Godmorgon!!!

Idag blir de en bra dag! Idag blir de en dag då jag kommer ler ända tills vi går och lägger oss. Idag är en dag då vi kommer rensa ut alla skåp på skit vi inte behöver, det kommer bli en dag med massa bak och mys. Sitta inne under en filt och se på film. Jag kommer kanske ha smärtan kvar i magen hela dagen men jag kommer vara uppe och dona och skura. För idag känner jag mig pigg.

Idag blir de en dag då vi kanske kollar och se efter nya kläder. Både till mig, Dennis och Vincent❤️
Kanske testar vi något nytt recept på bullar eller så kanske vi lagar mat lådor, så vi fyller frysen.

Vi ska iaf, bädda och fixa snyggt i lägenheten kanske tvätta gardinerna son inte är bytt sedan k julas 😂😂🙈🙈 eller kanske rensa garderoben, rensa toan eller kanske bara krypa in under ett täcke och kramas.
Idag är det en dag som vad som helst kan hända.
Så vi får se vad denna dag bär med sig så får vi se hur den slutar❤️❤️


Puss o kram ❤️ eran Hanna ❤️❤️❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vem är jag??
Jo, jag är en tjej på 23 år och lever med min sambo och våran 1 åriga son. Vi är en familj egentligen som består av 4 men våran 3 åriga underbara tjej är omplacerad av soc då de tyckte att vi inte dög som föräldrar. Att vi inte kunde se efter hennes behov, att vi inte kunde hennes bästa även fast vi bad all myndigheter om hjälp. Våran dotter har en utvecklingsskada sedan hon e nyfödd. En skada som vi ha märkt ända sedan hon var liten men ingen har brytt sig om att lyssna på oss. Mitt första barn blev tagen på grunder av att vi inte kunde hennes behov och mitt tragiska förflutna med min pappa. Ett förflutet som ingen annan ska behöva uppleva. Ett förflutet som alltid kommer sitta i mitt huvud och snurra runt och låta mig vara en idiot som går in i väggen och inte orkar umgås med någon. Jag orkar ingenting längre, jag är idag 23 år gammal och jag har aldrig någonsin mått såhär dåligt som jag gör just nu. Jag gråter varje kväll till sömns eller så sover jag inte alls, jag kan inte äta. Jag vill inte gå ut längre. Men då har jag ju någon som håller mig tillbaka o de e ju min underbara och älskade skatt till son som är 1 år! Han bor hos oss på heltid. Men nu vill soc hitta något för att kunna ta honom oxå. Vi gör inge fel, jag gav upp mina intressen. Jag slutade vara ute, jag vågar inte ta med mig honom någonstans. Jag vågar inte lämna bort honom. Jag vet inte om jag skulle palla ett jobb eller plugga då jag är orolig dagligen om de ska komma och ta honom. Jag överlever inte utan honom, han är mitt allt. Det är han som får mig vakna på dagarna och le på dagarna. Det är han som får mig att sluta gråta när jag mår som sämst, men ändå ska soc ta honom för något min papp ha gjort mot mig, jag har blivit psykiskt o fysiskt misshandlad av honom sedan jag var 9 år om inte mer. Men det är jag som ska straffats för något som DEM o HAN har gjort fel. Jag är så less, irriterad, stressad och kan inte äta. Jag kan inte sova, jag orkar ärligt inge mer. Jag får in anmälningar på anmälningar på att jag är världens sämsta mamma som låter min son gråta i timmar. AA ärligt det är därför de får allt de vill och mina syskon. Jag vill inte att någon ska uppleva det jag har fått framståt. För nu sätter jag ner foten. Nu ska de få höra mina ord. Om jag så ska sätta dit varenda än som jävlas med mig, för nu säger jag NEJ och slår ner foten.

Men nu tänkte jag inte bara skriva om detta utan jag måste få lite hjälp!!

Ska ge sambo en överraskning när han fyller år men skulle behöva hjälp med vad jag kan ge??
Vi ska ha en överraskning åt honom hela familjen men jag skulle vilja göra något eller ge något bara till han och mig! Bomba gärna med förslag!

Eventuellt blir de en utlandsresa när jag fyller år eller närmare jul, men jag vill göra något med honom nu!

Kram på er alla ❤️❤️

Önskar eran //Hanna ❤️❤️Likes

Comments

De som hände i helgen är en skräck, en skräck som alltid kommer finnas i våra huvuden! Att detta fick hända! Det finns aldrig dumma personer de finns bara dumma saker dem gör! Och just detta hände nu! Vi tänder ljus för Stockholm, vi tänder ljus för våra vänner, våran familj och våra kollegor.
Vi borde hylla alla som vår där, polisen, hemvärnet, brandkåren, all befolkning och självklart de som föll offer❤️

Att detta fick hända de trodde man aldrig, att de hände i Stockholm trodde man aldrig. De som händer utomlands händer aldrig här i Sverige, men vi hade fel. Vi föll offer, men vi reser oss starkare upp än någonsin från detta terror och visar att inget kan någonsin stoppa oss!
Vi är alla en familj, vi känner inte varandra men vi kommer ALLTID finnas när vi behöver varandra!
Idag, i morgon, om en vecka och om en månad kommer vi tillsammans att visa att vi är starkare än någonsin och inte låta någon trampa på oss. Vi ska visa att ingen kan förstöra för oss utan vi ska visa att vi är dem som bestämmer!
Vi ska kämpa för att göra vårt land grönt igen, vi ska visa nåd. Men gör du fel, kommer du straffas. Nu måste vi få stop på detta vansinniga terrorn som finns, vi måste bygga en mur som håller oss trygga. Vi måste sluta klanka på andra, vi ska i stället visa att vi är bättre än de som sparkar och spottar på de som redan ligger. Vi ska resa oss upp med hjälp av varandra öppna våra hem och visa att vi inte alls är som odjuren som bara ska djävlas hela tiden.


Jag är 23 år gammal och är mobbad, mobbad för att folk tycker jag är fet och ful. Men nu sätter jag stop. Detta ska inte få hända flera! Vi måste sluta hata! Vi ska finnas där för andra, vi ska inte behöva känna oss VÄRDELÖSA! Utan hjälp till i stället, ser du en person ligga redan få dem å stå. Få dem att känna sig värda för nu får detta ta slut!
Jag är i mot mobbing, trakasserier, vi måste få ett slut!
Jag kommer kämpa för att få fram att alla är lika värda för de är vi! Spelar ingen roll, om du är stor eller liten. Tjock eller smal! Du betyder lika mycket!
För kommer du fram till mig och säger att jag är ful då får du ta konsekvenserna,jag kommer aldrig svara dig elakt utan jag kommer tacka dig för din ärlighet och gå därifrån!
Spelar ingen roll vilken kultur du kommer ifrån, du är lika fin hur du än ser ut!

Glöm aldrig det!!
Du är fin precis som du är!!Puss och kram eran Hanna ❤️❤️❤️

  • 255 readers

Likes

Comments

Skitväder = bak/städ/rensar dag 😂😂😂
Vart fan fick jag all energi i från??
Ja de är väl bara ta vara på den och njut, ta en alvedon och mysa lite med Lilleman i soffan innan man sätter fart kanske!

Blir göra drömmar igen o kola kakor oxå, kanske man gör något mer!!
Städade i går oxå och glömde totalt bort tiden.
Dennis och Vincent gick hem till mamma, så jag blev hemma själv och kunde städa i lugn och ro!
Idag blir de fixa köket, disken ska göras (ja jag är lat av mig) badrum ska fixas och vårat sovrum!
Letar nu ett nytt boende då den nya hyresvärden skiter i å höra av sig så då skiter jag i honom. Så nu blir de leta vidare! Ska även ringa doktorn nu när jag ändå håller på! Ska se om jag har kvar mina röntgen och ultraljuds tider eller ja om jag kan beställa nya!

Men sedan blir de försöka få till en liten fotografering på lilleman oxå! Letar för fullt efter en bra kamera och en bättre dator som de går och redigera i, men som ändå inte kostat hela min månads peng!
Den 24 blir de pass på Dennis oxå blir de ner till banken när de kommer och då blir de planera inför Vincent och mitt pass oxå! Jag är just nu inte lika viktig! Ska även mejla runt och kolla lite vart man kanske till och med kan börja jobba hemifrån! De hade varit skönt. Även fast V börjar dagis nu i sommar så kan de vara skönt att kunna jobba hemifrån samtidigt som jag pluggar! De vore inte helt fel! Måste även ut till stallet o knäppa en massa kort! Ha ju lovar er de ❤️

Måste bli bättre med korten och uppdateringarna!
Men har så mycket i huvudet och svårt att koppla av så får se vad som händer!!


Men skriver mer lite under dagen!!

Puss o kram älskar er ❤️

  • 252 readers

Likes

Comments

Jag är inte perfekt!
Jag är överviktig, jag har sår fulla min kropp, av både exem och skade beteende!
Jag är inte som alla andra! Jag är en fegis!
Jag törs inte göra saker som alla andra gör! Jag skulle vilja vara precis som alla andra men jag törs inte för jag är rädd att bli dömd för något jag inte är!

Jag är 23 år gammal och är rädd!
Rädd att möta omvärlden, rädd att visa vem jag egentligen är! För jag, jag är inte en fegis egentligen. Jag är en tjej som ÄKSKAR utmaningar! Jag älskar att umgås med folk, kanske ta ett gals vin till Maten.
Men sedan dessa så kallade parasiter kom in i min familj så vågar jag inte göra någonting längre! Folk klagar på att jag ALDRIG gör något, men då kan vi ifrågasätta detta?? VARFÖR tar folk föregivet att jag ska gå ut när jag får en massa anmälningar på mig! Varför kan folk inte se att jag ropar på hjälp! Folk tror jag mår bra hela tiden?! Mitt liv har ALDRIG varit perfekt!
Jag blev misshandlad både psykiskt o fysiskt av honom och i skolan! Och INGEN brydde sig! Utan jag gömde mig och ville aldrig komma tillbaka!
Jag är en tjej som älskar att jobba, att vara ute i naturen och bara få umgås och vara nära dem jag älskar mest!

Jag älskar att träna i vanliga fall, men just nu orkar jag ingenting. Jag är rädd för att gå på stan å möta han. Jag är rädd att folk ska döma mig för mina kläder, rädd att bli dömd för att jag inte kan plugga! Jag vill plugga upp mina betyg men jag känner att kommer jag verkligen orka de efter så många år?? Jag är så villig att flytta men vill samtidigt bo kvar! Jag vet ju inte ens vad jag vill bli!??

Men idag ska jag iaf gå en promenad runt sjön! Kanske till och med blir de att springa! Till lunch blir de nog en shake och till middag blir de nog något med köttfärs!
Har även funderingar på att börja simma igen, vi får AE vad som händer! Just nu börjar jag långsamt.

Lovar att lägga ut bilder i kväll ❤️❤️

Puss o kram eran Hanna❤️❤️

Likes

Comments

Ghasaa!! Över att inte haft mens på 14 månader oxå kommer den tillbaka!! Någon får den gärna gratis! Två dagar för tidig och en massa jävla smärta o svettningar! Vad fan, knapra alvedon och storstäda är nog dagens göra!
Så just nu sitter jag i ett fucking varmt bad medan sambon leker rövare utanför badrummet med sonen som vart ledsen att mamma försvann😘😘😘

Men vad fan, man kan ju iaf sitta och kolla efter en ny bostad!
Då hyresvärden vi hade fått tag i nu aldrig svarar😡😡😡🙈🙈 så jävla less alltså!
Men vad fan, får se vart vi flyttade i så fall!
Blir även ringa läkaren och kolla ang missad tid av röntgen och ultraljud (nej jag är inte gravid)
Jag har förhöjda värden på levern och de indrar varför då jag dricker kanske 1-3 gånger per år in ens det och jag tar inga droger!
Funderar även på att beställa hem en kamera och börja med videologgarna nu i sommar! Skulle ju vara kul att kunna spela in och visa vad vi gör och för att kunna visa hur sköthästen har det oxå! Hade ju tänkt gått dit i dag, men självklart börjar de fucking snöa 😡😡🙈🙈🙈. Aja, får väl planera in lite bakning i stället. Då kakburken blev upp äten innan jag ens han knäppa kort o lägga ut här 😂😂😂😂🙈 tur iaf att jag då vet att folk tycker om det ❤️ ni ska även få se Bilder på när jag fixar sovrummet och hur jag gör det, så får vi se sedan hur det blir ❤️❤️❤️ vi har ju sången vid fönstret då vi har ganska litet sovrum då vi just nu bara bor i en ynka liten tvåa❤️❤️❤️ men de går att fixa som tur är! Men ska bada klart så värken försvinner sedan skriver jag i kväll o lägger ut bilder så syns vi❤️❤️

Puss o kram älskar er ❤️❤️

  • 277 readers

Likes

Comments

Förlåt för att jag glömde skriva igår, men de ha varit så himla stressigt. Kom i säng i natt kl 3 och ha inte sovit många timmar på 3 dygn. Och med att de kör i vänster öra och ändå stressa för att kunna fora lillemans 1års dag i dag! Tänk i tisdags var det 1 år sedan han kom och tyckte nyss de va jag låg där och mådde piss.
Men har iaf bakat lite idag, Åse lakritsdrömmar och morotskaka. Så i dag blir de vaka tårtbotten och fixa den nu på morgonen och sedan kanske jag gör kolakakor och vanilj drömmar. Kanske hinner man med syltkakor oxå, vi får se.
Är trött som ett as men jag gör allt för att få mina barn lyckliga. Så idag ska jag bara njuta och det blir iaf en tidig kväll. Det ska bli så skönt att jag kanske för engång skull kan sova iaf. Att gå på medicin som inte funkar riktigt då jag inte får öka dos så får man göra de bästa av situationen. Men jag lovar att jag ska lägga ut bilder i kväll på hur allt såg ut med både bild och recept, och på morotskaka ha jag haft dubbelt recept då jag gör min i långpanna. Känner att jag sitter ner och ögonen går i kors så nu blir de bar ett litet inlägg och ett längre i kväll. Så syns i kväll, så må gott i dag och njut.Puss och kram eran Hanna ❤️❤️

  • 339 readers

Likes

Comments

Otrogen ja vad är de??
Jag får höra de hela tiden att jag är otrogen, jag skulle inte få ha min sambo eller son för jag är en hora och en player??
Jag vet inte vad jag gjort för fel, men för de första så var de han som lämnade mig när vi väntade dottern två gånger för att hans kompisar tyckte jag inte dög. Jag har ALDRIG någonsin tvingat han ha barn med mig, men jag tänkte jag skulle berätta hela historien om hur jag och Dennis träffades.


2012 träffades jag och Dennis via en gemensam kompis. Jag var då tillsammans med en som hette Nils eller ja jag vet inte, enligt han så lekte han bara med mig för å få sex. Han får rätta mig om jag har fel. Men det var 20 februari som jag bjöd ut min dåvarande sambo Evelina hennes dåvarande pojkvän och Dennis på bio. Vi var alltså 4 st som ville umgås och ha de kul, jag var alltså i detta lag singel. Vi gick och såg en film som ingen av oss förstod och vi började i stället skratta och kasta popcorn på varandra. Jag började fastna för denna kille och vi hade verkligen jättekul. Ärligt så saknar jag dessa dagar. Kl var nästan 11 på kvällen och vi skulle alla åka hem. Då Dennis buss inte gick så fick han ta Birsta bussen och gå därifrån hem till sin mamma i Ljustadalen. Jag bodde då hos Evelina i Skönsberg. Jag och hon var allra bästa vänner. Så vi hoppade av och gick hem, men fick så klart en puss innan vi klev av. Dagen efter var jag till skolan igen och umgicks med Dennis igen och vi började fastna för varandra. Den 25 februari frågar han mig om jag vill följa med honom hem och självklart gjorde jag det. Jag fick då träffa hans underbara familj, och vi hade så kul. Vi glömde bort tiden och jag fick då sova över. Och AA ärligt vi hade sex. Jag vägrade lämna hans sida så jag åkte alltid med honom till skolan och hem. Innan vi visste av det så flyttade jag in till honom. Vi bodde i hans lilla rum och vi tänkte inte så mycket på det tills den 12 maj, då jag började reagera på att min mens vart sen. Vi vart så klart chockade och vi talade ju självklart om för hans mamma vad vi trodde så den 15 maj hjälpte hon oss genom att följa med till ungdomsmottagningen och fick göra ett graviditets test. Där stod vi, nervösare än någonsin och vi såg hur våran värld skulle rasa samman men ändå var vi glada. Sköterskan kommer in till oss på rummet och talar om att de var positivt. Nu vart jag mer rädd än vad jag trodde jag skulle bli, jag bart rädd för jag visste hur mina föräldrar skulle reagera och vad han kunde göra med mig. Jag var rädd att han skulle göra det inför Dennis och jag var rädd för att visa alla vad jag varit med om. Men jag åker iaf hem till min andra barndoms bästa vän sedan dagis och talar om för henne att jag var gravid medan vi stod och borsta hästarna och hon självklart stöttade mig i allt. Kvällen kom och jag började få små smärtor i magen. Hade åkt på en liten blödning vad jag såg men självklart tog jag det aldrig på allvar då man hört så mycket att man kan blöda lite. Den 15 maj kom och det var nu Dennis 18 års dag. Och jag vaknade med världens smärta, vaknar av att jag har blod fulla sängen och fulla mig. Springer in på toan och tänker de värsta för självklart hade jag åkt på missfall, på min pojkväns födelsedag. Tiden gick och de blev midsommar vi var upp till deras sommarstuga och hade det mysigt med bad i havet och grillning. Och självklart delade jag och svärmor på en vinflaskan. Men bara några dagar före hade jag varit på akuten och fått antibiotika för uvi (urinvägsinfektion) men jag hade ju hunnit avsluta medicinen innan. Vi sitter vid bordet och bara myser med en massa ostar och lex och kortspel. Klockan blir närmare 2 på natten och jag bestämmer mig då för att göra Dennis sällskap i sängen och då slår de mig, jag skulle haft mens midsommar helgen. Men den kom aldrig, kunde jag vara gravid igen. Nä absolut inte för vi hade absolut inte haft sex då min mens inte hade kommit igång och jag hade blött ett tag så vi ville vänta så tänkte jag men de stämde ju inte. För efter midsommar helgen åkte vi och kämpar ett graviditets test för att testa hemma och AA självklart var det positivt. I min mage växte en liten människa för jo vi hade ju haft sex 1 vecka efter missfallet och självklart tog det sig 🙈🙈
Hur skulle jag nu berätta för mina föräldrar att de skulle bli mormor och morfar?? Jag åkte på blomster butiken och köpte en ros och åkte hem till dem helgen efter och hade absolut ingen aning hur de skulle reagera! Men de fick gå, kommer hem till mina föräldrar och ger dem rosen! Det ända jag får är, VAD HAR DU GJORT NU?? Jag tittar blygt på dem och vet inte alls vart jag ska ta vägen men slänger de bara ur mig, JAG ÄR GRAVID!!!! Båda tittar på mig lite små elakt och båda skäller ut mig, jo visst jag var 19 jag var myndig men ändå var jag rädd för honom för jag visste ju vad han var kapabel till. Ja frågade Dennis flera gånge Om vi skulle göra abort om de va så att han inte var redo, men han sa i från. Jag fick inte. Han vägrade låta mig göra det. Vi ska ju ändå sova hos dem så de va ju bara bita o sura äpplet och le. Min mamma ber mig följa med till tvättstugan och där börjar de roliga samtidigt som de är lite läskigt... mamma börjar prata med min mage, har aldrig skrattat så mycket som då.
Året gick och de var nu december månad jag var alltså 30 veckor gången och nu började helvetet. Dennis började bete sig konstig, jag frågad hans mamma och hon fattade ingenting. Han skrev på Facebook till min mamma att han gjorde slut och de gjorde nog ondast, han kunde inte ens säga det till mig personligen utan han gick via min mamma. Jag gav upp. Jag orkade ingenting. Min mamma och Ellenor ställde upp dygnet runt bara för att hjälpa mig, men han kom tillbaka bara för att lämna mig igen. Nu var det bara 5 veckor kvar av graviditeten och självklart lämnade han mig då. Och de ända han fick i svar av mig var att han aldrig skulle få se sin dotter.
Men självklart kom han tillbaka, för jag var för vek . Den 15 februari är vi hemma hos svärmor och ska åka i väg till min mamma för min lillebror fyller år och där började förvärkarna komma, jo när jag sitter på bussen. Men självklart trodde jag de var falska, väl hemma hos mamma fick jag ligga på golvet då det var skönast. Men smärtan blev allt intensivare och kl 02:00 på natten åker vi in på Sundsvalls bb. Med vatten som de tar hål på och sedan går det fort. Kl 04:00 sätts Eda, kl 05:53 kommer första krystvärken och 05:55 föddes min lilla flicka i min mammas famn.
Min prinsessa föddes och jag kunde inte vara lyckligare.Jag kommer berätta en hel förlossnings berättelse oxå, men måste samla mig då jag ska försöka skriva om båda två.

Nu blir de slå huvudet på kudden och sova en stund så syns vi mer i morgon..

Puss och kram alla //Hanna❤️

  • 365 readers

Likes

Comments

Detta är en sjukdom jag har levt med i hela 23,5 år. En sjukdom som gör de svårt för mig att göra saker i vatten.
Jag lever på salva och att inte duscha så ofta och på sommaren bor jag i havet. Havs vatten är de bästa som finns tillsammans med sol. Min hud mår så himla mycket bättre då! Jag har lämnat en text där de står om just dessa exem och jag vill bara säga en sak.
Lever ni på kortison salva, smörj ALDRIG om ni ska ut i solen.

Böjveckseksem, eller atopiskt eksem, drabbar ungefär var femte barn och är det vanligaste eksemet hos barn. Genom att smörja med hudkräm går det att förebygga och behandla atopiskt eksem.

För de flesta barn går besvären med böjveckseksem över med åldern. Det finns en koppling mellan böjveckseksem och tillstånd som allergi och astma.

Atopiskt eksem
Om huden hos ditt barn är extra känslig, torr, har en benägenhet för klåda och eksem så ökar risken för atopiskt eksem. Dessa riskfaktorer är ofta ärftliga. Det finns även yttre riskfaktorer som kan orsaka eller försämra eksem hos barn.

Riskfaktorer

Stark värme eller kyla
Kroppsansträngning med svettning
Tät varm klädsel
Uttorkad hud på grund av för mycket bad och dusch
Infektioner
Allergener i föda eller luften
Psykiska faktorer och stress
Det går oftast inte att peka ut en eller ett par enskilda orsaker till eksemet utan det är många faktorer som samverkar, så kallat multifunktionellt.

Symtom vid atopiskt eksem
Om ditt barn drabbas av böjveckseksem är den främsta symtomen, huvudsymtomen, klådan. Därefter uppkommer utslagen. Hos barn har eksemet olika karaktär beroende på barnets ålder.

I tidig ålder, upp till 2 års ålder, är eksemet oftast mer diffust utbrett. Vid senare ålder, 2–12 år, blir eksemet mer lokaliserat till arm- och knäveck, runt ögon, baksidan av lår och sätesregionen. Det är de så kallade böjvecken vilket är anledningen till att atopiskt eksem även kallas för böjveckseksem. Det kan vara svårt att som förälder se om ditt barn har atopiskt eksem eller inte, det bästa är att uppsöka hudläkare så tidigt som möjligt om du misstänker böjveckseksem hos ditt barn. Då kan behandlingen påbörjas i god tid.

Diagnos vid atopiskt eksem
För att ställa diagnosen atopiskt eksem behövs sällan ta några tester utan diagnosen är klinisk, det vill säga att man kollar på eksemets utseende, karaktär och förlopp.

Om det däremot skulle förekomma någon typ av allergi i samband med eksemet så tar man tester för att se vad det kan vara för Behandling vid atopiskt eksem
Hur mycket besvär atopiskt eksem ger varierar, ibland är besvären mer påtagliga och andra stunder inte. Det varierar även från person till person. Behandlingen går ut på att dämpa klådan och hjälpa huden att återhämta sig från eksemet. Behandlingen anpassas utifrån individen och det handlar mycket om att bryta den så kallade ”klådcirkeln” där klådan retar upp huden och förvärrar både klådan och eksemet.

Atopiskt eksem kan behandlas dels med medel som lindrar klådan och dels med kortisonkrämer mot eksemet. Om kortisonpreparatet har otillräcklig effekt eller om det inte rekommenderas som behandling i det aktuella fallet finns även kortisonfria salvor. I vissa fall behöver man även sätta in antibiotikabehandling som tillägg. Märker du som förälder att behandlingen inte fungerar, ta kontakt med behandlande läkare igen för att se över behandlingsstrategin. Man ska vara medveten om att det kan ta flera år innan atopiskt eksem försvinner.

Välj rätt kräm
Huden är kroppens största organ och yttersta skyddsbarriär. Därför är det viktigt att ta noga hand om huden. Förebygg genom att använda en mjukgörande kräm regelbundet och var noggrann med vad du köper för mjukgörande kräm. BVC, vårdcentralen eller apotek har kunskap i vilken kräm som inte bara är kosmetisk utan även har vetenskapliga studier som påvisar positiv effekt på huden vid besvär som atopiskt eksem.

Att det är viktigt att välja rätt kräm mer rätt innehåll visar bland annat en studie med stöd från Karolinska institutet. I studien rekommenderas mjukgörande krämer innehållandes karbamid som förstahandsval vid behandling av atopiskt eksem. Om du vill eftersträva bra effekt och mindre bieffekter rekommenderar vården oftast att du satsar på läkemedelskrämer istället för kosmetiska krämer där man har studerat både innehåll, effekt och eventuella bieffekter och biverkningar.

Förebyggande behandling
Att smörja med mjukgörande kräm från födseln skulle kunna förebygga atopiskt eksem, det konstaterar forskare i flera olika studier. Studierna visar att risken för att utveckla eksem minskade med hälften hos de barn som hade stor risk att insjukna, om de använde mjukgörande kräm från tidig ålder och framåt.

Forskarna menar samtidigt att det behövs mer forskning innan man kan säga med säkerhet att det är förebyggande även på längre sikt.

De flesta får eksem någon gång
Atopiskt eksem förekommer även hos vuxna, då oftast på ögonlocken och i huden runt ögon och mun. Man räknar dock med att cirka 80–90 procent av de drabbade slipper sitt eksem med stigande ålder. För vuxna med svåra besvär blir det ibland aktuellt med medicinsk ljusbehandling eller immunhämmande medel.

Hos de allra flesta går däremot atopiskt eksem att förebygga, behandla och mildra. Hos barn som vuxna handlar det om att vara medveten om riskfaktorer, yttre som ärftliga, att få behandling i god tid, smörja med mjukgörande krämer och bryta klådcirkeln för att komma till rätta med atopiskt eksem.


Puss o kram på er alla så syns vi snart igen❤️❤️❤️


Likes

Comments

Dagen till ära kan man ju självklart inte somna!
Att ligga oh vrida och vända sig är fan inge kul! Att allt kommer upp i huvudet. Att vara orolig och rädd är inget jag vill vara när jag ska sova!
Skulle ha träffat prinsessan våran i dag men som vanligt ställer dem in!! Detta är andra gången på 2 veckor på raken dem ställer in vårat umgänge med henne! Men tack och lov får vi ha henne längre den 1 april i stället. Men man blir så ledsen när sådant händer. Samtidigt som man sitter och planerar sambons överrasknings fest! Vi har några idéer men mer ska de bli! Ska bli skönt att han äntligen ska få göra något! Sedan blir de hela familjen som åker i slutet av maj om nu allt går som planerat, så åker vi ner till Grekland. Ska bli så himla skönt att komma bort från denna stad. En stad som bara är en massa problem, en stad som gör en mörkrädd. Vi har ärligt funderat på o flytta ner över, vi söker även nya jobb. Så nu hoppats vi de går vägen och då byter vi självklart. Känner att vi vill börja om på nytt och glömma alla gamla bekymmer. De skulle vara så himla skönt, samtidigt som man kommer sakna sin familj! Men man kanske slipper allt skit om man flyttar, vi får se vad som händer. Dennis skulle kunna tänka sig att jobba i Norge, och ja jag står ju här som ett stort frågetecken och vet inte alls vad jag vill göra riktigt. Just nu pluggar man ju körkort iaf, så något händer. Sedan funderar jag på om jag ska börja sy också, men jag vet inte. Baka ska jag iaf inte sluta med, men känner inte för att baka på ett konditori för så duktig är jag inte.

Men att leta jobb över allt, hur långt är vi villiga att flytta?? Vart vill vi flytta?? Vad kommer vi vilja ha för jobb eller vill vi bo i lgh eller hus???
Det är många frågor som snurrar i mitt huvud och det är inte många som vill anställa mig just nu då jag inte har en utbildning, och jag har inge körkort.
Men söka ska vi iaf och vi söker just nu överallt.
I morgon blir de iaf en promenad ute om vädret tillåter, sedan blir de grovstäda lgh o rensa garderober. Och så klart, VI måste börja baka. Att jag alltid drar ut på detta skit😂😂🙈
Vi har inte ens skrivit när folk får komma😂 alltså seriöst, jag måste sätta fart någon gång. Nä nu jävlar i morgon blir det en spark i arslet och sätta fart! Måste även byta gardiner o sängkläder till oss! Ska även duscha och skriva vecko schema för mat och handling! Nu ska de här bli ordning.slut.

Nä, försöka sova så syns vi i morgon

Puss o kram älskar er eran Hanna❤️❤️

Likes

Comments