Header

Hei alle sammen!

Jeg ser at det har vært noen som har vært inne på denne bloggen i det siste! Jeg har ikke oppdatert her på ens stund siden jeg nå har gått tilbake til blogg.no

Dere kan nå finne meg på: www.siljeheelens.blogg.no dette er den bloggen som jeg blogget fra før.

Håper dere vil følge oss videre der inne! Mange spennende prosjekter på gang og jeg vil gjerne ha deg med på dem!

  • 69 lesere

Likes

Comments

​Følg oss gjerne! Vi heter Mammatilnorahelen <3 Ha en ellers strålende kveld!

  • 173 lesere

Likes

Comments

I går lagde jeg noe godt til både meg og Nora Helen, Smoothie!! Min Smoothie hadde vaniljekesam i seg, mens Nora Helen sin var uten siden hun ikke er stor nok til å spise det enda. Den er så enkel og noe alle kan spise! Med en smoothie blender så går det så fort at man nesten ikke rekker å tenke på å lage det før det er ferdig!

Jeg elsker når mat som lunch og mellommåltid går litt fort å lage. Enkelte dager er jeg ikke så inspirert til å stå og lage masse mat fra bunnen. Da er denne en fin vri å prøve. Denne smoothien er ikke av de mest mektige da det er mest lett frukt og litt havregryn. Tilsett noe avokado, litt mer havregryn og du har et lite godt måltid.

Du trenger:
1 porsjonspose smoothie, gul pakke - 2 ss vanilje kesam (ikke om baby er under 10 mnd) - 2 ss havregryn - Ønsket mengde væske, jeg brukte vann her

Jeg kjørte dette sammen i en smoothie blender fra OBH Nordica, men man kan fint bruke en vanlig blender. Jeg liker når den er litt rennende så jeg har en del vann oppi, men det justerer du til slik du vil ha! Det som er så fint med smoothie er at mulighetene er så mange! Litt melk er nok også godt sammen med dette, men som sagt ikke før baby er minst 10 mnd.

For å gjøre det veldig enkelt så bruker jeg denne pakken. Den har 4 små poser oppi. 1 pose gir en perfekt porsjon til meg og nesten 2 til Nora Helen.

I går var første gang snuppa prøvde å drikke smoothie med sugerør. Man skulle tro hun aldri hadde gjort annet. Hun elsket det og var så fornøyd etter å ha drukket opp nesten 250 ml smoothie! Matvrak sier jeg bare. Er så deilig med en baby som liker så og si alt du lager!

Håper du liker oppskriften og kom gjerne med noen smoothie tips om du har! Vi snakkes <3

Likes

Comments

Føler meg så heldig som får være mamman til denne god jenta <3

Likes

Comments

Som dere kanskje har merket så har jeg lagt ut en del oppskrifter i det siste. Jeg synes det er utrolig gøy å lage barnemat og mat generelt. Det er mye som inspirerer meg og jeg søker stadig etter flere oppskrifter og ideer til hva jeg kan lage. Mye av det jeg lager kan også voksne spise bare med litt mer ingredienser eller bare servert litt annerledes. Man kan derfor lage dette samtidig som man lager mat til seg selv som er veldig bra.

Til lunch i dag laget jeg omelett som jeg stekte i ovnen. Oppi hadde jeg det jeg fant i kjøleskapet. Det ble en vellykket oppskrift og snuppa spiste seg god og mett. Er så gøy når det du lager faller i smak hos de små!

Du trenger:
2 egg - purre - sjalottløk - brokkoli - pepper - hvitløkspulver - gressløk

Du visper sammen eggene og tilsetter ønsket krydder i røren. Skjær opp grønnsakene i små biter og legg oppi formene, hell over eggerøren. Husk å fordel det likt utover formene slik at steketiden blir riktig. De stekes på nederste rille, 200 grader i ca 10 minutter. Jeg kunne klart meg med litt mindre steketid da disse ble akkurat litt for tørre for min del, men perfekt for små barnehender!

Denne oppskriften ga meg 6 små muffinsformer med omelett. Jeg lagde det i et lite muffinsbrett som jeg smurte før jeg tok oppi grønnsakene og egget. Du kan tilsette de grønnsakene som du har i kjøleskapet. Det er nok godt med alt oppi! Her er det bare å teste ut <3

Håper du likte oppskriften! Legg gjerne igjen noe du liker godt! Jeg er åpen for alt.

Ha en fin dag. Vi snakkes <3

Likes

Comments

View tracker

I dag har jeg laget noe som VIRKELIG falt i smak hos jenta mi. Hun spiste som aldri før og ikke nok med det så fikk hun spise det helt selv. Nå har jeg mye fokus på mer klumper og mat som hun selv kan spise med hendene sine. Det er veldig viktig for den motoriske utviklingen hennes og ikke minst for oppdagelses lysten og nysgjerrigheten.

Derfor laget jeg vafler med avokado, banan og kokos i dag! Jeg måtte rett og slett stjele en til lunch. Egentlig liker jeg ikke mat som har banan i seg, men dette var kjempegodt! Det er veldig enkelt å lage og man kan fryse ned det som er til overs for å spise en annen dag. Veldig praktisk i travle dager.

Du trenger
2 bananer - 1 avokado - 1 dl kokosmasse - 1 dl havregryn - 1 dl rugmel grovt - 5 egg - 1/2 dl vann

Bland alt sammen til en jevn røre og la svelle i 15 min. Du kan tilsette ønsket mengde med havregryn, mel og vann, men husk at røren ikke må være for flytende for da fester den seg ikke sammen. Ta da evt. et ekstra egg og prøv igjen. Stek i vaffeljern til de er gylne og gjennomstekt.

Håper det smaker! Vi snakkes <3

Likes

Comments

Da var det nok en mandag og helgen er over. Helgen har for det meste gått til å slappe av med den lille familien min. Alle har ikke vært helt i topp form så da var det best å bruke dagene på å bli friske igjen. Er ganske deilig med slike helger også!

Nå har jeg satt meg ned i sofaen med en kopp kaffe og skal snart se noen episoder av serier som jeg henger litt etter på. Mandags morgen <3

​Nora Helen har begynt å snu seg en del mens hun sover og våkner av at hun ligger på magen. Lille gullet er nok ikke helt komfortabel med å sove på magen enda siden hun gråter for at vi skal snu henne tilbake. Lille gode klumpen vår <3 

Vi har også kjøpt oss lystette gardiner siden denne snuppa vår våkner av at det er lyst ute. Det holdt ikke med bare en sort rullgardin. Jeg syntes ikke det var så gøy å stå opp klokken halv 7 og egentlig bare tidligere for hver dag. Jeg hadde ihvertfall ingen planer om å stå opp klokken 4 når det begynner å bli lyst nesten hele natten! Så da var det ut for å kjøpe gardiner. Dette har fungert godt og hun har sovet alle dagene siden til klokken 9! Ah, luksus i småbarnslivet dere!

Nei, jeg får se litt på Scandal før Nora Helen våkner igjen. Håper dere får en kjempefin mandag alle sammen <3 Vi snakkes!

  • 244 lesere

Likes

Comments

Jeg har en side på facebook som dere gjerne må følge! Der kommer oppdateringene på bloggen ut om du ikke skulle få det med deg her inne. Jeg vil også gjerne finne flere blogger. Så om du leser dette så legg gjerne igjen bloggadressen din eller noen som du er glad i å lese. Liker å lese alt så her er det ingen begrensninger!

Facebook siden vår finner dere HER eller ved å klikke på bildet.

Vi er også på Instagram. Der kommer det ofte ut bilder som ikke kommer her på bloggen. Den kan også oppdateres oftere og dere vil da få se litt diverse fra vår hverdag! Dere finner oss under navner Mammatilnorahelen <3

Håper dere vil følge oss! Ha en flott kveld videre alle sammen <3

Likes

Comments

Jeg har fått skikkelig sansen for avokado. Det er så godt og så næringsrikt! En godt moden avokado på brødskiven eller sammen med egg er bare helt fantastisk. Topper du det med litt maldonsalt/havsalt og pepper så er det lite som slår den frokosten.

De siste dagene har det gått i en egg- og avokadosalat til frokost! I den har jeg bare hatt egg, avokado, vårløk, paprika, salt & pepper. Så enkelt, men så godt. Jeg har faktisk merket at søtsuget ikke er så intenst etter at jeg begynte å spise mer avokado. Jeg får i meg mer godt fett og holder meg derfor lenger mett etter frokosten. Denne frokosten består jo en del av fett, på grunn av avokadoen, og ikke særlig mye karbohydrater. Skal du trene etter et slikt måltid kan det være lurt med noe ekstra karbohydrater! Da er det enkelt og bare tilsette litt fullkornspasta!

Det sies også at avokado kan være med på å slanke magefettet jenter! Nå vet jeg ikke hvor mye hold det er i det utsagnet, men det er da lov å håpe. Jeg går i god tro om at det kan hjelpe meg å få inn magen enda litt mer etter fødselen sammen med trening.

Dette måltidet er jo så klart ikke bare noe man kan ha til frokost. Tar du bort egget, tilsetter deilig kylling og litt bønner eller fullkornspasta så får du også en god middag. Det er såå mange muligheter med avokado og jeg er bare helt i starten av utforskingen!

Håper du fikk et tips til en god frokost eller lunch en dag. Ha en flott fredag og GOD HELG <3 Vi snakkes.

Likes

Comments

Som jeg skrev om i går så skulle jeg bli flinkere til å la snuppa spise selv. Jeg sa at brød var mitt verste mareritt og at det å sette ting i halsen skremmer meg veldig. Heldigvis begynner det å bli noe bedre etter at jeg begynte å gi henne mer brød og klumper.

Så da Nora Helen lå å sov i dag tenkte jeg at jeg skulle lage noe godt til lunch. Da ble det Søtpotetfries! Hun elsket det og det var veldig lett å holde selv. Hun plukket opp fra tallerken og tok det i munnen som om hun aldri hadde gjort annet! Hun slukte det og virket meget fornøyd med dagens måltid.

​Jeg brukte en halv søtpotet, men hun spiste ikke alt. Sparte noe til middagen som i dag er blomkålsuppe og noen gikk ned i min mage! Disse ble ikke veldig sprø, men sprø nok til en baby. 

Jeg delte dem i staver og kokte dem i 5 min før jeg la de utover i en smurt illfastform(brukte olje) litt i fra hverandre. Tok på litt rosmarin og hvitløkpulver. Stekte dem på 180 grader varmluft i ca 20 min. Etter det hadde gått 10 min tok jeg dem ut og snudde dem slik at alle sider blir stekt. Dette skal definitivt lages igjen!

Håper du har en kjempefin kveld videre og fikk et lite tips! Vi snakkes <3

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw