Allmänt , Arytmi

Igår var jag och mamma på Medicinmottagningen på östra för att träffa en överläkare ang min situation med hjärtat. Det var det snabbaste besök jag varit med om in kl 10:00 där vi gick igenom journalanteckningarna från RF-behandlingarna jag gjort, hur jag mår i dags läget och vad "min" andra läkare (som inte hade tid förens i april) hade skrivit i journalen, ingen förstod någonting eftersom hon var på rond just för tillfället så kunde han inte fråga henne:) Men han lovade att ringa tillbaka till mig under dagen (nästa vecka tänkte jag) för att meddela vad dom kommit överens om så var vi ute kl 10:10. Vi gick ner till informationen då jag hade glömt att anmäla mig, och gick sedan till bilen. Vi hann knappt spänna fast bältet så ringde det "inget uppringnings-ID". Så nu har läkarna Ä N T L I G E N slagit sina kloka huvuden ihop och kommit överens om att jag nu då skall få en ILR, detta är som ett usb minne.. Låter ganska sjukt tycker jag..

ILR är en implanterbar EKG-monitor som övervakar hjärtats elektriska aktivitet, spelar in och lagrar EKG både automatiskt och från mig, genom en dosa jag får med mig hem. En ILR kan inte stimulera hjärtat utan bara övervaka och spela in eventuella rubbningar i hjärtrytmen och används för att hitta orsaken till eventuella svimningar, yrsel eller hjärtklappningar. En ILR är ungefär 4 cm lång och 0.5 cm bred och placeras på bröstkorgen till vänster om bröstbenet i underhudsfettet. En ILR har batteri som räcker i ca 3 år, men kan opereras ut när behovet inte längre finns.

Detta blir bra :) Lite nervöst e det men det löser sig. Tackar dej Jennifer för att du finns som stöd och kan förklara vad allt handlar om <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt , Skolan

Nu har jag snart klart alla uppgifter i Hälsopedagogiken på Söndag är sista inlämningen och jag vet inte hur jag skall tacka dig Sara för hjälpen och peppandet du gett mig :) T A C K ! Känner jag mig själv rätt så e det nog inte sista gången jag ber om hjälp heller haha ;)

Alltså det är ju rätt komist hur vi lärt känna varandra ;) Så jäkla roligt ändå, om man ser tillbaka på tiden så har vi bara känt varann i några månader men det känns som om vi känt varandra i flera år! Sjukt kul att få lärt/lära känna dig och din familj <3 Snart kommer jag och barnen utan eller med Ch och hälsar på er Kraaaam och T A C K ännu en gång...


Likes

Comments

Allmänt , Skolan, Blå Stjärnans Djursjukhus

Dåså... Då var det dags för mig att sätta sig vid skolbänken igen😊 det var ju bara 5 år sedan sist🤣 låg och tänkte på det igår kväll att den 30 maj så var det 11 år sedan jag tog studenten😲 11 år sedan.... Hur sjukt är det igentligen? Haha e jag så gammal? Känner mig iallafall inte så gammal😘 Så nu sitter jag här på Lärnina och skall strax få introduktion & uppstart och få veta hur länge jag skall läsa, kursen i helhet är på 60 veckor om jag inte minns fel🤔 men vi får väl se jag räknar med 52 för mig då jag har arbetslivserfarenhet inom vården på 9 år😊
Efter introduktionen idag skall jag åka vidare till jobbet🤗 jag har aldrig älskat ett jobb så här mycket i hela mitt liv, det är lixom till och med jobbigt att vara ledig😌
Jaja jag får se om jag uppdaterar er senare om hur upplägget blir med studierna😊
Är ju som sagt inte så bra på att skriva i bloggen men det händer😇

Kärlek & Respekt Mina Vänner ♕

Likes

Comments

Allmänt , Arytmi, Familjen

I måndags var jag inne på Sahlgrenska för att få gjort min rf-ablation och ja va skal man säga... Det gick väl kanske inte som jag ville..
För 2 år sedan i Januari gjorde jag en rf-ablation och då hittades en xtrabana sas det men att dom inte fått "klartecken" ifrån mig att få bränna, så jag fick vänta tills jag fick en annan tid och den fick jag ju nu i måndags :) Yippie tänkte jag men så blev det inte riktigt.... Rf-ablationen gjordes men det hittades ingen xtrabana. Läkarn blev frustrerad eftersom det stod i min journal att det fanns en xtrabana att bränna men när han väl skulle börja sätta igång mina hjärtklappningar så fanns det ingen bana men däremot hittade han kortvarigt förmaksflimmer så just nu känner jag mig som Agda-Berit 96 år men så kan det ju oxå vara... Men iafl nu väntar jag på en remiss att få bli inlagd 3-5 dygn för att få blodförtunnande mediciner så att jag "ställs in" :)

Kärlek & Respekt Mfina Vänner

Likes

Comments

Allmänt , Familjen

I fredags åkte jag och världens finaste in till staden och skulle ha en mys dag bara jag och hon :) mysig blev den till max men det blev en liiiten ändring ;) Vi skulle åka in till stan för att äta gott och sedan gå på bio och käka gott det gjorde vi verkligen, vi hamnade på pinchos fick vänta på bord i 40 minuter men det var det verkligen värt :) Alltså så god mat och dryck :) Eftersom vi hoppade bion så drog vi till lilla london och tog oss några drinkar sedan tog vi vagnen till henriksberg där vi träffade gott folk som man inte träffat på år :)

I lördags var jag och kollade på min brors dotter som hade dansuppvisning och även ett par kompisars barn oxå och dom var så himlens fina och så duktiga :) Min prins fick mig övertalad så nästa termin funderar jag på att skriva in han och hans syster mä :) På kvällen gick Ch ut med sina kompisar och kom hem runt kl. o2:oo :)

I söndags var det bara mys hela dagen lång och en tidig läggning på både barnen och oss vuxna :)

Kärlek & Respekt Mina Vänner

Likes

Comments

Allmänt , Arytmi, Xtrajobb

Japp kära ni,

Här börjades dagen kl 05:12 och det var då ingen som skulle fortsätta sova eller mysa då inte så det var bara att kliva upp.. Förlåt M och A för detta som så nästan varje dag :S Men men så e de väl.. Känner heller inte att jag kan låta dom vara och ligga kvar i sängen för då får jag rena paniken... ... kan väl kanske bero på hur jag vet hur jag var när jag var i samma ålder och hornen växte för varje sekund :D Idag är det iafl fredag och då prinsessan åka hem till sin pappa med familj och mysa :) Sedan kommer prinsessan hem på söndag igen :)

Denna veckan har allt lixom bara flytit på känns det som :)
Måndag vaknade jag iofs med världens migrän runt o2:3o och den hade verkligen inte gått över när jag skulle lämna barnen på förskolan så fick ringa hem Ch så han fick lösa detta.
Tisdag och jag fick det där mejlet jag så länge väntat på :) Den 28/11 blir det informationsmöte om vård och omsorg komplettering flex för att den 9/1 sätta mig i skolbänken igen efter många herrans år :) Skall plugga upp så jag blir klar undersköterska. Skall bli så himla roligt :)
Onsdags var det EKG och blodtagning efter det var dt informationsmöte och förberedelser inför min RF-ablation :)
Torsdags Arbestintervju återkommer med detta :)

Känner att det varit mkt positivt men oxå negativa saker men så e de ju alltid, men det positiva har övervägt det negativa :)

Trevlig Fredag på er


Kärlek & Respekt Mina Vänner

Likes

Comments

Allmänt , Arytmi, Familjen

Barnen är lämnade nu kl. o9.oo på förskolan och nu tänkte jag försöka att slänga på en maskin tvätt... Idag skall jag åka in till stan för att gå på informationsmöte ang RF-ablationen, jag skall vara uppe på Sahlgrenska kl. 12.3o då skall jag ta blodprover, EKG, och sedan skall vi träffas i grupp och prata om ablationen och vad som kommer att hända efter detta. Lite nervös är jag, inte för idag kanske men för nästa besök. Så e det med det :) Ingen ide att vara negativ i detta tror jag ;)

Glöm inte att ta vara på varann 💜

Kärlek & Respekt Mina Vänner

Likes

Comments

Allmänt , Arytmi, Familjen, Nattjobb

Du har fått tid för behandling av dina hjärtklappningsbesvär på Kardiologiska laboratoriet på Sahlgrenska sjukhuset. I samband med behandlingen skall du eventuellt sluta med vissa mediciner. Det får du besked om när du svarar på kallelsen.

Inskrivning sker vanligen 1-2 veckor före ingreppet, men kan också ske dagen eller någon dag innan. Du får då information av en sköterska (ev. gruppinformation), samt ett samtal med läkare. Vid detta samtal ska du ta upp frågor du har om ingreppet, samt om sjukskrivning och behandling efter ingreppet. Blodprover tas vid detta besök. På behandlingsdagen kommer du till Kardiologens Dagvårdsavdelning.

Behandling

° Du får inte äta eller dricka efter 24:00 natten före behandlingen.

° De flesta undersökningar sker i vaket tillstånd i lokalbedövning.

° Du bör inte köra bil hit.

Själva behandlingen tar totalt 3-6 timmar, undantagsvis längre beroende på typ av hjärtklappning. På undersökningsbordet blir du steriltvättad i vänster och höger ljumske. Därefter klär vi in dig i sterila dukar och du får en droppnål i höger armveck. Efter bedövning på stickställena för operatören (hjärtläkarn) in två till tre katetrar via blodkärlen i ljumsken. Katetrarna förs under röntgengenomlysning till hjärtat och placeras på förutbestämda ställen, varifrån EKG-signaler registreras.

Hjärtklappningen kan därefter komma att startas och stoppas med stimulering via en av katetrarna, eventuellt under ett pågående "stressdropp" med isoprenalin. Under hjärtklappning kan vi noggrant bestämma var i hjärtat värmningen (bränningen) ska göras.

Med hjälp av katetrarna lokaliseras eventuella extrabanor eller områden som framkallar din hjärtklappning. Detta kan ta olika lång tid, detta är oftast den längsta delen av undersökningen. Under själva behandlingen ges ny energi (värme) mot banan/området. För de vanligaste hjärtklappningstyperna är behandlingsresultatet mycket gott, och mer än 95 % av patienterna blir botade. Under behandlingen kan såväl lugnande som smärtstillande läkemedel behövas (på grund av lång tid i ryggläge).

Efter proceduren får du vara sängliggandes under 3 timmar. Efter stick i pulsådern i ljumsken läggs ett tryckförband över stickstället. Stickställena kontrolleras regelbundet och innan du går upp. Om stick har gjorts under vänster nyckelben utförs rutinmässigt en lungröntgen efter behandlingen.

Observera. Du kommer inte att bli utskriven av läkare. Vid okomplicerat ingrepp kommer du att bli bedömd av sköterska och kan därefter resa hem.

Dagen efter behandlingen blir du i normalfallet utskriven och blir sjukskriven 1 vecka. För vissa patienter kan utskrivning ske samma dag som ingreppet görs. Om behandlingen bedöms som lyckad får du sluta att ta dina mediciner mot hjärtklappning. För ljumskens skull bör du avstå från tunga lyft och fysisk träning veckan efter ingreppet, medan t ex promenader går bra.

Patienter som har blivit stuckna i pulsådern eller via skiljeväggen skall i regel behandlas med acetylsalicylsyra (Trombyl) i en månad efteråt.

Återbesök för uppföljning sker i normalfallet hos den läkaren som remitterat dig. i vissa fall önskar vi se ett EKG efter en vecka (kan tas på närmaste vårdcentral och skickas eller faxas till oss).

Komplikationer i anslutning till ingrepp är sällsynta och handlar oftast om blåmärken på och omkring stickstället. Undantagsvis kan retning på hjärtsäcken förekomma i anslutning till behandling av en hjärtklappning, där hjärtväggen är tunn, eller luft komma in i lungsäcken efter stick under vänster nyckelben. I regel krävs ingen särskild åtgärd om sådant inträffar. Någon gång kan blodutgjutning i hjärtsäcken behöva tappas ut respektive luft i lungsäcken avlägsnas. Vid behandling av sk AV-nodal återkopplingstakykardi (AVNRT) och en ovanlig form av WPW-syndrom finns en liten risk för skada på det normala retledningssystemet, vilken på sjukhus med stor verksamhet och vana (dit Sahlgrenska hör) uppskattas till ca 1 %. Patienten kan då eventuellt behöva få en pacemaker inopererad.

Ovanstående information gäller det stora flertalet hjärtklappningar och undersökningar. Ingreppet inleds alltid med en kartläggning där man ibland kan få en annan diagnos än den man misstänkte från början. Detta påverkar också hur behandlingen slutförs. Avsteg från det planerade ingreppet kan ske av olika skäl, t ex om det är svårt att hitta blodkärl vid stick, medfödda hjärtfel, andra hjärtsjukdomar mm.

Om Du önskar mer information eller har speciella önskemål får du gärna kontakta oss på Kardiologiska laboratoriet.


Kärlek & Respekt Mina Vänner

Likes

Comments

Familjen, Arytmi, Nattjobb

Kallelsen har kommit och nu har jag fått två tider för min RF-ablation. Nervös... Ja så in i kan jag ju säga, känns konstigt att kanske inte vara det. Jag vet att jag är på helt rätt ställe MEN det är ändå jobbigt med alla tankar som far runt inne i huvudet och man kan lixom inte stoppa det. Det är ju ändå en rätt så stor operation om man tänker efter på vad det är man operarar ;) Men känner att jag måste vara positiv i detta som komma skall och vara positiv mot min familj och mina vänner. Måste ibland bara få vara ensam men det är så svårt att säga det till någon... Det som är mest jobbigt är att säga till barnen att jag är trött och inte orkar, jag vill så mkt mer än vad jag orkar när tankarna snurrar.

I fredags blev jag inringd till att börja jobba som timanställd på Styrsöhemmet så jag jobbade fredag och lördag natt med underbar personal, shit vad jag saknat er. Roligt att få komma tbx efter 5 månader (kändes dock bara som jag vart på semester). Men men så e det och när jag var där i helgen så kände jag hur jag verkligen behövde detta tänkte inte alls på hjärtat eller något annat, jag var som en helt ny människa :)

Tack för detta skriver mer ikväll angående vad som komma skall :)

Kärlek & Respekt Mina Älskade Vänner

Likes

Comments