Hus/nybygge, Hus, Hem och inredning

Tidigare var jag, som ni kanske läst, inne på att ha tre stora tavlor på den ena väggen men nu har jag ändrat mig. Blir en tavelvägg och en spegel samt att vi ska köpa en byrå från Ikea och ha där. Dels för att få mer förvaring och sen så tror jag den skulle göra sig bra där. Däremot att välja ut vilka prints man ska köpa är inte det lättaste. Finns så sjukt många fina! Och sen vilka storlekar man ska ha på dom är ju också lite av en djungel. Förhoppningsvis kommer jag underfund med det snart så vi får göra klart den väggen 🙌🏼

På den väggen ska det upp tavlor, en spegel och en byrå. Längtar! Tror det kommer bli 👌🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hus/nybygge, Hem och inredning, Hus

Att sätta upp något på väggarna är med skräckblandad förtjusning 🙈 Känns läskigt att spika eller skruva i ”oskuldsväggar”. Samtidigt som jag gärna vill ha upp något så att det ser mer ombonat ut. Just nu går tankarna i vart jag ska ha tavlor, vilka tavlor jag ska ha och hur dom ska hänga. Var först inne att ha tre stora tavlor på ena väggen men nu går tankarna åt en tavelvägg med en rund spegel också. Sen ska det upp lite annat på andra tomma väggar. Men ett steg i taget 😉 hehe

Dessa tavlor ska också få plats någonstans.

Likes

Comments

Tips, Hus/nybygge, Hem och inredning

Tänk vad trender kommer och går. Minns förr då alla hade mattor under både köksbord, vardagsrumsbord och ibland bara liggandes varsomhelst. Sen försvann den trenden och så skulle man inte ha mattor. Kanske det berodde på att det är betydligt enklare att städa utan mattor 🙈 Nåja, nu är ju trenden med mattor återigen här! Och tacka för det. Såååå mycket finare det är med en matta under köksbordet eller vardagsrumsbordet. Det blir sån skillnad. Känns mer ”enhetligt” med en matta 🙌🏼

Titta bara här - vilken skillnad det blev med matta under vardagsrumsbordet!!

Likes

Comments

Hus/nybygge, Hus, Hem och inredning, Tips

När vi valde att bygga så hade vi redan bestäm oss för att inte ta Älvsbyhus kök utan göra eget. Dels för att deras kök inte föll oss i smaken och dels för att vi nyss hade renoverat köket i förra huset och ville ha liknande.

Vi valde lite andra saker den här gången än förra gången vi bytte kök. Bland annat:
• Inga överskåpar
• Kompositstenskiva
• Side-by-sida kyl och frys
• En ugn och en kombiugn (micro med inbyggd ugn)
• Mässingsblandare
• Annan fläkt från Franke
• Måla istället för kakel och istället sätta stänkskydd i form av kompositstenskiva

Dom valen gjorde vi annorlunda den här gången och vi är grymt nöjda. Att ta en ugn och en kombiugn är nog det bästa valet vi gjorde 🙌🏼 Så skönt med två ugnar då man tex lagar två saker som ska vara i ugnen och ha olika grader. Sen är kompositstenskivan också ett av dom bättre valen. Så hållbar! Inga repor, lätt att torka av och man behöver inte vara rädd om den så som en laminatskiva.

Nä, vi är nöjda och har inget att klaga på. Saknade överskåpar litegrann då vi packade in i lådorna men nu då allt har sin plats så funkar det bra utan 👌🏼

Köket kommer från Ikea. Köksluckorna är Veddinge och färgen är grå.

Likes

Comments

Hus/nybygge, Hem och inredning, Hus

Gröna levande växter är något jag fått dille på. Skulle kunna köpa hem en växt varje dag! Tycker det blir så mycket hemtrevligare med växter. Dock inte om det går till överdrift, men nästan 😉 Just nu har jag fastnat för palettblad och funderar på att köpa fröer för att så själv 👌🏼Väppling och pillerfikus är också två blommor som jag gillar skarpt!

Likes

Comments

Hus/nybygge, Hem och inredning, Föräldralivet

Yeeey! Idag är jag frisk och befinner mig på jobbet 🙌🏼 Tänk att man ibland kan vara så less på att jobba men då man väl är hemma så är det dötråkigt. Och helst då man är sjuk 🙄 Nåja, nu hoppas vi att allt vad heter sjukdom håller sig borta från oss ett tag framöver.

Idag då jag hade lämnat Ruth på förskolan och for hem i väntan på jobb så passade jag på att stöka undan och skura hemma. Tänk att ett sånt litet barn kan ha grejer preciiiiiiis överallt! Henne små leksaksdjur är överallt och ingenstans och jag hatar att plocka undan dom för jag vet att dom kommer fram lika fort. Ja ja, jag fick iallafall lämna ett nystädat hem och lär förmodligen komma hem till ett icke städat hem 🙈 Haha.

Likes

Comments

Contains affiliate links Allmänt

Istället för att beställa massa småvilset och hålla på att klistra in i album valde vi att höra en fotobok med nästan alla bröllopsbilder. Såklart rymdes ju inte alla så kommer ändå framkalla dom. Och så ska vi beställa förstoringar också. Det är dock inte det lättaste vill jag lova 🙈 Skulle helst vilja ha förstoringar överallt men det blir lite to much 😅

Inlägget innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Föräldralivet

Det händer inte så mycket hemma hos familjen Karlsson. Ruth går på förskolan på dagarna och jag och Robin jobbar. Eller ja, i veckan har jag varit hemma då jag drog på mig någon sorts magsjuka som dock gick över typ på direkten. Skönt!

Annars då? Vi håller på i huset och garaget. Ruth har börjat sova i eget rum (😭) och egentligen tycker nog alla tre att det är lika hemskt. Men någon gång är det väl dags. Jag har färgat håret lila (🙈) och sen vette tusan om det har hänt så mycket mer sen sist.

Likes

Comments

Contains affiliate links Ruth <3, Shopping till Ruth

Jag har alltid tyckt att Ruth har haft mycket kläder. Men nu när hon börjat förskolan har vi insett att hon inte alls har så mycket kläder. Mycket som ligger i hennes garderob är för litet och ska rensas bort.

Fick helt enkelt ta tag i den saken och beställa en massa kläder. Testade faktiskt beställa från Zara och både jag och Robin blev imponerade av deras kläder. Inte så där typiskt "barnsliga" kläder utan lite mer classy 😊 Kul med såna kläder också. Sen gjorde vi även en beställning från h&m med lite mer basic-kläder 👌🏼 Nu har hon en välfylld garderob. Dock är kläderna lite för stora då jag tog en storlek större än vad hon har, men då har hon kläder ett tag framöver 👍🏼

Inlägget innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Contains affiliate links Hus, Hus/nybygge, Hem och inredning

När vi flyttade ville jag köpa en ny soffa men Robin tyckte att vi kunde ha den vi hade ett tag och sen köpa en ny. Vilken otur då att det visade sig att den soffan vi redan ägde blev alldeles för stor i huset så vi blev "tvungna" köpa en ny 😉 Eller rättare sagt - två nya. Vi köpte två tresitssoffor istället, tycker det blir mycket trevligare och mer "vuxet" på något sätt. Eller iallafall i vårt hus. Vi hade dock tur att sofforna som vi hade bestämt att vi skulle köpa kom på rea 🙌🏼 Ibland ska man ha tur.

Vi fick dom i torsdags, en vecka innan beräknad leverans. Det var mer än välkommet! Dom är köpta på Mio och modellen heter Madison.

Såklart var jag tvungen shoppa då vi hade fått två kuponger på Mio 👌🏼 Vilken otur va!? 😉 hehe. Nu saknas det bara en matta. Står i valet och kvalet mellan två mattor.


Inlägget innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Att inreda barnrum 😍

Älskar att pyssla på i Ruths rum. Det bästa av allt är när alla leksaker står på sin plats och man går in och det är så mysigt och fint. Nog för att det är långt ifrån klart. Inga tavlor sitter på väggen, gardinerna är inte sydda och så ska det fixas ett leksakskök osv. Men på nåt sätt är det så fint ändå trots att det inte är klart 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att vara på förskolan verkar Ruth tycka är både och. Hon skriker då vi lämnar henne men sen går det över. Hon har lite svårt att "ta för sig" och leka med dom andra barnen och vill gärna ha full koll på vart fröken (pedagogen 😅) håller hus. Men det tar sig och nästa vecka är det dags att börja äta lunch och vila där. Sen är det den riktiga vardagen som skymtar runt hörnet. Robin börjar om att jobba, jag jobbar och Ruth på förskolan. Det är med blandade känslor.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ett av dom bästa besluten vi tagit i huset är att sätta skenor för gardinerna. Så fint! 😍 Blir en helt annan känsla i rummet då gardinerna går ändå från tak till golv.

Vi valde att köpa Ikeas gardinskenor och vi är då nöjda. Lätta att sätta upp (sa Robin 😉) och så kan man enkelt sätta ihop flera till den längd man önskar. Finns även att välja mellan tre spår i skenan eller ett spår. I sovrummet har vi valt att ta med tre spår för att kunna ha två par gardiner och i vardagsrummet har vi satt upp skenor med ett spår.

Så ett tips! Byt ut alla gardinstänger där du har gardinlängder och investera i ett par gardinskenor 👌🏼

Inlägget innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

I helgen hade vi hjälp att måla huset. Nästan allt blev klart, är bara lite kvar som ska målas. Så skönt att ha det bortgjort innan det blir vinter. Var inte så sugen på att ha det projektet kvar till nästa år.

Nästa år har vi tänkt göra altan på baksidan, lägga plattor på framsidan och så in gräsmatta. Lutar åt att vi tar hjälp av någon som är kunnig på att planera hur tomten ska "formas" vad gäller växter osv. Robin tycker att det ska vara en gård med så lite växter som möjligt medan jag tycker att det ska vara växter och buskar osv.. 😉 Dock i måttlig mängd såklart!

Vi var i valet och kvalet om vi skulle måla det grått eller vitt, men det fick bli vitt.

Likes

Comments

Idag var dagen kommen, Ruth hade sin första dag på förskolan. Vi kom dit kl 9.00 och efter en kvart i pappas famn ville hon gå ner och leka och vi existerade knappt för henne då. Skönt för alla. Imorgon är det samma tider och sen skulle vi lägga upp hur resten av veckan ska se ut 😃 Min lilla bebis är inte så liten längre.

Verkar vara en bra avdelning med bra fröknar (förskolelärare 😉), fina lokaler och Ruth tyckte såklart att alla nya leksaker var superroliga. Det kommer gå sammanlagt 12 barn på hennes avdelning och åldrarna är mellan 1-3 år.

Likes

Comments

Ruth mitt älskade lilla barn. När blev du så stor? När lärde du dig vad tex "hämta kudden" eller "spola i toaletten" är? Jag hinner inte med. Jag vill att min bebis ska vara liten för alltid samtidigt som jag vill se all hennes utveckling och växa till en större människa. På måndag blir hon 1 år och 8 månader, närmare 2 år än 1 år 🙈 Stoppa tiden en liiiiiten stund, tack!

Likes

Comments

Inredning. Så lätt men ändå så svårt. Så mycket man skulle vilja ha men så dyrt 🙈 Just nu är jag inne i en period med mässing, grått, grönt och även inslag av blått. Något inslag av marmor också 😉

Sen så har vi Ernst, han Ernst. Med så fina och stilrena grejer så man skulle kunna äga varenda pryl nästan. Just nu är det mycket Ernst hemma hos oss i form av både krukor, vaser och ljuslyktor. Passar i alla hem 👌🏼 Och bra pris!

Rund vas och liten vas/ljuslykta ☺️

Likes

Comments

Måste bara få tipsa om två sidor! Campadre och refunder 🙌🏼 På Campadre kan man hitta varor som är på kampanj och nedsatta priser. Är oftast bra rabatter och fina grejer 👌🏼 Har beställt ett x-antal gånger därifrån och alltid varit nöjd. Klicka här för att bli medlem!

Refunder då. Där får du återbäring på allt du handlar, förutsatt att den nätbutiken är kopplat till refunder. Campadre tex är kopplad dit, ellos är kopplad och babyland är kopplad. Det är bara några få av alla butiker. Bli medlem? Klicka då här för att komma direkt till sidan!

Vad kan vara bättre än att både "spara och tjäna pengar på att shoppa"? 😄

Ett av mina Campadre-fynd 😍 Ljusstakar från Orrefors 👌🏼

Likes

Comments

Helgen spenderade vi i Lycksele med två andra familjer. Supertrevligt! Både barn och vuxna hade en rolig helg och vi längtar redan till nästa tripp med detta underbara gäng 😍 Är så kul då man ser att barnen börjar ha ut något av varandra och faktiskt leker litegrann tillsammans.

På lördagen gick vi på djurparken och precis då vi kom därifrån öppnade sig himlen. Så vi kan verkligen säga att vi hade tur med vädret. Ruth var mest intresserad sv sälarna men blev nog lite imponerad av björnarna också. Sen somnade hon och missade vargarna osv. Nåja, är säkert inte sista gången vi är i Lycksele 😉

Likes

Comments

Det börjar ta sig hemma hos oss. Dock är det mycket kvar att fixa än! Vi har inte fått våra soffor, det ska upp tavlor osv, allt som ska in i det blivande förrådet väntar på sin plats och såklart ska lite småsaker fixas. Men vi ska förhoppningsvis bo här ett tag så det hinns nog med 😉👌🏼

Likes

Comments

Lampor som snurrar och inte hänger rakt - vilket irritationsmoment! Googlade lite snabbt hur vi skulle få dom att hänga rakt. Hittade då dessa små prylar från Clas Ohlson för endast 40kr. Man fäster dom på sladden och vrider för att få lampan att hänga rakt, super 👌🏼 Blir perfekt även till julstjärnorna som också tenderar till att snurra 😬

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snart, snart börjar den här donnan förskolan. Om två veckor är det dags för första inskolningsdagen. Då har jag hunnit börja om att jobba (börjar för övrigt på måndag) så Robin får ta inskolningen och jag får vara med dom dagarna det passar mot mitt schema.

Egentligen är det ju inga konstigheter att börja på förskolan. Det är ju "bara" ett annat ställe än att vara hemma (tänker på prylar osv). Ändå blir det ett himla projekt, det och det ska köpas, det och det ska fixas, det och det ska beställas osv. Haha.

Nåja. Hon ska då inte behöva gå naken iallafall - resten löser sig då man ser vilket behov av kläder och saker som behövs.

Likes

Comments

Att bygga ett nytt hus är superroligt och en speciell känsla. Ingen har bott här, vi kommer skapa dom första minnena i huset, det finns ingenting som har hänt i huset och framförallt - det luktar nytt! Sen finns det en baksida med allt. Allt jobb som ska göras, trots att vi valde att köpa nyckelfärdigt hus. Köket skulle göras (det är klart men det saknas täcksidor), badrummet skulle kompletteras, klinker skulle in i hallen och så dom två större projekten - garaget och husmålning. Robin håller i stort sett på med garaget hela dagarna och då han kommer in går jag ut och målar. Det är inte många minuter under dagarna som vi sitter ner tillsammans.

Nåja, det handlar om en period i livet och till hösten ska vi umgås tillsammans - hela familjen Karlsson ❤️

Likes

Comments

När vi flyttade från Hortlax sålde vi i stort sett alla möbler. Nu då det var dags att flytta in i nya huset var det en hel del möbler som skulle/ska köpas. Bland annat ett nytt köksbord. Jag hade sett ett på internet som jag ville köpa men som var alldeles för dyrt så vi tog saken i egna händer och gjorde ett likadant fast hemmagjort, riktigt nöjd med resultatet! Stort och rejält 👌🏼

Likes

Comments

Det har hänt mycket i våra liv på senaste. Vi har gift oss och flyttat in i huset. Gjort köket, badrummet, målat osv och just nu håller vi (läs Robin) på med garaget. Innefixandet har lagts på is men så fort garaget är klart fortsätter vi inne med det som är kvar 😊

Det råder lätt kaos hemma så jag tänker inte lägga upp bilder förrän det är klart. Men några kan ni ändå få se 😄

Hatthyllan som vi själva har gjort 👇🏼

Likes

Comments

När man flyttar till nytt boende vill man, eller iaf jag, ju ha något nytt. Kanske en möbel eller nytt pynt. När man flyttar till ett nybyggt hus, vill man ha ALLT nytt. Möbler, inredning, gardiner, tavlor osv..

Något jag har suktat efter ett tag men blivit för snål för att köpa är ett par ljusstakar från Orrefors. Nu slog jag dock till och jäklar så snygga dom är! Nu vill jag ha mitt hus så jag får inreda 😍

Likes

Comments

Det tar sig i huset. Eller det är rättare sagt i stort sett klart för Älvsbyhus del. Nu väntar vi bara på besiktningen som kommer ske 5/6. Efter det kommer vi börja med köket, badrummet och att lägga klinker och golvvärme i hallen. Jag längtar! Varje gång jag är förbi huset drömmer jag mig bort till då vi får ställa in våra grejer och börja bo där. Förhoppningen är att vi kan flytta in till midsommar, hoppas vi hinner 🙌🏼

Likes

Comments

Barnet sover och jag sitter ute i en solstol. Skulle helst vilja gå en promenad men tydligen har min kropp bestämt sig för att ha halsont och känna sig allmänt hängig. Känner mig dock inte sjuk men känner att det kan vara klokt att inte göra allt för ansträngande moment idag. Men vad gör det? Solstolen är minst lika skön ☀️

PS! Igår var det prick 3 veckor innan husleverans 💃🏻

Likes

Comments

Dagen har vi spenderat på familjens hus tillsammans med Jasmin och Liam, åt sushilunch och sen gick vi på stan en sväng innan Ruth blev på allt för dåligt humör så vi fick lov att åka hem.

Nu sitter jag och Ruth och myser i soffan, eller jag sitter i soffan och hon klättrar upp och ner, och Robin är på tomten och fixar uti någon kabel. Det närmar sig för varje dag som går, snart får vi flytta in i vårt nya hus 😀

Likes

Comments

Som många vet så tränade jag oerhört mycket innan jag blev gravid. Allt från promenader, crossfit och löpning. Promenerade i stort sett varje dag och körde antingen crossfit eller gym nästintill varje dag. I snitt blev det säkert 10 träningstillfällen/vecka. Det är något jag kan sakna, motivationen till träning. Att ha det som en rutin i vardagen. Inte behöva släpa mig dit varje gång. Det har dock blivit bättre nu, tränar mellan 3-4 gånger/vecka på crossfiten och promenerar nästan varje dag.

För någon vecka sen började jag även med kostschema vilket funkar bra. Har gått ner ungefär 5 kg och tappat x-antal cm över kroppen. Jag vet att kroppen har förändrats efter graviditeten och det är något som jag får lov att acceptera. Däremot vill jag få bort den lösa magen och bli mer fast i kroppen. Sen är ju muskler aldrig fel det heller 😉

Jag har egentligen aldrig haft problem med att "visa upp" mig. Och egentligen inte nu heller för då jag kollar på bilderna är jag stolt över vad jag åstadkommit på 2 månader 👌🏼

👈🏼 6 dagar efter förlossningen ☝🏼 2 månader sen 👉🏼 nu.

Bra mat, träning och motion. Jag ger inte upp!

Likes

Comments