​Ikväll drog jag med mig den delen av familjen som var hemma.. Så Em med pojkvän, Al, jag och vovven tog en sväng. Vi tänkte gå ett nytt varv som är ett spår på 3 eller 5 km beroende på vilket varv man väljer.. Men stigen dit var FULL med äckliga mördarsniglar, så vi vände och gick en annan väg istället. Var tur, för vovven gillade inte att gå i skogen, eller rättare sagt matte gillar inte att gå i skogen, hon drar så förbannat då. Vägen är inga problem då går hon snällt bredvid mig, men nackdelen kanske med jakthund. 

Så nu sitter jag på altanen med godisskålen och ett glas rödvin, så himla gott. Har inte kunnat dricka rödvin förut då jag fått sån skallebank. Men grannen har en förmåga att köpa "rätt" viner och bjuda på som jag inte får skallebank av.. 3 nya sorter har jag nu kunnat inhandla och dricka utan skallebank. 

Drog även med familjen på Augustifesten en sväng på dan, förstår inte att det ska va så himla dyrt allting. Att åka en karusell för 2 av barnen kostar 100:- !!!!!!! Hur fasen kan man ta ut såna hutlösa priser??? Synd om många barn då det faktiskt är så att många barn inte har det så "gott" ställt å även om man har pengar så kanske man inte vill kasta ut dem på dessa saker. Jag håller igen då jag tycker att det är lite att kasta pengarna i sjön, vill man åka karuseller är det roligare att ta en tripp till Grönan eller Liseberg och få fria åk en hel dag. 

Nästa helg ska vi till Ullared, så inatt prov sover lillfis hos farmor och farfar.. Får vi se hur det går om vi får hämta henne eller om hon somnar sen. Hon har ju sovit hos min syster i husvagnen förut, så inte första gången som hon sover borta, dock första gången hos farmor o farfar.  


Nu ska jag gotta ner mig lite i vinet och njuta av lugnet ;)

Likes

Comments

Allvarligt talat, hur mycket kan en enda jävla person ställa till det? När man har barn med en tidigare man som man dessutom delar vårdnaden med så kan JAG tycka att man då ska kunna nå varandra när det gäller barnen. Tex när det är dags för körkorts lämp och bankkort (vilket är läget här hemma nu)........ Men har man som jag en exman som blockerat mig så jag varken kan ringa eller smsa så är det inte så himla enkelt! Min 15åriga dotter byter nämligen skola nu, och fick i förrgår ett mejl från en handläggare på kommunen som säger att skolbytet inte går igenom om inte pappan skriver under!?!? Mmmm JÄTTEBRA med tanke på att hon nu börjat den nya skolan, och med hennes funktionshinder är det inte optimalt att hon ska byta tillbaka till sin gamla skola.. Vi har ju faktiskt valt att göra ett skolbyte av en anledning! 
På hennes gamla skola har dom en underbar specialpedagog som jag kontaktade i panik för att undra vad det var frågan om.. Hon tyckte som jag att det var märkligt att dom kommer med det nu, 1 dag innan skolstart då detta papper faktiskt är inskickat för ett par månader sedan. Vi var även överens om att det inte är Optimalt för Em att byta tillbaka till gamla skolan utan nu har hon ju börjat nytt och ska få gå kvar där, PUNKT.
Snäll som hon är gör hon ändå ett försök att ringa pappan, men utan resultat. Och inte ett ljud från handläggaren heller trots att hon fått pappans telefonnummer.. Så nu jävlar skickade jag ett lite irriterande mejl till handläggaren och frågasatte vad det är som händer!?!?.... Så blir spännande att se om hon svarar, men lär nog få vänta tills Måndag då hon säkert tagit helg nu.

Som tur är var pappan någorlunda vid sitt sinnesfulla bruk för dryga året sen så El iallafall fått sitt lämp och bankkort... Bara Em som nu inte kommer kunna påbörja körkortet förrän hon fyllt 18!! Förjävligt att man gör detta mot sina barn...

Likes

Comments

Ja då fick jag ett infall att börja skriva blogg igen, vilket jag inte gjort på mer än 10 år. Får se hur länge det håller i sig , men ska iallafall göra ett försök.

Idag är de små barnen på fsk och frita då jag är hemma och tentapluggar inför Fredagens omtenta i Pedagogisk psykologi, en HEMSK tenta om ni frågar mig ;) Dessa alla tjommar med dess teorier att hålla ordning på är inte det enklaste, och dessutom har jag en erfarenhet att få blackout på just denna salstenta.... Förstår inte hur man kan behöva göra en salstenta på den kursen!

De stora tjejerna är just nu iväg i stallet och rider, sen skulle de hjälpa till att ta in lite hästar till kvällens lektioner. Så vet inte ens om de kommer hem emellan, då Emilia rider lektion ikväll.
Nu är det inte många dagar kvar till barnen börjar skolan igen.. Elin börjar gymnasiet och är rätt nervös inför det, vilket jag inte förstår :P Emilia kommer även hon börja på en ny skola, så vi håller tummarna att det kommer att bli bra för henne sista året i grundskolan. Sen är Alma överlycklig då hon börjar 1an nu, vilket hon längtat till bra länge. Ska bli skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner igen med skolan för både mig och barnen.. Sommarlovet har varit långt och jag har spenderat sista veckorna med enbart jobb, jobb och jobb... Men nu blir det återigen att dyka ner i skolböckerna även för mig, men ser fram emot det faktiskt.

Ikväll kommer Mats hem efter 2 dagar i Umeå, men han lär nog bara komma hem och vända då det är start på bockjakten idag ;) Får se om Alma följer med honom en sväng, hon har inte riktigt varit nöjd med att pappa varit borta 2 nätter, som hon säger själv är hon inte van vid att han sover borta, men mamma jobbar ju på nätterna så det var hon ändå "van" vid ;) Sötnos... 

Igår fick jag även en fruktansvärt besked, en gammal "kompis"/granne har alldeles för tidigt lämnat oss :( Den jävla cancern är rent utsagt FÖRJÄVLIG då den tar alldeles för många människor och dessutom alldeles för unga människor med små barn! Men hoppas iallafall att h*n fått återförenats med sin storasyster nu!  <3  #fuckcancer#


Likes

Comments