Horn er noe jeg har fyset på i lang tid, men er ikke alltid like lett å få tid til å bake med to små krabater rundt beina :p
Men her om dagen så slo jeg til :)
Det er de beste horna jeg har laget noen gang! De ble super luftige, saftige og like gode selv etter de hadde blitt fryst!

Oppskrift:
500gr Hvetemel
2ts Salt
2ss sukker
3dl melk eller vann (jeg brukte vann)
25gr gjær
4ss smør eller nøytral olje (jeg brukte margarin)
1egg

Bland det tørre i bollen, varm væsken og smelt smøret til det blir fingervarmt og hell i.
Tilsett egg.
Deigen eltes godt.

*sett bollen på et lunt sted og la deigen heve til dobbel størrelse (ca45 min)

* Når deigen er ferdig hevet knas den godt sammen, og deles opp i 3 like store emner. Rull dem til 3boller som videre kjevles til runde pizza bunner. Del opp i 8 like store deler pr bunn.

Fyll på med ønsket fyll på dem brede delen (jeg brukte bare ost og skinke) og rull sammen. Kan godt ta litt vann på endene å bruke som lim så ikke fyllet glir ut under steking.

* legg bakepapir på et stekebrett og legg horna på.

* la horna etterheve i 30-40 min, pensle med egg/melk eller vann.

* stekes midt i ovnen med over og undervarme. 220grader i 8-10 min.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Om bare to dager er det 17.Mai !
Vi er som alltid sent ute, har ikke finnet frem klær,sko eller lagt noen planer.
Emelin har festdrakt og Stella har bunad, Troy skal egentlig ha bunad han også men vi har ikke funnet den. Bunaden Troy skal/skulle bruke er den min bror brukte når han var liten <3 og den Stella skal bruke har søskena min, meg og Emelin brukt så det er jo litt stas da <3

Hva er deres tradisjon på 17 mai?

Tenkte jeg skulle ta med Emelin på Bøkkerfjellet i år og se de fyrer av kanonen, også kan hun samle inn russekort, etterfulgt av en god frokost hjemme, før vi drar til byen og det barnetoget :)
Emelin skal gå i borgertoget med barnehagen i år og det begynner ikke før kl 17. Så vi har litt tid mellom slaga :)
En ting er hvertfall sikkert! Viskal kose oss glugg ihjel! Ungene skal spise masse is,
pølser og bli møkkete og seige i både ansikt og på hender. Det er 17 mai for oss :-)
Håper bare været er med oss, ser ut til å bli overskyet og regn utpå dagen men håper det snur :)

Likes

Comments

Rett etter jeg fant ut at det var tvillinger vi ventet så har jeg hatt lyst til å strikke rompere. Planen var egentlig og bruke det som hentesett. Men jeg har aldri turt og prøve å strikke de. Hver gang jeg leste oppskriften var det som å lese et fremmed språk. Jeg skjønte rett og slett ikke bæret!
Men nå tok jeg pinnene fatt og prøvde! Med litt litt hjelp av søstera til min bedre halvdel over Messenger løste det seg! Jeg fikk det til!
Jeg er så stolt <3 Stella og Troy er riktig nok snart 15 mnd, men bedre sent enn aldri :-)

Jeg strikket gullungen romper fra klompelompe.
Garn : drops merino extra fine.

Den ble ferdig i går, og prøvd for første gang i dag, og den har allerede fått nupper på rompa :o så det var veldig synd, men vet ikke om et annet garn alternativ. Og jeg har jo allerede kjøpt inn garn til neste romper i samme garn, bare annen farge .

Her ser dere resultatet
Langt ifra feilfri, men jeg er fornøyd :-)

Likes

Comments

Hei :)

Nå har jeg hatt over ei uke strikkestopp. Mistet helt lysta, så ble brått en pause. Men etter en tur på familiebesøk i går så måtte jeg bare ta fatt i pinnene igjen. Søstera til R strikker, så det å se hu strikke som en helt i går fikk meg til å få lysta tilbake.

Jeg startet på en gullungen-romper for over ei uke siden, men kom bare halvveis på første stroppen. Jeg leste oppskrifta sikkert 10 ganger uten å forstå hvordan jeg skulle gjøre det :p så da pakket jeg det bare bort. Men når jeg leste den igjen nå så forsto jeg det med en gang :p så nå er jeg igang igjen:) tar litt tid da, for jeg strikker bare på kvelden, etter jeg har lagt ungene.

Når jeg strikker pleier jeg bare å slenge meg godt til rette på sofaen og ha litt bakgrunnsmusikk på, men i går fant jeg ut at jeg skulle teste ut en serie jeg ser mange skriver om:) den heter 13 gode grunner.

Kom bare til episode 4 for da var klokka allerede 02.38 :o så da var det best og krype ned i loppekassa :p men den er absolutt verdt et forsøk :-D

dagen vår startet for 2 timer siden, så nå er det bare å få opp eldste snupp før turen går til ei venninne :) Emelin skal på ny kontroll hos øre-nese-hals legen i dag, for å se om vannet på mellomøra er borte. Så nå krysser vi fingrene for at det har forduftet så vi slipper å tenke på at hun kanskje må legge inn dren. Oppdatering kommer :)håper du får en fin dag<3

ser ut til å bli en varm og solfylt dag her :-D- Cathrine

Likes

Comments

Hei kjære leser!
Tok ikke lang tid etter fødsel før kroppen var tilbake til normalen. Men en ting var vesentlig forandret! Rumpa mi er flat som ei pannekake eller som et flatbrød som overskriften sier :o så nå skal det trimmes! Har du en "oppskrift" på å få fin rumpe?
Nå har våren kommet for fult i Vestfold, så da er det godt og bruke litt tid ute i sola.
Jeg har aldri vært så veldig aktiv av meg, egentlig av den late typen som ikke orker så mye stress. Som heller velger å leke inne eller i Hagen med barna fremfor en tur:p
Men denne våren satte jeg meg et mål! Minimum 10 000 skritt skal jeg gå hver dag! Og jeg skal ikke kjøre til barnehagen, med mindre jeg skal avgårde etter levering.
Så det har gått over all forventning:) Jeg fikk mer energi og Emelin synes det er så deilig å gå og eller sykle til og fra barnehagen:) hu ville nesten aldri gå til bhg før. Så det har hjulpet oss begge til å bevege oss mer.

I går fikk jeg med ei venninne og hennes datter på tur, Stella og Troy var selvfølgelig med de også, og Mila da :-) Mila er chihuahuaen vår, hun veier litt for mye så må litt ned i vekt.

Vi ville prøve den nye stien i Larvik, den heter Elvestien :)
Den er 4km lang, men kun 1km er tilrettelagt for rullestolbrukere. Vi møtte på noen hindringer underveis, men vi hjalp hverandre ned bratte bakker og måtte bære vogna ned noen bakker.
Den ene oppoverbakker var altså så bratt at jeg følte den gikk rett oppover når jeg trilla vogna! Armene ble numme og hjula låste seg ved noen steiner. Vi var på tur i 4(!) timer:) vi hadde noen stopp, og et kvarter før vi var hjemme stoppet vi på en lekeplass, så ungene fikk lekt litt:-)
Det var en fantastisk tur, som jeg absolutt skal gå flere ganger. Men da må jeg nok ha med meg litt ekstra hjelp:)
Synes det er så skummelt og trille ned bratte grus bakker som går rett ned mot vannet.
Skummelt om jeg begynner og gli, eller mister tak i vogna.

I går gikk jeg totalt 16 466 skritt og 19 trapper.

Her er noen bilder fra den fantastiske turen<3

Likes

Comments

I dag er det 1 mai, og klart det må feires på et vis. Hadde det regnet så hadde vi nok bare blitt hjemme men.
I dag var det knallvær, Norge viste seg fra sitt beste i dag <3
Så jeg pakket rett og slett sekken, matpakke, vann, mme, parkdresser og sko. Stavern her kommer vi :-)
Stavern er en fantastisk by, og spesielt på denne årstiden. Ikke bare oss som synes det, for i dag florerte det av folk der :-)
Vi fikk satt oss nes og spist softis :-D Stella og Troy koste seg med en brødskive med servelat, men S begynte og bli utålmodig så hun fikk smake litt softis:p da ble det reine hyleorkesteret i vogna:p Troy ville også ha og sånn fortsatte det :p

Vi tok en svipptur innom en lekeplass der, så ungene fikk lekt litt <3 jeg er nesten aldri i Stavern, og ekstra koselig var det da og møte 2 venninner fra barselgruppa og ei tidligere arbeidskollega <3

Planen var egentlig og grille når vi kom hjem, men søndagsbutikken hadde så dårlig utvalg av grillmat. Så vi får heller se om værgudene er med oss i morgen også. Verandaen vår er så løen så får se om vi får laget til noe i gårdsplassen i stede :) verandaen skal rives i sommerferien, så skal vi bygge ny og litt større veranda :) det gleder vi oss veldig til :-)

Hvordan har du feiret 1 Mai?

Cathrine

Likes

Comments

Emelin har feiret barnebursdag og voksen bursdag i dag, også blir det en siste feiring i morgen :)
Så dagen har gått i ett fra tidlig morgen til sent på kveld.
Det er veldig koselig med bursdag, men fytti å slitsomt det er!
Men det er en gave jeg må tipse dere om! Det var så koselig å sitte å holde på med det i sta, ganske sikker på vi koset oss like mye begge to:)

Vi malet sånne:-D du kan henge flere sammen, også fulgte det med sugekopper:) så når de har tørket i 6 timer er de klare til å henges opp:)

Settet er fra br leker :)

Likes

Comments

Det snødde noe vakent i dag, og jeg hadde time hos tannlegen 12.30. Jeg smisket litt med Remi, så han kjørte meg :p
Jeg har blitt akutt trøtt flere ganger iløpet av dagen den uka her. Har vel egentlig bare tenk at det er siden vi har vært så mye ute i det siste.
Men sant skal sies, jeg har egentlig tannlegeskrekk! Men når jeg la meg ned i tannlege stolen i dag, så var det egentlig bare deilig å være litt alene og bare "nyte" litt egentlig . Men altså, han boret to hull og fikset en fylling. Å hva skjedde? Jo! Jeg sovna! Ikke vare en gang men to! Husker ikke sist jeg var så flau!
Tannlegen bare: nå må du ikke glemme å gape da mens han lo :p
Følte meg ganske så dum der jeg lå haha :p av alle mulige steder å sovne så klarte jeg å sovne der. Jaja, de er litt gode de stolene da :p og jeg var der faktisk i en og en halv time til mitt forsvar :p hihi

Likes

Comments

Emelin fikk et gavekort til bursdagen sin, så i dag skulle vi ha en jentedag på kjøpesenteret.
Hun er så snill å god når vi er en til en <3
Så vi koset oss veldig :)
Gavekortet var fra H&M så vi gikk rett inn der, hun er ei jente som elsker farger.
Vi var vel på den butikken i en time før hun fant noe hun bare måtte ha. Stolt som bare det over hva hun hadde funnet <3
Vi gikk opp på g-sport når gavekortet var tomt, så hun fikk sett på sparkesykkelene de hadde:) og hun fant en hun ønsket seg :) hun er egentlig for liten for den, var fra 135 til 175 cm. Men synes hu mestret den bra:) så vi får se hva det blir til:)
Jeg elsker tilbud og fant fort den kurven i butikken:p der var det et par med joggesko, kun ett par igjen av de skoa også var det i str hennes :-) så det var jo maks flaks:-D hun prøvde de på å sa de var heeeeelt perfekte!:-) kostet bare 149kr så de måtte vi bare ha med oss :p

Emelin viser stolt frem de nye klærna <3

Likes

Comments

26.04.11 var den beste dagen i mitt liv<3 det var dagen jeg ble mamma for første gang <3
Min lille prinsesse ble hele 6år i går <3 til høsten er hun skolejente! Det er sant som de sier, så fort man har fått barn flyr bare åra av sted.
Men nå var dagen her. Jeg bråvåknet litt over 6, og bannet og avarter for meg selv! Jeg hadde forsovet meg :o jeg hoppet ut av senga, slang op meg morgenkåpa og listet meg inn på rommet til Emelin. Yes!! Hun sov ennå! Så da gikk jeg å hentet gaven og gikk inn å vekte hun med bursdagssangen <3 hun ble så glad :-) dagen før mistet hun en tann, så tannfeen hadde vært på besøk også :)
Hun hadde vist skryti som bare det i barnehagen om at hun hadde blitt vekket med bursdagssangen. Hun pleier å stå opp 5.30-6.00 derfor jeg trodde jeg hadde forsovet meg :p

I morgengave fikk hun kjole, bolero og sko som passet til <3
"Hovedgaven" får hun til helga når vi skal feire bursdagen, har ikke helt bestemt hva det blir ennå :p

Men hva kjøper man i gave til ei på 6år?
Merker ønske lista endret seg veldig fra i fjor.
I fjor så lista sånn ut :

Dukker
Barbie
Klær
Dukkehus

I år ser lista sånn ut:
Mobil
Kamera
Sparkesykkel
Rollerblades
Smart klokke
PC

Hva skjedde med den lille jenta mi? :o

Emelin med de nye klærna <3 og uten tanna :-)

Likes

Comments