Jag vet att jag inte skrivit på länge men vi mår bra och Sofie har blivit hela 4 månader gammal och allt går framåt i ilfart!

Iaf tänkte jag skriva om en sak som är väldigt mycket uppe på tapeten just nu och de är just de som rubriken säger! Hashtaggen metoo! De handlar om att vi kvinnor ska våga berätta om vad vi varit med om! Vilket är en otroligt bra sak men här kommer de lite knasiga in! Under flera år har där funnits en man, en man som får alla andra män att likna Gudar i jämförelse, han har satt idealet för alla mansgrisar i världen! Han va den största av de största svinen i stian! Jag säger va för han är död nu! Och de va självaste Hugh Hefner! I flera år har där kommit fram vad han gjort mot dessa stackars tjejer som bara ville bli någon. Våldtäkt, sexuellt ofredande och massa annat finns på hans lista! Men hans historia och vad han gjort dras inte igång! När jag öppnade truten och sa ”åh är han död? Va sorgligt men samtidigt tyckte jag inte om honom!” Så får man höra saker som ”han va en legend” och Annat liknande, för vi i samhället har gjort honom till de! De är mycket hans fel att samhället ser ut som de gör idag bland de manliga könet! Jag drar absolut inte alla karlar över en kam, där finns en hel del underbara män där ute med men jag tror han är skyldig till en del av de!

Stå på er tjejer! Låt aldrig någon trycka ner er! De kommer iaf inte jag tillåta igen! ❤️ #metoo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 18 Readers

Likes

Comments

Jag har snart haft äran att vara mamma i 3 månader till världens snällaste lilla bebis! Min lilla ängel även när hon va förkyld va hon världens snällaste och gladaste (lite mer närhetskrävande, men de gör mig absolut ingenting)

3 månader att tiden har gått så fort! De känns som igår som jag åkte till akuten i tron om att de va blindtarmen som hade spruckit och åkte hem 4 dagar senare med min lilla dotter ❤️ älskade lilla vän jag skulle inte vilja ha de på något annat sätt! Finns inget bättre än att få ligga och snusa i hennes hår medans hon ligger och jollrar på min mage! De bästa som någonsin hänt mig är min dotter! Jag vet nu vad meningen med mitt liv är och alltid har varit! De va hon.. anledningen till att jag är jag och att jag finns är hon! ❤️ åh att en så liten person som man bara känt i ett par månader har tagit så stor plats i mitt hjärta är helt ofattbart men så är de! Jag skulle göra allt för henne! Min lilla skrutt ❤️❤️

Lägger in en bild där jag jämfört henne som nyfödd och nu! Åh de ser ut som en helt annan bebis! ❤️❤️

  • 9 Readers

Likes

Comments

Jag fick mig en riktig tankeställare häromdagen.. min sambo fick frågan om hur många vänner som tagit avstånd från honom nu när han fått en bebis (asså spädbarn han har ju 2 sen innan) och de fick mig att börja tänka på de också.. jag vet vart jag har dom äkta.. de där vännerna man inte behöver prata med varje dag men man vet ändå att dom finns där till 110% men alla andra "ytliga" kontakter man har.. kan ibland tänka tillbaka på förr och sakna vissa människor som va en riktigt stor del av mitt liv.. och vissa som jag har varmt om hjärtat ännu som man inte pratar med längre! Sen jag blev mamma har man dessutom börjat tänka på alla idiotiska bråk man haft med folk som egentligen är så löjliga att man inte förstår vad som händer.. ber om ursäkt till alla jag någonsin sårat eller någonsin varit elak mot..Sofie växer och frodas och hon är de bästa som någonsin hänt! ❤️❤️

  • 88 Readers

Likes

Comments

De va ett tag sen jag skrev nu så dags för ett nytt inlägg! :) i natt hade min lilla tös en riktigt jobbig natt vägrade sova, skrek så fort man la ner henne och allmänt ledsen! Hon åt dessutom mer än vanligt så jag tror vi kommit in i tillväxt fasen :) men jag har världens bästa sambo och pappa till min Lilla tjej han ställer upp och är helt fantastisk! Han kom in i mitt liv och tog mig med storm och hans söner likaså ❤️❤️ jag älskar min familj mest av allt i hela världen!! ❤️❤️

  • 62 Readers

Likes

Comments

Jag har skrivit en del om min underbara dotter här och hon är helt fantastisk men nu tänkte jag skriva lite om mig själv..

Jag är en 23 snart 24 årig tjej som bor i Halmstad men är född i Varberg! 2011 blev jag tillsammans med en kille som tryckte ner mig och fick mig att tycka så illa om mig själv att jag inte ville leva mer.. han va otrogen ett flertal gånger och när jag väl blev misstänksam eller ifrågasatte honom så va jag antingen besatt av honom eller så va jag dum i huvudet.. fick höra att jag va tjock, ful, äcklig, hade för små tuttar.. och en massa annat.. denna kille va jag tillsammans med i nästan 5 år! Fram tills att min nuvarande kille, min sambo och pappan till min dotter kom in i mitt liv igen (vi är barndomsvänner) han kom in som en riddare på vit häst och fick mig att inse att där faktiskt finns någon som inte vill mig illa som älskar mig för den jag är.. dock så förstörde den andra killen mig så totalt att jag inte kan tro på att jag ser bra Ut och jag kan inte tro på något han säger.. dvs att jag kanske behöver lite mer uppmärksamhet och lite mer övertalning.. jag behöver höra att jag är fin oftare än vad jag behövde innan.. jag har också byggt upp en mur runt mig som gör att jag inte släpper in folk lika nära som jag gjorde innan.. jag har också blivit mer misstänksam mot allt och alla i min närhet och tror att alla vill mig illa! :/ jag litar på min sambo.. men jag har blivit så skadad av mitt förra förhållande att jag inte vågar lita helt ut :( att jag är mer på min vakt och är så otroligt rädd att bli sårad igen :/ de är väldigt jobbigt att gå runt och ha sånna tankar :/ fy fan nä nu ska jag sova igen godnatt ❤️

  • 117 Readers

Likes

Comments

Mitt lilla hjärta hon växer så de knakar och nu är de bara ligga i famnen och somna som gäller eller somna i bilen :) och hon äter som en häst.. men spyr upp de där efter med :/ de går så fort ❤️ denna helgen har vi sovit hos min sambos kusin och myst med tacos och grejer :) kan inte längta mer efter när Lill tjejen får börja smaka på riktig mat ☺️❤️ och då lär de komma upp en video på när hon smakar på citron ❤️

  • 101 Readers

Likes

Comments

Igår va en toppen dag och Lill fisen och jag va hemma hos min underbara bästa vän och hennes döttrar :) mycket tjat om bebis! Jag är lite rädd att dom kommer lära Sofie en massa hyss och bus när hon blir äldre 😂sitter här nu och letar ny soffa samt lägenhet eller hus att hyra men Gud va svårt de är! Stressen kryper sig på och man vet inte riktigt hur man ska göra! Sen blir de lite ärenden med Lill tjejen för att få allt att falla på plats :) ha en fantastisk dag på er!

  • 134 Readers

Likes

Comments

Idag va de dags för Lillsnuttans första läkar besök :) de gick super bra och allt såg jätte bra ut! Vilket va super skönt att höra :) hon har vuxit nästan 3 cm på en vecka och gått upp 200gram cirka :) hon börjar bli stor nu min lilla tjej! Skulle inte förvåna mig om hon blir riktigt lång :) efter BVC åkte vi hem till hennes gammel moster (på hennes pappas sida) och drack kaffe och när vi hade varit där en liten stund kom även hennes farmor och hennes storebröder dit.. senare åkte vi till hennes gammel morbror (även han på hennes pappas sida) och va där ett väldigt bra tag :) vi hade en super dag tillsammans och jag trodde att tillväxtfasen som börjar nu vid 1 månads ålder skulle vara skit jobbig! Men nej då hon är lite extra mammig och somnar bäst i famnen och är mer vaken nu och är mer med :)

Jag har en väldigt stark liten flicka som sprattlar med benen och armarna samt lyfter på huvudet väldigt mycket och länge dessutom och fokuserar blicken väldigt mycket så jag tror hon kommer bli rätt tidig med saker :) förhoppningsvis går allt bra i framtiden med och hon följer allt perfekt då med :) nä nu ska jag sova så jag får någon sömn innan hon ska ha mat igen :) godnatt på er!


Bilden är från i måndags kväll :)

  • 153 Readers

Likes

Comments

För en månad sedan idag åkte jag in med ambulans till akuten pga smärtor i magen! 1177 trodde de kunde vara gallblåsan medans folk i min närhet trodde de va blindtarmen de va fel på! Väl i ambulansen får jag morfin emot smärtan och de tar blodprov på mig.. när jag kommer in på akuten får jag kissa i en mugg och blir sen lagd i ett rum med dropp samt lite mer morfin då jag hade så otroligt ont.. in kommer en sjuksköterska efter ett tag och säger åt mig att graviditets testet dom tagit va positivt.. men de kunde inte stämma då jag gått på mini piller samt tagit egna tester hemma som visat negativt. Han sa till mig att de kan visa fel men att de ändå skulle göras en gyn undersökning.. väl inne på gyn kollar de ultraljud och där ser dom att jag tydligen är långt gången men som jag förstår de på dom så tror dom inte jag är så pass långt gången att jag ska föda.. så jag ber om att få gå på toaletten för jag är kissnödig.. de är bara de att då kommer slemproppen.. och de i princip sliter upp mig från toastolen och sätter mig i en rullstol och rullar upp mig till förlossningen.. där va jag helt själv och helt överrumplad av allt.. jag hade ingen aning om att där va ett barn inne i min mage och min sambo stannade hemma med hunden för jag sa till honom att jag kunde åka själv.. men då va jag rädd jäklar va rädd jag va.. inte över att jag skulle bli mamma utan för att jag tänkte att nu kommer de göra ännu ondare än vad de redan gör.. blev lovad lustgas när jag kom upp på förlossningen men nej de gick alldeles för fort för de! Kom in på rummet klockan 10.47 och efter 4 riktigt kraftiga krystningar va hon ute 10.52! Krystvärkarna kändes ingenting i jämförelse med förvärkarna och idag har jag varit mamma åt världens finaste lilla Sofie i 1 månad! De har varit en stor omställning att ställa in sig på att vara mamma och jag anpassar mig fortfarande varje dag som går :) men de är nog de absolut bästa som finns! Även om de finns jobbiga stunder med de så är de inger jag skulle byta bort mot något i hela världen!!


Bilderna är tagna av Åsa Edling! #edlingofsweden på Facebook ❤️

  • 338 Readers

Likes

Comments