View tracker

Vad betyder ditt namn? Vart har det sitt ursprung?

Jag blev nyfiken på mitt namn & dess betydelse, vart det kommer ifrån & hur gammalt det igentligen är. Jag tog reda på det & blev ännu mer nyfiken.

Jeanette:

"Jeanette är ett kvinnonamn med betydelsen lilla Jeanne, alltså en diminutiv form av Jeanne, som är en fransk form av Johanna som i sin tur har grekiskt ursprung. Jeanette betyder, precis som Johanna, "Gud har förbarmat sig". Nettan & Nette är ett vanligt smeknamn för smeknamnet Jeanette, som har använts i Sverige sedan 1680-talet. Namnet var populärt under 1960-talet och 1970-talet, men ovanligt bland de yngre idag"

Sen tog jag reda på vad mina mellannamn betyder & hur gammalt dom är

Maria:

"Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En finsk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj (namn) Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary (kvinnonamn) Mary, den franska är Marie. Maria är mest känd från Bibeln då hon är Jesumoder. Den allra vanligaste betydelsen för Maria är "rebellisk" och "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad" eller ordet mr "kärlek". Betydelsen "den trotsiga" kommer av att Moses syster Miriam ställde sig på Arons sida när bröderna bråkade och blev därför bestraffad med spetälska"

Ingrid:

Ing's daughter. Ingrid är ett kvinnonamn med nordisk ursprung. Den ursprungliga formen av namnet var Ingifridh. Första delen av namnet kommer från ett gammalt gudanamn med oklar identitet och andra delen av fridher - "vacker", "älskad".

Namnet är relativt vanligt, bland de 10 vanligaste totalt sett"

Det var intressant & läsa det 😊 Jag fick veta mer om mina namn,jag kunde dock inte få fram så mycket angående mitt efternamn men jag söker vidare på det. Jag vill gärna veta mer om det också.
Ta reda på hur vad ditt namn betyder & vart det kommer ifrån ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 6 readers

Likes

Comments

View tracker

I går fick jag ett paket på posten & min glädje var stor! För några dagar sedan beställde jag nya glasögon & redan i går kom dom 😍

Dom är helt otroliga & så mycket bättre än dom jag hade innan. Jag ser annorlunda ut men man vänjer sig efter ett tag. Jag trodde inte att dom skulle vara så bra som dom är men det är inte sista gången jag beställer ifrån detta företaget.

Jag trivs så bra med dom & dom tänker inte hela ansiktet som dom andra gjorde! Dom är smalare & dom sitter mycket bättre, jag kan inte vara mer nöjd!

Har storstädat hela huset med, skurat toaletten & tagit hand om disken. Svärfar & jag åt rester från igår & det var lika gott som i går - laxpudding. Nu tar jag det lugnt hemma & ska snart gå ner till lilla röda för att göra svärfar sällskap tills mannen & svärmor kommer hem

Likes

Comments

View tracker

Hur tänker man som vuxen om man "mobbar", pratar illa om ett litet barn? Ett barn som inte kan försvara sig som en vuxen kan. Ord kan förstöra mer handling, ord som kryper in under skinnet & förstör innefrån & ut!

Hur tänker man när man kränker ett barn? Ett barn som ser fram emot att vara Lucia oavsett om det är en tjej eller kille. Vem säger & vem bestämmer vad som är rätt & fel?

Jag gör det inte! Jag tillåter barnen få vara glada oavsett vem dom vill vara på Lucia dagen. Jag älskar att se glädjen i barnens glittrande ögon. Se glädjen att få göra andra glada, glädjen att vara stolt över sig själv.

Att människor inte kan ta hand om sitt mående innan dom måste ta ut det på andra! Det är skrämmande hur illa vuxna kan bete sig, vuxna som ska vara förebild åt just barnen. Hur ska dom kunna lära sig hur man ska bete sig, hur man ska vara mot andra när dom ser hur illa vuxna människor beter sig?! Barn gör ju inte som man säger utan barn gör ju som man själv gör. Dom tar efter oss vuxna & beter sig precis som vi vuxna när vi visar hur illa vi beter oss. Ändå finns det vuxna som gnäller om hur illa barn kan bete sig, ja varför gör dom så då? Vem har lärt dom? Vem har visat dom hur dom ska göra? Jo vi vuxna!

Tänk på hur ni beter er innan ni gnäller på barnen! Dom tar bara efter er vuxna. Ta tag i hur ni beter er innan ni skäller på era barn! Ta inte ut ert humör på andra & tänk efter innan, fler än en gång!

Inget barn ska känna sig kränkt, illa behandlad & vara ledsen för att vi vuxna inte kan bete oss! Vi ska visa dom hur man ska bete sig & hur man bemöter andra medmänniskor. Tänk er för flera gånger innan ni gör någonting!!

  • 20 readers

Likes

Comments

Jag kommer troligtvis inte att fortsätta min utbildning pga hälsoskäl. Jag har missat för mycket & det är tufft att hinna ifatt det. Jag ska försöka få någon praktik som kan leda till ett jobb Ska boka in ett möte med berörda myndigheter så vi kan komma fram till en lösning som blir så bra som möjligt för mig.

Jag känner mig fortfarande ensam även om jag har svärföräldrarna här. Det är inte samma sak som att ha J hemma, jag är glad att han jobbar & att han trivs så bra. Som jag skrev i går så är det ett problem som jag som måste bearbeta dom känslorna, det är ingen annan som kan göra det åt mig. Jag försöker sysselsätta mig när jag går hemma men jag kan inte göra så mycket. Jag gör det jag kan & orkat, det är bra det!

Snart samlas familjen oxå! Saknar mina barn så mycket, är så glad att dom vill vara här i jul. Det kommer bli så mysigt & roligt. Jag hoppas att det blir lite snö ute med så vi kan vara ute & busa lite med, alla gillar ju bus i vår fina familj. Julklapparna är snart klara med, väntar paket via posten som jag hoppas kommer denna vecka.

Jag väntar på mina nya glasögon med som jag beställt, hoppas verkligen att dom passar & att det blev rätt när jag beställde dom. Dom är annorlunda mot dom jag har, det blir nog bra 😊

  • 29 readers

Likes

Comments

Väldigt ofta så tänker jag för mycket, tänker på allt & en del tankar sänker mitt mående även om jag vet att tankarna inte stämmer. Jag lär mig att hantera mina knasiga tankar & ibland är det tufft.

Jag har svårt att lita på människor. Jag litar bara på mina närmsta, har man fått min tillit så ska man vara rädd om den. Det är så många gånger som den har missbrukas, så många som har huggit mig i ryggen. Som har svikit mig riktigt illa.

Jag sårar ju bara mig själv med dessa hjärnspökena, dom är inte alls bra för mig! Jag vet ju själv att många av mina tankar är helt...Ja rent ut sagt knäppa!

  • 31 readers

Likes

Comments

Väljer jag att skriva något på min fb & insta så gör jag det. Vill man inte läsa det så har man två val: Scrolla vidare eller ta bort mig som vän! Hur svårt kan det vara?

Jag måste kunna få skriva vad jag vill, när jag vill, hur jag vill utan att någon annan måste opponera sig direkt. Tål man inte sanningen så lever man själv i en lögn.

Oavsett vad jag skriver finns det alltid någon/några som inte gillar det, ja sånt är livet men jag står för det jag skriver & är alltid ärlig mot mig själv, nära & kära. Jag vet att det finns människor som inte vågar säga som det är till mig, det kommer alltid finnas människor som kommer såra mig i livet men jag är så pass stark att jag kan gå vidare & bli ännu starkare!

Nej! det har inte hänt något ang detta ämne men jag har råkat ut för detta så många gånger så jag ville förklara återigen vad man kan göra med sitt missnöje angående mig. Jag behöver inte gilla alla men jag respekterar alla jag möter. Det är det minsta jag kan göra.

Jag lever med min man, mina barn & vi trivs jättebra med varandra. Jag tänker inte låta någon komma i mellan, någon att förstöra det! Det enda rätta att göra är att acceptera!

Är glad att min man fått ett jobb som han trivs med 😊 Kanske låter lite egoistiskt men jag skulle vilja hinna träffa honom mer än några timmar på morgonen & på kvällen. Det är problem som jag får jobba med, tycker det är kanon att han jobbar som sagt. Jag gillar inte att vara ensam hemma, jag gillar inte att gå hemma utan att klara av någonting men jag kan inte göra så mycket åt min värk & min kropp just nu. Jag får ta en dag i taget & kämpa vidare ❤

  • 29 readers

Likes

Comments

Vi skulle ju till trollungen i morgon men då vår bil krånglar så kan vi inte åka, vi måste fixa den innan vi åker långt med den. Vi vågar inte riskera någonting med tanke på väglaget som är nu ❄ Vi kommer ev åka nästa lördag då vi kan låna svärfars bil för att åka till henne med.

I går firade jag & mannen 1 år tillsammans ❤ Han fick en liten mini slickepott med Mumin på & ett änglaspel med Mumin (han älskar Mumin,han kallas för mumin) Han blev jätteglad & det ska inte användas utan vi ska ordna en hylla med bara muminsaker 😊 jag fick ett underbart pepparkakas hjärta, det var så otroligt fint

Har hunnit med en del i dag även om jag har ont pga kylan & snön som kommit. Nu tänker jag ta det lugnt (igen) i soffan ❤

Likes

Comments

I dag för ett år sedan blev det officiellt att J & jag var ett par. Han förändrade mitt liv till det bättre & gör fortfarande ❤. Han är verkligen världens bästa man, han finns alltid vid min sida oavsett vad som sker & han stöttar mig i allt.

Mina barn älskar honom också, han behandlar dom som det vore hans egna barn. Det är så mysigt att se dom tillsammans ❤

Jag har verklien funnit mannen som jag kommer åldras med, den man som jag kommer dela hela mitt liv med

Likes

Comments

Passade på att handla julklappar när mannen & svärmor jobbade i går. Gick bra & jag fann det jag sökte efter 😊 Efter min shopping så tog jag en välförtjänt fika på brukscafét på Kosta. Jag satte mig & läste i min nyköpta bok tills det var dags att åka hem igen.

Får se om jag orkar slå in paketen i dag eller om jag gör det i morgon. Igår & i natt så fick jag värk i alla leder & ngn febertopp, jättejobbigt! Det är kanske något som håller på att bryta ut men jag hoppas verkligen inte det, jag har nog med värk i kroppen.

På lördag ska vi träffa vår trollunge igen, kan bli så att vi kanske handlar ngn mer julklapp där. Ska bli kul att få umgås med henne igen & mysigt så klart ❤

Nu ska jag fokusera på att ha mindre värk i kroppen & krya på mig.

  • 44 readers

Likes

Comments

Fick en akuttid till vårdcentralen idag, min snälla granne ställde upp & skjutsade mig ❤. Jag fick träffa min läkare & vi förlängde min sjukskrivning i 3v till då jag fortfarande har ont i kroppen.

Jag ska ta kontakt med AF & skolan för att se om vi kan komma på en lösning då jag inte kan sitta längre stunder, jag kan inte lyfta eller bära saker heller. Det måste ju finnas någon lösning så jag kan fortsätta min utbildning eller om jag kan få en annan sysselsättning. Som det är nu så fungerar det ju inte 😢

Grannens son var här en stund & myste med Nova, dom låg bredvid varandra i soffan & såg på tv innan han gick hem igen. Min svåger var förbi en sväng & hälsade, nu tar jag det lugnt med djuren i soffan & väntar på mannen & svärmor som jobbar ännu.

Likes

Comments