferans så va jag tvungen att hämta Zeb. Och när mamma hämtar ska det alltid vara lite roligt. Det händer väldigt sällan att jag hämtar.

Så idag planerade jag med en vän att vi skulle gå till parken vid 3 tiden.
Innan vi gick till parken blev det ett stop på posten. Jag va hundra tio procent säker på att jag hade fått ett paket från wish.
Men nej, det va min morsdag Glossybox! Lyckan!

På senare tid så har Glossybox varigt en besvikelse varje månad. Man har fått en maska skit sakar och massa dåliga krämer..
men äntligen! Asåå denna Box är helt underbar! Älskar allt i hela boxen.

De jag ser fram emot mest att prova är nog foundationborsten. Har alltid velat ha en men vet inte vart jag ska köpa. Wish var massor men kvalité?
Ansiktsoljan är en tvåa att prova, jag älskar oljor!


I parken blev det smått koas, babba fick bada i sand, jag hittar Zeb ätandes på en maskros... är det farligt? 😩 han va helt gul runt munnen.

Kakorna han fick doppades i sand innan dom åkte in i munnen. Blää!! Men han åt som inget va fel på dom. Han badade själv I sand. Så rakt från hallen till badkaret.
Nu ligger jag i soffan och äter kakorna och saften som blev över från parken.

Likes

Comments

Enu en dag spenderad på akuten.

Igår kväll Va foten värre, började göra ont upp i benet. Ringde till närakuten men dom hänvisade mig till vanliga akuten på st Görans. Ringde ditt och fick komma in. Väll på akuten när jag fick träffa en läkare så blev jag så otroligt dåligt bemöt. Läkaren kände inte äns på foten. Han tittade och sa att mig är det inget fel på. Och skickade hem mig. Men hallå. Jag hade ju för fan inte åkt hitt och suttit och väntat i tre timmar för att jag tycker det är kul.

Åkte hem skit arg och sur. På morgonen idag ringde jag till vårdcentralen och berättade mitt problem. Jag fick en akut tid där.
Min läkare är bäst och så noggrann, han kände, klämde, tittade och till och med mätte runt benet och foten. Foten ser inte svullen eller röd ut, men det visade sig att svullen va den. Höger benet mätte 5cm mer än de vänstra. Han sökte på datorn och ringde vänner och kollegor. Och alla sa att jag måste in till vanliga akuten igen och kolla om det är en blodpropp.

Jag sa rakt ut att finns det inget du kan göra?! Jag va där i fredas och blev hemskickad med överansträngd fot. Jag va där igår och blev frisk förklarad. På st Görans är dom totalt efterblivna och dumma i huvudet. Min läkare förstod mig och höll med. Jag har ont och jag vill ha hjälp. Och det får jag ej där.
Min läkare skrev en lång meniss till st Görans om Vilka prover som ska göras. Det blev två A4 med text om hur som ska agera.
TACK!

Äntligen blev jag tagen på allvar. Fick komma in till läkare väldigt snabbt trots fullt väntrum.
Blodprover togs och ultraljud bokades. Jag skulle själv ta mig ned till ultraljudet. Tappade bort mig två gånger på vägen tillsist kom jag fram. Hallå ultealjydet la längst ner i en tunnel. Va fan som en gammal skräckfilm om psyksjukhus!
Allt va jätte gammalt. Stolarna, britsarna, väggarna, tavlorna. Ja allt! Så sjukt läskigt.

Ultraljudet som tur va visade ingen blodpropp.
Jag har fått en spricka i ett blodkärl och en inflammation i foten. Detta kommer gå över av sig själv om några dagar.
Så nu blir jag hemma en vecka.
Hoppas solen är framme, så jag kan sitta på balkongen och mysa!

Jag tänkte hela tiden är jag verkligen rätt. Inte en levande själ där nere i sjukhus tunneln. Bara jag lixom. Tillsist kom jag till en lucka där det stod reception. Och jag frågade om jag va rätt, Och det Va jag som tur va. (Nära döden upplevelse) 

Fick finbesök av Atousa och hennes fyra barn när jag kom hem. Barnen lekte och hade super roligt medans jag fixade till Atousas naglar 💅🏻

Likes

Comments

Suttit på akuten hela jävla dagen...

Inatt så vaknade jag flera gånger av att min fot gjorde skit ont. Tänkte inte så mycket på de och somnade om. Vakande igen i smärta. Men va alldelses för trött för att äns bry mig.

Vakande på morgonen och foten kändes bättre. Tills jag började röra på mig. Tog mig till jobbet och körde några smärtsamma timmar. Äntligen lunch! Då fick jag sitta ned. Men tänkte ändå, jag har ju inte gjort något. Smärtan kom ju från ingenstans...
ringde 1177 (sjukvårdsupplysningen) och råd frågade. Hon på 1177 sa att jag skulle åka in på en gång då jag hade alla symtom för blod propp i foten.
Jag hade ingen rodnad, ingen svullnad eller så.

Jag ringde Jacob och bad honom hämta mig.

Väl på akuten får jag sitta i 3,5h..
döda mig!
Det är 28 grader varmt ute och här sitter jag och blir bortglömd. Tillsist får jag träffa läkare och det visar sig vara så att min fot är extremt över belastad.
Jag hade ju sagt att jag inte hade någon svullnad eller rodnad. Hallå jag hade ju inte äns kollat efter....
när jag tar av skon visar det sig raka motsatsen, foten är helt röd flammig och super svullen.

Jag blir hemskickad och får tillsägelse att ej jobba nästa vecka.
Ringer min arbetsgivare, hon vägrar acceptera detta. Så i morgon är det bara ta fram kryckorna och hoppa till jobbet.

Jag får ej ha på mig mina stålsätta skor för läkaren, Villket betyder att jag ej är försäkrad på jobbet. Men vad händer om jag skadar mig?!
Fan ,Jag orkar inte äns ta denna kamp längre.

Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar. Jag och pappas fru myste med ett glas (flaska) bubbel rosé.
Vi fixade i ordning poolen för säsongen, och så klart blev det ett årets första dopp. Vattnet va 5 grader kallt och jag svimmade nästan av kylan.
På söndag är poolen uppvärmd och är ställd på 28 grader.

Och som alla andra i hela Sverige så blev det en grill premiär!
Trevlig helg 😘

Likes

Comments

Spenderar min lediga dag på balkongen.
Suttit där ute nu i ca 2h och bränt mig 🤦🏼‍♀️

Som sol allergiker borde jag veta?!
Jag bränner mig jätte lätt och utomlands resor till solen och värmen finns inte i min värd. När vi va i Malta för några år sedan så brände jag mig riktigt illa! Första dagen. Fick sol eksem och blåsor över hela kroppen. Satt i skuggan resten av den veckan. Långärmat och jeans...

Men försöker vänja huden med sol innan den riktiga sommar solen kommer, ihop om att det fungerar 😩

Även om det typ bara är 13 grader ute så kan jag lova att det är minst 30 grader på balkongen. På sommaren går det knappt att gå ut där. Man dör!

Likes

Comments

Totalt super mys!

När jag kom hem så vaknade Zeb till. Han hade lätt somnat om om jag inte brytt mig om att han ropade. Men jag ville bara helt enkelt att han skulle sova i vår säng.

Nu ligger jag och Jacob i sängen och Zeb totalt river hela lägenheten.

Han springer runt över allt. Hihihi
Han får väll leka Av sig ett tag innan jag fångar in honom 👶🏼

Likes

Comments

Inte ofta jag lider på måndagar.
Men idag är det verkligen en jobbig dag. Är helt slut i kroppen. Måndagar borde vara olagliga verkligen. Det ända som får mig att överleva dagen är att jag ska besöka min älskade farmor i kväll.

Imorgon är jag ledig och ska bara mysa hemma!

Måste berätta att denna dag har varligt lite konstig. När jag väntade på bussen i morse så hade någon glömt sin barnvagn på busshållplatsen. Fick magont innan jag tittade efter. Va såklart tvungen att se efter om det va något barn in Vagnen. Tur va dem tom!
Vad gör man lixom? Jag lät den stå. Hoppas att den kommer till rätta!


Senare när jag sitter i kassan på jobbet så kommer en väldigt stressad man in i butiken och frågar om två små flickor kommit in i butiken. Tyvärr svarar jag och han förklarar att som är borta och lämnat skolan. Denna man va en lärare på skolan.

Senare efter några timmar så kommer polisen in och ställer massor av frågor. Visar bilder på flickorna. Som har varigt borta i flera timmar.

Jag är så paff och har en enorm ångest känsla! Asåå barnen måste hittas! Jag kollar på varje person som kommer in i butiken och hoppas verkligen att det är flickorna varje gång.

Tänk om dagis ringde och sa att Zeb var borta? Maktlösheten... Asåå jag mår dåligt och vill bara gråta varje gång jag tänker på händelsen. Hur hanterar man detta som förälder?

Likes

Comments

Det va ett tag sen, men nu är jag tillbaka 👋🏻

Jag får frågor ganska ofta om mina lösögonfransar. Kan man använda dom fler än en gång? Är det svårt att sätta på? Sitter du verkligen varje morgon och sätter på lösögonfransar? Det tar ju hur långe som helst osv.

Nu tänkte jag visa dig hur jag gör när jag tvättar mina lösögonfransar. Jag använder ett par fransar kanske 1-2 månader. Tar du hand om dom så håller de nästan i en evighet!

Jag börjar med att ta en skål, fyller den med varmt vatten och sedan droppar jag i 2-4 (beroende på skålens storlek) droppar yes diskmedel.
Rör runt lite snabbt.

Efter det tar jag min franspinsett (vanlig går absolut lika bra!) doppar i mina fransar och låter dom simma runt ett tag.

Efter ca 10-15 minuter ser du att maskarnan och limmet börjar lossna.
När limmet blivit "vitt" så är det dags att dra av allt lim som sitter. I detta stag är det viktigt att du bara drar av limmet! Om du drar med fästtet fransarna sitter på så är dom förstörda och bara att kasta i sopporna.
Ta fransarna mellan tummen och pekfingret, ta en vanlig pinset och dra försiktigt bort allt lim.
När limmet är borta är du så gått som klar!

Låt dina fransar luft torka. Lägg dom på en ren handduk.
Etter att som torkat. Brukar jag borsta dom en aning så dom blir riktigt piffiga :)
Lägg tillbaka dina fransar I sin förpackning.

WOLLA 👌🏻

Tipps till er alla! Sätt bara ett tunt lager lim på Frans linjen och låt torka i ca 30 sekunder innan du fäster Fransarna på ögonlocket. Annars blir det lim över allt och till och med kanske i ögonen. De vill vi inte!

Likes

Comments

Zeb och jag tog sovmorgon till 10:30. Efter det hängde vi i sängen ett tag.

Vi bestämde med en vän att vi skulle ta barnen till parken och leka lite.
Så himla mysigt att sitta i solen och titta på barnen när dom springer runt och busar 😍

När vi kom hem va Zeb helt död och somnade på 6 minuter. Och sov i tre timmar. Under tiden han nannade så passare jag på att städa lite hemma.

Lite fredas städ in för helgen.

Nu ligger vi i soffan med lite ostbågar och en bra film.

Ha en fantastisk helg!

Likes

Comments