View tracker

Påskafton. Idag har jag gjort tårta, gjort köttbullar, stekt korv i ugnen och inväntar mina föräldrar för lite mat och kaffe. Ska bli härligt. Det är skönt med högtider, jul, påsk, midsommar. Allt är härligt! Tänk att på midsommar så är vi på varmare breddgrader. Kroatien, förhoppningsvis 27 grader, sol och vågor i bakgrunden.

Någon tyckte om sitt ägg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har lite påskstök infallit sig. Jag kokar en liten helgskinka. Köpte en färdig kokt (hittade ingen okokt som vanligt), men kokar den igen. 2,5 kg i 2,5 timmar. En timme per kilo med lök, lagerblad och vitpepparkorn.

Idag är det fastedag så vi äter inget kött eller mejeriprodukter idag, men imorgon så blir det gott att klämma i sig skinka, sill och annat gott.

Griljeringen av skinkan gör jag enligt nedan;
1 ägg
2 msk senap
1/2 dl ströbröd

Griljering: Ställ ugnen på 225 grader. Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker. Torka av ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse så stannar griljeringen kvar. Bred senapsblandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min eller tills skinkan fått fin färg.

Likes

Comments

View tracker

Inatt när jag inte kunde sova så låg jag och tänkte på flytten. Hur jag ska inreda huset, hur man skulle vilja renovera och bygga altan.

Det som ska bli roligt är att fixa i trädgården och altanen, plantera blommor och fixa.

Likes

Comments

Att gifta sig är liksom inte bara att "göra" det. Det är massor med saker som ska fixas, allt från kläder till bordsplacering. Jag vill tro att jag har koll på varje liten detalj, men ibland slås jag av frågor som jag inte alls tänkt på. "Hur gör vi med drycken på borden?" och så kommer alla frågetecken i huvudet.

Ibland tänker man att 120-140 personer är inte så mycket och alla jag känner höjer sina ögonbryn i förvåning. Ja, det blir en del planering. Men vi fixar det!

Sneek peek:

Likes

Comments

Skärtorsdagen är en kristen högtidsdag som infaller torsdagen före påsk, dagen efter dymmelonsdagen, före långfredagen, i stilla veckan (2016 innebär detta den 24 mars).

I romersk-katolska kyrkan är skärtorsdagen en reningsdag, varav ordet skärtorsdag är bildat. "Skär" kommer från ett fornnordiskt ord för 'ren', 'vacker', 'blank' eller 'klar', som också finns i förleden till ordet skärseld. Dagens namn är det samma på norska och danska. I äldre tid sade man omväxlande "skärdag" och "skärhelgd" om denna torsdag.

Likes

Comments

Okej. Nu vill jag inte låta som en sur morsa, men vad är det med ungdomen? På bussen finns det plats för vagnar och rullstol.

När jag hoppar på bussen sitter det en tjej i 17-års åldern som vägrar flytta sig. Jag säger "Ursäkta, jag ska ställa min vagn här?" Och hon svarar "Den får väl plats?!" Notera att det inte är fullt på bussen. Jag frågar snällt "Kan du tänka dig att byta plats så jag kan sitta jämte min son?" Hon svarar "Jag satt här först" och tuggar vidare på sitt tuggummi.

Jag betalar busschauffören och får plocka upp mitt barn ur vagnen och sätta mig bak i bussen... För den unga damen kan inte tänka sig att hoppa två säten bak.

I efterhand så vill jag bara skälla ut den lilla snorungen. Du är fan mer än 10 år yngre än mig, har inte dina föräldrar lärt dig nått hyfs?

Bitter mamma.

Likes

Comments

2 st sötpotatis
1/2 tsk timjan
2 msk olja
salt och peppar
2 st paprikor
2 förp korv (chili/bratwurst)
2 dl créme fraiche
2 msk ketchup
1/2 ask färsk oregano

• Sätt ugnen på 225°C.
• Skölj potatis och skala och skiva i ca 1 cm tjocka skivor.

• Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.

• Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar och skiva korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden. Sätt tillbaka plåten i ugnen och tillaga ytterligare 10 minuter.

• Blanda creme fraiche med ketchup och smaka av med salt och peppar. Strö över oreganon över rotfrukterna precis före servering.

• Servera rotfrukterna och korven med såsen.

Likes

Comments

Eftermiddagslek innan man ska sova.

Likes

Comments

God morgon!

06.56. bestämmer sig vårt barn att det är dags att vakna, och det är okej. Somnar man vid åtta så är sju på morgonen helt okej.

Luka har fått i sig frukost i form av gröt och sitter nu och leker medan jag får i mitt första koppen med kaffe framför Nyhetsmorgon.
Brysselattackerna får mig att få en klump i magen, det gör mig både arg och ledsen.

Vår dag kommer att bestå av uthämtning av paket. Gissar på att det är router och internet till vårt nya hem som kommit och i eftermiddag ska vi hälsa på lilla kusin Anton som idag fyller nio dagar!

God morgon bloggen 👍🏻

Likes

Comments

Jag och Luka hann med en liten promenad på 4 km i det gråa vädret. Tråkigt att det skiftar så från dag till dag. Ena dagen är det sol och blå himmel, nästa dag är som tagen från hösten. Vi fick även med oss lite kvistar till vardagsrumsbordet. Försöker att hålla humöret uppe tills flytten, även fast det inte alltid är lätt.


Kvällens middagstips blev:

Ugnsstekt potatis med
kycklingbullar & currysås

Tid: ca 45 min

Ingredienser:
900 g Delikatess potatis
Olivolja

500 g Kycklingfärs
0,5 dl Ströbröd
1 dl Mjölk
2 tsk Dragon
1 krm Salt
1 krm Vitpeppar
Smör

1 st Gul lök
1,5 dl Matlagningsgrädde
1 dl Vatten
1 st Kycklingbuljongtärning
Maizena

• Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker form. Häll lite olivolja över. Låt stå i ca 40 min.

• Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla 5 minuter.

• Blanda i dragon, salt, peppar samt kycklingfärsen. Stek små köttbullar i en het panna i smör.

• Hacka löken och stek upp i en panna. Tillsätt grädde, vatten samt en buljongtärning. Red såsen med maizena till önskad konsistens.

• Serveras med sallad!

Likes

Comments