Idag har Luna fått paket, från sin farmor. Hon frågade för ett tag sedan om vi behövde något till Luna och Andrée sa då att pyjamas alltid går åt. Vi fick paketet idag och det var mycket mer än pyjamas 😀 två pyjamasar, två Bodys, en tröja, en mössa och tre böcker 😀 Det tackar vi jätte mycket för. ❤
Annars har vi inte gjort något idag. Vart ute på en långrunda på förmiddagen bara. Det har ju vart underbart väder ute idag också. Så på eftermiddagen så tog vi bort åkpåsen och bara hade filt i vagnen. Så fick Luna sitta upp och titta på allt runt omkring. Hon älskade det 😀
Nu försöker Andrée lägga henne men det verkar vara hopplöst ikväll. 😕 Ibland vill hon verkligen inte att Andrée ska lägga henne så de slutar med att jag får ta över. Verkar bli så ikväll med 🙃 Det vore ju bra om hon kunde låta han lägga henne också. Så att inte jag behöver göra de varje kväll! Får hoppas att de släpper när han vart hemma hela sommaren.

Resten av kvällen blir som vanligt i soffan. Ha de!

Puss & Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Då var det återigen söndag och just denna söndag blir de sommartid. Detta började med att Andrée gav mig sovmorgon och lät mig sova en timme till 😀 det tackar vi för. Han o Luna gick upp o ställde om klockor och annat. Medans jag och Midori låg kvar i sängen. Luna sover inte så ofta i vår säng längre då hon för det mesta sover hela nätter i sin säng. Då får Midori komma upp och mysa lite.
Andrée har vart och satt på sommardäck på bilen. När han var klar med detta lagade vi lite mat tillsammans och bestämde att vi skulle åka in till stan. Andrée skulle tvätta bilen och Luna och jag gick lite i affärer. Först granngården, där köpte vi hundmat och ett mumsigt ben till Midori.
Vi gick sen vidare till Rusta, där köpte vi tvål, rengöring till diskmaskin och tvättmaskin, sköljmedel och sen ett litet växthus. Har sått gräslök där. Får väl se om det blir något som vi kan ha till midsommar.
Efter rusta gick vi till lager 157, tänkte kolla ifall de hade något roligt och jag hittade då en jacka. Till små barn har dom inte så mycket så kläder till Luna blev det inga denna gång. Annars är det så kul att köpa kläder till henne.
Söndagen har vart härlig och vi har gjort en del. I morgon har vi inget planerat. Så om någon känner att dom vill komma ut till Kaxholmen en sväng är vi hemma hela dagen 😊
Luna har verkligen kommit på hur hon ska ta sig runt i gåstolen. Så hon är överallt 🙈😊


Nu blir de lugnt i soffan och njuta av kvällen. Ha en fin början på sommartiden ☺

Puss & Kram!

Likes

Comments

Idag får bilderna säga sitt om dagen som gått. En härlig dag i Skövde med bad o mat på olearys. Nu är man lagom mör och kvällen kommer att spenderas i soffan! Ha de!

Puss & Kram

Likes

Comments

Såå härligt väder har det vart idag. Man kan ju inget annat än att njuta.

I morse när jag och Luna åt frukost så var det någon som skrev på messenger. Tänkte direkt att det var Andrée då det nästan aldrig är någon annan. Men det var det inte. Det var Eleonore som undrade om inte hon och barnen fick komma förbi. Hennes man skulle göra något här i Kaxholmen och hon tänkte då på mig. Hon vet ju om att jag är hemma och det är hon också. Så dom kom förbi en sväng vilket var väldigt trevligt och roligt. Jag har jobbat med henne när jag började jobba inom vården. Luna somnade sen väldigt gott efter att dom hade vart här. Dock blev det inte nån längre promenad på förmiddagen men vi fick trevligt besök istället.


Hur går det då med kaloriräknandet?

Tycker ändå att det går bra faktiskt. Jag har hållt mig till det mål som jag har för dagen och har idag vägt mig. Blev så glad då jag gått ner 1,1 kg sen jag vägde mig sist :D:D! Nu är det bara att fortsätta i samma anda. Så kommer de där extra kilona vara ett minne blott snart.

Andrée är ikväll iväg på AW med jobbet. Dom skulle kolla matchen mellan HV och Färjestad. Vilket jag tyckte att han gjorde rätt i. Luna var dock väldigt trött ikväll och somnade redan 19:20. Så då kunde jag plocka här hemma och duscha och grejja. Midori sover som vanligt i soffan. Tror att hon saknar sig husse. Det var någon i trapphuset förut och hon tittade direkt på dörren och trodde det var husse. Lilla fisen!

I morgon ska vi åka och bada i Skövde. Jag ser fram emot att bada med Luna och jag tror att hon kommer tycka det är roligt. Hon är ju så liten ännu och kommer inte att få bada så länge. Men det ska ändå bli kul. Min syster med familj har vart sjuka i veckan så dom kommer inte att följa med. Så det blir vi, min mamma och min bror med familj. Det ska bli kul att få umgås lite med min bror och hans familj och mamma förstås. Jag känner lite ångest inför att bada. Jag gillar inte direkt att bada, då jag inte är så nöjd med min kropp. Den ser inte ut som jag skulle vilja att den såg ut. Jag kommer inte ens ihåg när jag badade sist. Har inte badat på flera år. Alltså ute eller på badhus. :P Egentligen skulle man ju inte bry sig, men jag gör det och det är jobbigt att känna att alla tittar på en. Brukar att ha bikini på mig men inte nu. Jag har faktiskt köpt mig en baddräkt. Just för att jag inte vill visa min mage. Efter graviditeten så hänger den och det är så mycket bristningar på den. Jag har fått fina Luna, absolut. Men jag gillar inte alls min mage. Jag försöker i alla fall att göra något åt det nu och det är bara att lägga ångesten åt sidan, för Lunas skull.

Som alltid på fredag blir det att kolla Let´s Dance och nu Finaste Familjen. Ha de!

Puss & Kram!

När pappa sätter på mössan. Ja, då blir det inte rätt alla gånger. Men lika söt är vår lilla Luna ändå.

Nu har jag ÄNTLIGEN gjort en vårtvätt på vagnen! Det var verkligen behövligt.

Likes

Comments

Jag har blivit utmanad av @Motminmålvikt att lägga upp 5 fakta om mig som är onödigt vetande. Så jag får helt enkelt försöka svara på detta nu.

1. Jag tänker oftast mer på andra än mig själv. Jag är dålig på att ta hand om mig och att återhämta mig. Har svårt för att sitta uppe själv på kvällen när Andrée och Luna lagt sig. Känns konstigt att sitta uppe helt själv när dom sover. Så brukar gå och lägga mig då med även om jag inte är trött.

2. Jag gillar att ha rutiner. Jag har svårt att ändra på något som jag har tänkt göra. Svårt att ändra mina planer och jag är inte någon spontan människa.

3. Jag gillar att virka och att brodera. Kan sitta i flera timmar om jag bara fick och hade tiden till det. Har jag påbörjat något vill jag gärna göra färdigt det på en gång.

4. Jag är inte speciellt öppen av mig och att få skriva denna bloggen har gjort mig lite mer öppen. Det är något som jag jobbar med, att inte stänga inne saker som jag tänker på. Utan ta tag i det direkt. Vilket ofta kan vara lättare sagt än gjort.

5. Ofta när vi ska köpa mat, t.ex. pizza så säger jag ALLTID att jag ska testa något nytt men det slutar ALLTID med att jag tar det jag brukar. Rädd för att testa ny mat. Men har blivit bättre sen Luna kom. Åt typ inte alls fisk förut men nu kan jag äta både lax och torsk.

Nu vet ni lite mer om mig. Ha en bra torsdag kväll!

Puss & Kram!

Likes

Comments

Vi har idag vart på banken för att prata om våra möjligheter till att köpa hus. Vi vill så gärna flytta till hus och känner att det är så trångt i vår lägenhet. Damen vi träffade på banken var jätte trevlig och mötet var bra. Men eftersom att vi inte har de 15 % som behövs till att köpa hus fick vi inte låna. Det är i stort sett hopplöst att få låna utan dess pengar. Hon hade gärna hjälpt oss och var ledsen att hon inte kunde hjälpa oss mer. Jag känner väl lite att det känns lite hopplöst att försöka få ihop till detta. Det är en stor summa pengar och när man har barn och en ganska hög hyra är det inte lätt att spara. Samtidigt som man känner att man vill leva och unna sig saker. Jag visste egentligen vad som skulle sägas på banken och att vi inte skulle få låna. Men man hade ändå hoppats att man skulle få någon annan möjlighet till att kunna låna. Vi ska till Andrées bank också men hoppas inte på för mycket. Trotts att det känns hopplöst så får man försöka att se möjligheterna istället. Det kommer kanske ta lite längre tid innan vi kan flytta till hus men jag tänker att när vi väl flyttar så ska vi bo där länge. Då kan det vara värt att spara och i lugn och ro hitta det vi vill ha. Istället för att stressa och ta ett hus som man känner inte är helt rätt. Det är mycket man måste spara till när man ska köpa och äga ett hus. Så jag tror att vi göra rätt i att spara och vänta lite. Trotts att huspriserna stiger! Vilket är helt sjukt! Man får bara hoppas att vi hittar det vi vill ha när vi väl sparat ihop till det vi behöver.

Nog om det!

Luna har idag hjälpt till och kolla in dagens reklam. Vilket var väldigt spännande och extremt roligt. Hon sover i alla fall nu. Det var kul att åka till banken, hon fick till och med ett gosedjur ;)

Vilket härligt väder vi haft idag. Såg på nyheterna att det ska hålla i sig hela helgen :D Det gillas!

Puss & Kram!

Likes

Comments

Idag är det Andrées födelsedag. Grattis babie!

Jag tänkte igår att jag skulle överraska Andrée och plocka fram frukost under tiden som han var ute med Midori på morgonen. Hade köpt trisslotter som jag tänkte överraska honom med också på morgonen så att han fick något. (Det var dessvärre nitlotter) Tänkte att jag skulle gå upp när han hade gått ut. Jag låg på helspänn hela natten då jag inte kunde ställa min egna klocka så försökte jag vakna av hans. Jag vaknade och kollade om han låg i sängen och det gjorde han så jag vände mig om för och låtsas somna om så att han inte skulle misstänka något. Men jag låtsades inte utan somnade visst om. Jag hörde inte ens när han gick upp några minuter efter de. 6:40 vaknade jag och bara NEJ! Gick upp och sa till Andrée att jag tänkt överraska honom men att jag somnade om. Han tyckte jag var gullig och sa att det var tanken som räknades. Ja, det var väl tur. Men så är det att vara mammaledig. Man vaknar vid minsta lilla ljud som Luna gör men inte av något annat. Jag åt då min frukost i lugn och ro medan Luna sov en halvtimme längre än mig. Andrée åkte till jobbet och vi började vår dag.

Vi har tvättat hela dagen idag. Var mycket tvätt och vi passade på att byta lakan i våra sängar. Jag tänkte att jag skulle gå den långa rundan idag som tar cirka en timme att gå. Skönt med musik i öronen o rensa tankarna lite. Men då slutade mitt nät att fungera och jag kunde då inte lyssna på Spotify som jag tänkt mig. Det är så tråkigt att gå när man inte har musik i öronen. Men jag gick hela den långa rundan ändå. Vilket var skönt i alla fall. Man hörde alla fåglar och det var så tyst och lugnt. Så promenaden vart bra även fast jag inte hade musik. Mössan som jag virkat till Luna är nu färdig. Hahah ja, vad ska man säga. Den blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tycker att den är jätte ful men allt klär en skönhet och Luna är så söt i den. Hon verkade gilla den i alla fall. Vi har också vart i affären idag då jag tänkte att Andrée måste ju ha nån tårta på sin födelsedag. Trotts att han sa att han inte ville ha. Då jag inte lyckades överraska honom i morse så får jag överraska honom med tårta. Hittade även en liten blomma som jag köpte och så fick det bli prinsessbakelse. Det är inte riktigt lika mycket kalorier i det som en hel tårta.

När Andrée kom hem så gav vi honom först blomman. Jag hade sagt till honom dagen innan att jag skulle ge honom något litet. Då trodde han att det var blomman bara. Vi gjorde mat och hade ätit klart. Skulle hämta en ny haklapp till Luna och hämtade då paketet som jag köpte när vi var på stan med min mamma. Andrée blev förvånad och glad. I låg det romglas som han tjatat om så länge. Två stycken om man ska vara exakt. Så jag hoppas att dom ska komma till användning. När Luna hade somnat så tog vi fram bakelserna som jag köpt och det visste han ju inte heller att jag köpt. Det är kul att få skämma bort Andrée och få se hans min när man överraskar honom. Han jobbar och sliter för att vi ska ha de bra och jag älskar honom så otroligt mycket. Han är världens bästa sambo/pappa/husse <3 Jag hoppas att han har haft en bra födelsedag och att den blev som han ville.

Nu ska vi bara umgås och kolla lite tv innan det är dags att sova. I nybäddad säng men rena lakan. Det är ju för underbart. Ha en härlig onsdag fina läsare.

Puss & Kram!

Likes

Comments

Idag har vi rockat sockarna! Så sött när Luna har olika strumpor. Dom små söta fötterna! Jag tycker att det är viktigt att man visar att man kan gilla och tycka olika och det är helt okej. När Luna låg i magen så kollade vi som hon kunde ha Down syndrom, det så kallade NUP testet. Men vi gjorde det enbart för att vi verkligen ville se att det var en bebis där inne. Eftersom vi försökt så länge så var det svårt att tro på det. Jag kände inget direkt i början heller. Hade inget illamående eller några symptom alls. Så därför valde vi att få se bebis tidigt. Oavsett om vårt barn hade haft down syndrom eller inte så hade vi behållit. Sen får man ju bara en hög eller låg risk att barnet har det eller inte. Vilket egentligen inte säger mycket.

Vi har vart på öppna förskolan idag i Huskvarna. Var jätte många bebisar där idag och Luna tyckte det var kul. Hon pratar och kollar på alla som är där. Sen är det så himla kul med gitarr och sång.

På vägen hem så hämtade vi ett paket som vi fått till Luna. Vi har nämligen köpt en gåstol till henne. Hon gillade den direkt och att gå bakåt var kul. Så söt var hon när jag satte henne i den. Där kommer hon spendera mycket tid framöver. Kan vara kul än bara sitta på golvet. Hon kommer nog komma på hur hon ska göra till slut.

Jag har bakat en morotskaka ikväll som Andrée ska ha med sig till jobbet imorgon. Då han fyller år imorgon och ville bjuda på något. Den ser ju så smarrig ut och så vet man att man inte kommer få smaka en endaste bit av den. Men hoppas att hans kolleger kommer att gilla den imorgon.

Luna sover nu gott i sin säng efter många om och men. Fick till slut gå runt med henne i famnen då hon var helt slut. Inte sovit jätte mycket idag heller. Imorgon ska vi bara vara hemma och förbereda Andrées present.

Kvällen kommer att spenderas i soffan, framför Ullared och fortsätta virka Lunas mössa. Så den kan bli klar någon gång. Ha en fortsatt bra tisdag alla läsare!

Puss & Kram!

​Morotskaka till Andrées jobb!

Likes

Comments

Dagen har spenderats hos Lunas mormor. Hon frågade igår om vi inte ville komma och äta våfflor hos henne och det ville vi ju gärna. Min syster, med barn skulle också ha kommit men hennes stora tjej blev sjuk och har haft feber. Tråkigt! Hoppas att hon kryar på sig så att hon kan vara med och bada på lördag. Det är ju ett par dagar kvar ändå.

Idag började vi också att räkna kalorier. Det har gått okej ändå. Har hållt mig till mitt dagliga mål i alla fall. Men dom första dagarna brukar vara jobbigast. Våfflor är kanske inte de bästa att äta när man räknar kalorier då de inte är kalorisnålt. Men bara man inte går över för mycket.

Luna har idag vart utan amning helt. Första dagen som vi inte har ammat något alls sen hon föddes. Känns konstigt men också väldigt skönt. Tycker inte att hon har visat något speciellt utan att hon har vart som hon brukar. Vilket är positivt. Resten av kvällen blir i soffan. Fortsätta att virka på Lunas mössa och kolla tv. Ha de!

Puss & Kram!

Likes

Comments

En härlig söndag som har bjudit på sol, promenad och ett besök på Pinchos.

Vi var ute på en lång promenad på förmiddagen idag. Det var så härligt att få komma ut och röra på sig lite. Hittade lite vårblommor på vägen som jag bara var tvungen att ta kort på. Så härligt när man ser blommor utmed promenad vägen. Midori tränade lite på vägen och hann med att ta lite kort på henne också. Hon är så duktig och jag är så stolt över henne. Sen gör hon sig väldigt bra på bild.

Vi har även vart på pinchos idag med min pappa och hans sambo. Eftersom jag har fyllt år så kände jag att vi skulle hitta på något tillsammans istället för att ge present. Vilket är roligare nu när man är äldre och ändå inte vet vad man önskar sig. Luna var helt slut sen efter besöket på pinchos så vi tog oss en sväng med bilen så att hon fick sova en stund. Hon sover redan i sin säng, trött tjej idag.

Nu har vi bestämt att vi ska börja räkna kalorier, jag och Andrée. Vi ska hjälpa och stötta varandra genom detta. Vi klarade det tillsammans förra gången. Det blir lättare om man har någon mer med sig. Så kan man pusha varandra när det blir jobbigt. Sen får vi se hur länge vi orkar. :P

Nu ska jag kolla lite Sherlock och fortsätta på Lunas mössa som jag virkar just nu. Bild kommer att komma om den blir bra. Ha en bra söndag kväll, ny vecka och nya tag imorgon!

Puss & Kram!

Likes

Comments