Okej. Jag blir förbannad. Jag läste idag ett reportage om en kille som var 10 år gammal. Han skulle ut och leka med sina nyfunna vänner (var jämngamla) som han var överlycklig av att äntligen fått då han inte hade speciellt många kompisar eftersom han hade "särskilda behov" och nedsatt hörsel. Iallafall han åkte till platsen dem hade bestämt att träffas på. Men när han kommer dit så ändras hela hans liv. Hans "vänner" dränker honom nämligen i bensin och sätter eld på honom. Killen hamnar i koma och fr 1 och 2 graders brännskada från ansikte och ner till naveln. Kan ni gissa er till vad inlägget kommer handla om?

Jo nämligen mobbning. Mobbning av hur man ser ut, Hur man är som person, Eller mobbning för att man inte passar in. Jag snackar om all mobbning, så som fysisk som psykisk.
Detta är ett ämne som jag tar på största allvar då det nästan aldrig tas på allvar när det väl kommer till kulan. Människor som behandlar människor såhär. Som gör så andra människor mår så dåligt att vissa inte ens ser en annan utväg att att ta livet av sig. Jag menar, hur skulle det kännas för dig som mobbar andra att faktiskt bli offret för en dag? om det var du som fick uppleva det du utsätter människor för? Få uppleva smärtan som just du utsätter personen för. Jag lovar dig att du inte skulle klara en dag av hens liv.

Jag ska berätta en historia. Fast denna historia har faktiskt ett lycklig slut.

Det var en gång en flicka. Vi kan kalla henne B. B började 5:te klass i grundskolan. Hon var taggad trots att det fanns elever i hennes klass som ständigt skulle klanka ner på henne och speciellt hennes utseende. Dagarna gick och mobbningen blev allt värre. Hon hade kontaktat rektorn ett flertal gånger. Men inget hände.
Så kom det en dag. Personerna som ständigt var på henne kom till basketplanen där B spelade med sina kompisar. Så B gick därifrån till toaletten. När hon ska gå ut så står dem utanför dörren och samma sekund hon kommer ut från toaletten blir hon slagen på armen med knytnäve. B springer därifrån och berättar allt för rektorn. Rektorn säger "Men ge dem en chans till". B blev så ledsen att hon kontaktade sin mamma. B:s mamma och pappa kontaktade då rektorn och fick ett möte med henne samma dag.
B:s familj var dem ända som hjälpte henne ut situationen och hjälpte henne att klara sig ur situationen. Åren gick och B började högstadiet. Väl där blir hon antastade på, örfilad och människor skrev elaka saker på hennes skåp. Och vad gjorde skolan? Ingenting. Framtills den dagen B:s föräldrar ber henne skriva ett brev till skolan om hur B mår och hur detta påverkar B. Och detta brev fick b:s lärare att gråta. Det blev hennes räddning, det slutade. Äntligen. Det var äntligen lugnt. Hon kom till gymnasiet och träffade de mest fantastiska människorna som hjälpt henne genom vått och torrt i ett årstid.
Denna flickan är jag. Jag är B. Jag har genomgått något av det värsta i mitt liv. Något ingen människa ska behöva uppleva.
Så jag tackar Gud att jag har mina föräldrar och syskon. Jag tackar Gud att jag fått så underbara vänner. Jag tackar Gud för att jag kom ur det. Jag kan idag säga att jag mår bättre än jag någonsin gjort. Men alla har inte samma tur som jag. Alla har inte modet att berätta för någon. Så snälla människor. Hjälp alla människor som dagligen får genomgå detta. Det är tufft men det går. Jag vet det. Sprid budskapet och stoppa mobbning.

Njut nu av lite bilder på min underbara dotter och min älskade familj! Vi hörs igen!
Xoxo.❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

okej. Som rubriken lyder så har mina föräldrar och min lillasyster samt storasyster och hennes fästman vart i LA. Utan mig och Lexie. Dem åkte i måndags och landade i Sverige idag. Och imon kommer dem äntligen hem. Som jag har längtat även om jag och Lexie har haft riktigt roligt.

Vi hade mys med bästisen Tove samt alla mina andra tjejer. Taco och pizzamys och bar och ät med Tove. Ja och igår drog jag och Lexie och Tove och toves kompis Rebecka till Jönköping. En riktig spontanare men det var väldigt mysigt.

Nu ligger Lexie bredvid mig i soffan!och sover och jag uppdaterar bloggen och funderar på vad jag ska baka till min familj imorgon.

Likes

Comments

Idag fick det bli en fotospam på Lexie. Nu får säga vad ni vill att jag bloggar om så går det nog få ihop ett bra blogginlägg. Haha dessa bilder är tagna nu i helgen/veckan. So enjoy.

Likes

Comments

Hejsan!
Tänkte faktiskt bara prata om dagen idag. Så långt vi kommit iallafall haha!

Ja som rubriken säger så blir Lexie 6 månader idag. Alltså Gud vad snabbt tiden går! Känns som det var igår jag fick ha henne på bröstet för första gången😱
Iallafall, eftersom det är hennes dag idag och väldigt fint och varmt väder så gick vi till lekparken och gungade. Hon verkligen älskade det.
Hon åt havregröt till frukost och jag åt fil och müsli. Hon äter hela vanliga portioner nu.. Alltså hon växer för fort. Imorgon bär det av mot Torsdagsgruppen och BVC för ett läkarbesök. Ser nästan framemot att gå dit. Är så roligt att få veta vad hon väger haha😂
Ikväll blir det nog att träffa min bästis Tove. Så framtills dess ska vi bara ta det lugnt.

Ha det bra!😍

Likes

Comments

Hejsan bloggen!
Det var ett tag sedan nu, vad händer därute?
Idag tänkte jag faktiskt ta upp ett rätt aktiv ämne som jag blir förbannad på. Nämligen kroppskomplex och skönhetsideal. Så läs vidare om det är intressant.

Detta är min kropp. Full av bristningar. På magen, på armarna, på brösten, i knävecken och på låren. Jag har större lår, jag har också en hel massa gäddhäng, otränad rumpa och en rundare och hängigare mage.
Men vad gör det? Blir jag fulare och osexigare av det? Nej. Nej vet ni vad? Jag är så trött på alla kroppskomplex och skönhetsideal i dagens samhälle. Jag är så trött på att man dömmer människor pågrund av utseende.

Det fanns en tid i mitt liv då jag mådde så dåligt över hur jag såg ut, jag såg fel som många andra kanske inte såg. Jag gick tex inte ut utan smink för jag hade acne. Eller för att jag tyckte att jag hade för stora ögon, jag gillade inte att byta om på idrotten i skolan framför dem andra eftersom jag var störst i klassen även om jag kanske inte var så stor osv.
Men vet ni vad? Den tiden är förbi, jag är så trött på att människor dömmer andra människor över hur man ser ut. Du är vacker precis som du är. Tjock som smal. Det spelar ingen roll vilken storlek du har i kläderna eller hur mycket bristningar du har på kroppen. Låt ALDRIG människor kränka dig för hur du ser ut, för just du som läser detta, du är fantastisk.


Likes

Comments

Hejsan bloggen!

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade men det känns lite som att jag inte har så mycket att blogga om haha.. Ni får ge förslag och så.. Och helst inte förslag om Lexies pappa då jag inte känner att det är nödvändigt att gå ut med offentligt och jag önskar att ni kanske skulle kunna respektera det.

Vi vägde och mätte Lexie för en vecka sedan på hennes fyra månadersdag.. Hon vägde 7052 gram och var 65,5 cm lång. Nästa månad blir det vaccination.. Hatar det såå grovt haha.. Gör typ ont i mammahjärtat när hon får ont😩

Jag hade tänkt att börja ge Lexie lite vanlig mat (smakportioner ofc) snart. Tänkte att man kanske kan göra det till nästa vecka eller något. Ska bli intressant faktiskt för hon sitter och smaskar och härmar oss när vi äter.

Ja och vad händer med mig då? Jo jag ska operera mig för gallsten om några månader. Jag valde själv att skjuta upp det så att Lexie kan sova hela nätter och så när hon ska tillbringa en natt/dag utan sin mamma.. Är nervös redan nu haha🤔

Jag har gjort ett vad med min mamma också. Så det kommer inte komma ut några bilder på sociala medier förrens hon är fem månader så ni får helt enkelt stå ut med inga bilder på Lexie haha👌🏼

Skriv vad ni vill att jag ska blogga om. Så hörs vi!
Många kramar till er!

Likes

Comments

Hejsan. Nu kommer det ett lite längre inlägg men tänkte in berätta vad som hänt senaste veckan då det faktiskt inte hänt något haha..

Nemen det är såhär, ända sen folk fick veta att jag var gravid så har mina följarförfrågningar på instagram ökat drastiskt. Jag har nekat näst intill alla då jag inte känner ett behov av att nyfikna människor ska lägga sig i mitt liv osv. Under flera tillfällen har vissa personer (oftast samma personer) skickat flera gånger efter så att jag behövt blockera dem. Nu har dock gräsen blivit nådd. Aldrig har jag upplevt att personer är så fruktansvärt desperata att komma in i mitt liv. Vad är det för sjuka människor som gör såhär?

På natten mellan tisdagen och onsdagen skickar två olika konton med samma namn om att dem vill följa mig. Hampos_35 och love_zlatan. Jag går in o tittar på kontorna och ena kontot blir borttaget samma sekund jag går in. (Förövrigt var det Hampos_35 som blev borttaget). Sen tittar jag på det andra kontot och det har 2 följare och följer inte så många och två bilder på Zlatan. Jag nekar och fortsätter att sova. När jag vaknar har samma konto skickat 3 gånger till. Jag nekar och går ner med Lexie. Vid 23 på onsdag kvällen skickar personen igen inom loppet av 15 minuter. Jag nekar och blockerar.
Idag runt kl 14 skickar ett nytt konto. Ännu ett fake.. Personen i fråga har bilder från Google på en mamma med barn samt bilder på en student.och det är inte ens samma människa på bilderna. Alla bilder är utlagda 3 timmar innan dem skickar till mig. Jag nekar och skriver ett meddelande och ber dem sluta. Mer förfrågningar får jag inte.
Men helt seriöst vad är det för sjuka människa som är i ett så stort behov av att veta vad som händer i mitt liv.

Patetiskt.😡

Likes

Comments

Hejsan tänkte bara skriva ett inlägg för att skriva och be alla att sprida en grupp på Facebook för unga mammor på höglandet. Är du en unga mamma mellan 96 och ner så tveka inte med att gå med! Puuuuss

Likes

Comments

hejsan hejsan alla människor.

Hoppas ni har en bra måndag! Idag tänkte jag berätta mina åsikter om amning och även om hur dömande människor ser på en som ammar offentligt. Samt vad som hänt under hela förra veckan.

Måndag: Jag vann ju ett presentkort på MQ på 1000kr. Så jag, mamma o Lexie åkte in lite snabbt till MQ och köpte upp pengarna. Sen efter det gick vi till BBC och Lexie fick vaccinera sig. Hon fick 2 sprutor i låret och vaccinet mot Rotaviruset i munnen. Hon blev så arg och jag blev alltså tårögd av att hon fick ont😱

Tisdag: Lexie vaknade runt 8-8.30 och då vaknade hon upp med feber men hon var samma glada Lexie för det. Hon är Max vaken 2 timmar sen orkar hon inte mer så runt 10-tiden sover hon i ca 2 timmar. Sen är hon vaken till 14. Sover till 16. Ah you name it. Denna dagen var vi bara hemma och tog det lugnt och lekte lite i babygymmet eftersom hon hade feber då.

Onsdag: Lexie vaknade runt halv 9. Då gick vi ner till mamma och pratade lite, Lexie lekte i gymmet. Sen var det dags att sova. Och då åkte mamma o handlade. Runt 15 så bakade jag havreflan och dem blev goooda! Vi gick och la oss runt 10 som varje dag och hon somnade runt halv 11. Hon vaknar en gång på natten oftast mellan 3-5 för att få mat sedan somnar hon igen.

Torsdag: Jag och min lillasyster bakade bullar och sen bakades en sats havreflan till. Pappa kom hem från Västerås och Lexie blev såklart glad för det.

Fredag: detta var en chilldag så att Lexie kunde få sova ordentligt. Det uppskattades såklart. Jag storstädade mitt och Lexies rum. Toaletten och hallen, eftersom min goda vän Rebecca skulle komma på Lördagen.

Lördag: Ah Rebecca kom haha. Vi gick och köpte gottigott och satte oss och gosade ner oss framför en skräckis. Lexie var också med. Men hon sov haha.

Igår: då gjorde vi absolut ingenting. Förutom att jag åkte och köpte blöjor till Lexie och ballonger till mamma som behövde det till ett experiment. (Hon pluggar naturkunskap.)


Nu till det roliga. AMNING👐🏽👐🏽

Jag ammar Lexie. Jag tycker det är den mest naturliga sak på denna jord. Kvinnobröst är gjorda för en sak: Ge mat till våra barn. Det är den ända funktion dem fyller. Tar man bort den funktionen så är bröst bara en stor fettboll som man nu ser som något sexuellt. Och det mina vänner är fel fel fel. Eftersom män framför allt men även kvinnor ser brösten på ett sexuellt sätt så är det "fel" att mata sitt barn offentligt. Det är "äckligt" att mata sitt barn offentligt. Men att gå och visa halva brösten på stan är helt okej. Nemen det är så sexigt osv. Jag tycker såhär om det är äckligt när ett barn äter mat från vårt bröst (som dessutom är den ända nytta bröstet gör) så är det äckligt när du äter offentligt. Ska du äta snär du är hungrig offentligt så ska mitt barn äta offentligt end of story. Tycker du inte om att jag ger mitt barn mat så titta inte. Vänd bort ditt huvud istället för att stirra. Enklaste och smidigaste sättet att undervika konflikter. För aldrig någonsin kommer jag att sluta ge mitt barn mat offentligt för att DU inte tycker om det. Peace out people. #letheboobsbefree

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Denna helgen har vart väldigt händelserik.
I fredags gick jag och Lexie och resten av familjen till min lillasysters skolavslutning. Det var väldigt mysigt.
Efter den åkte vi och käkade på Mc Donalds,mat och glass. Mys mys!
På lördagen steg vi upp kl 04.30 eftersom vi åkte upp till Katrineholm på studentmottagning. Det var min näst äldsta kusin Sara som tog studenten. Hon var sååå fin! Och det var underbart roligt och mysigt att få vara med på studenten faktiskt. Lexie skötte sig bra. Sov genom hela studenten haha.
Idag åkte vi hem från Katrineholm eftersom jag ska till doktorn och titta gallsten med ultraljud och Lexie ska vaccinera sig imorgon. Och pappa åkte till Västerås med tåget så vi lämnade av honom vid stationen i Katrineholm. Sedan stannade vi i Mjölby och köpte milkshake när vi var klara där så splittrade vi upp oss med becca och Jeppe. Och sedan kom vi hem strax efter 18 och då delade vi på en pizza som kvällsmat. Det var gott kan jag lova er. Nu ligger vi i sängen och chillar lite.

Nu till vart jag köpt sakerna till Lexie samt hur mycket det kostar:

Barnvagnen kommer från Jollyroom och kostade 1500kr då den var på rea.

Bilbarnstolen är en brio-stol. Jag köpte den begagnad av min mammas kompis så den kostade 600kr. Det är ju billigt och bra😁👌🏼

Skötbordet köpte jag på Ikea. Den heter sniglar och kostade 300kr.
Badbaljan är också köpt på Ikea för 60kr. (Lättsam)
Även soptunnan till Lexie blöjor är köpt på Ikea. Den heter önsklig och den kostade 80kr.

Sedan köpte jag ett babynest på babyproffsen för 789kr.
Sen har jag köpt endel saker på loppis så som hennes babygym och och bärsele.
Hennes babysitter var gratis från min Moster i Danmark. Hihi.
Playmobilen är köpt i Ullared. För 240kr vet ej vilket märke.
Det är väl alla saker som är värda att ta upp antar jag.
Ha en bra kväll fina läsare.
Pusshej! 💞

Likes

Comments